Eşim kardeşimin nişanına karışıyor.

Benim de kardeşim var askerden geldi asgari ücretli bir işe girdi
Her ay maaşına altın alıyor
Annem de evlendirmek için acele ediyor
Sürekli söylüyorum acele etme ev bark yok bu çocuk nasıl geçinecek diye

Taşıma suyla değirmen döner mi
Sizin bulduğunuz uygun fiyatlı şeylerle olur mu
Benim eşimin de maddi durumu çok iyi ama kendi evlenecek parası olmayan kardeşim için ondan para pul istemem
Kendine güvenen evlensin

Beklesin biraz para biriktirsin

Çalismayan erkege nişan yapilmaz. İsi gucu yok ailece toplanip indirim kovalanarak ne nişani yani cidden.
Eşiniz genel cimri ve annesine verip size vermeyen biri sanirim o ayri bir sorun. O zaman calismiyorsaniz kendiniz calişcaksiniz hesaplarinizi ayiracaksiniz eger evlilige devamsaniz.

Sinirden direk üyelik açıp yazdım. Ne önemi var ki şuan. Ben kardeşime destek olmak niyetindeyim eşimin duyarsızlığını size anlattım. Destek vermenizi beklemiyorum ama bu şekilde hitap edemezsin.
Kardeşine de kocanın parasıyla destek olamazsın ama. Kalk git işe çalış kazan kendi paran hakkında söz sahibi ol. Kardeşin de öyle daha işini gücünü oturtmadan nişan yapmaya kalkmasın kusura bakma. Madem çocuğu bahane ediyorsun çalışmıyorsun e kusura Bakmayacaksın adamın kendi parası kendi evine bakıyor mu bakıyor, bitti.

Kardeşinin nişanını neden kocan yapsın? Ayrıca nişan kız tarafınındır iyi misiniz yav ne alaka şimdi?

Kardeşinin nişanına karışmıyor ki size karışıyor

Çalışmıyorum. Hem giyeceğime hemde ona yardımcı olmak istiyorum niye sen arıyorsun fotpgrafçı sanane para atalım destek olalım diyorum yok. Durumu maaşı iyi
Hem kendiniz çalışmıyorsunuz hemde kardeşinize eşinizin maaşından mı destek olmak istiyorsunuz ? Doğru mu anladım?

Hepiniz saçmalamışsınız kimse mantıklı değil. Eşinizin öncelikli ailesi sizsiniz annesi değil ama sizin kardeşiniz de hiç değil. Öncelikle sizin ihtiyaçlarınız karşılanmalı, kardesinizin nişanında giyilecek kıyafetin lafını yapacaksa aileler bi sonra düşünülür. Ama siz de çalışmayan kardeşinizin nişanı icin para göndermek istiyorsunuz, ne alaka ya ? O zaman o da evlenince kendi eşinin kardesine göndermesi lazım bu mantığa göre ama çalışmıyor nasıl olacak ? Saçmasapan bir olay. Herkes bütçesini kendi çekirdek ailesinin içinde yönetsin ama sizin ikinizle de olmaz sanki bu.

Yengeç sen evlendin mi

Şu muhabbet leş.

hatta çoğu çalışmayan kişiye öz ailesi bile saygı duymuyor

Allah herkesi evinde yuvasında mutlu etsin sağlık versin bir sebepte ben yazayım, bugün eş sağlıklı yarın hasta olmayacağının garantisi yok, eşim 99’da trafik kazası geçirdi mesela, ölümden döndü, bir komşumun oğlu iş kazası geçirdi 1 yıl yatağa mahkum oldu, annemin arkadaşının damadı kanser oldu sizlere ömür eşim dahil saydığım bu 3 erkek de ortalama 30 yaşlarında insanlardı o vakitler, benim kız henüz 4 yaşına bile girmemişti eşim ölümden döndüğünde, komşumun oğlunun 2 küçük çocuğu vardı, annemin arkadaşının damadı vefat ettiğinde oğlu 5 yaşındaydı.

Evet zor zamanlarınızda aileler belki yanınızda oluyor ama bir yere kadar, yatağa düşmüş eşin, çocuğunuzun geçimini sizin üstlenmeniz gerekiyor zira öz aileniz bile bir süre sonra bu nereye kadar böyle gidecek diyor, çocuğunuz 3 kuruşluk balon için ağladığında ailenize dahi çocuğa balon alacağım para verir misin diyemiyorsunuz.

Eşiniz sizin masraflarınızı karşılamakla yükümlü doğrudur ama maddi olarak düştüğünüzde kendi aileniz bile size burun kıvırıyorken, kadının her şey hep iyi gidecek diye düşünmeyip çalışması şart.

Son düzenleme:
Sen daha evdeki bir karını giydiremiyorsun, borcunu kapatmak icin karinin altinlarina kalmişsın bize bir nişan yapamiyorsunuz diyecek cürüm sende varmı acaba diyemediniz mi?
Onun dışında eşinizin maaşından kardeşinizin nişan alış verişlerini karşilamamalisiniz mecbur değil.

Bu arada kardeşiniz de bu saydıklarınızı yapmak zorunda değildi hoşluk olsun diye yapmış ama işte eşiniz aynı şeyi yapmak istemiyor diye bir şey diyemezsiniz. Lütfen siz de çalışın çocuk büyüyünce. Eşiniz gibi bir adamla para da kenara atma şansınız yok gibi daha kıyafet parasından eriniyor, kardeşin alsın demiş. Ben olsam bu gidişe çok güvenmezdim. Erkeğin cimrisini hiç çekilecek dert değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…