• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim kardeşine paraya ihtiyacın var mı diye soracakmış?

Öğrencinin her zaman paraya ihtiyacı olur. Özellikle kız çocuğu parasız bırakılmamalı. 200 lirayla mı fakirleşeceksiniz? Eşiniz "annene de yolla" diyormuş. Sormuşlar ama cevap verdiniz mi göremedim, annenize yolluyor musunuz?

Madem "keseler ayrı, geçti o devirler" diyorsunuz, siz neden araba için para istiyorsunuz kayınbabanızdan? "Bizim arabamız yok, kardeşine yollayamayız, anası babası yolluyor zaten" diyorsunuz da siz neden çocuk okutan insanlardan, evli barklı insanlar olarak para istiyorsunuz?
Evlendiniz diye ailelere sorumluluğunuz bittiyse onların da size bir sorumluluğu kalmamış demektir. Kayınpeder para vermedi diye niye bozuluyorsunuz?

Bak canım önceki yorumları okusaydın sormazdın diye düşünüyorum ama üşenmiyim söyliyim.Kız kardeş ailesinin evinde kalıyo özel servisiyle gidip gelen her gün aldığı harçlıkla aylık neredeyse asgari ücreti parası olan bugüne bugün otobüse binmemiş bir insan.Benim eşim ise ailesinden tek bir şey görmemiş sürekli dışarlarda çalışmış kendi parasını kazanmış bir insan.Eşimin öz annesi 7 yaşındayken rahmetli olmuş.Bu kv ise tek çocuğu kız kardeşi.Ve bu ayrımı çok net yapıyorlar eşim de artık 28 yaşında olmasına rağmen üzgün kırgın hala.Eşim doğuya atandığında hiç kıymet vermeyen ailesi bize para ver diye diye 2 sene sürekli para istediler sebebi ise arabayı satıp iki katı yüksek araba almaları.Ve eşim evlenicem para biriktiricem demesine rağmen son zamanlarda biriken 10 bin liramızıda kardeşin özel dersi dersanesi için istediler.Düğün zamanı ise en ufak bir destekleri olmadı.Kv güzellik salonu var baba da öğretmen ev araba dükkan...durumları iyi.Ve zarfla gelen takılarımızı da arabanın kaskosuna yatırmışlar.Eşimin rahmetli annesinin altınlarıyla alınan tarla satıldı.Ve 40 bin lirayı acaba x in okuluna mı verecekler yoksa ablamla bana soracaklar mı bu rahmetli annenizin parası bir ihtiyacınız var mı diye bekledi eşim çünkü x ile rahmetli annenin bir bağlantısı yok.Ama sormadılar paranın hepsini okula yatırdılar.Ve kardeş buna rağmen abisine sen ne yaptın ki sen abi misin diyen bir kız.Ve eşimin gönderdiği paraları az bulan bunu mu gönderdin diyen bir kız.Biz bu tarla parasından sonra da belki utanırlar diye istedik.Bir dahaki ay ödicez dememize rağmen yok çektiler.Keseler ayrıldı geçti o devirler tarzı bir cümle kurmam sanırım o sizin fıtratınız neyse...benim eşim canını ortaya koyup kazandığı parayı onların lüks arabasına yollamasına rağmen üç günlüğüne memleketine geldiğinde biraz gezeyim dediğinde arabayı vermediler 3 günlüğüne eşime ...sen şimdi gel bu aileyi savun yetime bunu yapanları savun.keseler ayrıldı zaten borç istedik az kredi çekelim diye çünkü bir dahaki ay çift maaşımız yatacaktı üstelik gönderdiklerimizin 10 da 1ini anca istemişizdir.

Son düzenleme:
Umursamayın demediniz daha olayları bilmeden ben anlatmadan ayıracak kadar ne yapmış olabilir ki ergen çocuk diyorsunuz.Nerden bilebileceksiniz ne karakterde bir insan olduğunu neler yapabileceğini ben anlatmadan?Ama ben umursamayın diyemiceksem diye masumlaştırmayın yorumunuzu.Alışır diye korkuyorum çünkü arsız diyorum.Gönderdikçe abisine sen ne yaptın ki abi misin sen diyen saygısız bir kız yapılana teşekkür edebilen bir kız değil.Bilip bilmeden yorum yapmak cidden sizin işiniz ben anladım eşim bana kes sesini demeyi çözmüşmüş.Resmen dertli olduğum bir konuda laf sokarak eşin sana kes sesini diyor diyerek canımı acıtmaya daha çok moralimi bozmaya çalışıyorsun.Ama sen şimdi o yorumu da yapamıcaksam sorma o zaman dersin :KK70: ben eşime para gönderme sorma kardeşine alışır demedim konuyu geldim buraya açtım eşim de zaten hep kızkardeşime yapıyolar diye isyanda ve her zaman bana hak verir ben zaten etkilememek için sustum burada da alışır mı diyorum arsızlığını anlatıyorum.Bilmiyorum hayal dünyası mı diyelim sanki ben eşime hayır kardeşine soramazsın para gönderemezsin demişim o da bana hayır gönderirim demiş gibi konuşuyorsunuz
nihoho dedi:
'Ya evlendiğinize göre aklı başında biri olduğunuzu varsayıyorum. Ergenlik çağındaki insanı umursayıp ne demeye ilişkinize yansıtıyorsunuz.' Aynen bunu yazdım. Ayıracak ne yapmış falan yazmadım hanımefendi. Bu da size iyilik olsun diye yazılmış bir öneriydi ama siz olayı çok yanlış anlamışsınız. Ayrıca konuda eşinizin size kes sesini dediği falan yazmıyor, müneccim de değilim zaten. Kardeşi eşinize kes sesini dedi yazmışsınız ben de sizi ilgilendirmez yazdım. Kendi kendinize söylemediğim şeyler yüzünden bana sataşmayın rica ediyorum. Kendimden şüphe ettim, mesajlarıma döndüm baktım ama bu yazdıklarınızın hiçbirini ima dahi etmemişim. Doğru düzgün okuyup insanları zan altında bırakmayacaksanız konu açın buraya. Kafalar pırıl pırıl.

ilk mesajı okuduğumda bende sizin görümceyi biraz kıskandığınızı falan düşünmüştüm ama son yazdıklarınızdan sonra çok üzüldüm
Hele de eşinizin annesinden kalan mirası bile hiçbir kan bağı olmadığı halde bu kız için harcamaları çok büyük haksızlık ama en büyük suçlu burda kayınpederiniz

Anladığım kadarıyla eşinizde sizde naif insanlarsınız böyle yüz göz olmak yerine onların anlamasını beklemişsiniz ama bu çok zor

Bu saatten sonra geçmişe takılmadan eşinizle sırt sırta verin gerisi boş.hatta eşinize her zamankinden daha çok destek olun zira aileden yana belliki garip

Arabanız hayırlı olsun bu arada kazasız belasız kullanın inşaAllah :nazar::halay:

nihoho dedi:
'Ya evlendiğinize göre aklı başında biri olduğunuzu varsayıyorum. Ergenlik çağındaki insanı umursayıp ne demeye ilişkinize yansıtıyorsunuz.' Aynen bunu yazdım. Ayıracak ne yapmış falan yazmadım hanımefendi. Bu da size iyilik olsun diye yazılmış bir öneriydi ama siz olayı çok yanlış anlamışsınız. Ayrıca konuda eşinizin size kes sesini dediği falan yazmıyor, müneccim de değilim zaten. Kardeşi eşinize kes sesini dedi yazmışsınız ben de sizi ilgilendirmez yazdım. Kendi kendinize söylemediğim şeyler yüzünden bana sataşmayın rica ediyorum. Kendimden şüphe ettim, mesajlarıma döndüm baktım ama bu yazdıklarınızın hiçbirini ima dahi etmemişim. Doğru düzgün okuyup insanları zan altında bırakmayacaksanız konu açın buraya. Kafalar pırıl pırıl.

Evlendiğinize göre aklınız başınızdadır ergen insanı umursayıp neden ilişkinize yansıtıyorsunuz demişsiniz ama onun yaptığı şeytanlıkları duysanız aklınız şaşar.Aklı başında olan da olmayan da...Sen onun bana bakışlarını görsen ergen falan demezsin ki bugüne dek tek bir kelime etmedim hep alttan aldım başkası olsa ne yapardı ona bilmiyorum.Eşim için eşiniz kes sesini demeyi çözmüş diyince cümle açık değil anlamadım.Beni nasıl ilgilendirmez?Eşime bağıra bağıra kes sesini diye bağırırken annenin babanın izlemesi abine saygılı ol dememesi benim ağırıma gidiyor anladın mı?Eşin ailesi için elinden geleni yapıp bu muameleyi görseydi senin de için giderdi.Sürekli şöyle yapacaksanız konu açın böyle yapacaksanız konu açın diyeceksen yetkililerden rica et sen seç kim konu açacak her şey çözülsün.Kafalar pırıl pırıl göndermeni de yazmamışsın sayıyorum bir şey demiyorum.

ilk mesajı okuduğumda bende sizin görümceyi biraz kıskandığınızı falan düşünmüştüm ama son yazdıklarınızdan sonra çok üzüldüm
Hele de eşinizin annesinden kalan mirası bile hiçbir kan bağı olmadığı halde bu kız için harcamaları çok büyük haksızlık ama en büyük suçlu burda kayınpederiniz

Anladığım kadarıyla eşinizde sizde naif insanlarsınız böle yüz göz olmak yerine onların anlamasını beklemişsiniz ama bu çok zor

Bu saatten sonra geçmişe takılmadan eşinizle sırt sırta verin gerisi boş.hatta eşinize her zamankinden daha çok destek olun zira aileden yana belliki garip

Arabanız hayırlı olsun bu arada kazasız belasız kullanın inşaAllah :nazar::halay:

Öz annesi gibi olmasını tabi ki bekleyemem ama dediğiniz gibi babanın da annesinin ağzına bakması beni çok üzüyor.Ve annem olsaydı böyle olmazdı diyince eşim içim eriyor.Rüyamda ilk defa annesini gördüm eşimin geçen gece.Meleğim diye yüzünü seviyordu eşimin baya baya...Sonra uyandım eşime sarıldım çok etkilendim annesi olsaydı da sevseydi yüzünü gerçekte de eşimin dedim.Allah herkesin kalbine göre versin ben ne kardeşinin ne annenin ne babanın eşimin yüzüne bir kere mutluluk ifadesi verdiğini hatırlamıyorum

Mekanı cennet olsun kayınvalidenizin
Çok üzüldüm eşinize
Bizde 4 yıl önce kaybettik kayınvalidemi gurbetteydik ve eşim yetişemedi son günlerine annesinden bahsederken ki iç çekişini anlatamam

Gördüğü haksızlıklara rağmen kız kardeşinin ağır konuşmalarına bozulmuşsunuz eşinizin hakettiği saygıyı görmediğini düşünüyorsunuz sanırım
Ama burada durumu farkedip ona göre davranması gereken eşiniz,siz onun aleyhinde konuşursanız yanlış anlaşılabilirsiniz

Mekanı cennet olsun kayınvalidenizin
Çok üzüldüm eşinizery
Bizde 4 yıl önce kaybettik kayınvalidemi gurbetteydik ve eşim yetişemedi son günlerine annesinden bahsederken ki iç çekişini anlatamam

Gördüğü haksızlıklara rağmen kız kardeşinin ağır konuşmalarına bozulmuşsunuz eşinizin hakettiği saygıyı görmediğini düşünüyorsunuz sanırım
Ama burada durumu farkedip ona göre davranması gereken eşiniz,siz onun aleyhinde konuşursanız yanlış anlaşılabilirsiniz

Eşim durumun farkında...ama saygıda kusur etmiyor kırıldığıyla kalıyor.Ben zaten derdimi buraya açtım kimseye yansıtmıyorum ama eşimin hala bir şeyler yapma çabası beni fitil etmiyor değil her şey kıza yapılıyor zaten hala ihtiyacı var mı sorayım demesi...Kardeşi keşke abimm dese böyle içten sevdiğini belli etse arasa sorsa falan...bana yine kötü baksın ben onu severdim ama bu şartlarda sevemiyorum kendisini

Sen baya cimrisin herhalde. Abisi tabiki versin kardeşine ne olmuş ya okuyan çocuk. Arkadaşıyla sinemaya gider yemek yer kahve içer yol parası yapar. Kötü niyetlisin bir kere. Şurdan belliki özele gitmiş burs kazanamamış. Sanane! Burs kazanmak zorunda mı? Babasına güvenmiş o da ödemiş. Seni ne ilgilendirir? Böyle herşeye karışan karışmasa bile arkadan bunların lafını yapan insanlara hep gıcık olmuşumdur. Ama sen şimdide ağız değiştirip okul parasını da bizden istedi falan gibi bi cevap verirsen de şaşırmam. Konu yön değiştirsin diye. Neyse..

Benim ailem çok çok zengin. Bende çok zengin olan biriyle evliyim. Ama ailem kadar değil. Ne yani ben şimdi kardeşime hediye almıycak mıyım? Üni de okuyo harçlık vermicek miyim ona? İhtiyacı yok diye? Ki gerçekten de yok. Böyle bi saçmalık olamaz. Burda verme verme diye yazanları da kınıyorum. Kardeş bu be ayıp!

Ay bir sus diyesim geldi...Allah kocana yardım etsin ne diyim.

Ben kardeşlerime harçlık-hediye her ay bir şey alırım, kardeşimin bebeğine her ay kıyafet alır kargolarım. Kendi yeğenime alırken eşimin yeğenine de alırım. Görümcem çalışmıyor, her görüştüğümüzde çocuğa hediyem, yengesinden bi şeyler al der harçlığını kendim veririm. Kadın dayanışması bana göre. Çocuğu okula başladı kırtasiye masrafları bizden dedik. ne olacak? ha evimizin geliri de 15-20 bin değil yani, karı koca memuruz işte. Sadece vereceğim üç kuruş beni fakir yapmaz ama sakındığımız üç kuruş bizi huzursuz eder.
eşim kardeşime yeğenime aldığıma karışsa çok kızarım. bu beni yok saymaktır. eşlerin yaptığı en önemli hatalardan biri de eşin ailesini silmeye çalışmak diye düşünüyorum. ki siz ergen bir kıza bilenmişsiniz. bilenmeseniz ablalık yapsanız normale dönecek bir ilişkiyi ergence davranarak ölüme mahkum ediyorsunuz. siz görümcenizi sevmiyorsunuz diye eşinizden de ilgilenmemesini bekleyemezsiniz. Kardeş bu, can parçası.

Yaptıklarınız güzel şeyler helal olsun.Ama ben işte böyle kötü bir insanım ne yapalım dünyada böyle kötü insanlar da var

Ya nereye gidiyoruz inanılır gibi değil. Benim canım ciğerim kardeşim.. eşim bana diyecek ki (evlenmeden önce bile!!!) para gönderemezsin? Sizin kardeşiniz yok herhalde, varsa bile birbirinizi sevmiyor sunuz sanırım? Ben 30 yaşındayım bir kardeşim 25 diğeri 13 yaşında, ben kardeşlerim için ölürüm bırakın kıytırık parayı.

300 lira kenara koyucam diye düşündüklerinize bakın çok yazık.

Bence siz görümcenizi feci derecede kıskanıyorsunuz. Derdiniz sadece para değil. Herşey para demek değil zaten.

Evet tabi haklısınız ben öyle bir insanım nasıl tespit ettiniz oradan öyle maşallah :)

Başarısını küçümsemeniz hiç hoş degil gercekten.Zaten bu alaycı tavırlarla bu hale geliyor insanlar.
Ailesiyle ilişkisine karışmanıza ne gerek var? Demek ki geliriniz giderinizden fazla, eşinizde bu yüzden yardımcı oluyor.
Neticede ergenlikten yeni çıkan bir kiz.Eğer anlaşamıyorsaniz samimi olmayın ilişkilerine de müdahale etmeyin

Ortada küçümseyecek bir başarı yok ki küçümseyeyim?Parayla okuyor sen alkış tutabilirsin.

Başarısını küçümsemeniz hiç hoş degil gercekten.Zaten bu alaycı tavırlarla bu hale geliyor insanlar.
Ailesiyle ilişkisine karışmanıza ne gerek var? Demek ki geliriniz giderinizden fazla, eşinizde bu yüzden yardımcı oluyor.
Neticede ergenlikten yeni çıkan bir kiz.Eğer anlaşamıyorsaniz samimi olmayın ilişkilerine de müdahale etmeyin

Ailesiyle ilişkisine karıştığımı kim söylüyor bu forumdakilere anlamadım ki gaipten ses mi geliyor yoksa başkaları benim adıma yorum mu atıyor

Ay benim de sizin gibi bir yengem var düşman başına. İnsan bi sorar ne olacak kardeş bu! Ben yeğenlerime hep harçlık veririm. Çünkü üniversite zamanımda benim de çok ihtiyacım oluyordu. Belki kızcağızın ailesinden isteyemeyecği ihtiyaçları var. Siz kıt kanat yaşamışsınız diye neden o da yaşasın ki?
Ben istiyorum herkes çok iyi öğrencilik geçirsin, maddiyat düşünmesin zaten hayatı boyunca iş falan filan hep maddiyat düşünecek.
Abilerin sorması ve destek olması gerek. Abim bana 2 kere 200 lira yolladı da aman yengenin haberi olmasın diye tembihledi, dedim ki abi boşver sen yollama.
Babamın tazminatıyla alınan evde yaşıyorlar, ayda ellerine 20bin para geçiyor ama abimin öğrenci kardeşine yolladığı 200 lira gözlerine batıyordu. Hayat işte bak abim şu an benden borç istiyor batmış durumda.
Kimin başına ne geleceği belli olmaz. Bugün yaptıklarınız yarın karşınıza muhakkak çıkar, ha iyi ha kötü!
Ayrıca ben çalışacağım da eşim kardeşime para göndermeme karışacak öyle mi? Yıkarım ortalığı kimse kusura bakmasın!

Sizin durumla bizimki bir değil.Düşman başına bir yenge olsaydım keşke dediğin gibi böyle saf yerine konmazdım.

Eşinizden buyuk kardesı var mı belki o da eşinize yollamıştır zamanında. Eşiniz ailesine 25 bin lira verebıldıgıne gore sızın de durumunuz ıyı. Durumunuz iyiyken kardesıne ihtiyacı olmasa bile 100 200 lira yollasa ne olur ki

Eşimin o zamanlar harcaması yoktu doğuda görevdeydi orada da tazminat falan alıyorlardı.Ben her gece onun için ağlarken onlar para araba derdindeydi.

Neden ısrarla annenize para gönderiyor musunuz sorusuna cevap vermiyorsunuz ?

Annemin de ayrı bir özel durumu var çünkü her konuyu tırtıklatıp anlattırıyorsunuz illa.Evet gönderdim çünkü annem bizim için işini düzenini bıraktı biz de sorumlu hissediyoruz eşimle eşim de zaten annemi o yüzden soruyor.Tamam?konuş şimdi

Back
X