Eşim her gün bileziklerimi istiyor, huzursuzluk çıkmasından bıktım

Komik olan nedir ? Ben okudum çalıştım çabaladım birikim yaptım gelinime vereyim o da benim de benim desin olur mu hiç öyle şey. Bana da 10 bilezik takıldı hiçbir zaman şahsı görmedim o bilezik bana değil oğullarına takılmış biseydir hatta. Ev araba alsın muhtaç olmasın diyedir.
Çok zenginsinizdjr o ayrı ama bu fikriniz Türkiye standartlarını karşılamıyor bizler o kadar zengin değiliz. Düğünde oğluma bilezik takamayacağima göre mecbur geline takılıyor o da oğluma yani

O zaman direkt oğluna ev araba alsın versin aile hem düğünde gösteriş yapacaklar hem öyle düğün takısı ev araba için harcanmaz demiyorum ama rıza yoksa yoktur kadının altını onun fikri işte gayet gelinin çok isteyen oğlunun yakasına taksın cumhuriyet yapsın. Kanunen bile belli

Kanunen de dinen de kadının. Ama daha önce de dediğim gibi vicdanen sadece kadının olamaz. O zaman koca da der ben para kazanıyorum bu sadece benim param. Evlilikte hak hukuk değil vicdanla işler yürümeli

Hayır bilezik sana bana göre yatırım aracıdır, bileziği severek takan kullanan milyonlarca kadın var.

Ayrıca sakin ol şampiyon, ona çingenelik demiyorum. Aileler takısını geline takar, ondan sonrası gelinin bileceği iştir. Geleneklere göre olması gereken bu. Dini ve hukuki boyutundan bahsetmiyorum bile. Oğulları kişisel hobilerini gerçekleştirsin, araba modelini yükseltsin, daha ilk günden bozduralım diye gelinin başına ekşisin diye takılmamalı. Şu sitede aile birliğini en çok düşünenlerden biri benimdir herhalde. Eşimle gelirlerimiz ortaktır her zaman. Bir hesapta toplanır. Harcanan harcanır, kalanı birikim yapılır. Ayrı gayrımız yoktur. Düğün öncesi ısrarla altın beğeneyim diye kuyumcuya götürmek istediklerinde hiç fark etmez en işçiliksiz olan hangisiyse o olsun demiştim, nasılsa ev alacağız diye bozduracaktık ve hiç takmayacaktım. Ama eltim böyle düşünmüyor mesela. O işçilikli modeller aldı, çünkü nasılsa bozdurulmayacak, ömür boyu takarım mantığındaydı. Ailesinde de öyle olmuş hep. Kayınvalidem de bu mantıkta bir kadındı. Değil araba, ev için bile satmak zorunda değilsiniz derdi. Var böyle aileler diyorum.

Konu verip vermemek değil ki, konu adamın zihniyeti ve evde huzursuzluk çıkarması..
Kadında altın altın demiş belli zaten altının gideceği yer

Burda bence onemli olan o takilan bileziklerin sizin mehiriniz olup olmadigi. Eger mehiriniz disinda altin takildiysa tabikide verilebilir beraber oturdugunuz ev veya beraber kullanacaginiz araba icin. Ama gunumuzde cok goruyoruz bosanma yoluna girince cirkeflesip kadini dimdizlak parasiz guvencesiz ortada birakan erkekleri. Iste bu durumlarda mehir kadinin guvencesi olmasi gerekiyor. Mehirin olan altinlari vermek zorunda degilsin hatta bence hic bir kadin mehirini vermesin. Ne olur ne olmaz kenarda dursun

Yav siz niye bu kadar içselleştirdiniz bu konuyu? Ciddi ciddi sinirleniyor bir dejskslls Konudaki adamın arabası varmış zaten. Model yükseltmek istiyormuş, onun için kadını didikleyip duruyormuş. İhtiyaç halinde zaten harcanır, ona karşı değilim ben de. Siz içiniz rahat edecekse cumhuriyet altını olarak oğlunuzun yakasına takarsınız ya da hesabına atarsınız parayı. Yoksa gelin bunu diyebilir yani, hakkı var. Herkes bizim gibi değil.

Benim de oğlum var, buna bu kadar sinirlendiğimi düşünemiyorum bile.

Ben de böyle yaptım kayınpederim set alalım dediğinde istemedim açık açık istersen set yerine altın tak ya da takma ama bunu boşuna alma dedim asla tarzım değildi o zaman hatırlıyorum 100 gram ediyordu bir set. Ama benim ailemde yaşlı kadınlar bile bilezikle gezer boyunları altın doludur hep. Asla vermezler yani bekarlar bile bilezikle gezer

Aklıma şey geldi. Kayınvalidem bana diyordu ki altınlarını bozdurma, sen ileride oğlunu evlendireceksin. (O sırada oğlan 4 yaşında ajsjjs) Memur halinle nasıl yapacaksın altınını düğününü. Zorda kalırsan o zaman harcarsın.

Dedim ki bozdurmasam nasıl ev sahibi olacağım?? Biz alırız demesini beklerdim ama maalesef olmadı. S Sudanli

Ben de eşime set almayın madem onun yerine bilezik alın demiştim, boynun boş mu kalsın bizimkiler asla kabul etmez dedi. Ne haliniz varsa görün dedim adgafh Kadınlar tarafından en çok tercih edilen ziynet eşyası bileziktir her zaman. Bize göre yatırım aracı ama millet öyle düşünmüyor. Bayağı seviyor.

Ay bir de o da var yeni gelinlerde evi yoksa evlenmem falan oğlun mu var derdin var galiba bu yüzden içselleştirdim
Düşünsene oğlum var bjr kızı sevmiş kız diyor 10 bilezik ve evin olacak (ben buna imkanım olsa bile-ki var- yapmak istemem çünkü şimdi boşanmalar çok arttı) oğlun illa bu kızı istiyorum çok seviyorum diyor. Ben altın ev vermiyorum desen kız belki evlenmeyecek oğlumla. Para dayatması yapan bir kız sevmiyordur desen bile oğlum anlamıyor. İlla ev de alınacak altın da verilecek. Sonra iki aya boşanma olursa -kj o zamana daha da artar- altınlar boşa gitti. Valla benim çok zoruma gidiyor ha bu durum
Bu arada ben gelinim için düşündüğümü kızım için de düşünüyorum.

o seti vs takan boynunda reşatla gezen çok var bana göre şık değil altın seviyorum ama normal takı olarak. bilezik takamıyorum düğünden 2 3 sene sonra bozuldu bir kere bile takmadım sonrasında da aldık ajda vs takmadım. Benim babaannem bile günlük çeyrek altınlı küpe altın zincir 4 bilezik takıyor hiç çıkarmaz halamda öyle gezer elleri kolları doludur onlara de bileziğini sat kıyamet kopar git çalış der 2 katı çalış al der. Bana da çok dediler verme diye ama dinlemedim

Evlenmezsen evlenme derim valla oğlum olacak ama bunu dert etmem iyi mesleği olsun mutlu olsun gelin ev derse senin baban alsın derim çok istiyorsa evlenmesin böyle kız arkasından ağlayacak böyle kızı sevecek birini yetiştirmem inşallah

Kimse boşanmak için evlenmiyor, baştan o niyetle yaklaşırsak iyi şeyler de bekleyemeyiz ki. Ev kısmı evlenmeden önce alındığı için ya da direkt tapu bizim üzerimize olduğu için bir şekilde halledilir de altın tamamen şans. Takımızı takıp Allah’a dua edecez artık.

Farkındaysan ikinci üçüncü evleri de almışız o zamana. Neden olmasın 777

İnsallah tabiki ama büyük de konuşmak istemiyorum bu konularda

3 evim varsa geline takacağım 5 -10 bileziğe üzülmem zaten ya insallah diyelim o zaman

Evlenmezsen evlenme dersen oğlunu da karşına almış olursun aran bozulabilir işte o nokta sıkıntılı olabilir

İnsallah tabiki ama büyük de konuşmak istemiyorum bu konularda
Benim annem babam ayrı eşimin de ayrı bize de o gözle yaklaşsaydı kayınpederim hiçbir şey takmazdı ki ben evlenmeden aynı evde yaşadım annem bile diyordu ev altın bekleme onlar senin akrabaların gibi değil mutlu olacağım de evliliğine odaklan beklentin olmasın diyordu öyle de oldu altın konusunda beklentim yoktu ama kayınpederim sağolsun taktı bana bilezik takan halam amcam babaannem abime altın taktı hep kuzenim evleniyor ona da altın alıyorlar bilezik kadının oluyor altın erkeğin diyorlar boşanırlarsa boşa gitmesin kafasına girdiler. Ki benim kayınpederim iyi durumda kirada evleri var buna rağmen birini açıp oturun demedi ev yaptırdık o dönem kendi evinin çatı katında oturduk

Evlenmezsen evlenme dersen oğlunu da karşına almış olursun aran bozulabilir işte o nokta sıkıntılı olabilir
Bana evv bilezik al diyen kıza almam için benim karşıma geçiyorsa derim evlenmezsen 2vlenme elbet burnu sürtecek ne zaman kendi evini alır o zaman evlenir tek derdim evliliği değil valla anne olarak görevim ona iyi gelecek sunmak evlenirken ev almak değil durumum varsa veririm yoksa ne yapacağım ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…