Eşim ilaç kullanmamı istemiyor...

türk toplumu böyle iyi olmanı istemiyor düğübne bile gitmen garip karşılanıyor..

Bakın hanımefendi ilaç az dozlu zehirdir. Sizdeki bir bölgeyi tedavi ederken baska yerde birtakım sorunlar çıkarır buna da yan etki deniliyor zaten. Ama birçoğu doktor tavsiyesiyle baslanılıp bitirildiginden kalıcı bir problem olmadan bucuttan atılıyor. Doktora danısmadan bilinçsizce kullanımda problemler cok daha ciddi oluyor. Ilaç zehirdir elbette, sadece dozu önemli. Onu da doktor belirler daha az zararlı olması açısından. Bu birincisi.

İkincisi ise ben hanimefendiye tedavi olmayin demedim. Eğer deseydim bu elestirinizde haklı olabilirdiniz. Ama şu durumda kanserle yahut ileri derecede zihinsel hastalıkla bir ilişkisi yok hanimefendinin durumu. Benim elestirdigim nokta -tekrar söylüyorum- doktora danısmadan kafasına gore ilac kullanmasıydı. Her hastalık tedavi edilmediginde ölümle sonuçlanır elbette. Ama doktora gidecek vakti yoksa randevu alamadıysa o zamana kadar kendini baska seylerle oyalaması gerektigini söylüyorum. Ve alışkanlık edip hemen her üzüntüde ilaclara basvurmaması gerektigini söylüyorum. Kaldı ki bunu herhangi bir doktora sordugunuzda ayni cevabi alırsınız, ilac kullanmak gerektiricek derecede bir hastalık haricinde antidepresan kullanımı ne kadar doğru bunu da anlatır size yahut siz de bilirsiniz bunu.

Konuyu alıp zihinsel hastaliklara vs.'ye taşımaya gerek yok. Hanımefendi doktora gitmeden antidepresanlara baslamıs. Bu oldukca yanlış ve düşüncesizce bir davranış. Ben de bunu elestirdim. Elbette aileden birini kaybetmek cok zor sabredilecek bir sey ama düşünmesi gereken kız kardesi esi ve cocugu var. Allah sabır versin. Randevusunu alsın gitsin doktora onun cizecegi yolda alsın ilaçlarını bu sekilde olmaz. Faydadan cok zararını görür hem o hem de cevresi.

Bazen camdan atmak istiyorum kendimi..
Öncelikle antidepresanlar sadece doktor kontrolüyle kullanılması gereken ilaçlar. Eşiniz haklı. İlaçları hemen bırakın, doktora gidin, o ilaç verirse kullanırsınız.
İkincisi ben ağır depresyon durumları hariç ilaç kullanımını doğru bulmuyorum. Depresyon, sosyalleşme ve yeni ilgi alanı ile aşılabilecek bir sorun.
Üstelik bebeğiniz daha 8 aylık, umarım o ilaçları alırken bebeği emzirmiyorsunuzdur. Çünkü çok çok zararlı. Eğer intihar gibi bir düşünceniz varsa da ilaçları kullanmamanızı tavsiye ederim, lohusa depresyonu geçiriyor olabilirsiniz ve ne kadar ironiktir ki antidepresanlar intihar düşüncesini güçlendirirler.
Lütfen ilaçları bırakın ve bir hekime gidin, o da uygun görürse ilaç yerine terapiyi tercih edin.

Depresyon ilacı içmeye ne gerek var ki bu kolaya kaçmak değil mi.. hepimiz insanız acılarımız var ve Allah kimseye çekemeyeceği acıdan fazlasını vermez.. biraz sabret biraz zamana bırak..

O kısmını ben de eleştirdim, ilaçlar büyük ihtimalle kırmızı reçete olmalı ki kim bilir doktora ne zaman gitti o de o ilaçlar ne zamandan kaldı. Bir aile hekimine görünmeden fazlaca ağrı kesici bile içmemek lazım. O kısmına katılıyorum, kesinlikle doktor gözetimi dışında o ilaçları evinde bile bulundurmamalı, kullanmamalı. Durumu belki terapiliktir, konuşularak çözülür. Belki doktorluktur, ilaç gereklidir, ama burada gerekli olduğu halde (gerekliyse) kullanmasın diyenleri gördüğüm için onları eleştirdim ama sizden de alıntıladım 1-2 bir şeyi onu belirtmem lazımdı en başta.

Lohusa depresyonundan dolayı bebeğini öldüren ve intihar eden anneler var. Tedavi edilmesi gereken bir durum ve ilerlemişse anneyle bebek yalnız bile bırakılmamalı, nerede kaldı ilacı kullanmamak.
Ama doktor kontrolü dışında kullanmaması kısmında sonuna kadar haklısınız.

Elbette Lohusa Depresyonu sebebiyle bebeğini öldüren anneler var, ve o yüzden de Lohusa Depresyonuna uygun ilaçlar ve dozlar var.
Yukarıda itiraz etmişsiniz ama ilaç gerçekten kontrollü bir zehirdir. Konu Sahibini anlıyorum, çok zor ve ağır bir süreç yaşamış, hem babasının ölümü üstüne doğum gibi travmatik bir olay, başa çıkılması zor, bence de.
Ama antidepresanlar tehlikelidir. Antidepresanlar yapıları gereği, uyku veren, asosyalleştiren ilaçlardır. Antidepresanın esas hedefi beyin kimyasını düzeltmektir.
Eğer ortada ilaçsız düzeltilemeyecek kadar ciddi bir durum varsa hekim zaten ilaç verir.
Eğer Konu sahibi Lohusa Depresyonunda ise uygun bir tedavi şart, her antidepresan her durumda kullanılmaz, ve bu yüzden de yarardan çok zarar verir zaten.

Doktora danışmadan bu ilacı kullanma lütfen. Emzirirken yeşil çay bile zararlı bebeğe ödem verdği için, sen bu ağır kimyasal ilacı kendi isteğin doğrultusunda kullanma.
Doktora git önce.

7 yaşındaki kardeşine üzülüyorsun ama 8 aylık bebeğinin de sağlıklı bir annes olmayacak bu gidişle. Sence ona da yazık değil mi?

Başın sağolsun, ama ailece bir aradasınız ve ölül allahın emri. Ya baban ağır hasta olsa kardeşin daha çok etkilense ya kayıp olsaydı her gün telefon çalınca ümitlenseydi...

Çocuklar daha çabuk alışıyorlar, daha çabuk unutuyorlae. Kardeşin için zor evet ama annesi ablası kocaman bir ailesi yeni doğan bir yeğeni var. Ona sarılmak onu agula ak bile her şeyi hnutturur.

Lütfen sen de kendini salma ve güçkü ol. İlaçlara sığınma. Bebeğin ve ailen var. Sağlığın da cabası.

Lohusalık yeteri kadar zorken sen üstüne bunları yaşamışsın, kolay şeyler değil. Ama bebeğin bunların üstesnden gelme gücü verecektir.

Biamillah de esilkelen:)

Terapilik durumlarda ilaç kullanmak olmaz, ama eğer gerekliyse kullanmaktan kaçınılmamalı. Uygun ilaç uygun dozda verilmeli, kimse ilaç kullanmayı istemez ama kontrollü ve tedavi bitene kadar kullanınca bizi iyileştirdiklerini de unutmamak lazım. Ama doktor teşhis koymadan ve reçete yazmadan evdekileri eskisi gibi kullanması çok yanlış. Asosyalleştirme ve diğer yan etkileri konusunda, ölene kadar kullanacak değil sonuçta, geçici bir durum olur. Tedavisi biter, hayatına döner ve sosyalleşir, ilaçları bırakır. Mutlu anne, mutlu çocuk.

Lustral kullanmıstım bende basamı kaybetmistm okulda bitince ailem çalısmamı istemedi çok mutszdum dr vermisti çok erken uyandırılordu o ilaç beni. Bi uğras bul demiştı dr kursa yazılmıytım ve göndermemişti. 47Kiloydum ama kilo kaybım olmadı

Dediklerinizin tamamı doğru. Ama buradaki kritik kelime "tedavi," konu sahibi şu anda tedavi olmuyor, kafasına göre vücuduna ilaç alıyor.
İlaç gerekip gerekmediğinin kararını da ilacın dozuna da doktor karar verir. Biz çok gerekli görebiliriz ya da hiç gerekli görmeyebiliriz ama o karar hekimindir.
İntihar etmeyi düşünüyorum demiş, bu depresyonun bir etkisi olabileceği gibi kafasına göre kullandığı antidepresanların yan etkisi de olabilir, en "masum" antidepresanın bile kolum kadar yan etki listesi vardır. O yüzden doktor kontrolü şarttır.
Konu sahibine ilaçlı bir terapi gerekip gerekmediğine biz karar veremeyiz ama eşi sonuna kadar haklı. İlaçları bırakmalı ve hemen bir hekime gitmeli, hekim gerekli görmeden de ilaç kullanmamalı.

Kesinlikle, hekime danışmadan yapması yanlış ve eşi bu kısımda haklı, ama eşi doktora gitse ve doktor ilaç yazsa da kullanmasını istemiyormuş ki bu kısımda haksız. Onu da söylemiş konu sahibi.

Kesinlikle, hekime danışmadan yapması yanlış ve eşi bu kısımda haklı, ama eşi doktora gitse ve doktor ilaç yazsa da kullanmasını istemiyormuş ki bu kısımda haksız. Onu da söylemiş konu sahibi.
O kısmı görmemişim, o eşinin de vereceği bir karar değil. Depresyon sonu intihara kadar varabilen bir duygudurum bozukluğu, ciddiye alınması ve tedavi edilmesi şart.

Benim gorumcem depresyon tedavisinde lustral başta olmak üzere kullandı ancak kendi tabiriyle hayatı kabusa dönmüş.unutkanlik dalginlik bağırsak problemleri konuşması bile değişmiş kelimeleri düzgün telaffuz edememe hat safhada yaşamış dru değiştirdi ilaçlarını

Canım kardeşine uzuluyorsan senin güçlü olman lazım ona bunu hiç ama hiç hissettirmemen lazım .bunun dünya hali olduğunu o noktada kalmamak gerektiğini hayatın devam ettiğini analatacaksin sürekli .mutlu sohbetler edeceksin . tek babası ölen kardeşin değil. ne kadar da duygusuz sun diyeceksin. Aksine benim de babam ben ilkokul 5 de iken vefat etti kardeşim de 2 .5 yaşındaydı. o sene anadolu lisesi sınavına da girip kazandim (başarı diye yazamıyorum babam öldü hayat bittj mantigi olmamali demek icin)ben o yaşımda bunları düşünüp onunla konuşuyordum içimde Üzüntü kırgınlık yok muydu elbette vardı .ama hayat devam ediyor. hatta hala babamı ne zaman rüyamda görsem ölmemiş bizi bırakıp gitmiş olarak görüyorum. bilinc altı işte yapacak birsey yok sonra ruyadan sonra uyanıp babamın öldüğüne ikna edip kendimi uyuyorum. Şimdi kardeşim 20leride tip fakültesini bitirmek üzere. her zaman pes etmek yok zorluklarla mücadele edince hayat keyifli bu mesajları vereceksin sohbet edeceksin
benim en yakın arkadaşım kardeşim kankim yaaa çok seviom onu

bu konuşmalar kadar mantıksızını görmedim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…