- Konu Sahibi Meryemcicek21
-
aynen 6 aylık kursla 4 yıllık üni eğitimi bir zaten.Çok komiksiniz
Türkiye de anaokulu öğretmenliğini kaç senede bitiriyorsun ya da öğretmen yardımcılığını
Burda 6 ay eğitimi var da ?
Senin yerinde değiliz işte 17 yaşında koca peşinden gitmedimBilmediğin konu üzerine konuşma Almanya da değil Avusturya da yım çocuk bakıcılıgı üzerine eğitim aldım devlet kreşlerinde çalışma imkanım var belgem var dilim var tr de ki gibi değil burda sistem 6 aylık bir eğitimi var
Eşim çalışmama karşı değil kısa süre çalıştım zaten ama bebeğim olunca çıktım şuan devlet maaş veriyor bana
Tanımadığım birine yalan borcum mu var ben bu postu bana saldırın diye açmadım bi kadın olarak bana akıl verin siz bu durumda olsanız ne yaparsınız diye açtım
Çocuk parası almıyorum demedim üç çocuhuma aylık 750 Euro alıyorum canımAvusturya yazmış orayı da biliyorum . Çocuk parası orası da veriyor . 3 çocukla meslek edinmiş . Gittiği kursu üniversite sanıyor sankim.
Milletin içinde asıl o kavanozu ben senin kafada kırarım deseydin gör bakalım eli kalkıyor mu kalkmıyor mu?Plan çok ama değer mi diye düşünmeden edemiyorum yazdığım gibi eşimin tek problemleri bunlar onun dışında bana elini kaldırmış adam değil diliyle kırıyor
Ne istesem istediğim an alınır maddi olarak hiçbir zorluğum yok
etrafımda boşanmış çocuklu bi kaç arkadaşım var onlarda bu sebepten ilgisizlik ama tek dedikleri şey tek boşanmasaydım gezip tozsaydım umursamasaydım en azından bu kadar sorumluluğum olmaz kafam daha rahat olurdu diyorlar
Öncelikle çocuklarınızı allah size bağışlasın eşinizde yani anladığım kadarıyla yapısı bu başından onu böyle kabul etmiş bu şekilde seneler devirmişsiniz onu böyle alıştırmışsınız bu saatten sonra dert yansanız suç sizde olur hani ne biliyim dile getirin beklentilerinizi konuşmaya çalışın beklentilerinizi dile getirin düzeleceğini sanmıyorum ama belki fayda ederKızlar 8 senelik evliyim elhamdülillah dışarıdan bakıldığında çok güzel tertemiz bi yuvam var 3 tanede çocuğumuz var.Nişanlıyken eşim tam hayalimdeki adamdı.Ne istesem yapar beni asla kırmaz incitmez bir kötü sözü bile olmazdı evlendiğim ilk sene kaynanamla yaşadık eşim uzaktaydı o seneyi evlilikten bile saymıyorum çok yıpratıcı bi yıldı neyse eşim geldi biz ayrı eve çıktık ikinci senemizde hep kavgayla geçti birinci senenin kavgası ile sonra ben akıllandım kapattım eski konuları tüm üstüne silgi çektim 6 sene oldu açmadım bile.Eşim özünde iyi biri namusuna ben kefilim aile adamı içkisi kumarı gezmesi tozması yok.Dışarıdan bakıldığında ideal eş konumunda.Ama anlaşamadığımız eşinle sürekli birbirimize girdiğimiz konular var.Çok ata erkil bir ailede büyümüş bana evde asla yardım etmez.Bi ortamda kadını ezikleyince kendini bişey zanneder bunun normal olduğunu savunuyor.Mesela dün ailecek mangala gittik ben şekeri unuttum şakası yaptım o da şakasına diyor ki toplumum içinde’Unutsaydı kafasında kırardım kavanozu’bu cümle normal geliyor onlara çok moralim bozuldu.Kadın hizmet eder kadın evle ilgilenir erkek işe gider gelir yatar kafasında.Bi haftasonu olur ayda yılda bir dile getireceğim de bizi dışarı götürecek evde işlerim olur çocukları çıkar parka derim çıkarmaz birbir yalvarma ile tüm haftasonu şöyle geçiyor bak yeminle sabah kaldırırım zorla lkahvaltı ederiz sonra koltuğa bi uyur akşam 3-4 e kadar kalkar akşam yemeği yer eline sigarasını çayını alır oturur balkona
İşi düşünce benle ilgilenir düşmeyince yatakta bile bana dönüp sarılmaz.En zoruma giden de bu mesela istiyorum ki bana sarılsın sadece cinsellik olunca olmasın bu gün içinde arasın merak etsin beni ona kırgın olduğumda gönlümü alsın sevgisini hissedeyim
8 yıllık evliyiz sadece ben sorarım beni seviyormuşum diye sevmesem evlenir miydim çpcuk mu yapardım diyor kendi kendine bi seni seviyorum dediğini bi elin parmağını geçmez.İki gün önce yatağa girdik ben döndüm oda arkasını döndü açtı telefonu on defa seslendim tmm uyucam dedi dayanamadım aldım yastığımı battaniyemi gittim salona ne geldi ne sordu iki gündür salonda yatıyorum yanıma gelip neden yatağa gelmiyorsun diye sormadı bile.Çok takıyorum böyle daha çokta gencim beni sevsin ben sarılmadan sarılsın
Mutfakta iş yapıyorum mesela ben çağırmadan gelsin öpsün koklasın
Yok hiçbiri yok
Ama şöyle bir durum var ben çok iyiysem iyi yani benim suratım asık olsun o benden bin kat kötü olıyor demiyor ki bu kızın bi derdi mi var sorayım gönlünü alayım yok
Ne yapacağımı bilmiyorum artık gözüm üç çocuğu bile görmez hale geldi 3 gündür
Kafayı yemek üzereyim gece 4 e kadar uyuyamadım
Sarah bir biz salağız galiba , geçen yıl ki sınav çabamızı gördün , hala da devam ediyor . Bir biz tuhaf anneleriz sanki , çocuklarımız da saf , sabahın köründe gün ağarmadan okula gidiyorlar 17 de evlendirirdik ayol.Üzgünüm ama aslında hiç ama hiç sevmiyor
Hahahahahhahahahaha kız sen kaç yıl yaşadın burda sor Chatgpt ye Kinderbetreuungs Avusturya da ne işdir nedir necidir kaç ayda eğitimi görülür falan yalan borcum var. Ya sanaaynen 6 aylık kursla 4 yıllık üni eğitimi bir zaten.
o dediğin kurs göçmenler çocuklarını öldürmeden sakat bırakmadan büyütsün diye annelere verdikleri çocuk bakım kursu. doğum oranları yerlerde çünkü. sen o belgeyle anaokulu öğretmenliği yapamazsın. ondan bile haberin yok.
Bu adamla evlenirken, çocuk yaparken dünyanın en medeni adamıydı da sonradan mı mağara adamına bağladı? Hayır.Kızlar 8 senelik evliyim elhamdülillah dışarıdan bakıldığında çok güzel tertemiz bi yuvam var 3 tanede çocuğumuz var.Nişanlıyken eşim tam hayalimdeki adamdı.Ne istesem yapar beni asla kırmaz incitmez bir kötü sözü bile olmazdı evlendiğim ilk sene kaynanamla yaşadık eşim uzaktaydı o seneyi evlilikten bile saymıyorum çok yıpratıcı bi yıldı neyse eşim geldi biz ayrı eve çıktık ikinci senemizde hep kavgayla geçti birinci senenin kavgası ile sonra ben akıllandım kapattım eski konuları tüm üstüne silgi çektim 6 sene oldu açmadım bile.Eşim özünde iyi biri namusuna ben kefilim aile adamı içkisi kumarı gezmesi tozması yok.Dışarıdan bakıldığında ideal eş konumunda.Ama anlaşamadığımız eşinle sürekli birbirimize girdiğimiz konular var.Çok ata erkil bir ailede büyümüş bana evde asla yardım etmez.Bi ortamda kadını ezikleyince kendini bişey zanneder bunun normal olduğunu savunuyor.Mesela dün ailecek mangala gittik ben şekeri unuttum şakası yaptım o da şakasına diyor ki toplumum içinde’Unutsaydı kafasında kırardım kavanozu’bu cümle normal geliyor onlara çok moralim bozuldu.Kadın hizmet eder kadın evle ilgilenir erkek işe gider gelir yatar kafasında.Bi haftasonu olur ayda yılda bir dile getireceğim de bizi dışarı götürecek evde işlerim olur çocukları çıkar parka derim çıkarmaz birbir yalvarma ile tüm haftasonu şöyle geçiyor bak yeminle sabah kaldırırım zorla lkahvaltı ederiz sonra koltuğa bi uyur akşam 3-4 e kadar kalkar akşam yemeği yer eline sigarasını çayını alır oturur balkona
İşi düşünce benle ilgilenir düşmeyince yatakta bile bana dönüp sarılmaz.En zoruma giden de bu mesela istiyorum ki bana sarılsın sadece cinsellik olunca olmasın bu gün içinde arasın merak etsin beni ona kırgın olduğumda gönlümü alsın sevgisini hissedeyim
8 yıllık evliyiz sadece ben sorarım beni seviyormuşum diye sevmesem evlenir miydim çpcuk mu yapardım diyor kendi kendine bi seni seviyorum dediğini bi elin parmağını geçmez.İki gün önce yatağa girdik ben döndüm oda arkasını döndü açtı telefonu on defa seslendim tmm uyucam dedi dayanamadım aldım yastığımı battaniyemi gittim salona ne geldi ne sordu iki gündür salonda yatıyorum yanıma gelip neden yatağa gelmiyorsun diye sormadı bile.Çok takıyorum böyle daha çokta gencim beni sevsin ben sarılmadan sarılsın
Mutfakta iş yapıyorum mesela ben çağırmadan gelsin öpsün koklasın
Yok hiçbiri yok
Ama şöyle bir durum var ben çok iyiysem iyi yani benim suratım asık olsun o benden bin kat kötü olıyor demiyor ki bu kızın bi derdi mi var sorayım gönlünü alayım yok
Ne yapacağımı bilmiyorum artık gözüm üç çocuğu bile görmez hale geldi 3 gündür
Kafayı yemek üzereyim gece 4 e kadar uyuyamadım
Teşekkür ederim tek adam akıllı yorum yapan siz oldunuz diğerleri erken evlenmeme lisemi bitirip tek başıma meslek yapıp dilimi öğrenmeme takmış durumdalar yazdığım konu dışında Herşeye yorum yaptılarÖncelikle çocuklarınızı allah size bağışlasın eşinizde yani anladığım kadarıyla yapısı bu başından onu böyle kabul etmiş bu şekilde seneler devirmişsiniz onu böyle alıştırmışsınız bu saatten sonra dert yansanız suç sizde olur hani ne biliyim dile getirin beklentilerinizi konuşmaya çalışın beklentilerinizi dile getirin düzeleceğini sanmıyorum ama belki fayda eder
Evet işte bunu anlatamıyorum nişanlıyken öyleydi sesinin yükseldiğini bile duymadım ben anlatamıyor muyum kendimiBu adamla evlenirken, çocuk yaparken dünyanın en medeni adamıydı da sonradan mı mağara adamına bağladı? Hayır.
Bunu görmüş, beğenmiş, sevmiş, evlenmiş, aynı yatağa girip çocuk yapmışsınız. Şimdi söylenmenin anlamı ne?
Çok komiksiniz
Türkiye de anaokulu öğretmenliğini kaç senede bitiriyorsun ya da öğretmen yardımcılığını
Burda 6 ay eğitimi var da ?
3. çocuktan sonra mı böyle oldu?Evet işte bunu anlatamıyorum nişanlıyken öyleydi sesinin yükseldiğini bile duymadım ben anlatamıyor muyum kendimi
Ya sen bi defolup gitsene ne çıkmıyor sendenSarah bir biz salağız galiba , geçen yıl ki sınav çabamızı gördün , hala da devam ediyor . Bir biz tuhaf anneleriz sanki , çocuklarımız da saf , sabahın köründe gün ağarmadan okula gidiyorlar 17 de evlendirirdik ayol.
2.çocuktan sonra değişti ilk zamanlar böyle değildi 2.dogumumdan sonra3. çocuktan sonra mı böyle oldu?
En azından Türkiyede değilim diye kendini avutmak için 6 aylık eğitimi 4 yıllık lisansla bir tutuyorsun. bunu anca o cahil çevrene yutturursun bacım. karı koca birbirinizi çok güzel bulmuşsunuz aman bırakma. zaten istesen de bırakamazsınHahahahahhahahahaha kız sen kaç yıl yaşadın burda sor Chatgpt ye Kinderbetreuungs Avusturya da ne işdir nedir necidir kaç ayda eğitimi görülür falan yalan borcum var. Ya sana
Bak buradaki üyeleri hiç yurtdışı görmedi sanman ya. Zaten biliyoruz çocuk parasını. Oraya da evlenerek ithal gitmedik . Bizim abimiz var Almanya ve Hollanda da da master yaptı Almanya’da avukat şu an senden biraz büyük . Avusturya’da da tatilde şu an kız arkadaşı ile. Kız da üniversite bitirdi master yapıyor . E bak kimse 17 de evlenmemiş.Çocuk parası almıyorum demedim üç çocuhuma aylık 750 Euro alıyorum canım
Burda sonradan gelip çocuklarla meslek yapıp dili ögrenebilmek her yiğidin harcı değil
Hiç kimsenin olmadığı bir memlekette çocuklarımla tek başıma yaptım
Bi işe girsem en az başlangıç maaşım 1800 Euro
Ben yazdıklarını anlıyorum da sen zamanında gördüklerini anlayamamışsın.Bilmiyordum yazdığımı anlamıyor musunuz nişanlıyken böyle değildi sesini bile yükseltmez di
normalleştiriyorsun bir ton kabul edilmeyecek davranış sayıp sonrasında ama şiddeti yok ama ne istesem alıyor, her evlilikte sorunlar var, boşanan arkadaşlarım çok zorlanıyorlar vs diyerek kendine bunların kabul edilebilir olduğunu aşılayıp içinde bahane üretiyorsun ama değil. yargılayıcı bir noktadan konuşmuyorum pişmanlıkların vardır yoktur beni ilgilendirmez ama yaşadıkların normal bir evlilik değil daha çok gençsin ömrünü bu adama ve evliliğe katlanarak harcama çünkü daha iyiye gitmeyecekNormalleştirmiyorum siz bu durumda olsanız ne yapardınız beni anlayın akıl verin diye yazdım ama maşaAllah adı kadınlar kulübü adı altında kadınların birbirine düşmanlık yaptığı bir platform olmuş