Eşim her gün bileziklerimi istiyor, huzursuzluk çıkmasından bıktım

Sadece 8 diye takılanı küçümseyen birine az bile bu muamele
O kadın boşansa o 8 bilezik bir kaç ayda kirasına mutfak masrafına biter gider ki. Bu kadar göz de büyütülecek bir meblağ değil bu ekonomide

O huzursuzluk bitsin diye verirseniz ilerde kafanızı taştan taşa vurursunuz. Benim de kayinperder bey çıkarmıştı o huzursuzlgu ve basardida şimdi deki gibi pişmanım

düğünde takılan altınlarla farklı yatırımlar yaptık, parayı baya büyüttük..
ev alırken bi kısmını ev peşinatına verdik. şimdi de arabayı değiştiriyoruz, bi kısmını da arabaya veriyoruz.
benim mantığıma göre ev de arabada ortak, hayatımız ortak, neden kocamdan altın ya da para saklayayım?
yarın öbür gün allah korusun boşansak zaten evin de arabanın da yarısı benim, neyin hesabını yapayım ki...
kenarda altınlarım dursun ama kira ödeyeyim ya da eski arabaya bineyim, neden???

8 bilezik 10 gramdan 400 bin yapar, 20 gramsa 620 bin gibi birseye denk gelir.

Anlamadim yani niye dusuk bir meblağ saydiniz ki bunu?

Ayrica yargitay ictihatlerine gore, cinsiyete uygun takilan takilar hangi taraf takarsa taksin farketmez kisiye ait sayiliyor. (Ornegin bilezik kadin takisi oldugu icin erkek tarafida taksa kadinin ama mesela kucuk altinlar değil)

Bence vermek istemiyorsaniz vermeyin, ayrica bugune dek hicbir kadinin altini geri donmemistir, buna bende dahilim.

Ev almak gibi hayati onemi olan bir yatirim icin verirdim ama hali hazirda var olan araba daha luks olsun diye vermezdim.

Biz bozdurup araba aldıydık herkes verme deyince bi şaşırdım, ben eşime vermedim ki gidip birlikte araba aldık. Yakında 2. Arabaya ihtiyaç olacak inşallah altın olsa yine verirdim.

Gerçekte araba yükselteceğine emin misiniz? Birde verme aman diyenler neden diyor?

Ay arabayı altınlarla almadık ya, ben küçük altın biriktirmiştim onlarla aldık. Bilezikleri eve vermiştim

Bu mantıklı…

Biz de ev almak için harcadık. Ama araba için altin falan bozdurmazdim ben. Hayir dendigi halde bu kadar israr etmesi tuhaf. Net konuşmuyor musunuz? Çok önem vermiyorum ben böyle şeylere. Ama benden her gün israrla altin istenseydi kesinlikle vermezdim. Kendi kendine önceden karar vermiş. Konuşulur ortaklaşa karar verilir.

Kadınlar altınlar benim derken, erkekler de onları bekliyor arabaları için, durum bu genelde.
Alınacak ev ve araba için altın kullanılabilir ama çok yeni evliliklerde bunun sürekli gündem olmasını normal bulmuyorum. Siz de sürekli maddi konulara odaklanmışsınız evlilik sürecinde, eşiniz de farksız değilmiş. Bir uyum söz konusu.

Son düzenleme:
Eski konularınıza baktım da nişanlıyken de sürekli ne kadar altın takarlar vs diye sormuşsunuz. Genel bir altın takıntınız var galiba. Eşinizinki saçma zaten ısrar etmekde haksız. Ama ben veriridim beraber bineceğiz sonuçta

Eşinize kararlı bir şekilde altınlari vermeyacaginiz söyleyin. Daha bir aylık evlilikte altın istemek nedir? Eşiniz güvenilir biri gibi gelmedi. Altın konusundan önce siz iyi korunup hamile kalmamaya bakın.

12 sene önce evlendim. Kayınvalidem 5 tane burma bilezik taktı. Takacağını bile bilmiyordum, düğünden önce öğrendim. Ben mi çok safım siz mi çok paragözsünüz anlamadım. Düğünden sonra altınları ata altına çevirdik biz, bir süre sonra da araba borcunu kapatmak için sattık hepsini. Bir kere bile düşünmedim, tereddüt etmedim. Benim için altınların hepsi ortaktı. Benim değildi. Eşim de ben de hala aynı düşüncedeyiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…