evet canım.düzelttik aramızı...inandım bir anlık boş bulunduğuna...Allahım tekrarından benzerlerinden ve daha kötülerinden korusun
evet canım.düzelttik aramızı...inandım bir anlık boş bulunduğuna...Allahım tekrarından benzerlerinden ve daha kötülerinden korusun
evet özel sektörde yenen naneler....kamuda insanlar genelde terfi etmek için sadece seneye ihtiyaç duyarlar..devlette diyelim...ama özelde özellikle bazı kadınların yükselmek için neler yaptığınıgörmesek de duyduk...siz neden alındınız anlayamadım :44:
Benim çalıştığım şirkette (ki birçok özel firmada böyle) çok ciddi hedef sözleşmeleri yapılır yılbaşı, o hedefleri tutturamazsan bırak terfi etmeyi, koltuğundan bile olursun.
3 sene 5 sene aynı koltukta oturdun diye, hooop seni müdür yaptık olmaz yani. O kadar kolay lokma değil..
Terfiyi gerçekten hak etmek gerekiyor özel sektörde.. O hedef sözleşmesinin çok üzerinde performans göstermek, projeler üretmek, gerçekleştirmek gerekiyor.
Bunun sonucunda da tüm yöneticilerin katıldığı mülakatlarda ter döküyorsun ve oy çokluğuyla terfi edebiliyorsun.
Terfi etmek yetmiyor, aynı performansı sürdüremezsen gene koltuğundan olursun, her an hesap verir konumdasın.
Eski Türk filmlerinden gördüğümüzle yorum yapacaksak eğer senin yaptığın gibi, ben de devlet dairelerinde dosya arasına sıkıştırılan banknotları, bugün git yarın gel'leri, "sekreter hanım, falanca dosyayı al odama gel" diyen kelli felli eli şeyinde amirleri, bir de mesai saatinde örgü ören hanım memurları hatırlıyorum..
Olay özel veya kamu sektöründe değil, insanın kendi iş ahlakında, kendi vicdanında bitiyor.. Bir insan disiplinli ve bilinçli ise onu ne özel sektör ne kamu sektörü değiştiremez.
Eğer sen eşinin kadınlarla yaptığı valslerden hareketle tüm özel sektör çalışanlarını içine alan "özel sektörde yenen naneler" ifadesini kullanırsan burada hepimize, yani tüm özel sektör çalışanlarına cevap hakkı doğar. Buna şaşırmamalısın.
Bu arada özel sektör çalışanıyım, ama hiçbir erkekle sarmaşdolaş dans ederken resimler çektirmedim mesela..
Siz bence özel sektör-kamu sektörü ayırımını bırakın. Bir erkek samimiyeti (eşi, kardeşi, nişanlısı vs) olmayan bir hanımla sarılarak dans edebiliyorsa, kamuda da yapaaar, özelde de..
ne olursa olsun erkekte kadında çok dikkat etmesi gerekir böyle şeylere. ben kamudayım öyle şeyler görüyoruz ki burada iğreniyorum resmen. eşimle sevgiliyken bir iş arkadaşının düğününe gitmiş ve benim hiç sevmediğim benimleuğraşan bayanla dans etmiş. tabi arkadaşalrda geldi bana söylediler. bende ona gereken cevabı verdim o o.... yla nasıl dans edersinle başladım onu kullanan erkelerden olacaksan sana güle güle felan.(bu arada kadın yollu birisi) meğer kadın istemiş herkesin içinde oda bişey diyememiş 2 dk sadece dans etmişler. ama tabi ben ettim ağzına benim gönlümü alabilmek için neler yapmıştı kıyamam.
iyi yapsınsın şimdi böyle şeyler yapmıyorsa o zamanki tutumundandır.bu arada kızmazsan cok cadıymışsın sende.
canım çok sevindim barıştığınıza...
bende yeni işyerine hiç gitmedim gitsem mi acaba hani demişya burdaki bazı bayanlar gidin tanışın iş arkadaşlarıyla falan diye:44:
bazı arkadaşların benim bireysel mevzum üzerinden ve YAZDIKLARIMI DİKKATLE OKUMADAN genelleme yaptığımı söyleyerek bana yüklenmesi son derece yakışıksız...yazdıklarımı dikkatlice okuyan arkadaşların bu tip kavga düşkünü arkadaşlara cevap verdiği de ortada...rica ederim artık yorum falan yazmayın...pişman oldum zaten bu konuyu buraya taşıdığıma..neyse ..bir musibet diyelim....
hani bireysel mevzum diyorsun ya arkadaşım o zaman olayı bireysel değerlendir ...yani eşini ve dans ettiği kadını değerlendir , sana ne özelde çalışanın ya da kamuda çalışanın ne yaptığından ...insanları kışkırtıp da zeytinyağı misali suyun yüzüne çıkmaya çalışanları da hiç anlayamıyorum
hani bireysel mevzum diyorsun ya arkadaşım o zaman olayı bireysel değerlendir ...yani eşini ve dans ettiği kadını değerlendir , sana ne özelde çalışanın ya da kamuda çalışanın ne yaptığından ...insanları kışkırtıp da zeytinyağı misali suyun yüzüne çıkmaya çalışanları da hiç anlayamıyorum
evet arkadaşım aynen öyle diyorum..konuşmaların gidişatına göre kurduğumuz bazı cümleler bazılarını rahatsız etmiş..ne derler bilirsiniz...yarası olan gocunur...ben kamuyla ilgili sizin söylediklerinizden neden alınmıyorum?çoğu özelde çalışan arkadaşlar neden alınmıyorlar acaba?daha fazla polemiğe gerek yok...sizi benim mevzumda konuşmaktan men ediyorum...kimseyi kışkırtmış falan da değilim ben..kötü gören kötü düşünür kötü söz söyler...nasıl gördüğünüz ortada...
Bu arada kırıtarak terfi eden kadınlar vardır elbette, iş yemeklerinde evli adamlarla sarmaş dolaş eli belinde resim çektirerek terfi eden hanımlar..
Ama bu davranışlara prim veren, bu davranışlardan hoşlanan, gözü dışarıda erkekler olduğu için bu tür kadınlar da yaşam alanı bulabiliyor.
Eşinizle aranızın düzelmesine çok sevindim.
ben de aynen böyle demiştim..BAZI KADINLAR demiştim...Daha kaç kez bunu söylemem gerekiyor?Bazı kadınlar dedim...tüm özel sektör çalışanları demedim...yaw linç ettiniz beni...bu ne beeeeeeee....ne biçim yermiş burası böyle..pes ....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?