• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim kardeşine paraya ihtiyacın var mı diye soracakmış?

Bence bir an önce araba aldırmalısınız bir borca girsin en azından millette borcu var, mal aldı diye ilişmezler.
Ne demek anası babası varken evli barklı abisine mi düşüyor harçlık vermek size ziyarete gelir giderken 200 lira koyar çantasına o hadi neyse.

Bence bir an önce araba aldırmalısınız bir borca girsin en azından millette borcu var, mal aldı diye ilişmezler.
Ne demek anası babası varken evli barklı abisine mi düşüyor harçlık vermek size ziyarete gelir giderken 200 lira koyar çantasına o hadi neyse.

aynennn de ben nasıl engellicem

Millete gonderme sen ye o parayi kuafore git guzellik salonuna git . Bunlar da benim zorunlu ihtiyacim de. Erkeklere para biriktirme bosuna sen saklarsin yemezsin onlar baskalarina yedirirler .

gidiyorum her fırsatta der zaten her istediğin oluyor diye

aynennn de ben nasıl engellicem

Bilmiyorum düzeniniz nasıl ama bizde eşim maaşını çeker eve getirir paylaşımları oradan yaparız. Elde kalan parayı da ortak havuza atarız kim ne aldı ne gitti belli olur.
Böyle bir durum yoksa takibi zor olur sizden gizli istedikten sonra rahatlıkla gönderir.
Bu nedenle araba konusunu dile getirin araba bakın ona gönderin bilinçaltına bir yerleşsin araba fikri derim. Çünkü çoğu erkeğin zaafıdır araba ikna olur diye düşünüyorum. En azından biraz borca girerse çok sağa sola zıplayamaz gibi geliyor bana.

Eşimin üniv 1.sınıfa başlayan kardeşi var.Küçük görümcem kendisiii...bana çok çektirdi nişanlıyken sağ olsun.O konulara hiç değinmeyeyim küçük olmasına rağmen ayrılma eşiğine getirmişti artık sinirden beni.Hatırlamak istemiyorum.Neyse...biz evlenmeden önce eşim kardeşinin dersanesi için 7 bin lira ve ailesine de yardım için 25 bine yakın para yollamıştı.Tabi ben o zamanlar deliriyordum istemesinler gönderme evlencez biz diye çok tartıştık...(Durumları iyi.Ev araba dükkan.Ve arabalarını satıp 2 katı fiyata araba aldıkları için sıkıştılar zaruri ihtiyaçlar için değildi yani)Sonunda kestiler halam bana onun parasını bir yere bağla dedi beyaz eşyaları aldık şimdi iyi almışız diyor her şey pahalandığı için.Ama dün kardeşim ne zamandır para istemiyor benden istiyordu dedi.Herhalde evlenince kesti.Hayır bir de başarılı olsa bari...özel üniversiteye gönderdiler %25 bursu bile kazanamadı.Ben de bir yerlere geldim ama ne evde özel ders aldım ne de servisimle özel üniv gittim 300 liralık bursumla 4 sene geçindim devlet yurdunda.Ailesi ona veriyor her gün para.Daha ne parası soracak eşim bilmiyorum hayır para istemeye alıştırmasa bari.Zaten nasıl etki bıraktıysa ısınamıyorum kıza.Ben bir dahaki aya sorayım dedi eşim.Ben de sadece ondan zengini mi var şanslı o falan dedim.Çünkü eşime hiç bir şey yapmadı kv kp şimdiye kadar.Arsız olmıcaklarını bilsem göndersin derim de cesaret alıp sürekli ister benimki de yok demezse sinir küpü olurum.Çünkü biz ev araba düşünüyoruz ona gönderse tahmini 300 lira kenara koysak o bile bir şey...

Bunun üst versiyonu eşimin kardeşi, ailesinin durumu yeterli değil.
Eşim evlenmeden önce özel okulda okutmuş derslerin de başarılı idi ok, sonra mezun olunca iş beğenmedi.
Doğum gününde hep pahalı hediyeler ister örnek bu doğum gününde ıphone x istedi hanfendi.
Hiç birşey yoksa dönüp kardeşinin ailesini düşünmesi lazım , makul bir hediye zaten alınacaktı.
İnsanlar yüzsüz ve garip. Tabi ben arada asla laf etmem bence sende etme.
Eşinin düşünmesi lazım bizlerin değil.
Önemli olan senin imkanlarından kısmaması.

Eşimin yüzüne bakmıyorlardı ne zaman işi oldu çullandılar üzerine.Biz evlenmeyi düşünüyorduk e ev kurmak için para gerekiyor ama onlar sürekli birikilen parayı istediler durdular.Ve eşim canını ortaya koyup Türkiyenin en tehlikeli yerinde çalışıyordu o uykusuz gecelerim ağlayarak uyanışlarımı Allah bilir.Tek avantajımız para biriktirmekti ama sonuç elde var sıfır.Onlarınsa lüks bir arabası.Ki oğulları görevden tatile geldiğinde 2 günlüğüne bile vermediler çocuğa arabayı.10 bin birikti sonunda diye sevinirken kardeşine yine 7 yolladı eşim delirdim o zamanlar.Ne oldu 7 yolladılar onun dışında eve hocalar getirdiler de yine kazanamadı yine paralar dökülüyor.İstemiyorum onların lüksüne lüks katmak.Bizim ne evimiz ne arabamız var

Eşiniz safmış o zaman ne diyeyim. Ben herkes normal standartında yaşıyor diye düşündüm adam çat diye 25 bin verebiliyorsa geride bir 50 daha vardır gibi. Elindekini avucundakini veriyorsa bu başka bir şey olur...
Çok kişinin önerdiği gibi, ev-araba alın madem...
En azından birşey sahibi olmuş olursunuz.

Sen o burs ne demek biliyor musun?O burs bir öğrencinin her şeyi...O burstan borç alan abiye abi demem ben..Düşünce tarzınızı beğenmedim kusura bakmayın.Çalışan evli barklı kadın mı sanki borç diyorsunuz kız daha kaç yaşında tek geliri burs..Daha kaydolacak parası bile yokmuş yazık
sen o zaman konu açarken 40 kere düşün derim... eşiniz görümcenize paraya ihtiyaciniz varmi diye sorsun..tek geliri burs degil ayrica okulu bizim bulunduğum yerde. iyi günler.

Bir defaya mahsus da işte onlar arsız yine ister.Bir de abisinin gönderdiği parayı beğenmiyordu bir aralar...Ben kendi maaşımdan zaten vermem de sonuç olarak bizden para çıkıyor daha güzel alternatifler var :-) Eşim de zaten sürekli annene yolla diyor...insan bir şey de diyemiyor ki...
Peki sen annene sürekli para gönderiyor musun ?

Eşinizden buyuk kardesı var mı belki o da eşinize yollamıştır zamanında. Eşiniz ailesine 25 bin lira verebıldıgıne gore sızın de durumunuz ıyı. Durumunuz iyiyken kardesıne ihtiyacı olmasa bile 100 200 lira yollasa ne olur ki

Son düzenleme:
Ya evlendiğinize göre aklı başında biri olduğunuzu varsayıyorum. Ergenlik çağındaki insanı umursayıp ne demeye ilişkinize yansıtıyorsunuz. Ergenmiş kız da daha. Aklı başına elbet gelir. Hepimiz o dönemde olmayacak atarlar yapmışızdır. Ayrıca alışır mı, başka zaman da yollamıştı falan demeniz hiç hoş değil. Zaten kardeşinin ihtiyacı yok anladığım kadarıyla. Bu durumda eşiniz kardeşi için değil de daha çok abilik gururunu yaşamak için yollamak istiyor. Bir rahat bırakın. Bu kadar bilenmeyin.

Eşimin üniv 1.sınıfa başlayan kardeşi var.Küçük görümcem kendisiii...bana çok çektirdi nişanlıyken sağ olsun.O konulara hiç değinmeyeyim küçük olmasına rağmen ayrılma eşiğine getirmişti artık sinirden beni.Hatırlamak istemiyorum.Neyse...biz evlenmeden önce eşim kardeşinin dersanesi için 7 bin lira ve ailesine de yardım için 25 bine yakın para yollamıştı.Tabi ben o zamanlar deliriyordum istemesinler gönderme evlencez biz diye çok tartıştık...(Durumları iyi.Ev araba dükkan.Ve arabalarını satıp 2 katı fiyata araba aldıkları için sıkıştılar zaruri ihtiyaçlar için değildi yani)Sonunda kestiler halam bana onun parasını bir yere bağla dedi beyaz eşyaları aldık şimdi iyi almışız diyor her şey pahalandığı için.Ama dün kardeşim ne zamandır para istemiyor benden istiyordu dedi.Herhalde evlenince kesti.Hayır bir de başarılı olsa bari...özel üniversiteye gönderdiler %25 bursu bile kazanamadı.Ben de bir yerlere geldim ama ne evde özel ders aldım ne de servisimle özel üniv gittim 300 liralık bursumla 4 sene geçindim devlet yurdunda.Ailesi ona veriyor her gün para.Daha ne parası soracak eşim bilmiyorum hayır para istemeye alıştırmasa bari.Zaten nasıl etki bıraktıysa ısınamıyorum kıza.Ben bir dahaki aya sorayım dedi eşim.Ben de sadece ondan zengini mi var şanslı o falan dedim.Çünkü eşime hiç bir şey yapmadı kv kp şimdiye kadar.Arsız olmıcaklarını bilsem göndersin derim de cesaret alıp sürekli ister benimki de yok demezse sinir küpü olurum.Çünkü biz ev araba düşünüyoruz ona gönderse tahmini 300 lira kenara koysak o bile bir şey...
Ben anormallik göremedim . Genç sonuçta . Ben kardeşime her zaman paran var mı derdim . Ve her zaman verirdim . Kardeşim evlendi . 4 aydır oğluma her maaş günü 200 lira yolluyormuş. eşin duyacak ayıp olacak dedim ne alakası var abla dedi. Enteresan bir şekilde eşi de bu ay ayrı para yatırmış . cep banktan 150 tl. Hiç ama hiç ihtiyacı yok oğlumun ama bu davranış inanılmaz hoşuma gitti. Gerçi ben gelinimizi severim o da beni sever sayar .ama bence bunlar normal şeyler. 18 yıllık evliyim erkek kardeşimin telefonundan pc ye kadar her şeyini ben aldım .Eşim daha bir kere ne yapıyorsun demedi.

Eşinizle ailesinin arasına kavga gürültü şeklinde girerseniz hem aranız soğur hem de bir süre size söylemeden göndermeye başlar. aile meselesi ihtiyaçla ilgili değil, iyi bir evlat iyi bir abi gibi hissetmekle ilgili. Kendi ihtyiaçlarınızı görmezden gelip sadece ailesine harcasa ayrı ama evinizi hallettikten sonra kazandığı para üzerinde hakimiyet kurmamanızı tam tersine beraber planlayalım modunda destekçi olmanızı tavsiye ederim. uzun vadede siz kazanırsınız.

Başarısını küçümsemeniz hiç hoş degil gercekten.Zaten bu alaycı tavırlarla bu hale geliyor insanlar.
Ailesiyle ilişkisine karışmanıza ne gerek var? Demek ki geliriniz giderinizden fazla, eşinizde bu yüzden yardımcı oluyor.
Neticede ergenlikten yeni çıkan bir kiz.Eğer anlaşamıyorsaniz samimi olmayın ilişkilerine de müdahale etmeyin

Ne kadar kötü niyetli yorumlar yapılmış ya pes dedim. Adam kardeşine para göndermek istiyor ne var bunda üstelik sen de ailene gönder diyormuş. O sadece eş değil aynı zamanda evlât aynı zamanda kardeş. Sizinle evlendi diye kendi ailesini yok mu saysın? Maddi olarak sıkıntıdayken evini umursamayıp bunu yapsa yanlıştır ama şu durumda sorun ne?
Maddi sıkıntısı yok para bol diye dağıtsın mi yani dogacak çocuğuna yatırım yapsin

Ay benim de sizin gibi bir yengem var düşman başına. İnsan bi sorar ne olacak kardeş bu! Ben yeğenlerime hep harçlık veririm. Çünkü üniversite zamanımda benim de çok ihtiyacım oluyordu. Belki kızcağızın ailesinden isteyemeyecği ihtiyaçları var. Siz kıt kanat yaşamışsınız diye neden o da yaşasın ki?
Ben istiyorum herkes çok iyi öğrencilik geçirsin, maddiyat düşünmesin zaten hayatı boyunca iş falan filan hep maddiyat düşünecek.
Abilerin sorması ve destek olması gerek. Abim bana 2 kere 200 lira yolladı da aman yengenin haberi olmasın diye tembihledi, dedim ki abi boşver sen yollama.
Babamın tazminatıyla alınan evde yaşıyorlar, ayda ellerine 20bin para geçiyor ama abimin öğrenci kardeşine yolladığı 200 lira gözlerine batıyordu. Hayat işte bak abim şu an benden borç istiyor batmış durumda.
Kimin başına ne geleceği belli olmaz. Bugün yaptıklarınız yarın karşınıza muhakkak çıkar, ha iyi ha kötü!
Ayrıca ben çalışacağım da eşim kardeşime para göndermeme karışacak öyle mi? Yıkarım ortalığı kimse kusura bakmasın!

Back
X