Ama yalnız tatile gidemem sonucta.. diyorum ya hiçbi şeyden haberim yok ailesine yardım ediyo mu hiç bilmiyorumailesine yardım ediyordur yoksa niye saklasın
işe girin bencede değişir o zaman mecbur kalır ortak yapmaya
bu arada kredi kartınıza karısmıyorsa kullanın valla sonuna kadar
Hayır annesinde her şey. Yine böyle hesabını gizlerken zorla baktıgımda bana söylemediği bi kredisi oldugunu ögrendim. Evlilik öncesi çekildiği için ve baska seyleri de saklamasın benden diye hiçbi tepki vermedim.Eğer o da gezmiyorsa tamam biraz dişinizi sıkın.
Aileler maddi anlamda çocuklarını farklı yetiştirebiliyorlar. Birbirinize bu noktada alışacaksın yavaş yavaş.. Bir anda bir değişim gösterip size herşeyi anlatmasını beklemeyin.
Muhtemelen anne babasının bütçe planlaması babanın üzerinde idi.
Yaa konusmama izin verse konusucam ama agresifleşiyo off falan yapıyo sinirlenip suçlamaya hesap sormaya baslıyorumZamanla oturdu bizimki.
Maddi sıkıntımız düzeliyor Allahıma sonsuz şükürler olsun ama bayağı bir kötüydük ve ona bağlı da ciddi sorunlar yaşamıştık.
Ben konuştum,çok konuştum.
Direkt söyledim,dolaylı söyledim,nihayet düzelttik.
Parası yoksa yok varsa var der şimdi.
Tatile gidelim demem ama çok ihtiyaç olmayan bir şeyi isteyince de hadi oradan demez,sen iste, ayarlar veririm der şimdi.
Hani tatil dersem de biriktirmek için uğraşır,ama çok çabaladım,çok dil döktüm.
Öncelikle kabalığını törpülemeniz lazım.
Aile olduğunuz fikrine alışması lazım.
Tezat olaylarla açıklamıştım ben,sen işsiz kalsan ben böyle yapsam tarzı.
Daha da bir sürü şekilde
İmanım gevrediydi yav
Eşim de öyle yapardı,Yaa konusmama izin verse konusucam ama agresifleşiyo off falan yapıyo sinirlenip suçlamay baslıyorum ben de.
Hayır annesinde her şey. Yine böyle hesabını gizlerken zorla baktıgımda bana söylemediği bi kredisi oldugunu ögrendim. Evlilik öncesi çekildiği için ve baska seyleri de saklamasın benden diye hiçbi tepki vermedim.
Ben de yemiyorum zaten bunu böyle olsa dediklerimi yapmay calısır direk para yok demezdi. Yansıtmak istemeyen böyle yapar. Ama aksini söyleyince bişi mi saklıyorum sanki senden ne diye hesap soruyosun diye üste çıkıyo.Bence eve giren çıkan paradan eşlerin haberi olması lazım,
"Borçları sana yansıtmak istemiyorum" bi bahane degil
Hesabını bilmeni istemiyor.
O zaman muhtemelen borç kapatmak için yine bir kredi çekmiş olabilir.
Sen sakince hesap sormuyorum ama bende biliyim gelir giderlerimizi ona göre harcama yapalım falan de.Ben de yemiyorum zaten bunu böyle olsa dediklerimi yapmay calısır direk para yok demezdi. Yansıtmak istemeyen böyle yapar. Ama aksini söyleyince bişi mi saklıyorum sanki senden ne diye hesap soruyosun diye üste çıkıyo.
Çok sakinim ben susup susup kendimi kuruyorum bu işe yaramıyo eşimdeEşim de öyle yapardı,
Ben sorunların topunu tek seferde höykürerekten hallettim ,
Sizin de birkaç yerden sorununuz var.
İçimden yaratığım çıkınca biraz düzeltti kabalığını.
Sonra da konusu açıldıkça ya da geçtikçe düzgün düzgün konuşarak hallettim.
İnanın böyle konusuyorum sakince diyorum hesap falan sormuyorum sana ne nereye gidiyo öğrenmek istiyorum diyorum off yapıyo bastırıyo hep beniSen sakince hesap sormuyorum ama bende biliyim gelir giderlerimizi ona göre harcama yapalım falan de.
Ben de sakindimÇok sakinim ben susup susup kendimi kuruyorum bu işe yaramıyo eşimde
Hesap verme değil işte nereye gidelim desem para yok diyo kim olsa bozulur siniri. Bana yok derken ayda kaç yüz lira sigaraya veriyo.Yeni mi evlisiniz? Eşim maaşlı çalışırken maaşını hiç bir zaman bilmedim. Şimdi kendi ofisi var, ofisin kirasını, yanında çalışan stajyerin maaşını bilmem. Yani az çok piyasayı bildiğim için bir fikrim var, onun dışında bilmem. O söylemez, ben de sormam. Her gün kaç kere tuvalete gittiğini bile anlatan bir insandir, fazlaca samimiyiz ama iş, para, borç meselelerini ofiste bırakıp gelir. Hiç sorma ya da bilme ihtiyacı da duymadım. Şimdi bebegimiz olacak mesela. Soruyorum, bebek arabası için ne bütçede birşey bakalım diye. Fiyat söylüyor, o aralıkta bakıyorum. Tatil için de öyle, sınırı soruyorum ve planı ona göre yapıyorum. Onun dışında günlük harcamalara zaten karışmaz.
Adam kendi kazanıyor, neden kalem kalem size hesap versin ki?
Aynen her ay bunca para nereye gitti sorusuyla karşılaşmamak için öyle söylüyorBence eve giren çıkan paradan eşlerin haberi olması lazım,
"Borçları sana yansıtmak istemiyorum" bi bahane degil
Hesabını bilmeni istemiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?