Eşim narsist olabilirmi? Yoksa sorun bendemi?

isimsizbirkadinn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2025
16
-1
1
27
Eşimle 3 yıldır evliyiz, çocuğumuz yok. İlişkimizin başından beri ben daha çok ilgi isteyen, daha çok iletişim arayan taraf oldum.
O ise genel olarak rahatına düşkün, çok vakit geçirmeyi sevmeyen, sürekli telefonuyla uğraşan, biraz vurdumduymaz bir insan. Güzel günlerimiz oldu ama kötü günlerimizde veya ben duygularımı açtığımda sürekli kaçtı konuşamadı yada benimle tartıştı anlayışla karşılamadı beklentilerimi. Suçlayıcı konuştu (bunların hiçbirini kabul etmez) hergün temizlik yapmama rağmen temizliğime kadar karıştı ama kendisi hiçbirşey yapmaz kadının görevi olarak görüyor.

Zaman zaman tartışmalarımız oldu ama en çok canımı acıtan şey, onun ilgisizliği.
Bana göre ben ne kadar ilgi istediysem o o kadar geri çekildi.

Sanki fazla ilgi beklentim onu sıktı ve kendini tamamen geri çekmeye başladı.
Yaklaşık 2 haftadır bana karşı çok soğuk. Sanki beni cezalandırıyor gibi birden küsüp geri çekildi
Bana “içimde bir şey yok, his yok, ışık yok” dedi.
“Ayrılalım ozaman bu şekilde ben dayanamıyorum yapamıyorum artık?” dediğimde net bir cevap vermedi, “Bilmiyorum, düşünüyorum” dedi.

Yani ayrılığı düşündüğünü açıkça söylüyor ama “bitti” demiyor.
Evdeyken benimle konuşmuyor, yüzüme bile bakmıyor, sürekli telefonda. Kuzenleriyle takılıyor sürekli ablasına gidip geliyor.
Ama ailesinin yanında, dışarıda gayet neşeli, güler yüzlü, sohbet eden biri.
Bana karşı ise adeta cezalandırır gibi soğuk ve mesafeli.
Geçmişte de aynı şeyi yapmıştı, 2 hafta boyunca benimle konuşmamıştı, sonra kendi gelip konuşmaya başlamıştı.
Bu yüzden şimdi yine mi böyle olacak diye düşünüyorum ama artık çok yoruldum.
Ne yapacağımı bilmiyorum. Onu hâlâ seviyorum ama bu şekilde yaşamak beni çok yıpratıyor. Ayrılmaya aslında hiç cesaretim yok ve sanırım bende kaybetme korkusu olduğunun farkında
Uzaklaşırsam geri gelir mi, sürekli iletişim kurmaya çalışıp çabalıyorum. Bu halde bile yemeğimizi yapıyorum diyorum mecbur yapcaksın görevin diyor..
Bazen narsist olduğundan şüpheleniyorum nerdeyse bütün özelliklerini taşıyor..

Çok kötü durumdayım, akıl verecek birileri olursa çok sevinirim.

Şuan çabalamak istemiyorum diyor yarın istermiyim bilmiyorum diyor bende ozaman noktayı koyalım neden uzatıyoruz dedim . Henüz karar vermedim düşünüyorum diyor. Ben ayrılmak istemiyorum diyor anlamıyorum yani
İpler eşinizde. Siz onun kararını bekliyorsunuz neden ki?

Bakın eşekten düşmüş biri olarak yazıyorum.. eski eşim bana aynı sizin eşiniz gibi davranirdi yıllarca çabaladım, sonuç ne biliyor musunuz? Aldatılma hemde birçok kadınla. Ve iftiralar atarak çekişmeli boşanma davası açtı.

Eşiniz sizi sev- mi- yor. Ondan böyle dan dan konuşuyor. Kaba davranıyor görmezden geliyor. Acımasız ve zalim davranıyor. Yani size saygısızlık yapıyor. Bunu kabul mu edeceksiniz?

Bu saatten sonra bu evlilikten hayır gelmez. Neden bu ilişkiden gidemiyorsunuz ben diyeyim eşinize bağımlı olmuşsunuz, duygu durumunuz onun duygu durumuna bağlı. Mutluluğunuz onun mutluluğuna bağlı. Evliliğin devam edip etmeyeceği sadece ama sadece eşinizin isteğine bağlı.

Hayal edin eşinizin karşısına geçip, ben böyle bir evliliği kabul etmiyorum. Bana böyle yokmuşum gibi davranan biriyle devam edemem deyin. Ne olacak sizce? Bence bitecek.

Çünkü eşiniz ayrılmak istiyor ama ayrilma sorumluluğunu almak istemiyor siz gidin istiyor. Madem öyle siz gidin evlilikten. Neyi kaybedeceginizi düşünüyorsunuz? Maneviyat değil çünkü eşiniz size maneviyat vermiyor. Rest çekmekten başka çareniz yok. Size saygısı gün ve gün gidiyor. Aynısını yaşadım, sizi istemiyor sadece bitirme sorumluluğu almak istemiyor durum bu maalesef. Karar vermeniz lazım..

Acikcasi kendi kaderimi kimsenin eline birakamam. His yok, isik yok diyen bir adamin keyfine gore evliligi devam ettirip ettirmeme durumu korkunc geliyor bana. Bu sozleri duydugunuz an bana birsey hissetmeyen birinin yaninda durmaya devam edecek kadar aciz degilim deyip cekilmeniz lazimdi. Acikcasi bunu soyledigim kisi hala yanimda dursa ben sogurum ondan, omurgali bir durusu yok diye. Insan yaninda daha guclu bir karakter ister. Adam daha ne desin cekip gitmeniz icin. Illa terketmesini bekliyorsunuz. Pes.
Bitirdim evi terk ettim. Umarim toparlanirim

İpler eşinizde. Siz onun kararını bekliyorsunuz neden ki?

Bakın eşekten düşmüş biri olarak yazıyorum.. eski eşim bana aynı sizin eşiniz gibi davranirdi yıllarca çabaladım, sonuç ne biliyor musunuz? Aldatılma hemde birçok kadınla. Ve iftiralar atarak çekişmeli boşanma davası açtı.

Eşiniz sizi sev- mi- yor. Ondan böyle dan dan konuşuyor. Kaba davranıyor görmezden geliyor. Acımasız ve zalim davranıyor. Yani size saygısızlık yapıyor. Bunu kabul mu edeceksiniz?

Bu saatten sonra bu evlilikten hayır gelmez. Neden bu ilişkiden gidemiyorsunuz ben diyeyim eşinize bağımlı olmuşsunuz, duygu durumunuz onun duygu durumuna bağlı. Mutluluğunuz onun mutluluğuna bağlı. Evliliğin devam edip etmeyeceği sadece ama sadece eşinizin isteğine bağlı.

Hayal edin eşinizin karşısına geçip, ben böyle bir evliliği kabul etmiyorum. Bana böyle yokmuşum gibi davranan biriyle devam edemem deyin. Ne olacak sizce? Bence bitecek.

Çünkü eşiniz ayrılmak istiyor ama ayrilma sorumluluğunu almak istemiyor siz gidin istiyor. Madem öyle siz gidin evlilikten. Neyi kaybedeceginizi düşünüyorsunuz? Maneviyat değil çünkü eşiniz size maneviyat vermiyor. Rest çekmekten başka çareniz yok. Size saygısı gün ve gün gidiyor. Aynısını yaşadım, sizi istemiyor sadece bitirme sorumluluğu almak istemiyor durum bu maalesef. Karar vermeniz lazım..
Bitirdim haklisiniz evi terk ettim ama cok kotu durumdayim, nasil toparlanirim bilmiyorum..

Bu laf bile bitirmeniz için yeterli bence.

Ama ben en çok buna sinirlendim.Böyle bir yaklaşımı,böyle bir hayatı hak etmiyorsunuz.Ayrılmaktan korkmayın.Resmen kendi kendinizi zincirlemişsiniz.Anladığım kadarıyla bu evliliğin size hiçbir artısı yok.Ayrıldığınız zamansa omuzlarınızdan bir yük kalkacak.
Bitirdim evi terk ettim. Cok kotuyum ama toparlancam

Bitirdim evi terk ettim. Cok kotuyum ama toparlancam
Doğru yaptınız, zararın neresinden dönerseniz kâr.
Bu aşamadan sonra onun tepkileri, onun düşünceleri vs. odaklanmayın.
Kendinizi dinleyin, sakinleştirin ve acınızı yaşayın.
Muhtemelen sizi manipüle edecek, hatta belki tam istediğiniz görüntüleri çizecek, ilgili rolü vs.
Lütfen hızlı hareket etmeyin.
Üç yıl boyunca yaşadıklarınızı hatırlatın kendinize

Doğru yaptınız, zararın neresinden dönerseniz kâr.
Bu aşamadan sonra onun tepkileri, onun düşünceleri vs. odaklanmayın.
Kendinizi dinleyin, sakinleştirin ve acınızı yaşayın.
Muhtemelen sizi manipüle edecek, hatta belki tam istediğiniz görüntüleri çizecek, ilgili rolü vs.
Lütfen hızlı hareket etmeyin.
Üç yıl boyunca yaşadıklarınızı hatırlatın kendinize
Tek istegim toparlanmis icime birsey oturmus gitmiyor daha hersey cok yeni. Sadece toparlancagima inanmak istiyorum o gelsede gitsede benim icin bi onemi olmicak. Onada soylemistim suan cabalamam hep senin pesinden koscagim anlamina gelmiyordu..

Back
X