Eşim hamileyken çalışmamı istiyor ?

Birde ev işi konusunda tamam hamile olduğunda yardım edeceğim derse şimdiden işin ucundan tutmasını isteyin. Eşinizin çalışma koşullarını ve sizin çalışma koşullarınızı bilmiyorum. Ama çalışma koşulları çok ağır değilse o da evde bulunuyorsa şimdiden alışsa iyi olur hem sizde geçiştirilmek için öylesine verilmiş bir söz mü yoksa gerçekten işin ucundan tutuyor mu görmüş olursunuz.

Arkadaşlar eşimle çocuk planimiz var. Çaba sarf ediyoruz fakat eşimin ailesi ikiniz bir olun çalışın eşinin mesleği var diyip duruyorlar bende eşime hamile kalırsam çalışmam dedim tamam der gibi oldu bugünde diyor ki fabrikadakiler bile çalışıyor sen niye calisamicaksin karnı burnunda oradaki kadınların dedim onlar fabrikadakiler ben çalışamam kusura bakma he diyorsan çocuğu erteleyelim. Sıkıntı yok o zaman çalışırım ama hem karnım burnumda elin isini yapıp hem eve gelip yemek temizlik çay kahve dayanamam dedim. Birde akşamları çay istiyor benden. Kahve falan. Çalıştığım iş şuan da kreş yardımcı ablayim çocukları tuvalete oturtuyorum kaldirip klozette. Yatakları topluyoruz ikinci kata çıkartıyoruz çuvalla her çocuk için ayrı. Eşime anlattım ne olacak iş yerinle konuş ağır iş vermesinler dedi fikriniz nedir?
Hepimiz hamileyken çalıştık. 37.Haftaya kadar ders anlattım iki hamileliğimde de. Hele ikincide 2.5 yaşında kızım vardı arabada uyurdu kucağımda yukarı taşırdım, kaldırdım indirdim vs yani her seyi yapabiliyorsun hamilelikte niye bu kadar abartıyorsunuz anlamıyorum. Binlerce kadın hamile kalıyor, tarlada sokakta ağır işte çalışıyor. Prenses olmayın bu kadar.

Hepimiz hamileyken çalıştık. 37.Haftaya kadar ders anlattım iki hamileliğimde de. Hele ikincide 2.5 yaşında kızım vardı arabada uyurdu kucağımda yukarı taşırdım, kaldırdım indirdim vs yani her seyi yapabiliyorsun hamilelikte niye bu kadar abartıyorsunuz anlamıyorum. Binlerce kadın hamile kalıyor, tarlada sokakta ağır işte çalışıyor. Prenses olmayın bu kadar.

Hamile olacaksiniz hasta degil.bizim kadinlarimiz hamileligi hastalik gibi goruyor.sorunlu bi hamilelik degilse calisilabilir.
Konudaki ayrıntı şu kadın hamile kalsa bile ev iş dahil her şeyi yine ona yaptıracakmış eşi. hem çalışıp hem de kocasına hizmet edecekmiş. hizmeti eksik olursa da kaynanaya şikayet edilip bir de ondan azar yiyormuş. bu yüzden de çalışmak istemiyor

Valla canım iki öğretmen olarak bebek bekliyoruz. Ayrıca küçük bir ilçede yaşıyoruz kira masrafımız vs az. Bütün bunlara rağmen hazırlık yaparken zorlandık. Herşey çok pahalı. Bütün bunların yanında birde ona iyi bir gelecek sağlayamamaktan korkuyoruz. Olay sadece doğurmak değil ona kaliteli bir yaşam sunabilmek bunun için de para şart.

Yapmıyor çay istiyor önüne koyuyorum sonra türk kahvesi sonra soğuk kahve çorabının yerini bana soruyor anası öyle yetiştirmiş. Birde kaynanam beni arıyor oğluma iyi bak diyor
Şimdiden elinizi çekin işlerden. İş bölümü yapın direkt. Hayırdır derse hamileyken ve çocuktan sonra çalışmaya devam etmek için sorumlulukları paylaşmamız lazım deyin. Ondan sonraki tavrına göre bebek konusunu tekrar düşünün. Bence çekilecek dert değil ama neyse.

ileri derecede kalp yetmezliği ile 30. haftaya kadar calistim 30. haftada artik hastaneye yattigim icin rapor yazıldı.

is yerindeki arkadaşlarımın coģi 37. haftaya kadar calısıyorlar.

ilk cocugumda kalp sorunum yoktu 35. haftaya kadar calıştım ki is yerim ile evin arasi 40 km idi gidis gelis gunde 80 km yol yapıyordum.

o yüzden empati yapamayacağim sizinle ha dersenizki dogumdan sonra bebegimi birakamam belli bir yasa getirip sonra ise doneceğim onu anlarım ama daha hamile kalmadan hamile kalir kalmaz isi birakmayı planlamak hemde esiminiz maası dusukken pek mantıklı degil doguma kadar sizin maasinizla ne kadar para birikebilir bu da dogumdan sonra cocuga harcanir.

Dun aksamda su simit almadı diye kocasını eve almayan hamile konusunu okuyunca vallahi kendimi sorguluyorum. Bizimki hamilelik degil miydi baska bir sey miydi acaba?

Yapmıyor çay istiyor önüne koyuyorum sonra türk kahvesi sonra soğuk kahve çorabının yerini bana soruyor anası öyle yetiştirmiş. Birde kaynanam beni arıyor oğluma iyi bak diyor
Üstüne bir de çocuk olsun değil mi? Ne güzel mutluluktan geberen bir aile olursunuz..

Ama şu da var tabiki siz işten yorgun geldiğinizde eşiniz ev işlerinde size yardımcı olacak olmak zorunda hamileyken de bebek doğduktan sonrada.

Arkadaşlar eşimle çocuk planimiz var. Çaba sarf ediyoruz fakat eşimin ailesi ikiniz bir olun çalışın eşinin mesleği var diyip duruyorlar bende eşime hamile kalırsam çalışmam dedim tamam der gibi oldu bugünde diyor ki fabrikadakiler bile çalışıyor sen niye calisamicaksin karnı burnunda oradaki kadınların dedim onlar fabrikadakiler ben çalışamam kusura bakma he diyorsan çocuğu erteleyelim. Sıkıntı yok o zaman çalışırım ama hem karnım burnumda elin isini yapıp hem eve gelip yemek temizlik çay kahve dayanamam dedim. Birde akşamları çay istiyor benden. Kahve falan. Çalıştığım iş şuan da kreş yardımcı ablayim çocukları tuvalete oturtuyorum kaldirip klozette. Yatakları topluyoruz ikinci kata çıkartıyoruz çuvalla her çocuk için ayrı. Eşime anlattım ne olacak iş yerinle konuş ağır iş vermesinler dedi fikriniz nedir?
Çocuğu erteleyin bence henüz orta yolu bulma konusunda iyi değilsiniz

Hamilelik bir hastalık ya da piremseslik durumu değil ki neden çalışılmasın. Zaten çalışmak istemiyorsanız onu bilemem ama hamilelikte çalışmamak elzem bir durum değil. Ben çalıştım, evde daha çok bulantım ve halsizliğim olurken çalışırken daha hafif hissettim bu tür şeyleri, daha dinç idim. Çokta iyi geldi çalışmak bana.

Karnı burnunda doğuma kadar elin işini yapmış, doğumdan 3 ay sonra da elin işini , çocuğunun geleceğini düşünerek, yapmaya devam etmiş ve hiç de gocunmamis bir anne olarak sözlerinizi hem yanlış hem kırıcı buldum. Bence de çocuğu erteleyin

Konudaki ayrıntı şu kadın hamile kalsa bile ev iş dahil her şeyi yine ona yaptıracakmış eşi. hem çalışıp hem de kocasına hizmet edecekmiş. hizmeti eksik olursa da kaynanaya şikayet edilip bir de ondan azar yiyormuş. bu yüzden de çalışmak istemiyor
Bunun yaptırımı bence adamı medeni hayata alıştırana kadar çocuk yapmamak olmalı işi bırakmak yerine 🙄

Maddi durumuna güvenen çocuk istesin. Hem çalış hem doğur o herkesin harcı değil işte. Memur olsan işin rahat olsa neyse... Benm görümcelerimde rahat işleri. Onlar hem doğurdu hem çalıştı ama çocuklarına anaları baktı. Herkesin durumu farklıdır. Çalışmak istemiyorsan çalışmazsın. Kendine güvenmeyen çocuk istemesin bi zahmet. Benm eşimde herşeyi ayağına isteyen bir koca. Ben daha hamile kalmadan işten ayrıldım çünkü hem ev işi hem iş yürümedi. Yıprandım resmen. Kv kişisi herkes çalışıyor dedi. Kusura bakma ben bu şekilde çalışmam dedim. Kısacası işin rahatsa eşin sana yardımcı olacaksa çalışabilirsin ama tam tersiyse sağlık kolay bulunmuyor valla.

Niye senin oğlun engelli mi, hasta mı, yaşlı mı diye soramadınız mı? Ayrıca bu kadar sorunlu evlilikleri olan insanlar neden ısrarla üremek ister, hiç anlamadım, anlayamam da...

Öncelikle eş kişiniz şehzade değil kusura bakmasın. Siz çalışsanız da çalışmasanız da hamile olsanız da olmasanız da size yardım etmeli. Özbakım becerisini kazanmamış kendi işini görmeyi öğrenememiş bir adamı baba yapmak için 2.kez düşünün.

Diğer bir durum eşinizin maaşı düşük. Orta bile değil. O maaşla hem ev geçibdirip hem çocuk masrafını altına girmek sıkıntılı. Çalışmalısınız. Hatta mümkünse çocuğu erteleyip önce birikim yapmalısınız.

Çocuk öyle ha diyince hemen olmayabilir. İnşallah isteyen herkes istediği zaman kavuşur ama varsayalım bi sene çocuğunuz olmadı 1 sene çalışmadan boş boş oturacak mısınız?

Siz işe girin eşinizin de ardını toplamayın.

Hamile kalıp görmen lazım canım belki düşündüğün gibi kötü gitmez belki iyi olur sağlıklı bir gebelik yaşayıp yasayamayacagin belli değil bunu bilemezsin yaşamadan bu yüzden daha bebek yokken bence tartışmayın bu konuyu , hem hamile kalsanız belki iş yeri size karşı ayrıcalık yapar ağır iş yapmazsınız yukarı çıkıp inmezsiniz yavaş yaparsınız ağır kaldırmazsiniz çünkü siz hsmilesiniz diye düşünürler öyle davranırlar size iş arkadaslariniz 🤷🏻

Böyle şeylere şimdiden karar vermek pokemik konusu yapmak erken. Durumunuza göre hareket edersiniz.

Sağlikli giden bir hamileliğiniz olursa gayette güzel çalışırsınız..

Ağır işler için destek alırsınız. Baktınız olmuyor o zaman ayrılırsınız.

Gerçekten şu dönemde iki kişinin çalışması çok iyi.. Hem bebeğiniz için gönlünüzce hazırlık yaparsınız.

Back
X