- 24 Şubat 2014
- 12.534
- 23.228
- 348
- Konu Sahibi kesenmakas
-
Doktorum.Tabiki yaşayabilir verilen kişi de yaşamıyor mu zaten ama olası riskler her iki tarafa da anlatılır, iki taraf da bilmelidir bu işe girerken ben verilmesine bir şey demedim yeri gelir ben de veririm ama bu konu eşle paylaşılması gereken bir konu basit bir konu değil hele de verici genç bir hastaysa.Risk içerdiğini yazmamın neresi yanlış anlayamadım?Doktor musunuz hemşire mi, yıllarca tek böbrek yaşayan insanlar var, bende tek böbreğim hemde 24 Yaşından beri, lütfen böyle yorumlar yapmayın böbrek yetmezliğinden kaybedilen çok hasta var..
Buradaki en sağlıklı yorumlar arasında yorumunuz. Teşekkür ederim.
Eşim ve babası bir üretim isinde çalışıyorlar. Biri usta biri çırak. Sabah eşim diyordu ki ben 1 hafta sonra çalışırım ne olacak. Demek oyle değilmiş. Ikisinden biri olmazsa o isletme dibi görür. Ben bu açıdan hiç bakmamistim. Bu daha da kötü bir durum.
Rabbim Selamet versin hepimize. Teşekkür ederim.
Hanımlar Merhaba,
Oncelikle çok musait olmadığım cvp yazmakta geçebilirim .
Konuya tecrübe sahibi arkadaşlar varsa onlarin yorum yapmasını ayrıca istiyorum.
K.pederim böbrek nakil hastası. Yaklaşık 15 yıl önce nakil olmuş. Şu an değerleri yüksek ve yeniden nakil olmasi gündemde.
Biz eşimle bir süredir bazı sorunlar yaşıyoruz son 1 ayda ayyuka çıktı ve aile terapisine gidiyoruz.
Son 3 4 gündür ben şehir dışında olduğum içinde uzun uzadıya gorusmemistik.
K.peserim konusunda da hastalığı hakkında çok detaylı bilgiye sahip değilim. Sadece değerlerinin yüksek olduğunu ilaç tedavisi yürütüldüğünü biliyorum.
Konuya gelecek olursak bu sabah eşim ise giderken bana sigarayı bıraktığını söyledi. Sebebi de nakil olması halindeki duruma hazırlık için dedi. Eşimin yaşı 35. E bu durum ne zaman ortaya çıktı dedim zaten babamla konuşuyorduk dedi.
Yanlış anlaşılma istemem. Böyle bir durumda babasına böbreğini verip vermemesine ben karışamam. Vebal altına da girmem. Fakat bir süredir gündemde olup konusulanbir konu için eşimin bana danışması yada fikrimi alması gerekmez miydi?
Zaten evlilikle ilgili çok zor bir süreçten geçiyoruz. Hassasiyetim fazla olduğundan mi abartiyorum bilemiyorum. Ama kırgınim.
Dedigim gibi böbreğini verip vermemesi noktasinda yorum yapamam. Fakat bu benimle paylaşılması gereken bir konu değil mi sizce.
Bu arada yaşadığımız sorunlardan dolayi bebek olayını ve bu tedavi için yapılması gereken Varikosel ameliyatını ertelenmişti eşim. Her iki olay da aynı döneme raatliyor. Nakil olmasi halinde yeni bir ameliyat riskli olur mu olmaz mı vb gibi konuları da doktorla konuşmamış. Böyle bir karar alırken bunları da hesaba Katmasi gerekmez miyi? Sonuçta babanın hayatı hesap edilirken kendi hayatına da bakması lazım değil mi?
Sizce eşime nasıl yaklaşmalıyim?
Ben şunu anlamadımAy hanim efendi ne münasebet. Bir. Insana gıcık kapmakla hayatı kıyas edilir mi .
Varikosel ameliyatını hemen olsun eşin... Sonrasında tek böbrekle anestezi olayı sıkıntılı olabilir. Eşim 3-4 günde toparladı ameliyat sonrası..
Bu arada Allah göstermesin babamın organ nakline ihtiyacı olsa bir saniye düşünmem ve kimseye de tek kelime söz hakkı tanımam.. Eşinin de sana soracağını zannetmiyorum, bilgi verebilirdi sana ama belki üzülmeni istememiştir.
Bu arada terapist nasıl birşey? Eşinle birlikte mi gidiyorsunuz? Neler konuşuyorsunuz? Çok merak ediyorum da
Sizin söylediğiniz risk iki böbreği çalışan içinde geçerli, eğer başka bir sebepten dolayı böbrek bitmemişse bir tanesi değil ikisi birden bitiyor yani böbrek yorulmadı tek oldugu için olmaz diye biliyorum..Doktorum.Tabiki yaşayabilir verilen kişi de yaşamıyor mu zaten ama olası riskler her iki tarafa da anlatılır, iki taraf da bilmelidir bu işe girerken ben verilmesine bir şey demedim yeri gelir ben de veririm ama bu konu eşle paylaşılması gereken bir konu basit bir konu değil hele de verici genç bir hastaysa.Risk içerdiğini yazmamın neresi yanlış anlayamadım?
Sevindim valla, Allah sağlık sıhhat versin tüm ailenize, güzel güzel anlaşın hep eşinizle, mutlu olun :)Hanımlar biraz önce eşimle konuyu konuştuk. Konuyu ben de açmadım sigaradan kaynaklı konu o noktaya geldi.
Eşime de şunu sordum bu süreç ne zamandır ortada, sonuçta ben babana böbreğini verme demem ama internette araştırdım süreç senin dediğin kadar kolay değilmiş dedim.
Aslında konu pek de benim düşündüğüm gibi değil. Ben bu hastalığın nuksettigi süreçte karar verildi diye düşünmüştüm. Eşim diyor ki zaten dün babamın durumu belli oldu (dün misafiri vardı eşimin gece geldi eve konuşma fırsatı bulmamistik) hani ne o bana sordu ne ben ona ben böbrek veririm dedim dedi. Eşim zaten dünyaya karşı oldukça rahat bir adam.
Süreci anlattı ve buna razi misin dedi. Ben tekrar babana böbreğini veremezsin diyemem ama aklımda olan soruları da doktorla konuşmak istiyorum dedim.
Bu sürece girildiğinde zaten yanımda sen olacaksın dedi.
Çok da güzel konuştu. Bebeğim ne ile karşılaşırız bilemiyorum eğer ben razi değilim dersen bunun için ayrılmak bile hakkın biliyorsun dedi. Herşey biter bana bakmak zorunda kalacağın bir durum olur, gitmek istersen gidebilirsin sana ne gönül koyarım ne sevgim azalır dedi.
Aslında zaten eşim bugün için konusacakmis. Sabah kapı eşiğinde söylemesi nedeni de dusuncesizligim dedi.
Zaten süreç daha yeni başlıyor hep birlikte yaşayıp göreceğiz diyor.
Varikosel mevzuna gelince bunu da doktorĺa özellikle konuşacağız.
Sürecin başlaması için k.pederimin hastaneden çıkmasını bekleyeceğiz. Değerlerinde değişme olup olacak mı ona göre bakılacak.
Bu arada eşim bu konuyu da Terapiste açalım ve bir şeye ihtiyacimiz olur mu fikir edinelim diye de teklifte bulundu.
Rabbim herkesin ailesine sağlık ve huzur versin. Dua edin.
sevındım senın adına :)Hanımlar biraz önce eşimle konuyu konuştuk. Konuyu ben de açmadım sigaradan kaynaklı konu o noktaya geldi.
Eşime de şunu sordum bu süreç ne zamandır ortada, sonuçta ben babana böbreğini verme demem ama internette araştırdım süreç senin dediğin kadar kolay değilmiş dedim.
Aslında konu pek de benim düşündüğüm gibi değil. Ben bu hastalığın nuksettigi süreçte karar verildi diye düşünmüştüm. Eşim diyor ki zaten dün babamın durumu belli oldu (dün misafiri vardı eşimin gece geldi eve konuşma fırsatı bulmamistik) hani ne o bana sordu ne ben ona ben böbrek veririm dedim dedi. Eşim zaten dünyaya karşı oldukça rahat bir adam.
Süreci anlattı ve buna razi misin dedi. Ben tekrar babana böbreğini veremezsin diyemem ama aklımda olan soruları da doktorla konuşmak istiyorum dedim.
Bu sürece girildiğinde zaten yanımda sen olacaksın dedi.
Çok da güzel konuştu. Bebeğim ne ile karşılaşırız bilemiyorum eğer ben razi değilim dersen bunun için ayrılmak bile hakkın biliyorsun dedi. Herşey biter bana bakmak zorunda kalacağın bir durum olur, gitmek istersen gidebilirsin sana ne gönül koyarım ne sevgim azalır dedi.
Aslında zaten eşim bugün için konusacakmis. Sabah kapı eşiğinde söylemesi nedeni de dusuncesizligim dedi.
Zaten süreç daha yeni başlıyor hep birlikte yaşayıp göreceğiz diyor.
Varikosel mevzuna gelince bunu da doktorĺa özellikle konuşacağız.
Sürecin başlaması için k.pederimin hastaneden çıkmasını bekleyeceğiz. Değerlerinde değişme olup olacak mı ona göre bakılacak.
Bu arada eşim bu konuyu da Terapiste açalım ve bir şeye ihtiyacimiz olur mu fikir edinelim diye de teklifte bulundu.
Rabbim herkesin ailesine sağlık ve huzur versin. Dua edin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?