• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim kardeşine paraya ihtiyacın var mı diye soracakmış?

Ne kadar kötü niyetli yorumlar yapılmış ya pes dedim. Adam kardeşine para göndermek istiyor ne var bunda üstelik sen de ailene gönder diyormuş. O sadece eş değil aynı zamanda evlât aynı zamanda kardeş. Sizinle evlendi diye kendi ailesini yok mu saysın? Maddi olarak sıkıntıdayken evini umursamayıp bunu yapsa yanlıştır ama şu durumda sorun ne?

Yazdıklarımı iyice okursanız sevinirim hanımefendi.Bana evlat ve kardeş olduğunu anlatmanıza gerek yok farkındaysanız.Ben arsız olduğunu kızın ondan sonra alışacağını düşündüğümü söylüyorum.Abisi 7 bin lira şak diye göndermesine rağmen 1 ay sonra sen bana abilik mi yapıyorsun ne yaptın kesss diye bağıran bir kız bu

Ama ben bir krem alırken bile vicdanen rahatsız oluyorum aman harcamama dikkat edeyim de birikim yapalım diye...

Bu sizin hissettikleriniz. Siz kendi hissettiklerinuzden sorumlusunuz, eşiniz değil. Siz alışveriş yaparken vicdan yapıyorsunuz, o okuyan kardeşini düşünürken. Benim kardeşim de okuyor. Oda okulu uzattı. Bizde yardımımızı esirgemiyoruz. Annem babam bizi nasıl okuttularsa, bizde öyle imkan olunca kardeslerimize destek oluyoruz. Aile içinde normal. Size karşı yanlışları olduğu için bu tepkileriniz, yoksa genel olarak yardıma karşı olduğunuzdan değil. Esinize karşı rahatsız olduğunuzu dile getirebilirsiniz, ama o abi olarak yinede yardim etmek. Isteyecektir

Balık baştan kokarmış, eşiniz sizinle evlilik arefesindeyken bile surekli maddi yardımda bulunuyormuş. Şimdi universiteye giden kardesine, yarin babasina öbür gün abisine bu böyle devam eder. Siz de eşinizin parasını hep bir borca bağlatarak kontrol etmeye mi çalışacaksınız? Böyle gider mi? Üniversiteye giden kardeşine para yollamasına takılmazdım ben olsam, ihtiyaçları yokken cok daha büyük paralar bağışlamış. Ya onlara verdiği paraları görmeyeceksiniz ya da bir cinnet herşeyi çözecek.

O zamanlar sevgiliydik aslında onun da içi gidiyordu ama hayır veremem diyemiyordu.Çünkü yüzsüz gibi istiyorlardı sürekli.Arsız olmasalar zaten sorun etmem göndersin ama arsızlık var ya sürekli isterler

Bu sizin hissettikleriniz. Siz kendi hissettiklerinuzden sorumlusunuz, eşiniz değil. Siz alışveriş yaparken vicdan yapıyorsunuz, o okuyan kardeşini düşünürken. Benim kardeşim de okuyor. Oda okulu uzattı. Bizde yardımımızı esirgemiyoruz. Annem babam bizi nasıl okuttularsa, bizde öyle imkan olunca kardeslerimize destek oluyoruz. Aile içinde normal. Size karşı yanlışları olduğu için bu tepkileriniz, yoksa genel olarak yardıma karşı olduğunuzdan değil. Esinize karşı rahatsız olduğunuzu dile getirebilirsiniz, ama o abi olarak yinede yardim etmek. Isteyecektir

Yardıma ihtiyacı yok ki başarılı aza kanaat getiren bir kız olsa anlarım da bir kere otobüse bile binmiş kız değil.Ben o kadar sıkıntı çektim bir yerlere geldim elin benim gibi olanlara yardım edelim en azından işe yarar

ya bu konular çok bıçaksırtı. Sizi zora sokmuyorsa ailesine yapılan yardıma karışamazsınız diye bir şey yok. Mesela bir kıyafet beğenir, o alınır. Ne bileyim arada 100-200 neyse harçlık verilir. Çok başarılı bir öğrencidir, eğitim masrafları bile karşılanır. Yani kardeşine yardım etmek istiyor da nasıl istiyor? Ayda 100-200 lira için bu kadar tepki vermezsiniz diye düşünüyorum. Başarılı da değil diyorsunuz. Başarısız ise kendi çocuğuma bile okul için para vermem, bu konuda çok katıyım nedense.

maddi durumunuz iyiyse kardesine yardım etsin derim ne olcakki harclık yollamaktan sonucta kardeşi
siz sevmesenizde onlar bir can
he evden kesiyor durumumuz yok vs diyorsanız haklısınız tabiki

Ben de cok takıldım zamanında da takıldığımla kaldım...

Eeeeee yani bu kizkardes parasiz degil, ailesinden harclik aliyordur zaten. neyse bence buraya takilmayin gorumce diye :KK48: Bu kiza gidecek 1in 2nin hesabindan cok, kocanizin isguzarca harcamalarina takilin derim. bence siz ev, araba alin yoksa bu adam elde para tutamaz.

Bize her türlü para kalıyor yani dediğin gibi bir masraf yapmam için büyük masraf çıkarmam lazım ehliyete pat diye gidebilirim mesela ama ne bileyim tatil için ya da araba ev için kumbaraya atılabilir bence ona gideceğine.
aynen ev araba arsa yatırımlar yapın geleceğe dair.

senin gönlün olmayan para görümcene gidince ne hayrı olacak.erkeklerde bitmedi şu ailecilik anasının eteğinden çıkamama.ailesini o kadar çok seviyorsa evlenmeyip görümceni de evlendirip evlenecekti.

yok daha neler :) abiye borç mu ödenir hem de bursundan insan kıyamaz...acımasız eşiniz varmış...keşke eşimin kardeşi de böyle olsa dünyaları önüne sererdim...ama bizimkinin bursu bile yok özel servisi özel okulu her gün aldığı harçlığı var
acimasiz mi... :)
hayır böle alıştırmamasi çok iyi.. tabi borcunu geri ödeyecek.

Yazdıklarımı iyice okursanız sevinirim hanımefendi.Bana evlat ve kardeş olduğunu anlatmanıza gerek yok farkındaysanız.Ben arsız olduğunu kızın ondan sonra alışacağını düşündüğümü söylüyorum.Abisi 7 bin lira şak diye göndermesine rağmen 1 ay sonra sen bana abilik mi yapıyorsun ne yaptın kesss diye bağıran bir kız bu
Yazdıklarınızı zaten okudum siz sırf kardeşini sevmiyorsunuz diye böyle düşünüyorsunuz

Eeeeee yani bu kizkardes parasiz degil, ailesinden harclik aliyordur zaten. neyse bence buraya takilmayin gorumce diye :KK48: Bu kiza gidecek 1in 2nin hesabindan cok, kocanizin isguzarca harcamalarina takilin derim. bence siz ev, araba alin yoksa bu adam elde para tutamaz.

Eşim çalışmaya başlar başlamaz üzerine çullandılar resmen bu aileye hiç güvenmiyorum

acimasiz mi... :)
hayır böle alıştırmamasi çok iyi.. tabi borcunu geri ödeyecek.

Sen o burs ne demek biliyor musun?O burs bir öğrencinin her şeyi...O burstan borç alan abiye abi demem ben..Düşünce tarzınızı beğenmedim kusura bakmayın.Çalışan evli barklı kadın mı sanki borç diyorsunuz kız daha kaç yaşında tek geliri burs..Daha kaydolacak parası bile yokmuş yazık

Anlatmak istemediğimi söyledim.Konu o değil dipnot geçtim.19 yaşa da çok cocuk olarak bakamıyorum

Pardon, ben bir kaç yıllık evlilik, bir kaç yıllık nişanlılık diye düşününce 15-16 yaş diye düşündüm.
Çocuk degil tabi 19 yaş.
Gönderilen paralar sizi bağlamaz yalnız onu söyleyeyim. Sizin emeğiniz değil, sizin evliliğiniz içinde değil, sizin altınlarınız degil.
Eşinizin evlenmeden önce ailesi işin yaptığı bir şey.
Belki dugunu falan ailesi yaptıysa böyle kendince destek olmak istemiştir.

Konuya gelince, kardeşi yahu. Bu kadar müdahale etmeyin. Sadece maddiyat olarak degil, okurken destek olmak olarak bakın...
ayrıca kazandığı üniversiteye kadar takık olmanız çok anlamsız.
%25 bile burs kazanamamış vs... sizlik bir durum degil ki bu? Siz okurken sıkıntı çektiniz diye herkes mi çeksin?

ya bu konular çok bıçaksırtı. Sizi zora sokmuyorsa ailesine yapılan yardıma karışamazsınız diye bir şey yok. Mesela bir kıyafet beğenir, o alınır. Ne bileyim arada 100-200 neyse harçlık verilir. Çok başarılı bir öğrencidir, eğitim masrafları bile karşılanır. Yani kardeşine yardım etmek istiyor da nasıl istiyor? Ayda 100-200 lira için bu kadar tepki vermezsiniz diye düşünüyorum. Başarılı da değil diyorsunuz. Başarısız ise kendi çocuğuma bile okul için para vermem, bu konuda çok katıyım nedense.

Anlamadım ki neyi savunuyorsunuz bir öyle demişsiniz bir böyle

Millete gonderme sen ye o parayi kuafore git guzellik salonuna git . Bunlar da benim zorunlu ihtiyacim de. Erkeklere para biriktirme bosuna sen saklarsin yemezsin onlar baskalarina yedirirler .

Pardon, ben bir kaç yıllık evlilik, bir kaç yıllık nişanlılık diye düşününce 15-16 yaş diye düşündüm.
Çocuk degil tabi 19 yaş.
Gönderilen paralar sizi bağlamaz yalnız onu söyleyeyim. Sizin emeğiniz değil, sizin evliliğiniz içinde değil, sizin altınlarınız degil.
Eşinizin evlenmeden önce ailesi işin yaptığı bir şey.
Belki dugunu falan ailesi yaptıysa böyle kendince destek olmak istemiştir.

Konuya gelince, kardeşi yahu. Bu kadar müdahale etmeyin. Sadece maddiyat olarak degil, okurken destek olmak olarak bakın...
ayrıca kazandığı üniversiteye kadar takık olmanız çok anlamsız.
%25 bile burs kazanamamış vs... sizlik bir durum degil ki bu? Siz okurken sıkıntı çektiniz diye herkes mi çeksin?

Eşimin yüzüne bakmıyorlardı ne zaman işi oldu çullandılar üzerine.Biz evlenmeyi düşünüyorduk e ev kurmak için para gerekiyor ama onlar sürekli birikilen parayı istediler durdular.Ve eşim canını ortaya koyup Türkiyenin en tehlikeli yerinde çalışıyordu o uykusuz gecelerim ağlayarak uyanışlarımı Allah bilir.Tek avantajımız para biriktirmekti ama sonuç elde var sıfır.Onlarınsa lüks bir arabası.Ki oğulları görevden tatile geldiğinde 2 günlüğüne bile vermediler çocuğa arabayı.10 bin birikti sonunda diye sevinirken kardeşine yine 7 yolladı eşim delirdim o zamanlar.Ne oldu 7 yolladılar onun dışında eve hocalar getirdiler de yine kazanamadı yine paralar dökülüyor.İstemiyorum onların lüksüne lüks katmak.Bizim ne evimiz ne arabamız var

Back
X