Eşim ne yapmaya çalışıyor sizce ?

Nezzolgunnn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2017
200
72
48
33
Merhaba hanımlar,
Konuyu cok fazla uzatmamaya calışacagım. Eşimle aramda cok ciddi problemlerimiz var böyle olmak istemediğim halde tavırlarını anlayamıyorum. Eşim memur(asker subay) doğu bölgesinde oturuyoruz. Evlendik 2 sene oldu 8 aylık oglum var. İstanbulda aileler oturuyor 1.5 ay oncesı oraya gittik ve aramız acılarak geri geldik. Kaynanam görümceler tatsız olaylar oldu. Kaynanam sureklı kıskanıyor beni istemiyordu cekememezlik vs.tamam senede 15 gun aileleri görüyoruz ama kaynanam her seferinde eşimle benm aramı actı ona ayrı konustu bana ayrı konustu. Ve esim iyi niyetli biri olduğu ıcın sesini kimseye cıkaramıyor. 2 senedir kaynanamla durumumuz boyle olduğu ıcın annemde esimi güzelce uyardı. Böyle olmaz siz evlisiniz bir baskaları ıcın annenin dediklerinı dinlersen yurumez biz iyi niyet olduk kendi evladımız gibi ama sen kendi degerini dusurme diye konustu annem eşimle. Cunku İstanbulda ailesi yuzunden kavga ettik kaynanamla annemin evi yakın beni anneme bırakıp cekip cekip annesinin evine gitti orda da bir suru dolduruşa getirildi ve bana karsı kınlendı aılemede. Babam bilmiyor bilse beni bırakmaz kendi evimde. Su an kendi evime geldim. Ve bana asırı kötü davranıyor. Ailesiyle kötü oldum görümceler var hepsi her yerden ben engellemişler. Bana diyo eşim sureklı sen napıyosun hıc birsey yapmıyorsun begenmıyorsan cek git kapı orda. Su an mesela buraya bunları anlattığım gibi arkadaşımla normal muhabbet etsem ve duysa dertleşmek degil dedikoducu der bana. Ve oyle de dedi. Annesi benim hakkımda seni karın dolduruyor annesinin lafına bakıyor bana iyi davranmıyor evi supurmuyor hıc bir is yapmıyor ya aklınıza gelebilecek en kötü dolduruşa getiriyorlar. Mesela annesiyle telefonda konusuyorlar ne konusuyorlar bilmiyorum hani umrumda degil beni kim engellemiş kim yapmış kaynanamla konusmuyorum kafam rahat. Ama ben boyle olmasını hıc istemedim istemezdimde. Kaynanam evlendiğimizden ilk gun den beri bana böyle her tartışmadan sonra yanlış bsy anlasa bile kabul etmez dugunden tutar oglunu doldurur. Ben oglunu elinden almışım ben ogluna nasıl kötu davranırım vs halbuki oyle birsey yok. Benim anlayamadığım eşim bana o kadar kötu davranıyor ki(Ve kendi oglumu emzırıyorum sutum kesildi eskisine nazaran daha az geliyor.) İki arayı bulmadı eşim bulmadığı ıcın de boyle oldu benim hatalarım mutlaka vardır.Ama bunu benim yüzüme soyleyecek ayrı odaya cekip guzelce diyecekti, sonra aılesıne gidip onlara diyecekti yapmayın o benm karım diyerek kimse sesini cıkarmayacaktı ama yapamadı. Olaylar böyle olunca eşim her tartışmada cek git senin annende dedikoducu sende oyle sın. Sen oğlumuzu dusunmuyorsun sen nasıl annesin senn yuzunden cocuk sinirli olacak sen psıkopatsın kadınlıgıma kadar laf etti. Asagıladı evde saygı yok ve ben konusmaya calıştım her seferinde sureklı susuyor cozum yolu yok bu evlilik bitmşl diyor. Kızlar eşim 6 ay oncesine kadar böyle degıldı karıcım askım canım bıtanem diyip olen biten insan şimdi noldu. Dusman oldu bana resmen. Onun yaptığını bende ona yaptım onu girmedim umrumda olmadı ne yaptıysam ise yaramadı. Bana yaptığı haksızlığı anlamasını istiyorum en kotu bu kadar kotu davranmasını anlamasını sureklı bosanma beni evden atmalar vs nasıl saglamalıyım. Ailemle de konusmuyor Benim babam bilmiyor bunları bilse evimde oturtmaz eşimle de iyice kötu olmalarını istemiyorum yarın obür gun biz barıssak aileler kötu olacak. Sizce babama soylemek miyim yoksa bu durumda ne yapmalıyım?

Son düzenleme:
Offf okudum ama çok kötü yazmışsınız ..

Eşiniz dengeyi kuramadıktan sonra işler zor .. evden atıyorsa gidin ailenizin evine , 2 yıllık evlilikte ne evden atması ? ( 30 yıllık evlilikte de atılmaz da ..) babanızda öğrenirse öğrensin ..

Ya kusura bakmayın olaylar taze nasıl yazdıgımın farkında degilım oglum kucuk bir yandan onunla ilgileniyorum. Esımle severek evlendik hani bir anda bu kadar sıddetlenmesı beni gercekten uzdu uzuyor. Korkuyorum ilerisinin ne olacağını. Benimde mesleğim var ayrıca. Ailesı hakkında yorum yapsam hemen cephe alıyor. Konusmasın etmesin demiyorum annesı sonucta ama bende karısıyım uzuluyorum bu duruma. Kusura bakmayın yazım karısık olmussa.

Ortada iletişime açık olmayan ve sürekli evden atmayla tehdit eden; eskiden iyi ama şimdi kötü olan; ailesi ve eşi arasında denge kuramayan bir adam var.
Ben senin yerinde olsam; olay daha çıkılmaz bir hale gelmeden;
bir süre anne evinde kafamı dinlerdim. Biraz kendine gelsin beyfendi.

Kesin bir karara varmadan babanızı bu işe karıştırmayın bence . Şuna kafanız karışık biraz zaman tanıyın kendinize ve normal hayatınızı yaşamaya devamedin bakalım sonuç ne olacak

Ayrılmak istiyor sizden,”ne yapmak istiyor sizce”simi kalmış yani??Açık açık söylemiş işte daha neyi anlamıyorsunuz babam duyarsa şöyle olur böyle olur.Gurursuzluk yapmayın siz terk edin bir daha kovulmadan. 6 ay önce iyiydik çok seviyordu falan hiç kandırmayın bence kendinizi.Çok açık net şuan umurunda değilsiniz,sizin içinde öyle olmalı şu davranışlardan sonra artık

Keşke annenizi hiç bulaştırmasaydınız aranızda ki duruma
Ayrıca sürekli evden kovan adamı bi zahmet siz kapının önüne koyun da nasıl oluyormuş anlasın.

Iki seçeneğin var o evliliği devam ettirmek esinle kalmak istiyorsan annesinden, kardeşinden her kim varsa özür dileyip aranı düzelteceksin ya da sen de resti çekeceksin, kapıyı çekip gideceksin.

Hatan hala babanın bilmemesinde.
Ve bunu bildiği için rahat rahat at koşturuyorlar.
Ben eşime dedim babam bilse burda tutmaz ben 5 dakika. Diyor sen bilirsin soylemek istiyorsan söyle. Ya ben bunların hıc birini hak etmedim. Eşimin iyi niyet olduğuna inanmak istiyorum ve benim de psikolojimi alt ust etti.

Sayet sizin durununuzda olsam ve babam. Hayatda olsaydı bir saniye durmam ona derdimi anlatırdım. Babam kim olsa olsun bizi kimseye ezdirmezdi. Anladığım kadarıyla babaniz da öyle. Size kötü davranıyor eşiniz olacak kişi. Babanıza anlatın.. İş böyle devam ederse ya siz bitersiniz, yada işler iyice kötü olur (daha ne kadar kötü olacaksa) Anneside kendine başka köle bulsun.

Ben eşime dedim babam bilse burda tutmaz ben 5 dakika. Diyor sen bilirsin soylemek istiyorsan söyle. Ya ben bunların hıc birini hak etmedim. Eşimin iyi niyet olduğuna inanmak istiyorum ve benim de psikolojimi alt ust etti.
Hangi mazlum hak ettiği için yaşıyor ki?
Umarım herşey yoluna girer.

Evlilik terapisini kabul edermi?

Iki seçeneğin var o evliliği devam ettirmek esinle kalmak istiyorsan annesinden, kardeşinden her kim varsa özür dileyip aranı düzelteceksin ya da sen de resti çekeceksin, kapıyı çekip gideceksin.
Onlar yapacağını cokktan yaptı zaten. Ben 2 senedir annesşnşn peşinden koştum. İstanbuldan geldiğimiz zaman kavga ettik cekip gidecektim bırakamadım. İşler büyümesin diye. Sonra her kavgada sen bunun icin mı bırakıp gitmedin diye. Bilmiyorum ya neden boyle olmak zorunda. Evlendik cocuk sahibi olduk sukur ondan sonra ne olduysa. Eskisi gibi iyi davranmıyor. Süslendim püslendim dısarı cıktı gezdim tozdum umrunda olmadım.

Esiniz iyi niyetli degil. Bir laf vardir "Bismillah diye baslayamayacagin hicbir işe kalkışma" diye. (Dine bağlı olmayanlar başka pozitif kelime ekleyebilir onun yerine). Size hakaretleri yaparken başında "bismillah" diyebilmez sanirim. Evlerden uzak böyle tipler

Diger konularinizdan hatirliyorum, siz ne zaman anneleri babalari ziyarete gitseniz kaynananiz esinizi dolduruyor. Ve gördügüm kadariyla bu olay her sene daha can alici sonuclaniyor.
Bunun sonu yok böyle, cünkü her ziyaretinizde bu böyle olacak.

Bi de esinizin tayini ciksa mesela Istanbula ya da yakin bi yere. Bu insanlarla ic ice oldugunuzu düsünün, 2 haftada böyle oluyorsa. Bence aileninizin yanina gidin ve güzel bi dinlenin, 3-5 hafta filan.
Kocaniz da annesiyle telefonlasip cildirip dursun... anneci insanlardan hayir gelmiyor, kadin olsun erkek olsun

Aynen sureklı konu acıyorum derdimi anlatmak istiyorum ifade bile edemiyorum kendimi artık siz dusunun. Yanlış anlamayın ben bankacıyım normalde ve ben hıc bir zaman havada atmadım Baska bir sey de yapmadım. Gercekten kendi annesini annem bacılarını kardeşim olarak gördüm. Ama her seferinde kaynanam, eşimle ben şakalassak ogluma sole yapma bagırma etme dedi asagıladı insan ıcınde kıskanıp durdu. Sonunda bizi bitirdi.

Bu konu uzar gider
Resti cekme vakti gelmis
Surekli bosanma lafi bu evlilik bitmis.demeler

Al karsina adam akilli konus
Duzeltelim unutalim sen soyle soyle davran bundan sonra.ben de boyle boyle...seklinde uzlasmaci konus
.
Yine ters konusur kestirip atma yolunu secerse al cocugu git babanin evine anlat herseyi.

Duzeltmek isteyen gelsin pesinden
Konusalim anlasalim desin.

Isin gucun de varmis
Bu kadar alttan alma.

Ben eşimi tanıyamaz oldum. Evlendiğimiz ilk seneler kaynanama telefon acardım eşim göreve giderdi eşim evde yok ya basladı dovmeye bir guzel. İşte sen oglumu elimden aldın parasını yedim. Eşşmşn babası yok 6 kardeşler annesi tek buyumus. Hep derdi sen annen baban yetim parası yediniz halbuki oyle bsy yok. Eşimin yanında konusurdum ben bir tane gelin olurdum. En son eşime anlattım o zaman kavga edip bir daha birsey yapamamışlar. Ama şimdı onlardan yana. Bana dıyo agızlarının payını veriyorum hadi tamam beni her yerden engellemeleri nedir ablaları kardesleri yapıyor. İzşn zamanı eşim gelmek istediğinde napacak beni evde mi bırakacak. Torunlarını bile görmedi. Umurlarında degil. Bu kadar da olmaz. Ustune eşim bana katı.

al dedi
çocuklarını dedi
çocuklarını istiyorsan dedi
kendini dedi
al kendini dedi
git dedi
nerde kalırsan kal dedi bana

ben de kaynanamla kavga ettim
o yüzden
dedi kaynanam dedi
kızım bak dedi
madem kocan öyle yapıyor dedi
ne yaparsan yap kızım sen de dedi
al kendini git dedi
benim çekicek halim yok dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…