Adam kanser tedavisi görmüş, kalan para diye size 750 bin vermişler. Ev alınırken kayın altınlarını vermiş. Siz konunun asıl unsurlarını yazmak yerine kocanıza beddua ettirmek için konu açmışsınız. Adam hastaymış, evi satmış, tedavisini karşılamış, borçlarını ödemiş, kalanı da size vermiş olabilirler.
Arkadaşlar eski konularınızdan yola çıkıp yorum yapmışlar. Onları bilmiyorum. Adam size kötü de davranmış olabilir, o zaman boşanacaktınız. Ama adam çalışamıyorsa, tedavi olması gerekiyorsa ev satılmayıp ne olacak?
Evin üzerinde aile konut şerhi yoksa satılabilir. Eş ailesi açısından bakalım. Diyelim ki kardeş tapuyu aldı. Karşılığında adamın özel hastanede ameliyat masrafı karşılanmış (hiç az olduğunu düşünmüyorum), kadına 750bin verilmiş. Üzerine evi de mi versinler diyorsunuz?
Ekleme: adamın mahkemeye gidersen borçlu çıkarsın dedikleri bunlar olabilir yani. Kardeş mahkemede bu adamın hastane masrafı x lira tuttu, bana altın borcu vardı, karısına da 750 bin verdim demeyecek mi? Demeli de zaten. Adam borçlu çıkarsın derken bunları kast ediyordur. Konu sahibi buradaki önerileri dinlememekte haklı çünkü asıl konuyu anlatmıyor ki. Eski konuda da aile konut şerhi koydur demişsiniz koydurmamış. Koydursa ve ev satılmasa nasıl geçinecekler? Adam nasıl ameliyat olacak?