eşim havalara girdi sanırım artık beni beğenmiyor mu ne?

ne yapacağımı biliyorum aslında ama tembellikten mi güvenszlikten mi bilmiyorum bi türlü başlayamıyorum ilk önce lise bitirmek istiyorum ama başarısız olursam beni göznde iyice küçültmsnden korkuyorum

canım çok sağol inan desteğe ve arkdaşa çok ihtiyacım var

Bence de dışarıdan ortaokulu bitirmeye çalış sonra lise.. Çok ama çok iyi gelecek rahatlatacaktır seni. İnan okuyanla okumayan arasında öyle dağlar kadar fark filan yok. Ki o fark da uğraşmaktan çalışıp çabalamaktan kaynaklanıyor. Hiç de öyle sanıldığı gibi zeka farkından değil bence( çoğu kişi için elbette yoksa istisnalar var tabi uçuk zekada insanlar da..) Kültür sahibi olmak için de kitap oku ,klasiklerden başla fikrim:) Çünkü bazı günümüz romanları doğru bilgiyi yanlış yanlış yoğurup sunuyorlar(özellikle tarihi konularda) İnterneti de bu amaçların için kullanabilirsin..

Başarısız olmazsın canım o kadar kolay ki açık öğretimde okumak. Benim arkadaşlarım okudular, bitirdiler. Şimdi de üniversite okuyorlar. Birisi de kpss kursuna gidiyor. Senin neyin eksik ki onlardan.

Şimdilik bebeğin 2 aylıkmış.Herşeyi birden yapamazsın ama zamanla hepsi olur.
Ne yapıp edip lise diplomanı almaya çalış.Açıktan diploma alan arkadaşlar nasıl olduğunu yazarlar umarım.

Gazete+kitap okuyabilirsin.Çocuklar uyurken okumaya zaman ayırabilirsin.
Tv izliyorsan dizi veya film değil,bilgi yarışmaları ve gezi programları,belgeseller izlemeye çalış.
Haftada 1 gün kurslar oluyor,şimdilik belki öyle birşeyle başlayabilirsin.Resim veya seranik kursu bile olabilir.Böylece hem bir konuda bilgi sahibi olursun hem de arkadaş ortamın oluşur.
Daha sonra meslek edinebileceğin bir sertifika programına girebilirsin.Bilgisayar,muhasebe veya güzellik uzmanlığı bile olabilir.

Bakımına ve giyimine özen gösterebilirsin.Ev giysilerin güzel olsun,sadece dışarı çıkarken süslenme.
Evde eşofman bile giyiyorsan,en azından takım olsun veya pembe gibi güzel bir renkte olsun.

Eşin sana kusurlarını gösteriyorsa sen de ona kusurlarını göster.
Başkalarını örnek gösteriyorsa örnekleri çürütebilirsin.Mesela onun da 2 çocuğu olsun,bakalım böyle kalabilecek mi gibi...

eklemek değil, değiştirmek istediğim şeyler var. maddeleriniz baştan aşağı yanlış yönlendirme çünkü.

1. bakımlı olsun, spor yapsın ama "kendi" için. insan birine kendini beğendirmek için spor yapar, çamaşırı o boyutta seçerse, kendisine yapacağı en büyük kötülüklerden biri bu olur. konu sahibinin şu anki özgüven sorunu da kocası odaklı yaşamından zaten.. insan kendi sağlığı için spor yapar, kendini güzel ve iyi hissetmek için bakımlı olur.. karşınızdaki kocanız.. sıyrılın şu harem-padişah mantığından.

3. eşinin konuşmaktan hoşlanacağı konuları neden araştırsın okusun? konu sahibinin kendi ilgi alanı neyse, onda yoğunlaşır. adam tekniker, gitsin elektrik aksamını mı öğrensin yapıların mesela? futbol seviyosa futbol fanı mı olsun? yine kendini merkeze koymama, yine "koca"yı merkeze koyma, yine 2. sınıf yapma kendini..

4. ve 5. şu aşamada 2 aylık bebeğiyle bunları yapamaz, başarısız olduğunda da özgüveni daha da çok zedelenir..

Son düzenleme:
Adama bak ya!! Bütün arkadaşların yazdıklarına katılıyorum..
Onun havasını söndürmek için elinden geleni yap..
Kitap oku, gazetesiz kahvaltı masasına oturma mesela...
Haberlerden ilk senin haberin olsun..
Evde, sokakta vs giyimine dikkat et..
Sade ama ağır duracak makyaj yap..
Ya evli eğilim ama aklıma bunlar geliyoo..
evli ablalarım daha iyi bilir..
Ama merak etme burada herkez yardımcı olur sana...
Kısa sürede söner eşinin havası :))

Son düzenleme:
Canım, benim eşim de evlenirken ve evliliğin ilk yıllarda benden daha az maaşlı ve daha düşük bir pozisyonda çalışıyordu.Ben hiç sorun yapmadım. Çünkü seviyordum ve harika bir kişiliği vardı. Daha sonra başka bir işe girdi, gittikçe yükseldi şimdi çok iyi maaş alıyor.Ben de ilk başlarda acaba değişir mi korkusu yaşamadım değil. Allaha şükür olmadı ama ben hiçbir zaman onu pohpohlamadım:) Herhangi ufak bir tartışmada bile ödün vermedim ve vazgeçilmez olmadığını ima ettim.Sonuç olarak hiçbir zaman değişmedi ama biz bayanlardan da kaynaklanıyor değişmeleri. Üzerlerine çok düşmemeliyiz, kendimizi her zaman önemli görmeliyiz. Evlilikte bile kovalayan değil kaçan olmalıyız:)

girdiği ortamlarda çok dikat çekiyo sinir oluyorum kendimi onun yanında basit hissediyrum değersiz hissediyorum galiba off çok mutsuzm

Buna dur deyin.Bu kendinize yaptığınız bir saygısızlıktır..
Kimse kimsenin yanında değersiz olamaz.Değer eğitimle olmaz.

Bunu hissediyorsanız büyük ihtimal kıskançlıklarınızdan, vaktinizin hep aynı geçmesinden kaynaklanıyordur.
Kendinizi değersiz hissederek günler geçmez..Dışarıdan bitirme sınavlarına girin.
Bu o kadar kolaylaştı ki bunu başarabilirsiniz.Bunu değer katmak için değil kendinizi mutlu hissetmek için.

Acilen kendiniz için birşeyler yapın lütfen, lütfen toparlanın.
..

Eşler arasında bu uçurum konusunda hep düşünmüşümdür.
Evlenince çiftler hep farklı hobilere eğitim düzeyine sahip olunca, özellikle kadın evlilik çocuk v.s derken aradaki çizgiyi kaçırıyor.
Erkek kendine kurdukça kuruyor dünyasını.
Oysa öyle bir dengeli olmalı ki bu durum.
Biri bir konuda ilerliyorsa diğerininde kolundan tutmalı.
En azından hayatına katmalı.
Ucundan da olsa o konudan sohbet etmeli, fikir almaya gerek yoksa bile sanki fikri çok önemliymiş gibi danışmalı v.s

Bu kapasite konusundan eşinizle tatlılıkla konuşun, kıskançlık duygunuzu nasıl bırakırsınız bilmiyorum ama kısa bir süre bir kenara atın, dediğim gibi kendinizi mutlu hissetmek için kendinizde devrim yapın..
Eşiniz için değil, kendiniz için.

Kendinize verdiğiniz değer kadar değerlisinizdir.

aslında pek pohpohlamam ama çevresi bunu yapıyo galiba hep iş ortamında arkadaşlarının eşleri hep çalışıyo anlatır hep iki kişi çalışıyolar falan dye benm de çalışmamı ima ediyo gbi geliyo geçen bi iş var dedi ama sen lise mezunu olmadığın için olmaz dedi bende kızdm madem olmaz kounusuu da açma o zaman biliyosun lise mznun olamadığım için üzgn oldğumu dedm çalışmmı istiyosun galba böle söyledğine gre dedim yok dedi sen istesen de ben çalışmanı istemem öğretmen falan olsaydın neyse ama basit işlerde olmaz diyo ama eminim bana uygun bi iş olsa çalıştırır kısaknacağnı sanmam çalışmakta çok istiyorum ama önce azmadip lise bitirmliyim yoksa hiç bi iş gelmez elimden sanırım

çok haklısınız aslında ben bilinçli biriyim gerçekten kendimi geliştirebilirim ama destek olur mu bana lise konusunda emin değilmilerledikçe ilerliyo sanki üniverste okumayı dşnüyo şimdi ben hiç istemiyorum okumasını ortamlara girdikçe beni beğenmicek gbi ama artık umrumda olmamalı galiba önce kendm için şu lise işine başkoymalıyım kesin

Doğum sonrası sanırım bir çok kişi bu düşüncelere kapılabiliyor
şuan için kursa gidebileceğini falan düşünmüyorum bebeğin henüz 2 aylıkmış oldukça zor olur
ama evde kendine güzel bir dünya yaratabilrisin
Tabi ilk önce bunları kendi mutluluğun için yapki sonra başkasını mutlu edesin
evin içindede olsa saçına makyajına giyimine dikkat et . . .
Kitap okumaya kendini geliştirmeye çalış . . Her gün gazeteni al . imkanın varsa spora devam et. .

İlköğretim mezunuysanız ortaokul diplomasını çok rahat alırsınız.. İki aylık bebekle dahi yapabilirsiniz, zorlansanızda yapabilirsiniz.
Başarasız olmak diye bir düşünceyi atın kafanızdan. Önemli olan kayıt yaptırıp adım atmak.
Başvuru için az bir zamanınız var.Önümüzdeki sene eski sisteme geçileceği üzerinde konuşuluyor.
Bu ne demek ? Okul 4 yılsa 4 yılda bitecek açık lise..Fakat şuan krediyi tamamladığın anda mezunsun.Yani ortaokul 1.5 , lise 2.5 senede bitiyor.

Hemen bilinmeyen numaraları arayın, bulunduğunuz ilin açıköğretim lisesinin numarasını alın. Sonra arayıp kayıt zamanını ve şartları öğrenin.

Herşeyi netleştirmeden de eşinize söylemeyin bence.

Destek olmasına gerek yok.. İnternette her yerde açık öğretim dersleri var.Notlar sınavlar var.

Kitapçılarda görsel cd ler var..Zaten kitaplarınızda yollanacak. Çalışacak vakit elbet bulursunuz.Zorlanmadan başarı elde edilmez.

Edit: Ankara'daysanız sizi çalıştırabilirim.

Son düzenleme:

ortaokul mezunuyum zaten lise okumam gerek habersiz yapamam onunla birlikte yapmalıyım.gerçekten öle ise bu sene okumam şart o zaman 4 sene okuyamam sanırım iki buçuk yıulda bitirebilirsem süper olur

ne yaparsaniz yapin önce kendiniz sonra da bebeginiz icin yapin.

Hem kendinizi daha iyi hissetmek hem de güvence altina almak icin.

kisisel gelisim kitaplari, cocuk gelisimi kitaplari, hosunuza giden seyler üzerine
bulabildiginiz herseyi okuyun.

Bunlarin arasina lise tarih cografya kitaplari bile ekleyin. onlari roman gibi okuyun.

Bebeginiz biraz daha büyüdükten sonra, sinavlara girmeyi düsündügünüzde isinize yarar mutlaka.

Esinizi de gözünüzde cok büyütmeyin. sizi kücük görmesine izin vermeyin. en basitinden o
sizinle evlendiginde sizin ilkokul mezunu oldugunuzu biliyordu. NOKTA...

ankarada değilim de kitaplara falan para ödenmiyo mu büyük paralar verp okutmazda cüzi miktarlarsa olabailir der ama ne olursa olsun okucam bu okulu yoksa ömür boyu kendimi pasif ve beceriksiz hissdicem galiba

destek olmasına gerek yok ki siz kendinize güvendikten sonra herşeyi yapabilirsiniz

birden herşeyi düzeltmeye çalışmayın bocalarsınız

ilk önce eğitim işini halledin o bittikten sonra başka alanlara yönelin

siz farkına vardığınız için üstesinden gelebilirsiniz korkmayın yeter

ortaokul mezunuyum zaten lise okumam gerek habersiz yapamam onunla birlikte yapmalıyım.gerçekten öle ise bu sene okumam şart o zaman 4 sene okuyamam sanırım iki buçuk yıulda bitirebilirsem süper olur

İlköğretim deyince aklım eskiye gitti. Yok habersiz yapın demiyorum zaten ben.En azından kayıt zamanını gerekenleri habersiz öğrenin.

Eğer kayda çok zaman varsa dallanıp budaklanır o yüzden. Sonrada belki yine dışarıdan üniversite okursunuz belli mi olur :)

Bakın benim çevremde buna teşvik ettiğim ve şuan üniversite okumaya kadar işi getiren çok arkadaşım ve akrabalarım var.
Şuana kadar file veren olmadı, yeter ki başlayın gerisi geliyor Allah'ın izniyle.

ankarada değilim de kitaplara falan para ödenmiyo mu büyük paralar verp okutmazda cüzi miktarlarsa olabailir der ama ne olursa olsun okucam bu okulu yoksa ömür boyu kendimi pasif ve beceriksiz hissdicem galiba

Hayır hayır verilmiyor tabiiki.Kayıt parası veriliyor. Cüzzi bir miktar. Kitaplar ücretsiz geliyor sistem değişmediyse.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…