• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim kardeşine paraya ihtiyacın var mı diye soracakmış?

Eşimin üniv 1.sınıfa başlayan kardeşi var.Küçük görümcem kendisiii...bana çok çektirdi nişanlıyken sağ olsun.O konulara hiç değinmeyeyim küçük olmasına rağmen ayrılma eşiğine getirmişti artık sinirden beni.Hatırlamak istemiyorum.Neyse...biz evlenmeden önce eşim kardeşinin dersanesi için 7 bin lira ve ailesine de yardım için 25 bine yakın para yollamıştı.Tabi ben o zamanlar deliriyordum istemesinler gönderme evlencez biz diye çok tartıştık...(Durumları iyi.Ev araba dükkan.Ve arabalarını satıp 2 katı fiyata araba aldıkları için sıkıştılar zaruri ihtiyaçlar için değildi yani)Sonunda kestiler halam bana onun parasını bir yere bağla dedi beyaz eşyaları aldık şimdi iyi almışız diyor her şey pahalandığı için.Ama dün kardeşim ne zamandır para istemiyor benden istiyordu dedi.Herhalde evlenince kesti.Hayır bir de başarılı olsa bari...özel üniversiteye gönderdiler %25 bursu bile kazanamadı.Ben de bir yerlere geldim ama ne evde özel ders aldım ne de servisimle özel üniv gittim 300 liralık bursumla 4 sene geçindim devlet yurdunda.Ailesi ona veriyor her gün para.Daha ne parası soracak eşim bilmiyorum hayır para istemeye alıştırmasa bari.Zaten nasıl etki bıraktıysa ısınamıyorum kıza.Ben bir dahaki aya sorayım dedi eşim.Ben de sadece ondan zengini mi var şanslı o falan dedim.Çünkü eşime hiç bir şey yapmadı kv kp şimdiye kadar.Arsız olmıcaklarını bilsem göndersin derim de cesaret alıp sürekli ister benimki de yok demezse sinir küpü olurum.Çünkü biz ev araba düşünüyoruz ona gönderse tahmini 300 lira kenara koysak o bile bir şey...

boşuna dil döküp kendini paralamayın.
tatlı dille halledebilirsen ne ala ama dır dır edip aranızı bozmayın bence.ben bu senaryoyu kendi babamdan biliyorum.
eşiniz gercekleri bir gün görecek ama biraz geç olucak maalesef.

Araba aldık bugün.Galba geçici olarak söyledi öyle bir şey soracağı yok gibi geldi sonradan bana kardeşine.

Hayırlı uğurlu olsun Allah kaza bela vermesin :super:
Diğer taraftan hatırlatma gelince yine gündeminize düşerdi konu ama şimdi araba aldık vs diyip sıyrılabilir veya onlarda araba aldılar diye biraz el ayak çekerler umarım.
Zaten şimdi kaskoydu, sigortaydı, bi iki yenilikti, benziniydi eşinizin kafası yoğundur aklına gelmez :KK53:

Ya evlendiğinize göre aklı başında biri olduğunuzu varsayıyorum. Ergenlik çağındaki insanı umursayıp ne demeye ilişkinize yansıtıyorsunuz. Ergenmiş kız da daha. Aklı başına elbet gelir. Hepimiz o dönemde olmayacak atarlar yapmışızdır. Ayrıca alışır mı, başka zaman da yollamıştı falan demeniz hiç hoş değil. Zaten kardeşinin ihtiyacı yok anladığım kadarıyla. Bu durumda eşiniz kardeşi için değil de daha çok abilik gururunu yaşamak için yollamak istiyor. Bir rahat bırakın. Bu kadar bilenmeyin.

Çok da ergen sayılmaz 1 sene sonra o bahanesi biter...ayrıca ergen dediğiniz görümcemin neler yapabildiğini biliyor musunuz da ilişkime yansıtmam hakkımda fikir üretebiliyorsunuz bir de evlendiğinize göre aklı başında biri olduğunuzu varsayıyorum diyorsunuz.Öyle bir konuşuyorsunuz ki sanki anlattığınız ben değil başkası...o şekilde mi anlattım ben?alışır mı demedim arsız dedim gönderilen parayı beğenmiyor evimizi kurmamız için biriktirdiğimiz paradan 7 bin lirasını göndermesine rağmen abisine kes sesini sen abilik mi yapıyorsun ne yaptın diye parayı beğenmeyen az bulan bir ergen...biz de olduk 19 yaşında...ben zaten rahat bırakıyorum ama benim de planlarım var geleceğimle ilgili arsız şımarık kızlar kendine daha fazla cicili bicili şeyler alsın diye destekleyemem sen desteklersin evliysen ya da evlenince

boşuna dil döküp kendini paralamayın.
tatlı dille halledebilirsen ne ala ama dır dır edip aranızı bozmayın bence.ben bu senaryoyu kendi babamdan biliyorum.
eşiniz gercekleri bir gün görecek ama biraz geç olucak maalesef.

Görüyor zaten...kırgın ailesine...araba alıcaz bir miktarını kredi çekicez...dedim ki ara babanı iste bir dahaki ay ödeyelim fazladan faiz ödememiş oluruz dedim.Aramayım moralim bozulmasın dedi...ama aradı ve sonuç belli...eşim şaşırmadı ama tekrar dank etti

Ben öğrenciyken kardeşim bir ihtiyacın paran pulun var mı demeyen abi beri dursun kimse kimsenin 200 lirasıyla ihya olmaz ama bir abi kardeşine bunu sorduğunda ben abin olarak yanındayım der aslında ki asıl önemli olan budur.

o kardeş arsız ve nankörse konu değişir.

Belki kız "abicim ihtiyacım yok" diyecek? Hayır, bir abinin kardeşine para lazım mı demesi kadar normal bir şey var mı? Evimiz arabamız yok diye ablalık abilik yapamaz mıyız? Adam kardeşimi maaşa bağlıcam dememiş, çoktandır sormadım bir sorayım demiş. Çok enteresan gerçekten..

Bence o kadar şey yazmama rağmen senin böyle bir cevap vermen çok enteresan..

Benim gorumcem de aynısını yaptı şimdi utanmadan diyor ki ailesi onun siz evlendireceksiniz çok güzel bir el hereketi biliyorum ama yapamıyorum.Sana mi güvenip doğurmuş o verir vermez sen de ailene o kadar para gönder önünde sonunda vaz geçecek para yetişemeyince

Arsız olanlar böyle işte...aza kanaat eden var bir de tepene çıkan var.Bilsem ki mütevazi insanlar tamam dicem zaten.

Keseler ayrıldı kocacım dıceksın gorumcenede kocanın aılesıne de aynı seyı soylıceksım bu kadar basıt. Yalan yalanı dogurur derler ıstemedıgını tavrını bastan bellı edeceksın. Onun velisi sız degılsınız oksuz yetım degıl anası var babası var. Sorumlulugunu yuklenmeyın sımdı para ısteyen ıkı gun sonra abı bılgısayar abı jredı kartımın odemesı yakanızı kurtaramazsınjz

İstiyor zaten hanımefendi profosyonel fotoğraf makinası istiyor...bizim de tek derdimiz oydu

Hayırlı uğurlu olsun Allah kaza bela vermesin :super:
Diğer taraftan hatırlatma gelince yine gündeminize düşerdi konu ama şimdi araba aldık vs diyip sıyrılabilir veya onlarda araba aldılar diye biraz el ayak çekerler umarım.
Zaten şimdi kaskoydu, sigortaydı, bi iki yenilikti, benziniydi eşinizin kafası yoğundur aklına gelmez :KK53:

Sorma girdik bir işin içine bakalım...takı paralarımızla ailesi kendi kaskolarını ödemeseydi şimdi biz onunla kaskoyu öderdik ama nerdeeeeee

Arsız olanlar böyle işte...aza kanaat eden var bir de tepene çıkan var.Bilsem ki mütevazi insanlar tamam dicem zaten.
Insan olsunlar ve senin de paraya ihtiyacın olmasın yardim edersin ama hem ağzına edeyim hem bana para versinler farklı bir mezhep

Çok da ergen sayılmaz 1 sene sonra o bahanesi biter...ayrıca ergen dediğiniz görümcemin neler yapabildiğini biliyor musunuz da ilişkime yansıtmam hakkımda fikir üretebiliyorsunuz bir de evlendiğinize göre aklı başında biri olduğunuzu varsayıyorum diyorsunuz.Öyle bir konuşuyorsunuz ki sanki anlattığınız ben değil başkası...o şekilde mi anlattım ben?alışır mı demedim arsız dedim gönderilen parayı beğenmiyor evimizi kurmamız için biriktirdiğimiz paradan 7 bin lirasını göndermesine rağmen abisine kes sesini sen abilik mi yapıyorsun ne yaptın diye parayı beğenmeyen az bulan bir ergen...biz de olduk 19 yaşında...ben zaten rahat bırakıyorum ama benim de planlarım var geleceğimle ilgili arsız şımarık kızlar kendine daha fazla cicili bicili şeyler alsın diye destekleyemem sen desteklersin evliysen ya da evlenince
Sakin olun önce atarlı hanımefendi. Buraya fikir üretelim diye yazıyor herkes,umursamayın gibi basit bir öneride bulunamayacaksak bir daha konu açmayın madem. Ayrıca gayet de alışır diye korkuyorum yazmışsınız. Bu arada eşinizle kardeşinin arasında geçen diyaloglar ikisini ilgilendirir. Belli ki eşiniz kes sesini demesini çözmüş. Sizi ilgilendirmiyor gibi duruyor.

Konu sahibi kesinlikle gorumcene karşı kiskanclik sezdim sizde.
Görüyor zaten...kırgın ailesine...araba alıcaz bir miktarını kredi çekicez...dedim ki ara babanı iste bir dahaki ay ödeyelim fazladan faiz ödememiş oluruz dedim.Aramayım moralim bozulmasın dedi...ama aradı ve sonuç belli...eşim şaşırmadı ama tekrar dank etti
Gorumceye 200 lirayı çok görürsünüz ama utanmadan araba parasını kp den isteyebiliyorsunuz , iyiki vermemiş çünkü bence haketmiyorsunuz .

Öğrencinin her zaman paraya ihtiyacı olur. Özellikle kız çocuğu parasız bırakılmamalı. 200 lirayla mı fakirleşeceksiniz? Eşiniz "annene de yolla" diyormuş. Sormuşlar ama cevap verdiniz mi göremedim, annenize yolluyor musunuz?

Madem "keseler ayrı, geçti o devirler" diyorsunuz, siz neden araba için para istiyorsunuz kayınbabanızdan? "Bizim arabamız yok, kardeşine yollayamayız, anası babası yolluyor zaten" diyorsunuz da siz neden çocuk okutan insanlardan, evli barklı insanlar olarak para istiyorsunuz?
Evlendiniz diye ailelere sorumluluğunuz bittiyse onların da size bir sorumluluğu kalmamış demektir. Kayınpeder para vermedi diye niye bozuluyorsunuz?

Bence eşiniz kardeşine para gonderebilir. Ben bunda kafaya takacak bir şey görmedim. Beraber buyumusler kardes bu. Ben de veririm ksrdesime para esim de verir. Hatta esim benim kardesime de verir.

Öğrencinin her zaman paraya ihtiyacı olur. Özellikle kız çocuğu parasız bırakılmamalı. 200 lirayla mı fakirleşeceksiniz? Eşiniz "annene de yolla" diyormuş. Sormuşlar ama cevap verdiniz mi göremedim, annenize yolluyor musunuz?

Madem "keseler ayrı, geçti o devirler" diyorsunuz, siz neden araba için para istiyorsunuz kayınbabanızdan? "Bizim arabamız yok, kardeşine yollayamayız, anası babası yolluyor zaten" diyorsunuz da siz neden çocuk okutan insanlardan, evli barklı insanlar olarak para istiyorsunuz?
Evlendiniz diye ailelere sorumluluğunuz bittiyse onların da size bir sorumluluğu kalmamış demektir. Kayınpeder para vermedi diye niye bozuluyorsunuz?

Bu soruların cevabini bende merak ediyorum.

Yorumdan sonra bi baktım konu işgal olmuş sildim onca satırı:halay:

Yani daha bunun mezuniyeti var.Sömürebildiğimiz kadar sömürsek diye bakiyolar.6 bin tl ye mezun ettik biz gorumcemi takı töreni yapmadığımız kaldi

Son düzenleme:
Konu sahibi kesinlikle gorumcene karşı kiskanclik sezdim sizde.

Gorumceye 200 lirayı çok görürsünüz ama utanmadan araba parasını kp den isteyebiliyorsunuz , iyiki vermemiş çünkü bence haketmiyorsunuz .

Biz aileye 25 30 bine yakın para yolladık ama onlar durumu olmasına rağmen evlilik aşamasında hiç bir şey yapmadılar hep kız kardeşe yaptılar oğullarını dışladılar çünkü anne üvey anne.Ve eşimin öz annesinin altınlarıyla alınan arsayı satıp oğullarına bu rahmetli annenin parası kardeşinin özel okuluna vermeyı düşünüyoruz senin ihtiyacın var mı diye bile sormadılar.Aradık evet ama onların parasına kalmadık azcık utansınlar diye aradık.Bilip bilmeden konuşup sinirlerimi oynatmayın.Ne yaptın şimdi ahkam mı kestin aklınca.Bir şey söylicem şimdi ban yicem iyice sinirim bozulcak

Sakin olun önce atarlı hanımefendi. Buraya fikir üretelim diye yazıyor herkes,umursamayın gibi basit bir öneride bulunamayacaksak bir daha konu açmayın madem. Ayrıca gayet de alışır diye korkuyorum yazmışsınız. Bu arada eşinizle kardeşinin arasında geçen diyaloglar ikisini ilgilendirir. Belli ki eşiniz kes sesini demesini çözmüş. Sizi ilgilendirmiyor gibi duruyor.

Umursamayın demediniz daha olayları bilmeden ben anlatmadan ayıracak kadar ne yapmış olabilir ki ergen çocuk diyorsunuz.Nerden bilebileceksiniz ne karakterde bir insan olduğunu neler yapabileceğini ben anlatmadan?Ama ben umursamayın diyemiceksem diye masumlaştırmayın yorumunuzu.Alışır diye korkuyorum çünkü arsız diyorum.Gönderdikçe abisine sen ne yaptın ki abi misin sen diyen saygısız bir kız yapılana teşekkür edebilen bir kız değil.Bilip bilmeden yorum yapmak cidden sizin işiniz ben anladım eşim bana kes sesini demeyi çözmüşmüş.Resmen dertli olduğum bir konuda laf sokarak eşin sana kes sesini diyor diyerek canımı acıtmaya daha çok moralimi bozmaya çalışıyorsun.Ama sen şimdi o yorumu da yapamıcaksam sorma o zaman dersin :D ben eşime para gönderme sorma kardeşine alışır demedim konuyu geldim buraya açtım eşim de zaten hep kızkardeşime yapıyolar diye isyanda ve her zaman bana hak verir ben zaten etkilememek için sustum burada da alışır mı diyorum arsızlığını anlatıyorum.Bilmiyorum hayal dünyası mı diyelim sanki ben eşime hayır kardeşine soramazsın para gönderemezsin demişim o da bana hayır gönderirim demiş gibi konuşuyorsunuz

Back
X