Eşim her şeye para yok diyor

utopikuye

^^
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2016
3.382
3.425
133
Eşimle aylardır süregelen kronik bi problemimiz var. Bende kredi kartı var onunla aldıgıma hiç karısmaz çümkü ben zaten abartmam. Sorun su ne zaman suraya gidelim desem para yok, tatile gidelim desem para yok diyor. Ben de merak ediyorum parayı nerelere harcadıgını sorunca agresifleşiyo. Bana maddi meseleleri borcları yansıtmak istemediğini söylüyo ama bu konuda saf hissediyorum kendimi istiyorum ki maası koysun ortaya kira aidat faturaları falan ödeyelim kalandan haberim olsun bi şeyleri planlayayım ben de. Ama ne zaman böyle konusmaya calıssam agresifleşiyo bişi saklıyorum sanki senden borcları sana yansıtmak istemiyorum diyo. Yansıtmak istemiyo ama hep para yok diyo. Tezat yani. Ben de bi şeyden haberim yok diye üzülüyorum. Ve de güvensizlik yaratıyo gözümle görmediğim için. İstediğim hiçbi yere gidemiyorum o onaylamadan. İş arıyorum zaten bulamıyorum. Bana para yok derken kendisi de gezmiyo tabii ki ama ben huzursuzum böyle her şeyden bi haber. Çalışmayan hanımlar nasıl yönetiyosunuz bu durumu?

ailesine yardım ediyordur yoksa niye saklasın
işe girin bencede değişir o zaman mecbur kalır ortak yapmaya
bu arada kredi kartınıza karısmıyorsa kullanın valla sonuna kadar
Ama yalnız tatile gidemem sonucta.. diyorum ya hiçbi şeyden haberim yok ailesine yardım ediyo mu hiç bilmiyorum

Eğer o da gezmiyorsa tamam biraz dişinizi sıkın.
Aileler maddi anlamda çocuklarını farklı yetiştirebiliyorlar. Birbirinize bu noktada alışacaksın yavaş yavaş.. Bir anda bir değişim gösterip size herşeyi anlatmasını beklemeyin.
Muhtemelen anne babasının bütçe planlaması babanın üzerinde idi.

Zamanla oturdu bizimki.
Maddi sıkıntımız düzeliyor Allahıma sonsuz şükürler olsun ama bayağı bir kötüydük ve ona bağlı da ciddi sorunlar yaşamıştık.
Ben konuştum,çok konuştum.
Direkt söyledim,dolaylı söyledim,nihayet düzelttik.
Parası yoksa yok varsa var der şimdi.
Tatile gidelim demem ama çok ihtiyaç olmayan bir şeyi isteyince de hadi oradan demez,sen iste, ayarlar veririm der şimdi.
Hani tatil dersem de biriktirmek için uğraşır,ama çok çabaladım,çok dil döktüm.
Öncelikle kabalığını törpülemeniz lazım.
Aile olduğunuz fikrine alışması lazım.
Tezat olaylarla açıklamıştım ben,sen işsiz kalsan ben böyle yapsam tarzı.
Daha da bir sürü şekilde
İmanım gevrediydi yav

Hayır annesinde her şey. Yine böyle hesabını gizlerken zorla baktıgımda bana söylemediği bi kredisi oldugunu ögrendim. Evlilik öncesi çekildiği için ve baska seyleri de saklamasın benden diye hiçbi tepki vermedim.

Yaa konusmama izin verse konusucam ama agresifleşiyo off falan yapıyo sinirlenip suçlamaya hesap sormaya baslıyorum

Yaa konusmama izin verse konusucam ama agresifleşiyo off falan yapıyo sinirlenip suçlamay baslıyorum ben de.
Eşim de öyle yapardı,
Ben sorunların topunu tek seferde höykürerekten hallettim ,
Sizin de birkaç yerden sorununuz var.
İçimden yaratığım çıkınca biraz düzeltti kabalığını.
Sonra da konusu açıldıkça ya da geçtikçe düzgün düzgün konuşarak hallettim.

O zaman muhtemelen borç kapatmak için yine bir kredi çekmiş olabilir.

Bence eve giren çıkan paradan eşlerin haberi olması lazım,
"Borçları sana yansıtmak istemiyorum" bi bahane degil
Hesabını bilmeni istemiyor.
Ben de yemiyorum zaten bunu böyle olsa dediklerimi yapmay calısır direk para yok demezdi. Yansıtmak istemeyen böyle yapar. Ama aksini söyleyince bişi mi saklıyorum sanki senden ne diye hesap soruyosun diye üste çıkıyo.

Sen sakince hesap sormuyorum ama bende biliyim gelir giderlerimizi ona göre harcama yapalım falan de.

Çok sakinim ben susup susup kendimi kuruyorum bu işe yaramıyo eşimde

Sen sakince hesap sormuyorum ama bende biliyim gelir giderlerimizi ona göre harcama yapalım falan de.
İnanın böyle konusuyorum sakince diyorum hesap falan sormuyorum sana ne nereye gidiyo öğrenmek istiyorum diyorum off yapıyo bastırıyo hep beni

Çok sakinim ben susup susup kendimi kuruyorum bu işe yaramıyo eşimde
Ben de sakindim
Ta ki o ana kadar
Ben ki sevgi pıtırcığı idim,tipi görsen sevesin gelir,minnoş kedi gibi,ilk yılımız dedim,tırsmasın dedim,ha biliyordu cadı olduğumu ama ,işte seviyoz ya sözde,abartmayalım demiştim de,
Amaağğnn ben bile korktum kendimden o gün
Bizde işe yaradı,
Çok şükür.

Benim de haberim yok hiç biseyden maaşından gelen giden paradan. Öğrenciyim henüz ben de çalışmıyorum. Hiç de bişey sormuyorum. İlgi alanım dışında

Yeni mi evlisiniz? Eşim maaşlı çalışırken maaşını hiç bir zaman bilmedim. Şimdi kendi ofisi var, ofisin kirasını, yanında çalışan stajyerin maaşını bilmem. Yani az çok piyasayı bildiğim için bir fikrim var, onun dışında bilmem. O söylemez, ben de sormam. Her gün kaç kere tuvalete gittiğini bile anlatan bir insandir, fazlaca samimiyiz ama iş, para, borç meselelerini ofiste bırakıp gelir. Hiç sorma ya da bilme ihtiyacı da duymadım. Şimdi bebegimiz olacak mesela. Soruyorum, bebek arabası için ne bütçede birşey bakalım diye. Fiyat söylüyor, o aralıkta bakıyorum. Tatil için de öyle, sınırı soruyorum ve planı ona göre yapıyorum. Onun dışında günlük harcamalara zaten karışmaz.
Adam kendi kazanıyor, neden kalem kalem size hesap versin ki?

Hesap verme değil işte nereye gidelim desem para yok diyo kim olsa bozulur siniri. Bana yok derken ayda kaç yüz lira sigaraya veriyo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…