- Konu Sahibi kesenmakas
-
Ne guzel tatliya baglamissiniz.Hanımlar biraz önce eşimle konuyu konuştuk. Konuyu ben de açmadım sigaradan kaynaklı konu o noktaya geldi.
Eşime de şunu sordum bu süreç ne zamandır ortada, sonuçta ben babana böbreğini verme demem ama internette araştırdım süreç senin dediğin kadar kolay değilmiş dedim.
Aslında konu pek de benim düşündüğüm gibi değil. Ben bu hastalığın nuksettigi süreçte karar verildi diye düşünmüştüm. Eşim diyor ki zaten dün babamın durumu belli oldu (dün misafiri vardı eşimin gece geldi eve konuşma fırsatı bulmamistik) hani ne o bana sordu ne ben ona ben böbrek veririm dedim dedi. Eşim zaten dünyaya karşı oldukça rahat bir adam.
Süreci anlattı ve buna razi misin dedi. Ben tekrar babana böbreğini veremezsin diyemem ama aklımda olan soruları da doktorla konuşmak istiyorum dedim.
Bu sürece girildiğinde zaten yanımda sen olacaksın dedi.
Çok da güzel konuştu. Bebeğim ne ile karşılaşırız bilemiyorum eğer ben razi değilim dersen bunun için ayrılmak bile hakkın biliyorsun dedi. Herşey biter bana bakmak zorunda kalacağın bir durum olur, gitmek istersen gidebilirsin sana ne gönül koyarım ne sevgim azalır dedi.
Aslında zaten eşim bugün için konusacakmis. Sabah kapı eşiğinde söylemesi nedeni de dusuncesizligim dedi.
Zaten süreç daha yeni başlıyor hep birlikte yaşayıp göreceğiz diyor.
Varikosel mevzuna gelince bunu da doktorĺa özellikle konuşacağız.
Sürecin başlaması için k.pederimin hastaneden çıkmasını bekleyeceğiz. Değerlerinde değişme olup olacak mı ona göre bakılacak.
Bu arada eşim bu konuyu da Terapiste açalım ve bir şeye ihtiyacimiz olur mu fikir edinelim diye de teklifte bulundu.
Rabbim herkesin ailesine sağlık ve huzur versin. Dua edin.
Yazilani duzgun okuyup anlasaniz keske
Hanımlar biraz önce eşimle konuyu konuştuk. Konuyu ben de açmadım sigaradan kaynaklı konu o noktaya geldi.
Eşime de şunu sordum bu süreç ne zamandır ortada, sonuçta ben babana böbreğini verme demem ama internette araştırdım süreç senin dediğin kadar kolay değilmiş dedim.
Aslında konu pek de benim düşündüğüm gibi değil. Ben bu hastalığın nuksettigi süreçte karar verildi diye düşünmüştüm. Eşim diyor ki zaten dün babamın durumu belli oldu (dün misafiri vardı eşimin gece geldi eve konuşma fırsatı bulmamistik) hani ne o bana sordu ne ben ona ben böbrek veririm dedim dedi. Eşim zaten dünyaya karşı oldukça rahat bir adam.
Süreci anlattı ve buna razi misin dedi. Ben tekrar babana böbreğini veremezsin diyemem ama aklımda olan soruları da doktorla konuşmak istiyorum dedim.
Çok da güzel konuştu. Bebeğim ne ile karşılaşırız bilemiyorum eğer ben razi değilim dersen bunun için ayrılmak bile hakkın biliyorsun dedi. Herşey biter bana bakmak zorunda kalacağın bir durum olur, gitmek istersen gidebilirsin sana ne gönül koyarım ne sevgim azalır dedi.
Aslında zaten eşim bugün için konusacakmis. Sabah kapı eşiğinde söylemesi nedeni de dusuncesizligim dedi.
Sürecin başlaması için k.pederimin hastaneden çıkmasını bekleyeceğiz. Değerlerinde değişme olup olacak mı ona göre bakılacak.
Bu arada eşim bu konuyu da Terapiste açalım ve bir şeye ihtiyacimiz olur mu fikir edinelim diye de teklifte bulundu.
Hanımlar biraz önce eşimle konuyu konuştuk. Konuyu ben de açmadım sigaradan kaynaklı konu o noktaya geldi.
bunu siz mi söylüyorsunuz?babasına böbreğini vermek için sizden izin mi almasını bekliyorsunuz ?
boşuna alınganlık yapıyorsunuz bence bu konuyu çok dillendirmeyin yanlış anlaşılırsınız.
bunu siz mi söylüyorsunuz?
ben bu yazdıklarınıza bu sefer katılmadım , sizin konulara yaptıgınız yorumları begenırdım ama bu sefer size katılmıyorum
kadın söylüyor zaten ki kimse diyememz babana böbreğini verme diye
ama bu şekilde öğrenmesi hoş mu sizce bi düşünün aynı şey başınıza gelse?
adam sigarayı bırakmış konu sahibi soruyor '' ya babama böbreğimi verecem de'' hani burada paylaşım ?
dikkatinizi çekerim karısına gidip '' karıcım izin verir misin babama böbreğimi vereceğim'' değil , '' karıcım böle böle bi durum var biliyorsun bende babamı görüyorum sıkıntı çekiyor ona böbreğimi vermeye karar verdim ( eğer uyarsa tabi veriyorum demekle olmuyor)'' bu şekilde demek çok mu zor ?
bu bir izin alma değil paylaşımdır, insan yerine koymadır
siz bi düşünün bakalım eşiniz eve geliyor sigarayı bıraktım eee neden annneme böbreğimi vereceğim !!!
ne dersiniz iyi hayırlı olsun mu ?
hiç sormaz mısınız ya bu konuyu ne zaman konuştunuz, ne zaman karar verdiniz buna , benim niye haberim yok , ben bostan korkuluğu muyum diye?
konular bence saptırılıyor
kadın burda benden niye izin almadı gibi bir şey dememiş ama insaf yani karısına haber vermek zorunda değil izin almak zorunda değil diye ameliyata giderken söylesin bari böle şey olur mu ?
neyse canım bu sefer uymadı düşüncelerimizeşim eve gelse sigarayı bıraktım dese niye desem anneme böbreğimi vercem dese oooooo benim niye haberim yok demem. şaşırırım belki ama ilk aklıma gelen benim niye haberim yok ne zaman karar verdin olmaz..
demekki artık iş büyümüş yazık ne halde acaba derim.
insan her kafasında düşündüğünü pat diye karşısındakiyle paylaşmıyor kaldı ki bu bahsedilenler 2-3 günlük bir süreç,ayrıca bu tarz durumlarda sağlık daha ön planda oldugu için herkesten herşeyden önce ben bilmeliyim gibi bir düşünce tamamen bencilce geliyor bana.
karısıyım önce ben bilcem neden ? babasının hayatından daha mı önemli ,
eşi gerekli açıklamayı yapmış ama belki adam içinden ya söylicem şimdi bi ton tantana yapacak bırak bilmesin daha iyi de diyebilir..
kaldı ki bakın kadın benim niye haberim yok diye tribe girmiş belki bebek işi daha önemli babana verme diyecekti adam bundan çekindi..i?
Ama olmazki hayatla ilgili bi konu bence konusulmasi gerek öle sey olurmu karisi yapsa habersiz korunsa falan eside neden korunuyorsun dese ya anneme böbregimi verecem ondan cocuk yapmiyom dese kocada sok olurdu izin almasin ama konussun yani buda karisi herseyi bilmeliEsinizle evlendiniz diye bobreginde soz hakki oldugunuzu mu zannediyorsunuz?
Ayip cok ayip
babasına böbreğini vermek için sizden izin mi almasını bekliyorsunuz ?
boşuna alınganlık yapıyorsunuz bence bu konuyu çok dillendirmeyin yanlış anlaşılırsınız.
Buna benzer bir durum bizde de var annem 5 yıldır böbrek hastası diyalize gidiyor çok acı çekiyor o yüzden bende böbreğimi vermeyi düşünüyorum fakat annem razı gelmiyor.Size kıyamam diyor.
Eşinizin babasının kanı sadece eşinize uyuyormuş bu durumda herhangi bir engel yoksa vermesi gerekir.Aynı durumda eşinizde olabilirdi.Bu sebeble sizin onayınız gerekmiyor bence ama durumunuda paylaşmalıydı .Ona bahsettiğiniz varikosel ameliyatı içinde doktora danışabilirsiniz hala geç değil.
10. sayfayı da yeni okudum eşiniz çok güzel bir açıklama yapmış umarım herşey yoluna girer.
afedersin ama eşin son konuşmasında batırmış. seni pek eş olarak görememiş gibi geldi. gidebilirsin demek ne demek. yaani sana ya razı ol ya git demiş kibarca. çok da ayıp etmiş. çocuk işini bence ertelemeye bakın. zira adam size gidebilir gözüyle bakıyor.
dese ki babamın hayatı da önemli sen d eönemlisin . doktorla konuşup bir karara varırız. tüm kararlarda yanımda ol olur mu falan dese neyse
Bunu neden sizinle paylaşması gerekiyordu ki zaten gökten inme bir olay değil hep gündemde olan birşeymiş her an nakil gerekebileceği. Değerlerin yüksek olduğunu biliyorsanız nakilinde bir gün gerekebileceğini zaten bilmeniz gerekiyordu siz hiç mi eşinize sormadınız bunun sonucu ne olur diye? Varikosel ameliyatı ve çocuk şu aşamada bir insan hayatından daha önemli değil. Eşiniz çabuk iyileşir ve tedavinizi yaptırırsınız. Sizinle paylaşmasını sizden izin alması için istiyorsunuz ama izin almasına gerek yok eşinizin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?