Eşim, k.Pederim ve organ nakli

Varikosel ameliyatını hemen olsun eşin... Sonrasında tek böbrekle anestezi olayı sıkıntılı olabilir. Eşim 3-4 günde toparladı ameliyat sonrası..

Bu arada Allah göstermesin babamın organ nakline ihtiyacı olsa bir saniye düşünmem ve kimseye de tek kelime söz hakkı tanımam.. Eşinin de sana soracağını zannetmiyorum, bilgi verebilirdi sana ama belki üzülmeni istememiştir.

Bu arada terapist nasıl birşey? Eşinle birlikte mi gidiyorsunuz? Neler konuşuyorsunuz? Çok merak ediyorum da

Evliligi bazi arkadaslar cok mu hafife aliyor acaba ,
Babasi diye durum aklanmiyor,
Ayrica artik sadece kan grubu tutanlar bile bagisci olabiliyor,
Bugun esinize sormadan estetik ameliyat bile yaptirmaniz bosanma sebebi ,
Sormadan esinden onay almadan boyle bir nakil ve doguracagi sonuclar bosanma sebebi olur,
Annemde bobrek yetmezligi var ,durumun ta icerisinde biri olarak ,
Konu sahibine buyuk haksizlik yapilmis olur ,kimse bu yuku onun sirtina yukleyemez ,
Yarin obur gun esinin rahatsizlanmasi durumunda emin olun aileden bir kisi donup bakmaz,

Kesinlikle danışıp sizinle istişare yapması gerekirdi.Sizden onay alsın demiyorum ki boyle bir durumda izin vermeyen insanın insanlığın danda şaşarım.Aynı durumu bende yaşasam tabiki de eşime bilgi veririm.Hatta şimdi eşime sordum ailenin başına böyle birşey gelse bana sorar mısın diye o da tabiki hiç düşünmeden veririm ama seninde onayını alırım dedi

size danışılmalıydı elbette, birlikte oturulup konuşulmalıydı sonuçta dış kapının dış mandalı değilsiniz. ama zaten şuanki mevcut durumunuzu göz önüne alacak olursak sorunlu bir beraberlik olduğundan böyle anlamsız bir tavır takınmış olabilir eşiniz. hakkınızda hayırlısı olsun.

Doktor musunuz hemşire mi, yıllarca tek böbrek yaşayan insanlar var, bende tek böbreğim hemde 24 Yaşından beri, lütfen böyle yorumlar yapmayın böbrek yetmezliğinden kaybedilen çok hasta var..
Doktorum.Tabiki yaşayabilir verilen kişi de yaşamıyor mu zaten ama olası riskler her iki tarafa da anlatılır, iki taraf da bilmelidir bu işe girerken ben verilmesine bir şey demedim yeri gelir ben de veririm ama bu konu eşle paylaşılması gereken bir konu basit bir konu değil hele de verici genç bir hastaysa.Risk içerdiğini yazmamın neresi yanlış anlayamadım?

eşiniz çok basit düşünüyor
ama normal basit ameliyatta bile 1 haftada insan iyilesemez
kaldı ki organ nakli gibi ciddi bir durumda
bu kadar kolay olmayacaktır
ciddi bir şekilde siz eşiniz ve doktor konuşmalı
böyle havada kalan cevaplarla konuşmalara verilecek bir karar değil

Yanlış anlaşılmasın demişsin ama çokta yanlış anladık ...
Bırak versin böbreğini böbrek onun baba onun
Karışmayın artık kocalarınızın aile işlerine
Sağlık bu ucun da ölüm var, düşünmeden gözünü kırpmadan vermeyi düşündüğü için kocanı takdir etmelisin

Sorduğunuz sorunun dışında ama size bişey sormak istiyorum varikosel ameliyatı olması gerektiğini tek bir doktor mu söyledi eşinize. Benim eşim de gitmişti ürolojiye doktor varikosel var ameliyat olman lazım demişti. Sonra başka bi doktora daha gitti hiç bir şey yok dedi. Tüp bebek tedavisi görüyoruz şuan ama eşimden kaynaklı değil sorun bende pko var o sebeple. Eşimin sperm testlerinde falan da hiç bir sıkıntı yok. Eğer o mevzuyla ilgili tek bir doktora gittiyseniz başka doktora da bir görünün derim tabi bu mevzular hallolduktan sonra. Bizim başımıza geldiği için söylemek istedim bunu bazen doktorlar olaya ticari olarak bakabiliyor çünkü.

Boyle biseyi konusmaya bile gerek yok. annem ayni durumda olsa nakil olup olmamasina bakmadan direkt kendimi nakil olacakmis gibi hazirlardim

Ay hanim efendi ne münasebet. Bir. Insana gıcık kapmakla hayatı kıyas edilir mi .
Ben şunu anlamadım
Şahsen benim KP için Allah korusun eşim böyle bişeye karar verse
Aklıma hiç gelmez bana niye haber vermedi bu zamana kadar diye
Ilk aklıma gelen ikisine de dua etmek olur
Daha ameliyat olana kadar bisürü işlemi var tam belli olunca söylemek istedi belki de
Eee aramızda çok iyi değil diyorsunuz herşeyi konuşmuyorsanız belli olunca söyliyim diye düşünmüştür

sakin bu konuda yorum yapma esine bence sen haksiz olursun her seyde bir hayir var sigarayida birakmis ne guzel yorum yaparsan sen haksiz cikarsin boyle durumda bende esimin fikrini almam adam size soylemis sonucta

Evet Terapiye eşimle gidiyoruz seansin bir bölümünde ikimizle de ayrı görüşme yapıyor. Ne konuştuğumuza gelince önce sorunun ne olduğunu konuştuk. Biz ikimizde sorunu biliyor fedakarlık yapmaya hazır fakat bir yerden sonra kendinden odun vermek istemeyen kisileriz. Aslında sorunu bilip birlikte terapi kararı alınca daha iyi sonuç alıyoruz.

Kadını gereksiz yere çok kınamışsınız. Konu sahibinin eşinden beklentisi böyle önemli bi ameliyat durumunu kendisiyle paylaşması, ileride böyle bir durum olabileceğini söylemesi. Gayet de haklı. Ben yeni ayakkabı alacağım zaman bile sevgilimle bunun muhabbetini yapıyorum, kaldı ki böbrek nakli yapılacak olsa bana, bu konuyu EŞİME nasıl açmam? İzin almaktan falan bahsetmiyorum burda. Böyle önemli ve hayatının geri kalanını etkileyecek bir ameliyattan tabi ki eşine bahsetmesi gerekirdi haklı bir beklenti bence.

Kesinlikle söylemeliydi.
Eş nedir yahu? Kaldı ki ameliyat bu, hayati bir şey, boru mu? Elbette hayatını birleştirdiği, değer verdiği insanla konuşmalı, izin almak değil mesele.

Hanımlar biraz önce eşimle konuyu konuştuk. Konuyu ben de açmadım sigaradan kaynaklı konu o noktaya geldi.
Eşime de şunu sordum bu süreç ne zamandır ortada, sonuçta ben babana böbreğini verme demem ama internette araştırdım süreç senin dediğin kadar kolay değilmiş dedim.
Aslında konu pek de benim düşündüğüm gibi değil. Ben bu hastalığın nuksettigi süreçte karar verildi diye düşünmüştüm. Eşim diyor ki zaten dün babamın durumu belli oldu (dün misafiri vardı eşimin gece geldi eve konuşma fırsatı bulmamistik) hani ne o bana sordu ne ben ona ben böbrek veririm dedim dedi. Eşim zaten dünyaya karşı oldukça rahat bir adam.
Süreci anlattı ve buna razi misin dedi. Ben tekrar babana böbreğini veremezsin diyemem ama aklımda olan soruları da doktorla konuşmak istiyorum dedim.
Bu sürece girildiğinde zaten yanımda sen olacaksın dedi.
Çok da güzel konuştu. Bebeğim ne ile karşılaşırız bilemiyorum eğer ben razi değilim dersen bunun için ayrılmak bile hakkın biliyorsun dedi. Herşey biter bana bakmak zorunda kalacağın bir durum olur, gitmek istersen gidebilirsin sana ne gönül koyarım ne sevgim azalır dedi.
Aslında zaten eşim bugün için konusacakmis. Sabah kapı eşiğinde söylemesi nedeni de dusuncesizligim dedi.
Zaten süreç daha yeni başlıyor hep birlikte yaşayıp göreceğiz diyor.
Varikosel mevzuna gelince bunu da doktorĺa özellikle konuşacağız.
Sürecin başlaması için k.pederimin hastaneden çıkmasını bekleyeceğiz. Değerlerinde değişme olup olacak mı ona göre bakılacak.
Bu arada eşim bu konuyu da Terapiste açalım ve bir şeye ihtiyacimiz olur mu fikir edinelim diye de teklifte bulundu.
Rabbim herkesin ailesine sağlık ve huzur versin. Dua edin.

Sizin söylediğiniz risk iki böbreği çalışan içinde geçerli, eğer başka bir sebepten dolayı böbrek bitmemişse bir tanesi değil ikisi birden bitiyor yani böbrek yorulmadı tek oldugu için olmaz diye biliyorum..

Sevindim valla, Allah sağlık sıhhat versin tüm ailenize, güzel güzel anlaşın hep eşinizle, mutlu olun :)

Tabikide gerekmez aynı şey benim içinde olsa hiç kimseye söylemeden direkt bu kararı verip ameliyat masasına yatabilirim.

baba bu tabıkı verılır
fakat
burdakı sorun ese ben bobregımı verebılır mıyım dıye sorması degıl
benımle neden konusmadı babam boyle bı surecten gecıyor yardımcı olmak yanında olmak gerekırse bobregımı vermek ıstıyorum mabında dertlesmek benle bunu neden yapmadı hıslerımı dusuncemı sorularıma cevabı neden paylasmadı dıyor konu sabıbı

mevzu bobregını vermek ıcın ızın ıstemek degıl eşler yahu karı kocalar sız bobregınızı verdıkden sonra
alo hayatım bobregımı verdım geldım bı kosu mu dıyeceksınız

ben konu sahıbının ne demek ıstedıgını anladım

zor bı surecten gectıgınız ıcın bıraz alıngansınız esınız cocuk ıcınde nasılsa cocuk olur ama babamın hayatı tehlıkeye gıderse o ölur ımkanım olmasına ragmen ölurse bunu kaldıramam dıye dusunmustur
sorunlarınız oldugu ıcınde ıletısımı kuramamıssınız
oda zor bı surec gecırıyor onada zaman tanıyın yanında olun bence dusunsenıze bu kısı sızın babanızda olabılırdı

gecmıs olsun

sevındım senın adına :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…