esim kalbimi cok kirdi

eşinizin işten çıkarıldığı için psikolojisi bozulmuş olabilir. gece uyku arasında bebek ağlaması da oldukça yıpratıcı oluyor, yani o tepkiyi uykulu uykulu vermiş, doğal birşey bence, olabilir yani.
aslında 8 normal gibi bence, doktorlar bebeğin hava kararmaya başlayınca uyuyup sabah gün aydınlanmaya başlayınca uyanmasının içgüdüsel olduğunu söylüyor.
gece uyanmaması için uyku eğitimi vermelisiniz, nasıl uyuyor bebeğiniz, yatağında kendi kendine uyumayı öğrenmeli zamanı gelmiş

Hepinize tesekkur ederim.
oglum 8de kendi kendine uyuyor. Uyutmadigim zaman kucagimizda uyuya kaliyor. Doktorlar gayet normal diyorlar oglum uykuyu sevmiyormus...

Esime gelince hic boyle yapmazdi. Calismiyor 1aydir piskolojisinin bozuk oldugunu sanmiyorum arkadaslariyla bulusurken hic piskolojisi bozuk gibi gelmiyor bana.
Cok kirildim

Ben ücretsiz izindeyim eşimde polis ne yani ben şu an çalışmıyorum diye hep ben mi bakıcam, evde olupta gün içinde uyunuyo mu sanki bebek yemek temizlik zaten akşam oluyo, eşşek gibi de kalkacak bakacak

Çok biliyosa madem annesi 4 5 çocuk bakmış getirsin anasını ona baktırsın

Aklimi okudun.... ne gzl soyledin

Çoğu erkek böyle çoğu erkek şöyle başlanmış gene, valla bize müstehak adam çalışıyorsa dendi al işte çalışmıyormuşta, aç olunca şöyle olurlar uykusuzken böyle olurlar vay efendim ilgi beklerler amaaaaan evcil hayvan mı bu, seçmece heralde bu erkekler, hayır bu adamlarla yaşayan kadınlar hiç mi hasta olup yorgan döşek yatmıyo, yoksa sizin bir diğer genellemeniz kadınlar hasta olmaz mı

ben erkeklerın yorgunlugunu saymıyorum kım ne derse desin
tamam esek gıbı calısyorlardır cok yoruluyorlardı ama eve gelınce ıslerı bıtıyor en azından ve oturuyorlar
pekı kadınlar ?bizim hiç işimiz bitiyor mu?
çalısan kadın işte çalışıyor eve gelip oturuyor mu ? eve gelip yemek yapıyor daha sonra bulaşık cay meyve bilmem ne ondan sonra cocuk bakmak hepsi kadında
erkek ne kadar yogun çalışırsa çalışsın eve gelıp ayagını uzatabılıyor

kesınlıkle sızı anlayana kadar konusmayın
o size böyle diyor ama işten ayrılmış kendısı sizde ona işsizliğini ima edip ' sen de oturuyorsun evde'' deseniz zoruna gider ama erkekler gururlu çünkü
o da evdeymıs sızden farkı yok
ha dedıgım gıbı calıssada sizin kadar yorulamaz
nedir bu erkeklerin egemenliği ya

annelerimiz bakardı evet bakardı ama ya sırtında ya beşikte olurdu bebek ağlasada bağırsada çığırsada önce iş.
kayınvalidem hep söyler; onlar çocukları sırtlarına bağlar çalışırlarmış çocuk çişini -büyük tuvaletini yaparmış almazlarmış.sırtımız sidikten ıslanır üstümüzde kururdu der. bakmışlar evet ama rezil sefil bakmışlar. 5 çocuk yapmış 3 ü ölmüş gerisi de ölürse diye bi 4-5 daha yaparlarmış. haliyle hem yokluk hem kıtlık (tabi bu kırsal kesim için şehirde ne nasıldı bilemem.
ama bizimkiler öyle mi bizim oluyor 1-2 en fazla 3 biz onları pamuklara sarıp sarmalıyoruz,özgüveni yüksek olsun diye kucakta tutuyoruz. uyku düzeni yok çünkü çocuk yatağının tadını alamıyor ki .
benim kendi dedem gençliğinde ilk hanımı bebek kucakta 4-6 aylık sanırım tarlaya çalışmaya gitmişler bebek ağlamaya başlamış hanımı hemen işi bırakıp bebeğe yönelmiş dedem bağırmış bırak ağlamayı nasıl öğrendiyse susmayı da öğrensin göndermemiş kadını ve o bebek o gün orda ölmüş...
eskilerin düzeni ona göreymiş onlarla bizi kıyaslamamak lazım...

Valla hastalanacam diye korkuyorum kalir oglum kim Bakacak. Ben kotu anne degilim ama robot da degilim yoruluyorum ne yapabilirim

Sen annesin mecbur uyanacaksin uyumayacaksin diyor. Cocuk isterken boyle demiyordu...

Sen annesin mecbur uyanacaksin uyumayacaksin diyor. Cocuk isterken boyle demiyordu...
çocuk istemek yapmak başka çocuğun sorumluluğunu almak çocuğa bakmak başka :
bunları bi staja göndereceksin bak bakalım çocuk istiyorlar mı :)
arkadaşım doğuma girerken bak şimdi beni ameliyata alacaklar belki de sağ çıkamayacağım sırf çocuğun olsun diye beni feda ediyorsun .bana bişey olsa ne yapacaksın vs birkaç şey söylemiş ve girmiş ameliyata adam karısı çıkana kadar öldü öldü dirildi ve sanırım travma etkisi yaptı hala daha sürüyor 1 yılı geçti ama. ve ikinci çocuk istemiyor şimdi

çocuğun sorumluluğu 2 kişide ama malesef türkiyede tek kadına yükleniliyor malesef.. eşinin iyi yönlerini görmeye bak. ne bilim benimki gece çok hasta olmadıkça kalkmazdı ama çocuk ağlayınca falan sustur şunu falan gibi konuşup beni germezdi. oysa düşünsene bende çalışıyorum o da sabah hiç uyumadan işe gidiyordum eve gel ev işi yap aynı terane gene her gece uykusuz. sinir falan kalmıyor. bi gün hiç unutmuyorum beşiği sallarken sinirden öyle bi sallıyordum ki duvara patlatıcam resmen bebeği.. düşün nasıl gidiyor insanın kafa.. bu günleri yaşamayan anlamaz..

geçecek emin ol. sadece evdesin kıymetini bil arada bakan varsa babanne annanne ver çocuğu 2 gün bişey olmaz.. dinlendir kendini derim sana .. eşin anneliğine laf söylediyse zamanı gelince babalığına dokundurursun inceden olur biter. karşıdan bakana çook kolay gelir bu dönemler ..
ben şu kadarını söyleyebilirim kadın erkek değil bu durumu ancak yaşayan bilir..

Tesekkur ederim gercekten anlamiyorlar.
basit geliyor erkeklere....

bnm anlamadigim kadin calisiyosa yoruluyosa es yardim etmeli..kadin calismiyosa evde nasilsa diyip adam yan gelip yatmalimi..evt kadin calismiyo olabilr ama bu aksama kadar oturdugu anlamina gelmiyoki.ev isi yap utu yap aksam kocan gelicek yemek yap bi yandan cocuga kos.bseyler yemek lux zaten.tuvalete bile gitmeye zor zman bul..aksama kdr toton yer gormuyo..aksam isten gelince bi zahmet yardm etsin yani..evt yorgun olabilr bnde yoruluyrm.ama sorumluluk almali.aman yorgun aksama kdr calisti diyip ses cikarmazsam bu nasi alisirsa oyle gder..gece kizim aglarsa uyandiriyrm ben oyalarken sen sutunu getr diye...cocuk kararini ikimz verdiysek ikimiz yaptiysak sorumlulugu da ikimiz almaliyiz...

Tesekkur ederim gercekten anlamiyorlar.
basit geliyor erkeklere....
sadece erkeklere değil inan zor bebeği olmayan annelere kadınlara bile basit geliyor bu durum.. aaa nasıl uyumuyor sen beceremiyorsun deyip çıkıyorlar işin içinden:) bide böyle ortam içinde falan konuşurlar kuzu gibi çocukları vardır sen zor bebekle ne aksiyonlar yaşarsın bütün gün.. lafa gelince ooo herkesi dinlemicen benden söylemesi.. o çok konuşanların olsun bakalım böyle zor bebekleri çocukları ayakları kaç papuca giriyor göreyim ben.. benim 1 oğlum var 4.5 yaşında sanki 3 oğlan büyütüyorum o derece..:) uzaktan davulun sesi hoş gelir derler :)

Aynen oglum 7aylik 10 bebege bedel

oluyor boyle canım ya benım cadı 24 aylık...gecelerı 4-5 kez kalıyoruz sallıyoruz hala...bazen esımıde kaldırıyorum o sınırle off tamam sus dıye soylenıyor kalkıyo....bende cok kırılıyorum bagırarak soyluyo...ama sabah ıste uykusuzdum sende uzatma vs dıyo...alıştım artık...yanı aslında onlarda bılıyo zor oldugunu ama ıste uykusundan uyandırılma felan kotu etkı edıyo...e bız napalım dımı gece ellı kez kalkıyoruz...
kırıldıgını bellı et konuşun tabıkı ama uzatma hepsı boyle bunların

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…