Eşim gececi olduğunda

o zaman özlemvetatlıcadı arkadaşım boşa kocanı gitsin.nasıl fikir?
Bazı arkadaşlar bunu savunuyor sanırım.Anneni istemeyen adamın senin evinde ne işi var zaman geçmeden kurtul ondan.O istiyor diye kendinden ödün vermeyeceksin
Bu yorumumu beğenmişsindir sanırım.Neyse kelebek sus sus sus

Bence bu eşinin şımarıklığı ve senin üzerinde hakimiyet kurma çabasından başka birşey değil. Erkekler evlenince kendilerini dünyanın hakimi eşlerini de köle zannederler. Ne demek izin vermemek. Sen onun arkadaşı ile balık tutmaya gitmesine karışabiliyor musun? Sen her gece gideyim yada onlar gelsin demiyorsun ki. Oraya gidince ne eşini ne de evini ihmal de etmiyorsun. Eee o zaman sorun ne? Şımarıklık ve güç gösterisi. Ablamın bebegi var. Çok zorlanıyor bakarken. Her hafta sonu bize geliyor ve üstelik eşi de evde yalnız kalıyor. Çünkü ablamın ne kadar yorulduğunu görüyor.

Böyle evlilikler 2 şekilde sonuçlanır. Ya boşanır çiftler yada kadın baskıya boyun eğer evim-yuvam der sesini çıkarmaz. Verdiğiniz her ödün bir sonrakine zemin hazırlar.

Eşim vardiyalı çalışıyor,bi hafta gececi bi hafta gündüzcü.Gündüzdeyken hiçbir sorunumuz yok balkaymak yaşıyoruz,geçiniyoruz.Ama geceye döndüğünde sorunlar başlıyor 3-4 gün evde yalnız kalıyorum 1 gece annemi çağırıyorum bir gecede annemlerde kalıyorum eşim bunu sorun ediyor sen evde yalnız kalamıyormusun da,evden korkuyormusun da,senin evin yokmu,anneme takmış durumda zaten,benim geceye dönmemi bekliyor annen diyor.Kendi ailesi başka şehirde yaşıyor,ayda bir görüşüyoruz ayda bir kayınvalidem gelip 1 hafta kalıyor ben o zaman hiç sorun etmiyorum en ufak olumsuz bişi yapmıyorum suratımı dahi asmıyorum aksine mutlu oluyorum,ama benim annem üstelik o gecedeyken geldiğinde sorun oluyor,hele bnim annemlerde kalmam daha büyük sorun,hemen suratı asılıyor,yanlış bişi mi yapıyorum bende mi sorun onda mı çözemiyorum.Daha yeni evliyiz,tek derdimiz bu,o kadar üzülüyorum ki bunları haketmediğimi düşünüyorum.İşten çıkar çıkmaz eve koşarak gidiyorum,10 dk da yemek hazırlayıp karnını doyurup onu işe uğurluyorum,bir kaç günde annemde kalıyım ya ne var bunda,ben mi hatalı düşünüyorumkızlar yardımcı olun ya.

Benimkide tam tersine evlenmeden önce yalnız yaşadım 5 yıl yalnız kalmaya alışığım ama Ailesinin yanına gittiğinde (ben ailesiyle görüşmüyorum birtek kendisi görüşüyor) memlekete evde yalnız kalma diye tutturuyor ya annemleri ara (benim annemler) gelsin kalsınlar senle yada sen git diye tutturuyor ama bende yalnız evimin keyfini çıkartmaktan yanayım :))))) Eski günlerimi yad ediyorum kendi kendime. Seninki biraz aşrı tepki vermiş birde yeni evli olmanızdan dolayı kıskanıyordur muhtemelen belkide annen sizde kaldığında onun hakkında konuştuğunuzu falan düşünüyordur erkek milleti herşeyi yanlış anlamakta üstlerine yoktur.

Sonuçta korkabilirsin bundan doğal ne olabilir her insan yalnız başına kalamaz ki evde. Eşin yanındayken gidip annenle kalman abes olurdu ama gerekçen var sonuçta. Ayrıca bu hakkı nasıl kendilerinde görüyor erkekler anlamış değilim annemle de görüşemicek miyim artık kim onlar ya.

cemreeylul neden o sekil goruyorsunuz olayi ya :)
hani ana kuzusuda degilim ben
senelerce yalniz yasamisim
ayni sehirde oturarak ailemle
o kadar darda dusunmuyorum ama..

bilmiyorum artik soz tukendi bende
haftada bir gun kalmasinda ne gibi bir sakinca olabilir
"ANNE"den bahsediyoruz ya
kayanana olsa eh idare eder haftada bir gun bi sey olmaz yada en fazla
"ne isi var" deriz

ama konu insanin annesi olunca neden boyle oluyor?
ayy konu sahibeisnin annesi okusa
gozleri dolar gitmek istemez bir daha kizinin evine
bu kadarmi rahatsiz ediyorum diye
ya benim esimmi anormal o zaman?
anneme küser kalmadin bizde diye
yada beni zorlar gidelim hafta sonunu orda gecirelim diye
babamla tatil plani yapmaya kalkar
aman ya ilk defa opup kafama koyim kocami
hani kocalar cok kiymetli ya nazarinizda :)

canım işte bak takıldığımız nokta burası, biz kaynanamıza ''ne işi var'' diyebiliyosak eşimizde kaynanasına aynısını diyebilir. yoksa biz annemizi sevmiyo falan değiliz, neden sevmeyelim ki?
eşine gercekten çok şaşırdım bu arada. onları sevmesi tabiki cok güzel ama benim eşim asla böyle bişey demez. anneyle babayla hep aynı muhabbet biyerden sonra. bi tatiliniz haftasonu, onda daha eğlenceli şeyler yapmak istemiyo musunuz gercekten? bizde gideriz kaynanama kahvaltıya, ordan anneme gider kahve içeriz otururuz bişeyler atıştrrz belki bi de. sonra çıkar gezeriz. veya sizin aileleriniz mi çok modern? tatile gitsek benim annem benimle discoya gelmez, parasailing yapmaz, havuzda şakalaşıp oynamaz. en fazla bi kadeh şarap içer, neyse içki önemli bişey değil tabi illaki seni de tanımıyorum belki hiç içmezsin bunu gecelim, annem denize girer bi serinler 2 kulaç atar çıkar. ben de annemi öyle bırakıp eşimle gezip eğlenemem gittiğimiz yerde, ben eğlenirken onun orda sıkılıp oturmasına benim gönlüm elvermez, gider otel odasında boş boş otururuz maksimum, biraz gezdikten sonra. çok mu garibim gerçekten?

Cemre eylulum bilmiyorum artik

konu sahibi haftada bir gun ailesinde kalmasi
yada annesinin onun evinde kalmasi
heleki esi yokken evde ne mahsuriyeti olabilir?

bana gelince
herkesin yasantisi baska esim ailesini uc senedir gormedi
ben ailemle ayni sehirdeyken bile ayri yasiyordum
hafta sonalri kafalari cekiyorsak ertesi gun annemlere gideriz
bayram uc gun annemlerdeyiz
yilbasinda annemlerdeydim
evlendikten sonra boyle oldu
inan bana bir kere ben gitmek istemedim ailemin evine
esim kizdi
hic bir beklentimizde yok aslina bakacak olursan
mudahale etmiyorlar kararlarimiza karismiyorlar
bunun rahatligi var belkide..
diyorum ya herkeisn bakis acisi baska

konu çok farklı yerlere çekilmiş konu sahibi sadece eşi geceleri yokken annesinde veya annesinin kendisinde kalmasından kocasının rahatsız olduğunu belirtmiş.Ne var bunda eşi yok sonuçta annesinin gelmesi veya annesine gitmesi evde eşiyle ortak geçirdikleri zamanı kısıtlamıyor.Yani üçü birarada olmuyor zaten herhalde bu mevzu hala anlaşılamamış.Kocası eşini aman yanlız kalmasın dünyanın binbir türlü hali var diye düşünmek yerine bariz kıskançlık yapmış .

Geçen akşamlardan birinde annemlerin elektrikleri bozulmuş elektirk kabloları yanmış gece gece tamircide bulamamışlar,karanlıkta kalmışlar yetmemiş elektirk olmayınca kombide çalışmamış soğukta yatmışlar,haber vermediler verselerdi gidip alırdık.Ertesi günde düzelmedi elektirkleri,yeniden kablo döşendi çünkü,o gecede bizde kaldılar,Böyle bişi sizin ailenizin başına gelse demekki mahremimi açamam anne size soğukta yatın mı diyeceksiniz.Tuhaf buluyorum ya.

Daha fazla çarpıtamazdınız.
Bu istisnai bir durum eğer siz annenn izle bu güne kadar sıradan bir gidip gelme ilişkisi içinde olsanız.
Eşiniz böyle bir durumda asla ses etmez zaten edemezde.
Siz neden rutine binmiş ziyaretleri çok az yaşanır istisnai bir olayla bir tutuyorsunuz ki.
Konuya bu açıdan bakmanız benimle uyuşmamanız sizi veya beni etkilemez.
Ama kafanız değişmezse eşinizle uzun vadede hep sıkıntı yaşarsınız.
Ailenizin başına gelen durum benim ailemin başına gelse davetime bile gerek kalmaz.
Kızım bugün sizdeyiz derler o kadar da rahat bir izlenimim vardır ailemin bana karşı.
Kendi evleri olarak görürler evimi hiç yabancılamaz rahatsız huzursuz tedirgin olmazlar.
Konuyu kocayı bulup anayı unutan muhabbetine getirdiniz..
Hayret ki ne hayret..

Daha fazla çarpıtamazdınız.
Bu istisnai bir durum eğer siz annenn izle bu güne kadar sıradan bir gidip gelme ilişkisi içinde olsanız.
Eşiniz böyle bir durumda asla ses etmez zaten edemezde.
Siz neden rutine binmiş ziyaretleri çok az yaşanır istisnai bir olayla bir tutuyorsunuz ki.
Konuya bu açıdan bakmanız benimle uyuşmamanız sizi veya beni etkilemez.
Ama kafanız değişmezse eşinizle uzun vadede hep sıkıntı yaşarsınız.
Ailenizin başına gelen durum benim ailemin başına gelse davetime bile gerek kalmaz.
Kızım bugün sizdeyiz derler o kadar da rahat bir izlenimim vardır ailemin bana karşı.
Kendi evleri olarak görürler evimi hiç yabancılamaz rahatsız huzursuz tedirgin olmazlar.
Konuyu kocayı bulup anayı unutan muhabbetine getirdiniz..
Hayret ki ne hayret..

evet canım biz koca bulduk annemizi unuttuk, gelince kapıyı acmıyorum evde yokmuş taklidi yapıyorum. birazdan bunlarda söylenicek bize hazır olalım. anne düşmanı ilan edildik zaten.
biz sanki asla evimize gelmesinler demişiz hey allahım...

konu sahibi arkdasım, üzgünüm ama eşinde bizim gbi düşünüyo, bu yüzden anlaşamıyosunuz
biz sana neden böyle düşündüğümüzü anlatmaya calıştık, işin mantıklı tarafını göstermeye çalıştık ki eşini anla, aranızda sorun çıkmasın diye
ama seninki nasıl bi şartlanmaysa asla kabul etmiyosun, ve olayı çarpıtıp bizi haksız çıkartmaya çalışıyosun, veya anlamamazlıktan gelmek işine geliyo
biz burda sana düşüncemizi kabul ettirsek nolucak ki? biri daha bizim gibi düşünüyo diye mutlu falan mı olucaz? hayır
veya eşinle sorunların artsa, şiddetli geçimsizlik başlasa, boşansanız, veya aranız güllük gülistanlık olsa, dünyanın en mutlu insanı olsan, bizim bundan haberimiz mi olucak, bu bizi çok mu ilgilendiricek? hayır, seni tanımıyoruz bile
ama madem konu açıp yardım istiyosun, bence biraz sakin ol önce, herkes farklı düşünebilir, bak zaten konumuzda eşinle senin farklı düşünüyo olman, ama asla diğer tarafı kabul etmiceksen konu açmanın ne anlamı var ki? sana destek olanlar seni mutlu mu ediyo? etsin öyleyse, ama eşinle problemin devam edicek
üzgünüm

Eşim vardiyalı çalışıyor,bi hafta gececi bi hafta gündüzcü.Gündüzdeyken hiçbir sorunumuz yok balkaymak yaşıyoruz,geçiniyoruz.Ama geceye döndüğünde sorunlar başlıyor 3-4 gün evde yalnız kalıyorum 1 gece annemi çağırıyorum bir gecede annemlerde kalıyorum eşim bunu sorun ediyor sen evde yalnız kalamıyormusun da,evden korkuyormusun da,senin evin yokmu,anneme takmış durumda zaten,benim geceye dönmemi bekliyor annen diyor.Kendi ailesi başka şehirde yaşıyor,ayda bir görüşüyoruz ayda bir kayınvalidem gelip 1 hafta kalıyor ben o zaman hiç sorun etmiyorum en ufak olumsuz bişi yapmıyorum suratımı dahi asmıyorum aksine mutlu oluyorum,ama benim annem üstelik o gecedeyken geldiğinde sorun oluyor,hele bnim annemlerde kalmam daha büyük sorun,hemen suratı asılıyor,yanlış bişi mi yapıyorum bende mi sorun onda mı çözemiyorum.Daha yeni evliyiz,tek derdimiz bu,o kadar üzülüyorum ki bunları haketmediğimi düşünüyorum.İşten çıkar çıkmaz eve koşarak gidiyorum,10 dk da yemek hazırlayıp karnını doyurup onu işe uğurluyorum,bir kaç günde annemde kalıyım ya ne var bunda,ben mi hatalı düşünüyorumkızlar yardımcı olun ya.

Eşim zaten anneme takmış durumda evet,annem ne yapsa batıyor ona,çok uzun bir nişanlılık dönemi geçirdik biz 3 yıla yakın,annemde heryere göndermek istemezdi beni,oradan takmış durumda.Sorun korkmak yada korkmamak değil benim açımdan,he yalnızken uyuyamıyorum bölük bölük uyuyorum o ayrı ama korkmuyorum yalnız kaldığım için.Ama yani her günde evde tek başına canı sıkılıyor insanın birgünde annem gelsin birgünde ben gidiyim ne var yani,bu konuyu düzeltebilicemizi hiç sanmıyorum çünkü her geceye döndüğünde konuşuyoruz anlaştığımızı sanıyorum yine aynısı oluyor.Annem deseniz ayrı i dert onunda gönlü el vermiyor benim yalnız kalmama,evhamlı biraz,kendi kendine korkuyor,eşim kzııyor diyemiyorum bu gece kız arkadşım kalcak bizde,için rahat olsun diye kandırıyorum onuda.İki arada bi derede kalıyorum nefret ediyorum gece vardiyasından.

buralarada dikkat ettiniz demek arkadaslar..
koca aman suratini asmasin anne kimki
uc haftada bir kalmak annesinde yada annesi kalmasi
huzur bozmaktir demek..

Son düzenleme:
benim kardeşimde eşi olmadığı geceler bize gelip kalıo.ben evli olsam evimde kalırım yani arada annemlerdede kalmak isterim ama evde kalmayı tercih ederim.aslında çoğu kişinin eşi annesine gitmesini evde yanlız kalmasını istemez.annesine göönderir.sizinkide tam tersi olmuş.belki ailenizle ilgili bir sorunu vardır.yani annenizi sevmiyormu acaba?

Back
X