Eşim mi normal sizin eşleriniz mi ?

Hadinizi bilin lütfen
Sevmişiz bi ailede büyüdüm yazdığım gibi nişanlıyken her kadının hayalindeki bi erkek gibiydi lisem bitmişti zaten
Çok çalışkan bi öğrenci değildim evlendim yurtdışına geldim
Tr de 4 sene de yaptığınız mesleği ben burda dilimi öğrenip hemde çocukla mesleğimi yaptım
Şuan boşanıp bi işe girsem maddi olarak hiçbir zorluk yaşamam genelleme yaparak benim postumun altına yorum yazmayın

Bilmiyordum yazdığımı anlamıyor musunuz nişanlıyken böyle değildi sesini bile yükseltmez di

Lise mezunuyum yurtdışında yaşıyoruz Almanca’mı öğrendim meslekte yaptım burda
Ne mesleğiyle meşgulsün acaba 3 çocuk varken inanması zor hele ki yurt dışı diyorsun
Seni öyle rencide eden adam seni ne çalıştırır nede boşanabilirsin

Yazını tam okumadım ama şu kadarını söyleyebilirim her evin her ailenin normali farklıdır. Kimi dışarıda eşini el üstünde tutup evde türlü hakareti eder kimi psikolojik olarak sömürür kimi oyun bağımlısıdır kimi arkadaşlarına bağımlıdır kimi evden çıkamaz ama elini de bir işe sürmez kimi iş yapar eşinin yaptığını beğenmez kimi manüple eder. Hiç kimsenin normali bir değil. Ve herkes de bir noktada birini idare ediyor gerek eşlerimiz bizi gerekse biz onları hiç kimse dört dörtlük değil yani mümkün değil bu. Rahatsızlık duyduğun şeyi de açık bir şekilde sakince konuşabilirsin. Faydası olacaktır

’Unutsaydı kafasında kırardım kavanozu’bu cümle normal geliyor onlara çok moralim bozuldu
Bu çok kötü bir laf ya ideal bir evlilikte kullanılacak türden değil eşin kaba saba biri. Lütfen normal görme bunu

Alamancı tayfa ekstra bir tuhaf. Dindarlık adı altında bunları tokatlaya tokatlaya bir hal oluyor. Arada kalmışlık mı nedi, Türkiye’nin cahilinden daha kara cahil
Oluyor çoğu.’
Aynen böyleler . Almanya kültürüne ayak uyduramıyorlar . Ya da oğulları ayak uyduruyor gece hayatı kızlar vs ama onlara alman kültüründe büyümüş kız istemiyorlar . O kızları yönetemezler çünkü . Koştur koştur memleketten gözü açılmadık fazla da okumamış yaşı küçük kızların ve ailelerinin gözünü altın be para ile boyayıp gelin alıyorlar . Oysa Almanya’da bambaşka bir hayat var. Minicik evler mesela , büyük evler korkunç pahalı . Kaynana ile tıklım tıkış yaşayıp kayına görümceye hizmet edeni de çok.

Niye kendi üstüne alındın, erken evlenen kızlaf üzerinden genelleme yaptım.

Almanyada yaşadığın için seni dövmeyen kocanın ayaklarını öp her gün. Bu devirde nereden bulacaksın böylesini. Adamın parası var -muhtemelen çocuklar için para alıyorsunuz devletten- çatın var. Çocukları parka götürmemiş, sana sıfır sevgi göstermiş, herkesin içinde döverim ha demiş, bütün gün evde malak gibi yatmış, bunlar çok önemsiz konular. Bunlar için koca boşanır mı hiç, her gün Allah’a şükür etmen lazım sana böyle bir koca nasip ettiği için.

Dil de öğren bir zahmet, 8 yıldır o ülkedesin, 3
Çocuğun var.

İnşaAllah kınadığınızla sınanmazsınız
Yazdıgınız hiçbirşeyş yapmadım yaşamadım okudum meslek edindim

Tr de 4 sene de yaptığınız mesleği ben burda dilimi öğrenip hemde çocukla mesleğimi yaptım

Türkiye'deki hangi 4 yıllık bölümün denkliğini okudun acaba? kreuzberg üniversitesi kaynanaya hizmet ve çocuk pırtlatma mühendisliği mi?

eşimin tek problemleri bunlar onun dışında bana elini kaldırmış adam değil diliyle kırıyor
elini kaldırmış değil ama şaka adı altında şiddeti dilinden düşürmüyor. beni seviyor musun diye sorduğunuzda seviyorum bile diyemeyip evlenip çocuk yaptığını vurguluyor. adam sizi kısacası makul bir eş ve kuluçka makinesi olarak görüyor fazlası yok iyi bir eş diye kendi kafanızda sevgisiz saygısız bir evliliği normalleştirmeyi bırakın

Ne mesleğiyle meşgulsün acaba 3 çocuk varken inanması zor hele ki yurt dışı diyorsun
Seni öyle rencide eden adam seni ne çalıştırır nede boşanabilirsin
Bilmediğin konu üzerine konuşma Almanya da değil Avusturya da yım çocuk bakıcılıgı üzerine eğitim aldım devlet kreşlerinde çalışma imkanım var belgem var dilim var tr de ki gibi değil burda sistem 6 aylık bir eğitimi var
Eşim çalışmama karşı değil kısa süre çalıştım zaten ama bebeğim olunca çıktım şuan devlet maaş veriyor bana
Tanımadığım birine yalan borcum mu var ben bu postu bana saldırın diye açmadım bi kadın olarak bana akıl verin siz bu durumda olsanız ne yaparsınız diye açtım

İnşaAllah kınadığınızla sınanmazsınız
Yazdıgınız hiçbirşeyş yapmadım yaşamadım okudum meslek edindim
Beddua da geldi hiç şaşmaz bu da. Yok kuzum . Bak yeminle sana sadece 2.5 saat uykuyla okula gitti benim ergen ilk sınavı düşüktü 100 almam lazım dedi çalıştı . Meslek sahibi olmak hedefi , liseyi yalandan bitirip kocaya gitmek aklından geçmiyor emin ol. Bedduan tutmaz yani.

Türkiye'deki hangi 4 yıllık bölümün denkliğini okudun acaba? kreuzberg üniversitesi kaynanaya hizmet ve çocuk pırtlatma mühendisliği mi?
Çok komiksiniz
Türkiye de anaokulu öğretmenliğini kaç senede bitiriyorsun ya da öğretmen yardımcılığını
Burda 6 ay eğitimi var da ?

Beddua kesinlikle etmedim
Ben sınanmayın dedim çünkü kendinizi birşey sanarak küçümseyerek konuşuyorsunuz siz kimsinizfe kendi hayatım konusunda yalan söyleyeyim
Ben bu postu saldır diye açmadım etrafınızdakilere yardım etsin Allah çok anlayışsınzsınız
Bu durumda olsanız ne yaparsınız diye akıl almak için yazdım

Avusturya yazmış orayı da biliyorum . Çocuk parası orası da veriyor . 3 çocukla meslek edinmiş . Gittiği kursu üniversite sanıyor sankim.

Nişanlıyken böyle değildi dediğin adam muhtemelen almanyada sen de türkiyedeydin. Yani bir arada değildiniz, ne yapacak nişanlıyken tabi ki gönlünü hoş tutacak. Bir sene zaten adam yokmuş, gerçek yüzünü göstermiş, sen pırt pırt çocuk doğurmuşsun kavga dövüşe.

Biri de diyor ki her evlilikte var sorun. Bahsettiği evliliklerin çoğu da bitmesi gereken evlilikler. Ama yaşlı neneler dedeler gibi, olur öyle guzum arada, adamlar döver falan , hoş görelim, yuva kurmak kolay mı diyor .

Normalleştirmiyorum siz bu durumda olsanız ne yapardınız beni anlayın akıl verin diye yazdım ama maşaAllah adı kadınlar kulübü adı altında kadınların birbirine düşmanlık yaptığı bir platform olmuş

`