Eşim İle Çevremiz Yok Çok Bunalıyorum , Ne Olacak Böyle

evet nerde çokluk orda B'kluk demişler ama ben zaten çokluk istemiyorum ki
arada sırada görüşebileceğimiz birlikte olabileceğimiz aktivite ayarlayabileceğimiz çocuklarımız ile birlikte
birilerini istemiştim. ama olmuyor.. çok kalabalık ortamları bende sevmem yahut sürekli birileri ile birşeyler yapmayı
ama her pazar aynı şekilde 3 ümüz takılmaktan çok sıkıldım insan değişiklik istiyor işte
bilemiyorum belkide eşimle vakit geçirmek sıkıyor beni.
Eşinle birbirinizi besleyebilmelisiniz yani aranızda konuşacak şeyiniz bitmemeli bunun için illa konu uretmenize gerek yok ki kendinize yeni birşeyler katip o yeni şeyi esinize aktarmalisiniz paylaşmayınız bence yani en azından biz öyle yapıyoruz izlediğimiz bir filmle ilgili bazen bir saat konuşuyoruz hele yaz tatilinde yapacağımız şeyi heralde bir ay konuşuruz kitap okurum beğendim yerleri okurum eşim siyasetle ilgili bı yazyazi görür bana gösterir sosyal medyada komik bişey görür gösterir yani sürekli yeni birşeyler kararsız hayatımıza yoksa biter zaten ben eşimin gelmişini geçmişini biliyorum bişey okumasak görmesek gezmesek bizdeki olan tükeneceği için konuşacak şeyde kalmaz kendinize yeni eni şeyler ekleyin biz bunu bilerek yapmıyoruz yani hayat öyle gelişiyor özellikle aynı düşünmediğiniz konulardan konuşun hiç susmazsiniz bence:)

Öyle bir zamandayız ki, olan çevremi azaltmaya çalışıyorum. Hiç kimseye güvenim kalmadı. Çocuklarımı cam fanusa kapatmak istiyorum..

Akraba, komşu, 30 yıllık arkadaşlar ... hep haberlerde başrolde.

Benim dr pek cevrem yok ama ben seviyorum boyle... memeleketteyken vardi ama burda pek olmadi... benim icin sorun olmuyor pek

Çocuklu ailelere etkinlik düzenleyen gruplar var onları bir inceleyin. Günlük doğa yürüyüşleri veya gezi düzenliyorlar. Mesela bir tanesi instagramda oyun kampta diye bir sayfa.

Merhaba benimle aynı durumla olan kişiler vardır belki diye açmak istedim bu konuyu
Ben çalışan bir bayanım evliyim ve cocuğumuz var. ailem bana 2 bucuk saatlik mesafede bu yüzden çok görüşemiyoruz. eşimin ailesi ile aynı şehirdeyiz kayınvalidem cocuğa bakıyor..
Ama onlarda zaten yaşlı başlı insanlar bir tek onlarla görüşüyoruz zaten
bir görümcem var çok sosyal ve çevresi olan bir insandır kendisi ama bana karşı mesafeli.. bir takım sıkıntılar yaşadık çok önceden, bende o yüzden mesafeli davranıyorum onun da 2 cocugu var oysa isterdim görüşelim birlikte birşeyler yapalım, kuzenler bir arada oynasın vs ama olmuyor. yavrum kuzenlerini cok seviyor ama görümcem uzak duruyor ..
Apartmanda herkes birbirine selam vermekten aciz.. komşuluk denen hiç birşey yok ne yazık ki
iş yerinde 3 kişi çalışıyoruz iş yerimde çok sıkıcı muhabbetler merhaba nasılsından öteye geçmiyor..
eşimin evli iş arkadaşları vardı onlarla tanışmak için çaba sarffettik ama onlarda arada sırada çok nadir görüşüyorlar bizimle, sanırım herkesin kendi ailesi kendine yetiyor
neyse dün eşim ben ve cocugumuz ile pikniğe gitttik.. yedik içtik ama ben artık o kadar bunalıyorum ki
etrafıma şöyle bir baktım herkes pikniğe kalabalık gelmiş coluk cocuk ailecek gelenler..ne kadar güzel.. sohbetler muhabbetler ,
oysa ne çok isterdim bende öyle olmasını..
neyse ordan balık tutmaya gidelim dedi eşim gittik.. yine orda herkes ailecek kalabalık ortamlar.. o kadar imreniyorum ki biz ise yapayalnız takılıyoruz.. artık keyif vermiyor, insan bir süre sonra birilerine ihtiyaç duyuyor,
bazen aksamları çay bahcesine gideriz .. bir gidiyorum herkes ailecek gelmiş çay içiyor çekirdek çitliyor mısırını yiyor vs.. biz yine tek hep tek..
oturdugum mahallede bir park var iş cıkısı orda oluyoruz 7 e kadar ordada bir kaç cocuklu kadınla tanıştım sohbet ettim ama ondan öteye geçmiyor..
iş ev, iş ev cok sıkıldım.. belki cogunuz diyecek daha ne istiyorsun eşin cocugun sana yeter işte vs..
ama öyle olmuyor insan birilerine ihtiyaç duyuyor, sohbet muhabbet edeceği gırgır şamata ypaacağı bir akşam bir yerlere gideceği, birlikte aktivite yapacağı :KK43:
iyice bunaldım..hiç çevre edinemiyoruz istiyorum ama olmuyor herkes kendi halinde.. iyice köreldim sanki
biraz dertleşmek için açtım bu konuyu birileri ile konuşmaya gerçekten ihtiyacım var..
kurslara gitmeye de vaktim yok.. hiç birşey bana keyif vermiyor artık eşimle muhabbet etmekten bile sıkılıyorum cogu zaman :KK43:
Ne kadar çok insan o kadar çok baş ağrısı.. ne zaman iyi niyetinmle samimiyetimle hayatıma birilerini dahil etsem canım sıkılıyor .. az insan az karmaşa

Sen bakma herkesin gerek YÖK arkadaşa, kimseye ihtiyacım YÖK falan dediğine Ponciginannesi Ponciginannesi . Sosyal olmak hem ruh hem beden sağlığı İçin şarttır. Spora ya da kurslara yazılabilirsiniz ya da çocuklarınız okula gidiyorsa öğretmeniyle ya da velilerle kaynaşabilirsiniz.

Temmuz ayının konusu ama yaramı deştiniz. Bence şükredin sizden beteri var. Arabayla iki buçuk saatse aileniz hiç bir şey değil. Haftasonları gidebilirsiniz. Benim gibi yurt dışında olsaydın bir de işsiz ve çocuksuz bir mühendis olsaydın ne yapardın. Çevre akraba eşimin de zaten yok buralı olmasına rağmen. Napalım yani. Ya bir iş bulacağım ya gemileri yakıp döneceğim. Sizin gibi çocuğum da yok.

Sadece eşle, cocukla olmaz ki, insanin sosyallige ihtiyaci var tabii ki, konusmaya, paylasmaya. Bir aktivite lazim. Spor belki. Ortak seylerden zevk alan insanlarin konusacak konulari da oluyor. Birileri cikiyor karsimiza da tabii dogru, duzgun arkadas bulmak da kolay degil. Fazla kafaya takmadan, firsat yaratip, firsatlari degerlendirerek zamanla bir cevre olusturulabilir umarim.

Back
X