Eşim, k.Pederim ve organ nakli

Ne guzel tatliya baglamissiniz.
Siz zaten verme falan dememissiniz, sadece haberdar olmak istemissiniz ki bu en dogal hakkin.her kadin kocasinin ilk fikrini zikrini kendisi duysun ister .
Amaliyat meselesine gelince bana deseler ki babana borek vereceksin ama cocugun olamicak. Ben hic terettut etmem, gozumu kirpmadan veririm bobregimi ve esim kararima karisamaz. Karistirmam. Ama esinin dedigi gibi bosanmak hakki olur.
Bu benim dusuncem tabii.
Ama ikisi cok farkli amaliyat yani bir sıkıntı cikmaz diye dusunuyorum. Doktorlara danisin.
Ama boyle guzelce konusup anlasmis olmaniza sevindim.
 

çözmenize sevindim inşallah hakkınızda hayırlısı olur.
 

Ilimli ve guzel bir konusma olmus gibi duruyor.bu karari esinin vermesi gerektiginin bilincindesin sen ztn.herne olursa olsun ona destekol. Bu arada sana cok gereksiz yuklenilmis. Esler arasindagizli sakliolmaz.
 
Babasıdır sana mı soracak diyenlere kesinlikle katılmıyorum, her evlat elbette ana babası için böyle bi fedakarlık yapmalı ancak bu evlat evli ise evet eşe de danışacak fikir birliğine varılacak, organı alan da veren de sonrasında bir takım sıkıntılar yaşayacak enfeksiyon riski vs tıbbi başka şeyler de vardır muhakkak, eş bunlara kafaca hazır değilse nasıl olacak o iş, ben yaptım oldu, olduuu
 
afedersin ama eşin son konuşmasında batırmış. seni pek eş olarak görememiş gibi geldi. gidebilirsin demek ne demek. yaani sana ya razı ol ya git demiş kibarca. çok da ayıp etmiş. çocuk işini bence ertelemeye bakın. zira adam size gidebilir gözüyle bakıyor.
dese ki babamın hayatı da önemli sen d eönemlisin . doktorla konuşup bir karara varırız. tüm kararlarda yanımda ol olur mu falan dese neyse
 
babasına böbreğini vermek için sizden izin mi almasını bekliyorsunuz ?

boşuna alınganlık yapıyorsunuz bence bu konuyu çok dillendirmeyin yanlış anlaşılırsınız.
bunu siz mi söylüyorsunuz?
ben bu yazdıklarınıza bu sefer katılmadım , sizin konulara yaptıgınız yorumları begenırdım ama bu sefer size katılmıyorum

kadın söylüyor zaten ki kimse diyememz babana böbreğini verme diye
ama bu şekilde öğrenmesi hoş mu sizce bi düşünün aynı şey başınıza gelse?
adam sigarayı bırakmış konu sahibi soruyor '' ya babama böbreğimi verecem de'' hani burada paylaşım ?
dikkatinizi çekerim karısına gidip '' karıcım izin verir misin babama böbreğimi vereceğim'' değil , '' karıcım böle böle bi durum var biliyorsun bende babamı görüyorum sıkıntı çekiyor ona böbreğimi vermeye karar verdim ( eğer uyarsa tabi veriyorum demekle olmuyor)'' bu şekilde demek çok mu zor ?
bu bir izin alma değil paylaşımdır, insan yerine koymadır

siz bi düşünün bakalım eşiniz eve geliyor sigarayı bıraktım eee neden annneme böbreğimi vereceğim !!!
ne dersiniz iyi hayırlı olsun mu ?
hiç sormaz mısınız ya bu konuyu ne zaman konuştunuz, ne zaman karar verdiniz buna , benim niye haberim yok , ben bostan korkuluğu muyum diye?

konular bence saptırılıyor
kadın burda benden niye izin almadı gibi bir şey dememiş ama insaf yani karısına haber vermek zorunda değil izin almak zorunda değil diye ameliyata giderken söylesin bari böle şey olur mu ?
 


eşim eve gelse sigarayı bıraktım dese niye desem anneme böbreğimi vercem dese oooooo benim niye haberim yok demem. şaşırırım belki ama ilk aklıma gelen benim niye haberim yok ne zaman karar verdin olmaz..
demekki artık iş büyümüş yazık ne halde acaba derim.

insan her kafasında düşündüğünü pat diye karşısındakiyle paylaşmıyor kaldı ki bu bahsedilenler 2-3 günlük bir süreç,ayrıca bu tarz durumlarda sağlık daha ön planda oldugu için herkesten herşeyden önce ben bilmeliyim gibi bir düşünce tamamen bencilce geliyor bana.


karısıyım önce ben bilcem neden ? babasının hayatından daha mı önemli ,

eşi gerekli açıklamayı yapmış ama belki adam içinden ya söylicem şimdi bi ton tantana yapacak bırak bilmesin daha iyi de diyebilir..
kaldı ki bakın kadın benim niye haberim yok diye tribe girmiş belki bebek işi daha önemli babana verme diyecekti adam bundan çekindi..i?
 
neyse canım bu sefer uymadı düşüncelerimiz
aynı düşünmüyorum
kötü amaçla yazmadım zaten bunlar benim fikrim
 
Bunu neden sizinle paylaşması gerekiyordu ki zaten gökten inme bir olay değil hep gündemde olan birşeymiş her an nakil gerekebileceği. Değerlerin yüksek olduğunu biliyorsanız nakilinde bir gün gerekebileceğini zaten bilmeniz gerekiyordu siz hiç mi eşinize sormadınız bunun sonucu ne olur diye? Varikosel ameliyatı ve çocuk şu aşamada bir insan hayatından daha önemli değil. Eşiniz çabuk iyileşir ve tedavinizi yaptırırsınız. Sizinle paylaşmasını sizden izin alması için istiyorsunuz ama izin almasına gerek yok eşinizin.
 
Esinizle evlendiniz diye bobreginde soz hakki oldugunuzu mu zannediyorsunuz?
Ayip cok ayip
Ama olmazki hayatla ilgili bi konu bence konusulmasi gerek öle sey olurmu karisi yapsa habersiz korunsa falan eside neden korunuyorsun dese ya anneme böbregimi verecem ondan cocuk yapmiyom dese kocada sok olurdu izin almasin ama konussun yani buda karisi herseyi bilmeli
 
Tabii ki eşle paylaşılması gereken bir konu. Eşime söylemeden gider masaya yatarım kafasının eşten bir hastalık saklamakla ne farkı var. Yarın bi gün hasta olduğunda sana kim bakacak, eşin bakacak. Tabii ki bilmeli. Bana böyle bir şey söylenmezse krşımdakinin sorumsuz olduğunu ve bireysel takıldığını düşünürüm. Bilmemek veya geç öğrenmek beni çok rahatsız eder. Keza organ verecek olsam ilk paylaşacağım insan eşim olur.
 
Buna benzer bir durum bizde de var annem 5 yıldır böbrek hastası diyalize gidiyor çok acı çekiyor o yüzden bende böbreğimi vermeyi düşünüyorum fakat annem razı gelmiyor.Size kıyamam diyor.

Eşinizin babasının kanı sadece eşinize uyuyormuş bu durumda herhangi bir engel yoksa vermesi gerekir.Aynı durumda eşinizde olabilirdi.Bu sebeble sizin onayınız gerekmiyor bence ama durumunuda paylaşmalıydı .Ona bahsettiğiniz varikosel ameliyatı içinde doktora danışabilirsiniz hala geç değil.

10. sayfayı da yeni okudum eşiniz çok güzel bir açıklama yapmış umarım herşey yoluna girer.
 

Size de çok geçmiş olsun. Acil şifalar diliyorum. Rabbim sağlık afiyet versin.
 

Ben sizin düşündüğünüz gibi düşünmüyorum. Eşimden beklediğim konuşma buydu. Ayrilabilirsin demek de hakkı. Sonuçta Hayır ben istemiyorum desem ne olacak bu adam gene verecek bu böbregi. Bakalım ben hasta bakmak isteyecek miyim değil mi?

Bundan 6 ay kadar önce ciddi bir boyun rahatsızlığı geçirdim ve o zaman tüm doktorlar acil ameliyat dedi. Ameliyat sonucunda felç kalma riskim vardı. Biz o zaman da bunu konuştuk. Ne yaparsın diye. Eşim felç oldun diye seni bırakıp gider miyim sanıyorsun demişti. O zaman da ben ona söyledim öyle bir durum olursa ikimizin de hayatı perişan olmasın, bu sorumlulugu almak istersen gönül koymam sana diye. Yani en kötüsü ne olabilir diye düşünüp sonuçlarını hesap etmek evlilik için daha sağlıklı olsa gerek. Hele bizim durumumuzdaki bir çift için.
Şükür ki ben ameliyat olmayıp farkli tedavi yöntemleri ile sağlığıma bir nebze kavuştum. Hayat işte kime ne getirir bilemiyoruz.
 
esimin babasina bobregini vermek icin elbette bana danismasi gerekir.
hatta rizami, hatta hatta iznimi almasi gerekir.

ben evlenirken iyi gunde kotu gunde diye evlendim. Esime yarin birsey olursa da, bununla omur boyu ben de savasacagim.
ne sacma yorumlar bunlar, yok sana mi soracakmis, izin mi alacakmis.
ben kayinpederimi severim, vermek isterse onaylardim, ama kayinpederim olacak diye, esimin sagligini da gozum kapali gozden cikartmazdim.
 

Hanımefendi söylediğiniz şeyi bilmeme gerek yok. Ben daha önce ailemde ve yakınımda böyle bir hastaliga şahit olmadım. Normal bir insan olarak da nakledilen böbreğin tekrar iflas edebileceğini dün öğrendim. Babamın hastalığı nuksettigi sırada da hep ilaç tedavisi olacak gerekirse 1 hafta hastanede yatacak diye konuştuk. Bu süreç babamın nakil olduğu hastaneye gitmesi ile ortaya çıktı.
Bu arada bir can pahasına bir can dünyaya getirmeyecek kadar aklı başındayim. Bu k.pederim olmasa herhangi bir insan bile olsa kimsenin canı pazarlık malzemesi değil. Siz beni biraz yanlış anlamissinjz.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…