- 11 Eylül 2015
- 59
- 86
- 3
- 32
- Konu Sahibi AlmanyaTreni
-
İşte erkeklerin bakış açısı böyle maalesef, kadın çalışmayınca evde mecburiyetleri oluyor. Hoş kadın çalışsa da beklentiler var ancak yine de evde olan kadından daha çok bekleniyor..Gunaydin arkadaslar,
7aylik oglum var geceler uykusuzluktan agliyorum artik dayanamiyorum.ilk 3ay esim bana yardim ederdi 1saat bakardi ben uyurdum ama kafasini bile kaldirmiyor artik. Bugun gecede ya biraz kalk yoruldum artik dedim. " ya biraz sus, bizim annelerimiz 4-5 cocuga nasil bakmis bide o kadar is olurmus koyde, cok beceriksizmisim, bir cocugu uyutamadin nebicim Annesin Vs vs....
Okadar kirildimki uyku fln kalmadi sagolsun. Hic boyle yapmazdi. Konusmayi dusunmuyorum pisman olana kadar.. yada ne yapmam gerekiyor kirildigimi anlamasi icin.mm
İşte erkeklerin bakış açısı böyle maalesef, kadın çalışmayınca evde mecburiyetleri oluyor. Hoş kadın çalışsa da beklentiler var ancak yine de evde olan kadından daha çok bekleniyor..
Oradan, buradan, şuradan bakarsak az haklı olma payı olabilir eşinin uyku konusunda. Yaptığı işi bilmiyorum ama insan uykusunu almadan işe geldiği zaman gün felç oluyor. Ha bundan dolayı ölen insan yok elbette ama bunlar birikince çok fena çıkıyor. Yine de dediklerini haklı çıkarmaz. Annesi gibi bir kadın istiyor, eski jenerasyona göre.
Bir gece de kalkıp baksa uykusuz gitse ölmez aslında. Sana gündüz yardımcı olacak kimse yok mu? Gün içinde biraz baksa da sen uyuyabilsen.
Kirmasından önce nasıl geciniyorsunuz? O da belki calismiyordur diye sıkıntılari vardır.1 saat baksın ya da bakmasin gönlünuzu alır bir sekilde. Çocuğunuz da var. Siz de streslisniz. Ama işsizlik durumu takıldı aklıma.
Bunu bilmiyordum. Neden işe gitmiyor?Canim esim ise gitmiyorki ztn ise gittigi zamanlar ses bile cikarmiyordum 1aydirda evde. Gunduz cok yaramaz durmuyor diye bakmiyor gecede uykusu oluyor.. ama bende yoruluyorum gercekten dedigim sey 1saat bakarmisin dedim basladi saydirmaya.
Hayırlısı olsun. Büyük ihtimal bu is konusu yüzünden o da streslidir. Oyuzden birbirinizi kirmayin.. Gönlünuzu alir. Sadece sakince konuşun. Evde ve size yardım etmeli.Allaha sukur geciniyoruz Kenarda kosede biseyler vardi is ariyor ztn. Biyerde haber bekliyoruz
Bunu bilmiyordum. Neden işe gitmiyor?
İzinde falan mı?
Kusura bakma dediysen de aralarda kalmıştır.
Gunaydin arkadaslar,
7aylik oglum var geceler uykusuzluktan agliyorum artik dayanamiyorum.ilk 3ay esim bana yardim ederdi 1saat bakardi ben uyurdum ama kafasini bile kaldirmiyor artik. Bugun gecede ya biraz kalk yoruldum artik dedim. " ya biraz sus, bizim annelerimiz 4-5 cocuga nasil bakmis bide o kadar is olurmus koyde, cok beceriksizmisim, bir cocugu uyutamadin nebicim Annesin Vs vs....
Okadar kirildimki uyku fln kalmadi sagolsun. Hic boyle yapmazdi. Konusmayi dusunmuyorum pisman olana kadar.. yada ne yapmam gerekiyor kirildigimi anlamasi icin.mm
Siz sonuçta tek başına yapmadınız ki minik bebekciği...Eşinizin de size yardım etmesi lazım.Hem yemek,hem çamaşır,hem ütü,ev işi hem de çocuk sizin için zor olsa gerek eşiniz anlamalı bunu.
Ben derim ki sakin sakin konuşun birbirinizle.Siz ona yorulduğunuzu ve bebeğin babası olarak belirli zamanlarda ona bakması gerektiğini zaten sürekli bak demek istemediğinizi anlatın.Tatlı dil yılanı bile saklandığı yerden çıkarır.Hanım hanımcık,minik minik şirin şirin konuşursanız eşiniz size hak verecektir.Obur türlü üzerine baskı yaparsanız ev ortamındaki stresten gerilecek ve dışarı yönelmek isteyecektir diye düşünüyorum.
Ailenizle beraber Musmutlu dileklerim sizinle olsun:)
Pemi isten cikarilmasinin gerginliği olabilir mi üstünde? Malum kolay bir psikoloji değil.Calismiyor 1saat bakarmisin dedim o kadar
Pemi isten cikarilmasinin gerginliği olabilir mi üstünde? Malum kolay bir psikoloji değil.
Sen annesin mecbur uyanacaksin uyumayacaksin diyor. Cocuk isterken boyle demiyordu...
çocuğun sorumluluğu 2 kişide ama malesef türkiyede tek kadına yükleniliyor malesef.. eşinin iyi yönlerini görmeye bak. ne bilim benimki gece çok hasta olmadıkça kalkmazdı ama çocuk ağlayınca falan sustur şunu falan gibi konuşup beni germezdi. oysa düşünsene bende çalışıyorum o da sabah hiç uyumadan işe gidiyordum eve gel ev işi yap aynı terane gene her gece uykusuz. sinir falan kalmıyor. bi gün hiç unutmuyorum beşiği sallarken sinirden öyle bi sallıyordum ki duvara patlatıcam resmen bebeği.. düşün nasıl gidiyor insanın kafa.. bu günleri yaşamayan anlamaz..
geçecek emin ol. sadece evdesin kıymetini bil arada bakan varsa babanne annanne ver çocuğu 2 gün bişey olmaz.. dinlendir kendini derim sana .. eşin anneliğine laf söylediyse zamanı gelince babalığına dokundurursun inceden olur biter. karşıdan bakana çook kolay gelir bu dönemler ..
ben şu kadarını söyleyebilirim kadın erkek değil bu durumu ancak yaşayan bilir..
Hayir bunları söylemesi tabi ki hoş değil sadece insanlar bir şeye kafayı takinca ne dedikleri ni düşünmeyebiliyorlar o yüzden dedim.Olabilir tabiki oyleysede benle konusmasi lazim dglmi anneligime laf etmesi gerekmezdi
Eh bu halde o ne oluyor? Babalar neye yariyormusta?
Ve evet yine genellemeye baslandi, erkekler söyle yorgun, böyle psikolojisi bozuk..ne kadar narin yaratiklarmis bunlar
Bir cocuga bakmak hem annenin hem babanin sorumlulugudur. Ikisinin calisip, calismamasina bagli degil bu. Cocuk ile sadece oyun oynayarak bag kurulmaz. Bez degistirirken, mama verilirkende bag kurulur.
Ve millet adamin psikolojisi bozuk diyor da, eh ya kadin? Evli oldugun halde tek basina cocuga bakmanin psikolojisi? Yorgunlugu? Konu sahibi kesinlikle tavrini alman lazim. Bunu konusmayarak mi yada tam tersi konusup firca atarak, yada yemek yapmayarak mi yaparsin, bu senin bilecigin birsey. Söyledigi laflar yenilir yutulur gibi degil.
Haklisin arkadasim yarin icin kadin doktoeumdan Termin aldim oglum esimee birakip gidecem ve bilerek yavas yavas oyalana oyalana gelecegim bakalim kolaymiymis cocuk bakmis.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?