Eşim ile kavga

kafa atıp burnumu morarttı şişti çabuk hazırlan gidiyoruz dedi
Adam bir hışımla sizi ailenize götürmüş bence bunu bilinçli yapmış.
Normal şartlarda hiç kimse
'kızınızın burnunu moratttım, bakın'
anlamına gelecek bu ziyareti yapmaz.
Adam ailenizin durumu geçiştireceğini tahmin ediyor ve bunu size de ispatlayarak adeta
had bildiriyor, aileniz de ona çanak tutuyor
bunu göremiyor musunuz?
Kusura bakmayın ama ne kocanızda iş var
ne de ailenizde.
Üstelik kocanız hain bir adam.
Bunu bilerek hareket edin.

Herkese hayırlı geceler öncelikle. Hemen başlıyorum anlatmaya Ramazan oruç malum eşimin sinirleri aşırı derecede gergin normalde olmayacak şeyler oldu bu akşam. Eve gelirken meyve al demiştim almış şu şu para bu bu para saydı bende niye bu kadar para verdin keşke bi çeşit alsaydın dedim baktım daha sayıyı böyle sayacağına almasaydın dedim sonra kuzu eti almış bende kokuyor diye ne yaparım ne yerim ne yapılan ortamda dururum bunu bile bile niye aldın annemlere gidelim orda ye dedim zaten bayramda yasak olacağı için akşam oraya gidecektik iftara bana küfretmeye başladı bende ona bağırdım yeter diye bana resmen kafa atıp burnumu morarttı şişti çabuk hazırlan gidiyoruz dedi ağlaya ağlaya gittik kardeşim sordu tabi bende anlattım hemen gitti erkekliğini ablamdan çıkartıp utanmıyomusun buraya gelmeye dedi sonra babamlar duydu bi daha olmasın bu raddeye gelecek ne var VS kızdılar eşime sonra geldi sarıldı ben yalnızken ben sarılmadım tabi şimdi ben oruca verip sussam içim içimi yiyo kafa atmak nedir? Olayı boşanmaya getirsem yine içim razı değil yatağımı mı ayırayım nasıl davranayım bi akıl verin kurban olam. Not bende karşılık verdim evet ama küfür VS değil sadece bağırdım bıktım yeter VS gibisinden
Geçmiş olsun gerçekten çok gereksiz bir şeyden kavga çıkmış sözlü tartışma neyse de kafa atmak nedir ya . Tabi hemen boşan diyemeyiz diyenler de gerçekçi değildir .kişi başına gelmeden anlayamaz .onun için en iyisini siz bilirsiniz ne güzel ailenizde yanınızda ama hemen boşanmak bir çıkar yolu olmamalı bence .

Anladığım kadarıyla bosanacak imkanınız yok. Öyleyse bu adamın burnundan getirtmeniz lazım. Örneğin sahur, iftar vs hazirlamayin. Kendinize hazırlayın çekilin odaya tek başınıza yiyin. Aynı odada oturmayın, o salona gidiyorsa siz yatak odasına. Konuşmaya çalıştığında bu davranışını affetmeye evinizi söyleyin, daha da hicbi şekilde polemiğe girmeyin. Ayrılma konusunda da burda soylediklerinizi kardeşimize söyleyebilirsiniz, ben senin söylediklerini babamın demesini beklerdim beni koruması ben ayrılmak istiyorum falan diye. Kardeşiniz belki babanıza sitem eder, ağzını arar siz de önünüzü görürsünüz. Maalesef kocanız ailenizin arkanızda olmadığını biliyosa ki görmüş bunu, şiddeti tekrarlamayacaginin bı garantisi yok. Gerekirse babanıza, kızına sahip cikmiyo diye millete anlatırım rezil olursun diye rest çekip gidip yanlarına yerleşin. Bı kere oldu mu gerisi geliyo cunku

Adam bir hışımla sizi ailenize götürmüş bence bunu bilinçli yapmış.
Normal şartlarda hiç kimse
'kızınızın burnunu moratttım, bakın'
anlamına gelecek bu ziyareti yapmaz.
Adam ailenizin durumu geçiştireceğini tahmin ediyor ve bunu size de ispatlayarak adeta
had bildiriyor, aileniz de ona çanak tutuyor
bunu göremiyor musunuz?
Kusura bakmayın ama ne kocanızda iş var
ne de ailenizde.
Üstelik kocanız hain bir adam.
Bunu bilerek hareket edin.
Siz olsanız naparsınız?

Siz olsanız naparsınız?
Bu zor ve cevabı çok göreceli bir soru.
Belli ki şu anda imkanlarınız kısıtlı, ayrılığı göze alamıyorsunuz, bu durumda;
ilk olarak ekonomik bağımsızlığımı kazanmaya odaklanırdım.
Eşime belli bir süre her anlamda mesafe koyar, minimum ilişki kurardım.
Aileme de kırgınlığımı ve kızgınlığımı ifade ederdim.
Kendime yeni bir hayat kurma fikrini zihnimde olgunlaştırıp, şartları hazırlarken eşimi iyi gözlemler, tartardım.
Gerçekten pişman mı? Bana davranışları nasıl?
Beni kaybetmekten korkuyor mu?
Yoksa hepten gemi azıya mı alacak?
Böyle bir süreci yönetmek için hem çelik gibi sinirler hem de politik bir zeka lazım.
İyi düşünüp, tartın.

Oruçlu tabi kafa atıp morarttiysa ne var sanki (!) Öldürmüş olsaydı belki ,küçük bir nebze sorun olabilirdi. Neyse ki öldürmemiş. Kocanız çok ince ruhluymuş

Boşanacak durumda değilseniz lütfen ekonomik özgürlüğünüzü elinize alacak bir imkan yaratıp imkanları oluşturunca da kendinizi kurtarın. Ha yok bu küçük bir şey diyip sineye cekecekseniz kafa kafaya yasayin gidin

Baban için dayak normal anneni dövüyo mu peki benim kuzenim zor durumda babasının evine sığındığında iki çocukla babam uykumdan uyandırarak götürdü ağlayarak yalvardım bıraktı beni onun eline demişti ki dayakla kızın heryerini patlatır ayağın üstüne çıkıp tepinip kıran bi ayıdan bahsediyorum kardeşi ablama yaoanazsın diye dükkanına kavgaya gitmiş arkadaşlarıyla çocuğu bi güzel dövdürmüş bide özel mülke tehditten içeri attırdı çocuk 2 ay hapis yattı ve kız hala o ayıyla iş yok güç yok biz çaresiz baban bile sahip çıkmıyo ki diyo şimdide hayatta var böylr şeyler
Allah kurtarsın hepimizi

Bu zor ve cevabı çok göreceli bir soru.
Belli ki şu anda imkanlarınız kısıtlı, ayrılığı göze alamıyorsunuz, bu durumda;
ilk olarak ekonomik bağımsızlığımı kazanmaya odaklanırdım.
Eşime belli bir süre her anlamda mesafe koyar, minimum ilişki kurardım.
Aileme de kırgınlığımı ve kızgınlığımı ifade ederdim.
Kendime yeni bir hayat kurma fikrini zihnimde olgunlaştırıp, şartları hazırlarken eşimi iyi gözlemler, tartardım.
Gerçekten pişman mı? Bana davranışları nasıl?
Beni kaybetmekten korkuyor mu?
Yoksa hepten gemi azıya mı alacak?
Böyle bir süreci yönetmek için hem çelik gibi sinirler hem de politik bir zeka lazım.
İyi düşünüp, tartın.
İşte bende tam olarak beynimde bunu kuruyorum Allah herşeyin hayırlısını versin herkese

O değil de benim eşim bana kafa atacak babam da ne vardı bu kadar kavga edecek diyecekti... Kardeşiniz ve babanız bir güzel yamultmalıydı eşinizi. Sonra da eşyalarınızı toplayıp baba evine dönmeliydiniz. Gerisi gelecek ne yazık ki....

Tekrarlamaması için bir çözüm arıyorum kusura bakmayın
Keske tutturmasaydin annemeler diye yani hastalik var bayramda sokaga cikma yasagi zaten bu gitmeler olmasin diye var hata esinizde siddet asla kabullenilemez bir durum ama basina bakalim olayin sizde et niye aldin diye bagirmissiniz kokuyor diye annemelere gidelim.demissiniz simdi asla esiniz hakli demem o zaten cok buyuk hatali ama sizde haklısınız diyemiyorim kusura bakmayin babaniza ailenize anlatacak kadar büyükse olay zaten bu evlilikte bir seyler eksik

Ben hiç gormedim boyle kiz ailesi , inanilir gibi degil , babasi bunu yapana kocasi neler yapmaz
Bizde var.
Ve ben cok sinir oluyorum bu durumda karsındaki bi kadin saygi duyucaksin evet belki iyi biri olmayabilir ama bi kadin tokati asla haketmez sakince konusulur bundan yoksun insanlar ben konusmuyorum genelde kendileriyle
Sonra diyorlar toplumlatoplumsuz bizimle konusmuyor uzak bilmem ne

Kafa atmak nedir ya ? Tokat tekme atan duydum ama kafayı ilk defa duyuyorum baya sinirlendiği bir erkeğe vereceği bir tepki bu ya.Kadın olarak gördüğü birine verilecek tepki değil bu

Allah korusun burnunuzu kırabilirdi. Tabi boşan demek kolay ama bu durumda başka ne yapılabilir ki?

Ayrılmayacaksanız kızdırmayacaksınız. Mesela kuzu eti aldıysa burnunuza mandal takıp pişireceksiniz. Ben ayrılmayacaksanız daha iyi fikir verileceğini sanmıyorum.

Cesarete bak, kafa at karının burnunu şişir, morart.
Arkasına kv evine git.
Yüreğe bak. Hiç mi ailenizden çekincesi yok bu adamın?
Siz de cidden olay üstüne ailenize burnunuzun halini göstermeye mi gittiniz?
Aklınızda boşanma yokken..

Mecburiyet demişsiniz ne saçmalık. Arayıp sancım var iyi hissetmiyorum falan bahanesiyle
gelemiyoruz diyebilirdiniz.

Neyse eşinizi durduracak bir şey olduğuna inanmıyorum maalesef..
Bir parça ar duygusu olsa olay üstüne ailenizin karşısına çıkamazdı.

Gidecek yerim yok, işim yok demişsiniz.
Bari aynı evin içinde yabancı olun da ders verin biraz.
Sakın iş güç, yemek önüne koyup yüz vermeyin.

Back
X