ilk tanıstıgımda bana kendi mesleğini yapabilirsin ama başka işlerde calısmana izin vermem
Bu cümleden
"sen kendini ne sanıyorsun da bana bu cümleyi kurabiliyorsun" deyip sonra tekmeyi basmanız gerekirdi.
Erkeklerin kadınların çalışma, giyinme, dışrarı çıkma hakları ile ilgili olarak "izin vermem" cümlesini kurmaya cüret etmelerini şaşkınlıkla karşılıyordum.
Ama artık bakıyorum da haklılar. Bu cümle ağzından çıktığı an ağzının payı verilmeyince, k*çlarına tekme basılmayınca neden cüret etmesinler ki. Tabi sonra da işin dozu artar, kapıdan bile çıkarmazlar.
Ama suç onlar da değil, buna izin veren kadınlarda diyorum.
Mesajınızda
"boş eril bir zihniyet" demişsiniz de bu zihniyeti görür görmez tepkinizi niye koymadınız?
Bir de bu harika adamı, mükemmel evliliği çocukla taçlandırmaya çalışıyorsunuz ki sonradan gitmemek için bahaneniz olsun.
Kararlarımızın sonucunu yaşarız, nasıl ki bu adamla evlenmişsiniz ve şimdi bedelini hayatınız kısıtlanarak ödüyorsunuz, çocuk yaparsanız da ayağınıza pranga takarak ödeyeceksiniz. Ama lütfen, o zaman buraya gelip
"eşim evden çıkarmıyor, mutsunuz, ne yapacağım" diye konu açmayın. O zaman da şimdi aldığınız kararların bedellerini ödüyor olacaksınız çünkü.
Üstelik bu tüm uyarılara rağmen olacak çünkü mesajlara bakmamış olsam bile buradaki kadınların ilk tavsiyesi
"çocuk yapma" olacaktır. Bana kalırsa boşanın da, bu adamı aile terapisi falan yola getiremez.