Eşim ilaç kullanmamı istemiyor...

Evet annem pek ilgilenmiyor aklım o yüzden hep kardeşimde kalıyor.... Kardeşimi götürdük psikoloğa ilaç kullanıyor şuan. ( dikkat dağınıklığı teşhisi kondu.) Derslerine okula odaklanamıyor... Herkes 2. Sınıf konuları işlerken öğretmen 1.sınıftan devam ettiriyor...

Evet bugün ilaç almadım... Aynen öyle. Zaman geçtikçe özlemim azalmıyor babama dahada artıyor....

Evet bugün ilaç almadım... Aynen öyle. Zaman geçtikçe özlemim azalmıyor babama dahada artıyor....
sakın aklına ölümü getirme.bebeğini aileni düşün.depresyona sokma kendi diren tüm gücünle.dua et.eşinlede ciddi anlamda konuş ilaç konusuna karışmaya bu kadarda hakkı yok.sana bişey olsa daha mı iyi

Doktora git kendi başına ilaç kullanma.

Doktor ilaç verirse mutlaka iç, milleti dinleme..

Öyle kendi kendine çözersin diyenleri hiiiç dinleme.

Kalp hastası olsan, kendi kendine çözebilecek misin? Kalbinin iyileşeceğine kendini inandırarak çözemezsin. İnanç da önemli ama, bazen biyolojik olaylara bizim düşüncelerimiz etki edemez. Mesela depresyonun sebebi seratoninin geri alınamamasıdır, senin vücudunda seratonini geri alan yer bozulduysa, sen onu kendi kendine iyi düşünerek çözemezsin.

İyi motivasyon da önemli ama, biyolojik sorunları çözmeye yetmez. Bende depresyonu hem psikiyatriste hemde psikoloğa giderek atlattım, ilacımı içtim, ilacımın beni iyileştireceğine inandım. Psikoloğa da gittim içimi döktüm, bakış açımı değiştirdim. Ama psikiyatriste gitmesem asla atlatamazdım. O kara bulutları atamazdım zihnimden. Düşünmekle istemekle olmuyor. İlk adım biyolojik sorunu halletek, işin psikolojik yanı da biyolojik sorunu doktorun tedavi yöntemiyle atlatacağına inanmak.

ben size hak veremedim, bir anne olarak kendinizi toplamak göreviniz. hem kardeşinize üzüldüğünüzü söylüyorsunuz, anneniz de çalışıyormuş, sizin bu durumda kardeşinize de destek olmak göreviniz. ama siz üzülüyorum diye gitmek istemiyorum diyorsunuz.
bu planladığınız kaçışı doğru bulmadım. sizi daha faydalı bir anne ve abla olmanız için uyarıyorum.

Babanıza Allah rahmet eylesin.

İlaç kullanmanız gerekiyorsa bile bunu doktora danışmadan yapmayın.
Emziriyorsanız hem kendinize hem bebeğinize zarar.

öncelikle başın saolsun..baban aslında gerçek olan hayata gitti..Rabbim sabırlar versin..kardeşinin sana her zamankinden daha çok ihtiyacı var..ayrıca çalışmıyorsun al kardeşini okul çıkışlarında birlikte vakit geçirin..
haplarıda doktora gitmeden kullanman çok yanlış..en azından doktora gitmelisin..

Bende babamı kaybettim 36 gün sonra oğlum doğdu az daha dayan az daha dayan diye diye 20 aylık olacak oğlum hala emziriyorum, panik ayağım da var benim, öyle kendini telkinle falan üstesinden gelinmiyo yaşayan bilir,öyle olsa kimse hasta olmazdı, zaten emzirmiyomuşsun doktora git

Aslında şimdi 4 elle hayata sarılma sarmalama zamanı. Nasıl yaraya merheme olur nasıl mutlu edebilirim zamanı..Kardeşinizi evladınızı eşinizi düşünüyorsanız kendinizi bu düşüncelere verin derim

canım öncelikle şunu soyleyim her acı bizim için Rabbim daha buyuk acılar gostermesin... antideprasanlar antiflamatur ilaç gibi deiiler kafamıza gore alamayız kandaki miktarı yavaş yavaş artırılıp yavaş yavaş azaltılır çoğunun gamsız olayım derken atak geçirme git doktora konuş ... babanız oldu die kardeşinize uzulmeyi bırakın artık geri dönüşü yok zaman herşeyin ilacı ona destek olun yanında olun bu ona yeter...

Emziriyor olsanız bile şunu belirteyim:

Bunu yardımcı doçent dr. hocam söyledi: Eğer yeni annenin depresyon hali varsa ve kısa sürede geçmediyse, emzirmeyi bırakıp anti-depresanı kullanmak artılar ve eksiler karşılaştırıldığında daha YARARLI !
Anne sütü az içti diye ölen bir çocuk görmedim ama lohusalık depresyonundan dolayı çocuğunu öldürüp intihar eden anneler binlerce var.
Ama o ilaçları lütfen doktora danışmadan kullanmayın ve o ilaçları hemen çöpe atın. Dr. ne verirse onu alıp eve getirin. Mutsuz anne mutsuz aile demektir kimseyi dinlemeyin yok kullanma emziriyorsundur bilmem ne diye. Bağırıp çağıran, sinirli ve mutsuz yorgun bir anne daha iyi sanki.

Antidepresanlar yalan, inanma onlara. Eşin haklı, tüm büyeni altüst edip kandırıyor bi süre sonra daha şiddetli yaşatıyor acılarını... haklısın, zor şeyler geçirip atlatmışsın hayatın bi anda ciddi değişimlere girince çaresiz hissederiz ama yalnız değilsin onu bil... herkes kendi içinde aynı acıları veya benzerlerini yaşıyor, acılara çözüm ilaç olsa şimdiye herkes mutlu mutlu dolanırdı ortalıkta.

Tabii ki durumunu bilemem, uzmanla görüşüp onun karar vermesi daha doğru geliyor; ama devlet hastanesine gidiyorsan adam fazla dinlemeden derdim var dediğinde yemiş gibi antidepresan yazıyor onu da biliyorum... Ahşap boyama yap, yapboz al kocaman yapıp evine as... film izle, bi diziye başla izle.. kafanı dağıtmalısın.... aileni de evine davet et, onlarla bi şeyler yapın... şu an sana da ihtiyaçları var, kaçma onlardan... baban için de dua et, şu an senin böyle olman onu rahat ettirmez.. ailesini ardında mutlu görmek ister....

babam öldüğünde 8 yaşındaydım.. emin ol küçük yaşta kaybedince babayı zamanla daha hafif atlatıyorsun..
çocuklukta yaşamak daha az yaralıyor. sadece baba kelimsei yabancı geliyo büyüdükçe. içten içe çökertmiyor..
ben herzaman şöyle düşünürüm iyiki babamı büyük yaşlarımda kaybetmedim. dayanamazdm!! kardeşin bu konuda senden daha şanslı. senin yaşadıgın agır duyguları o yaşamıyor emin ol.. ileriki zamanlarda etkisi sana oranla daha azalacak..
inşallah anlatabilmişimdir . karışık gibi oldu sanki

Saçmalamayin ya doktkra gitmeden ilaç kullanmak ne demek? Üstelik antidepresandan bahsediyorsunuz?
Babanızı kaybettiginizde yasadiginiz acıyı hatirlayın ve cocugunuza da bunu mu yasatmak istiyorsunuz siz? Ilaçlari kafasina gore kullanip intihar edenler var. Bunlar riskli ilaçlar.
Cok şükür ki esiniz aklı başında bi adammış ki kızmış size.
Hey allahım böyle cahil cahil davranıcaksanız ne diye anne oldunuz?? Anne olmak böyle sorumsuzca davranmak demek değil hanımefendi

Doktora gitmeden antidepresan kullanmayın, sonucu Allah korusun daha kötü olabilir.
Antideprasanların bir takım yan etkileri oluyor eşinizin şikayet ettiği durumları ortadan kaldıran ek bir hap verebilir doktorunuz.
Kardeşiniz çok küçük kendinizi toplayıp ablalık yapmanın tam zamanı güçlü durun koyvermeyin kendinizi
İlk işiniz doktora gitmek olmalı bence

ben sağlığa karşı ilgili birisiyim...bu senin ilaç seritonin almanı sağlıyor yani mutluluk apıcı hormon sonra vucut alışıyo dışardan almaya kendisi az üretşyor bence ilaç alma sosylliğe dön bende eşimi kaybetim yavruma sığındım sede sığınacak birşey bul..

depresyon gibi görünüyor.
bir uzmana görünün öyle karar verilsin ilaç kullanılıp kullanılmayacağına.
ilacın etkisi bünyeden büyeye değişir. kilo da alabilirsiniz verebilirsiniz de.
ayrıca eşinizin bu konuda söz hakkı yok. sağlık sizin sağlığınız.

Pardon da anne olmayı sizden mi öğrenicem? Benim anneliğimi kimse sorgulayamaz. Evladıma gayet güzel bakıyorum ben sorumsuzca değil. Anne olmadan size soracak değildim herhalde.... Haddinizi aşan yorumlar yapmayın.

Evet söyledikleriniz çok mantıklı... Umarım kardeşim benim kadar üzülmüyordur...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…