- Konu Sahibi kesenmakas
-
Ben sizin düşündüğünüz gibi düşünmüyorum. Eşimden beklediğim konuşma buydu. Ayrilabilirsin demek de hakkı. Sonuçta Hayır ben istemiyorum desem ne olacak bu adam gene verecek bu böbregi. Bakalım ben hasta bakmak isteyecek miyim değil mi?
Bundan 6 ay kadar önce ciddi bir boyun rahatsızlığı geçirdim ve o zaman tüm doktorlar acil ameliyat dedi. Ameliyat sonucunda felç kalma riskim vardı. Biz o zaman da bunu konuştuk. Ne yaparsın diye. Eşim felç oldun diye seni bırakıp gider miyim sanıyorsun demişti. O zaman da ben ona söyledim öyle bir durum olursa ikimizin de hayatı perişan olmasın, bu sorumlulugu almak istersen gönül koymam sana diye. Yani en kötüsü ne olabilir diye düşünüp sonuçlarını hesap etmek evlilik için daha sağlıklı olsa gerek. Hele bizim durumumuzdaki bir çift için.
Şükür ki ben ameliyat olmayıp farkli tedavi yöntemleri ile sağlığıma bir nebze kavuştum. Hayat işte kime ne getirir bilemiyoruz.
Hayat arkadasiyla bunu paylasmak zorunda. Birlikte yasayacaklar, yaslanacaklar ve cocuk yapacaklar. Ne izin almasi bazen sifir empatiyle yorum yapiyorsunuz.babasına böbreğini vermek için sizden izin mi almasını bekliyorsunuz ?
boşuna alınganlık yapıyorsunuz bence bu konuyu çok dillendirmeyin yanlış anlaşılırsınız.
Bos bos konusmalar yineTabikide gerekmez aynı şey benim içinde olsa hiç kimseye söylemeden direkt bu kararı verip ameliyat masasına yatabilirim.
Konuyu okuyup tekrar, bana bi gösterir misiniz babasına böbregini vermesin dediğim yeri. Yok böyle bir şey.Bobrek naklinde verici icin hayat kaldigi yerden devam ediyor.alicida sagligina kavusuyor.
Benim kuzenimde bobrek yetmezligi vardi kardesi verdi bobregini sizin esiniz 35 mis kuzenim 22 yasindaydi kardesinin hayati kurtuldu kendiside ameliyatan sonra unv. Okudu sagligini etkileyen hic bir durum yok.
Babasidir tabiki vermek ister siz olsaniz babaniza vermezmiydiniz.
Bazi gelinler şu kocalarinizla ailesi arasindan cikin yahu adam babasina bobregini vericek evladin babaya yaptigi en guzel sey...rahat verin su adamlara ya
Belki bunu sizle yüzyüzeyken söylemesi gerekti.
ama bu kütükler maalesef düşüncesizler. Bence hiç aldırma.
Bir laf etsen ne yani babama vermiyimde diye başlar dahada kötü olabilir sizle.
Varikosel ameliyati ayni doneme geliyor.sonucta babasinin hayatini dusunurken kendi hayatini hesaba katmasi gerekmezmiydi?Konuyu okuyup tekrar, bana bi gösterir misiniz babasına böbregini vermesin dediğim yeri. Yok böyle bir şey.
Paylasilmamis diye bir sey yok 10.sayfayi bir okuyup oyle yorum yapin isterseniz.saçmalardan seçmeler yorumlar var. adama bakacak olan kim acaba. kocası kim bilir ileride ne sorunlar yaşayacak bir de tedavi olması gerekiyormuş çocuk için. her halükarda bu kadar ciddi bir durumu tabi ki karısıyla paylaşmak durumunda. öyle şey mi olur. sonuçlar her ikisini de bağlıyor. bu kadar ciddi bir olay paylaşılmayacaksa o evlilik olmaz.
Paylasilmamis diye bir sey yok 10.sayfayi bir okuyup oyle yorum yapin isterseniz.
Verici abartildigi gibi buyuk sorun yasayacak olsa doktorlar emin olun asla almazlar.psikolojik olarak hazir olmayandan dahi almiyorlar organ.
Sehir hurafeleri yok cok kotu olacak yok omur boyu yarim kalacak yok oyle bir dunya doktor birini iyilestirmek icin bir digerini sakatlarmi mantiken
Zaten bir gun knce babasinin durumunu ogrenmis esi ve bobrek muhabeti yapmamis babasina.kendi kendini hazirlanak icin sigarayi birakmis ertesi gunde esine solemis zaten.ameliyat bu nihayetinde. her ameliyat risk taşır. kaldı ki istirahat döneminde yanında olacak, bakacak olan yine karısı. o dediğiniz sayfayı da okudum. konu sahibi baştan benimle paylaşsaydı demiş bunu mantıksız bulmak mantıksız.
Zaten bir gun knce babasinin durumunu ogrenmis esi ve bobrek muhabeti yapmamis babasina.kendi kendini hazirlanak icin sigarayi birakmis ertesi gunde esine solemis zaten.
Eger risk faktoru varsa doktor zaten almaz bobrek.biz bu durumu bire bir yasadik en basiti tansiyon sorunu olan donorden bile almiyor,psikolojik olarak korktugunu hisediyorsa doktor almiyor,oyle hadi ben bobregimi veriyorum ameliyata yatiyorumla yatirmiyorlar.
Belki burayi okuyan nakil bekleyen yada verici olabilecek insanlar vardir bu hepimizin yasayabilecegi cokta abartilmamasi gereken bir durum sevgiyle kalin
Yoo zaten birlikte konuslmus 10. Sayfada ustelik esine kirgin kizgin degil kobusmadan sonra gaz verip ortaligi bulandirmanin anlami yok.ne ilgisi var şimdi nakil bekleyen hastalarla konuyu saptırmayın. burada eşlerin birbirine duyduğu sorumluluktan bahsediyoruz. bir karar varsa birlikte konuşulur o kadar. konu bu. burada konu sahibinin üstüne gitmenin anlamı yok. evli insanlar böyle kararları ortak almalıdır. nerelere bağlamışsınız ya. hayırlı geceler.
Kadavradan nakilde organlari alinan birey, olmeden once bagis yapsa bile birinci derece yakinindan onay alınır. Evliyse eşinden, esi vefat ettiyse cocuklarindan, bekarsa da anne babasindan onay alinirNakilde eşinde rızası alıniyor sanırım. Yani yasalar düşünmüş eşiniz dusunememis.
Mesela Rıza almak değil tabi paylaşmak konuşmak. Büyük önemli bir mesele.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?