- 1 Ekim 2018
- 4.348
- 3.219
- 63
- Konu Sahibi Aneksenamunnn
Öğrencinin her zaman paraya ihtiyacı olur. Özellikle kız çocuğu parasız bırakılmamalı. 200 lirayla mı fakirleşeceksiniz? Eşiniz "annene de yolla" diyormuş. Sormuşlar ama cevap verdiniz mi göremedim, annenize yolluyor musunuz?
Madem "keseler ayrı, geçti o devirler" diyorsunuz, siz neden araba için para istiyorsunuz kayınbabanızdan? "Bizim arabamız yok, kardeşine yollayamayız, anası babası yolluyor zaten" diyorsunuz da siz neden çocuk okutan insanlardan, evli barklı insanlar olarak para istiyorsunuz?
Evlendiniz diye ailelere sorumluluğunuz bittiyse onların da size bir sorumluluğu kalmamış demektir. Kayınpeder para vermedi diye niye bozuluyorsunuz?
Bak canım önceki yorumları okusaydın sormazdın diye düşünüyorum ama üşenmiyim söyliyim.Kız kardeş ailesinin evinde kalıyo özel servisiyle gidip gelen her gün aldığı harçlıkla aylık neredeyse asgari ücreti parası olan bugüne bugün otobüse binmemiş bir insan.Benim eşim ise ailesinden tek bir şey görmemiş sürekli dışarlarda çalışmış kendi parasını kazanmış bir insan.Eşimin öz annesi 7 yaşındayken rahmetli olmuş.Bu kv ise tek çocuğu kız kardeşi.Ve bu ayrımı çok net yapıyorlar eşim de artık 28 yaşında olmasına rağmen üzgün kırgın hala.Eşim doğuya atandığında hiç kıymet vermeyen ailesi bize para ver diye diye 2 sene sürekli para istediler sebebi ise arabayı satıp iki katı yüksek araba almaları.Ve eşim evlenicem para biriktiricem demesine rağmen son zamanlarda biriken 10 bin liramızıda kardeşin özel dersi dersanesi için istediler.Düğün zamanı ise en ufak bir destekleri olmadı.Kv güzellik salonu var baba da öğretmen ev araba dükkan...durumları iyi.Ve zarfla gelen takılarımızı da arabanın kaskosuna yatırmışlar.Eşimin rahmetli annesinin altınlarıyla alınan tarla satıldı.Ve 40 bin lirayı acaba x in okuluna mı verecekler yoksa ablamla bana soracaklar mı bu rahmetli annenizin parası bir ihtiyacınız var mı diye bekledi eşim çünkü x ile rahmetli annenin bir bağlantısı yok.Ama sormadılar paranın hepsini okula yatırdılar.Ve kardeş buna rağmen abisine sen ne yaptın ki sen abi misin diyen bir kız.Ve eşimin gönderdiği paraları az bulan bunu mu gönderdin diyen bir kız.Biz bu tarla parasından sonra da belki utanırlar diye istedik.Bir dahaki ay ödicez dememize rağmen yok çektiler.Keseler ayrıldı geçti o devirler tarzı bir cümle kurmam sanırım o sizin fıtratınız neyse...benim eşim canını ortaya koyup kazandığı parayı onların lüks arabasına yollamasına rağmen üç günlüğüne memleketine geldiğinde biraz gezeyim dediğinde arabayı vermediler 3 günlüğüne eşime ...sen şimdi gel bu aileyi savun yetime bunu yapanları savun.keseler ayrıldı zaten borç istedik az kredi çekelim diye çünkü bir dahaki ay çift maaşımız yatacaktı üstelik gönderdiklerimizin 10 da 1ini anca istemişizdir.
Son düzenleme: