- Konu Sahibi Surekli_Karisik
-
O da buna benzer Şeyler söylüyor ama dedim ya daha önce ailesi ile ilgili çok katı tutumlar sergilemişti ama şu var, beni haksız görürken, sorunu ben yaratmışım gibi görürken, nasıl böyle çözüm odaklı konuşup, davranıyor?
Normalde inatçıdır, geri adım atmaz, ailem de ailem der, bunları söyledim, birden ben söyleyince mi bizim ailesi olduğumuzu anladı?
Nasıl oldu da hiç sinirlenmedi, kızmadı, hemen her şeyi tamam artık geçmişte kaldı diye geçiştirdi?
Nasıl eskisi gibi olacağız, ben nasıl unutacağım, o nasıl unutacak?
Bilemiyorum...
eşin samimi olsa bile, belli ki sen çok kırılmışsın. acele etme bence ne dönmek için, ne de dava açmak için.Bugün art arda defalarca aradı, anlatıp duruyor. Evliliğimizi kurtarmaya çalışıyor buna inandım ama gerçekten bana haksızlık yapıldığına inanmıyor, halen daha benim suçlu olduğumu düşünüyor. Herkes seni çok severdi, durumu sen buralara getirin kafasında.
Ben ise bir şeyleri fark etsin istiyorum. Korkusundan değil de, anladığı ve adil davrandığı için geri adım atsın istiyorum.
Görüyorum ki, ona derdimi anlatmak pek mümkün değil. Hayırlısı olsun. Dönmeyi halen düşünmüyorum ama yıpranıyorum. Onun adına da üzülüyorum.
Sevgili kk hanımları merhaba,
Ciddi ciddi kafam karışık. Daha önce buraya yazmıştım, geçmiş konularımda detay var, eşimle ailesi ile birlikte yaşamak mevzusu üzerine tartışmış, ailesi ve kendisiyle çok iyiyken, birlikte yaşamayı kabul etmediğim için kötü olmuştuk ve ben evi terk etmiştim. Şu anda ailemin yanındayım. Yaklaşık 15 gündür hiç konuşmadık, sadece görüntülü olarak çocuğu görüp kapatıyordu.
Dün, bu hafta boşanma davası açacağımı, anlaşmalı boşanmayı teklif ettim, uzun uzuuuun konuştuk. Dünkü konuşmadan sonra eşimin içten içe beni haksız gördüğünü ama kötü olmamak adına alttan aldığını fark ettim. Kararımda bir değişiklik olmadı kapattık.
Bugün tekrar aradı, ben de bu defa içimi döktüm, ailesi ve kendisi ile ilgili ne düşünüyorsam, ne yaşandıysa, onlar bana ne söylediyse tek tek anlattım. Boş olan buzdolabı mevzusundan tutun da, biz size şunu yaptık diye başa kalkılan her şeyi söyledim.
Sorun şu ki, eşim çoook ailecidir, ailesi ile ilgili en ufak şeyde sen şöyle kötüsün, nankörsün diye köpürürdü. Bu defa söylediğim hiçbir şeye takılmadı, her şey geçmişte kaldı, kendimiz uygun bir eve çıkarız, kimse karışmaz, kendi kendimize aile oluruz, bu defa sorunları ben çözeceğim, boşanmayalım, bize yazık, çocuğa yazık, her şeyi halledeceğim gel gibisinden çok anlayışlı, mantıklı, ikna edici bir konuşma yaptı.
Ama ben inanamıyorum. Dönmeyi istemiyorum. Sanki mahsus beni ikna edip eve döndürmek için yapıyor, çocuğu almak için.
Ailesi konusunda bu kadar katı olan adam, benim o eleştirilerimi nasıl "artık geçmişte kalacak, kimse karışmayacak, mesafe olacak." diye sindirip geçiştirdi? Nasıl kıyameti koparmadı?
Bir kez olsun sen haklısın demedi ama sorunu anladı ve çözecek. Hiç ikna olmadım ve kafam iyice karıştı.
Nasıl olur da bu kadar iyi olur ?
Aileside aman oğlum bizim yüzümüzden ayrılmayın geri getir eşini demiş olabilirler.Beraber oturalım teklifi en başından hataydı.Çoook aileci dediğiniz için aklının başına geldiğini sanmıyorum. Aklıma iki ihtimal geliyor. Ya dediğiniz gibi tuzak kuruyor ya da ailesi "aman tamam beraber yaşamayalım, yeter ki siz boşanmayın" dediler. Her iki ihtimal de çoook aileci birinin portresiyle uyumlu ihtimaller. Umarım ikincisidir ama o bile can sıkıcı. Ailesi de oğullarının mutluluğunu istedikleri için ve/veya ele güne laf vermemek için boşanmanızı istemiyor olabilir.
Bu düşünceler inizi kaygı larını zi söylediniz mi ?bence hiç bir soru isareti kalmadan olayı degerlendirmelisiniz .Keşke siz evi terkedince birseyler yapsaydı halaylar cekmeseydi o zaman bu ilişki için samimi diyebilirdim şahsen sırf çocuk için geri adim atıyor olabilir ama anlamadigim bu adam sizi sevmiyormuydu
Seni severlermiş ya !!! Sen herşeye he dediğim için sorun çıkmadı ne sevmesi , kendilerini seviyorlar, diyorsun ya aile meselesinden çıktı bu iş soğudum , çok haklısın , bırak özlesin seni , şuan boşluktan böyle hak verdiği için değil , bırak özlesin düşünsün , hal verene kadar ayrı kalın daha da anlatma bence derdini ve kendini , inatçıymış ya , şimdi adım atması senin üzerinde Bi baskı oluşturmuş olabilir , ya inatçı ve ailevi kocam peşine düştü gibisinden , ben de Adım atayım siye baskı altında kalma , şu anki tavırların tüm hayatını etkileyecek , şu an huzurunu boZma , bira ayrı Kalın soğusun için biraz belki o zaman dönmek istersin eşinin tutumlarına göre tabi
eşin samimi olsa bile, belli ki sen çok kırılmışsın. acele etme bence ne dönmek için, ne de dava açmak için.
eşin eğer dürüstse senin gönlünün kırgınlığını gidermek için çabalar belki.
sen bu süreçte duygularından, kırgınlıklarından, beklentilerinden bahset.
eşin hala senin büyüttüğünü, ortada sorun olmadığını ileri sürerse o zaman ciddi kararlar alırsın.
Yuvayı yıkmak kolaymı arada bir çock var bence olgnlk yapmıs bi adımda siz atın
Burnu sürtünmüş
Ciddiyetini anlamış
Büyümeye başlamış
Aile olduğunuz dank etmiş
olabilir.
Önce evi ayarla derdim ben olsam
Aileside aman oğlum bizim yüzümüzden ayrılmayın geri getir eşini demiş olabilirler.Beraber oturalım teklifi en başından hataydı.
Önceden nasıl olsa kızgınlığı geçer döner gelir evine diye düşünmüştür.Siz boşanacağım deyince işin ciddiyetinin farkına vardı.Çocuğundan ayrılmak istememiştir.
Çoook aileci dediğiniz için aklının başına geldiğini sanmıyorum. Aklıma iki ihtimal geliyor. Ya dediğiniz gibi tuzak kuruyor ya da ailesi "aman tamam beraber yaşamayalım, yeter ki siz boşanmayın" dediler. Her iki ihtimal de çoook aileci birinin portresiyle uyumlu ihtimaller. Umarım ikincisidir ama o bile can sıkıcı. Ailesi de oğullarının mutluluğunu istedikleri için ve/veya ele güne laf vermemek için boşanmanızı istemiyor olabilir.
Gerçi günahını almayalım, belki de aklı başına gelmiştir. Belki bir arkadaşıyla konuşmuştur vs. Pembesu diye bir arkadaş var, boşanmayı düşünüyordu, onun eşi de hiç beklemediği bir anda sürpriz yapıp ev tutmuştu. Umarım siz de ayrı eve çıkarsınız.
Bulsun bir teeeeee uzaktan bir ev döşesin 4, 4 lük.. Ozamana kadarda dusunur kararini verirsin..
Çocuğunuz olmasa hadi neyse de sırf çocuğunuz için bir şansı hak ediyor bence
Kimse hangi hayatının daha iyi olacağını bilemez
Yani şuanki hayat
Boşandıktan sonraki hayat
Başka biri ile evlenilirse o hayat
Bunların en hayırlısı hangisi bilemiyoruz ama çocuk için en hayırlısı babası ile aynı evde olan hayattır diye düşünüyorum
Evi tutup eşyaları taşısın siz de dönün ve gözlemleyin samimi olup olmadığını
Samimi değilse geri dönmemek üzere boşanırsınız
Samimi ise bu unutamam dediklerinizi unutmanız daha kolay olur hem herşey Allahın elinde , o istesin herşeyi unutursunuz
Tamam evi tut geliyorum deseydin :)
Aklında dönmek varsa önce ev tutsun öyle git derim.Yoksa 2 tatlı söze dönersin ama 2 haftaya aynı duruma gelirsin.
Çoook aileci dediğiniz için aklının başına geldiğini sanmıyorum. Aklıma iki ihtimal geliyor. Ya dediğiniz gibi tuzak kuruyor ya da ailesi "aman tamam beraber yaşamayalım, yeter ki siz boşanmayın" dediler. Her iki ihtimal de çoook aileci birinin portresiyle uyumlu ihtimaller. Umarım ikincisidir ama o bile can sıkıcı. Ailesi de oğullarının mutluluğunu istedikleri için ve/veya ele güne laf vermemek için boşanmanızı istemiyor olabilir.
Gerçi günahını almayalım, belki de aklı başına gelmiştir. Belki bir arkadaşıyla konuşmuştur vs. Pembesu diye bir arkadaş var, boşanmayı düşünüyordu, onun eşi de hiç beklemediği bir anda sürpriz yapıp ev tutmuştu. Umarım siz de ayrı eve çıkarsınız.
İçine sinmediği kadar varmış Can'ım , kadın hisseder
Durumu çooook güzel özetlemişsiniz, aynen yazdığınız gibi. Ailesinin ve elalem ne derin etkisiyle konuştu konuştu baktı ki ben vazgeçmiyorum özüne döndü.
İnan o "yuvamı yıkmam" tavrını birkaç gün sürdürseydi bi'ihtimal yumuşardım ama çok çabuk değişti.
Eşiniz olgunlaşmamış geldi bana ayakları yere basmıyor. Ailesinin etkisiyle kavga ediyor ailesinin etkisiyle barışmak istiyor
O noktaya getiren başta annesi sonra kendisi.Ne yani annesinin isteğine göre mi hayatınızı şekillendirecektiniz? Annesi isteyince ayrı yaşa isteyince beraber yaşa sonra yine ayrıl .Yapboz tahtası gibi.Bencillik desek daha doğru olur. "Benim ailem, benim hayatım, benim huzurum, benim çocuğum, ben ben..."
Adam sen haklısın, sen de üzüldün yıprandın sana da şu oldu böyle oldu diyemiyor. Kendisinden yana hiçbir şeye toz konduramıyor, beni ikna etmeye çalışırken bile sen basit bir sorunu bu noktaya getirdin diyor. Madem basitti çözseydin ya en başından.
Yok canım yok, anlamıyor, anlamayacak da.
Arkadaşlar hepinize yorumlarınız için çok teşekkür ederim, son konuşmamızdan bahsetmek istiyorum, gün içinde defalarca aradı, dönmem için bir şeyler anlattı durdu, hemen bu hafta sonuna bilet almak istiyor, ev konusunda ikna oldum o konuda sorun yok, artık ailesinin de birlikte oturmak istemediğini biliyorum ama ben şimdi gelmek istemiyorum dedikçe üslup değişti, son konuşmada tehditkar bir üslupla konuştu, ben oğlumdan ayrılamam, ona bunu yapmaya Hakkın yok, sorunları çözeceğim, derken en somunda konuşma ben çocuğumu istiyorum, öyle ya da böyle çocuğumu alırım, ayrılmam vermeme geldi muhabbet. Ben tabi çıldırdım iyice. Ben ailemi istiyorum, yuvamı böyle basit bir sebepten yıkmam, boşanmak için evlenmedim diyen adam, eve dönmezsen çocuğu öyle ya da böyle alırıma kadar geldi.
Sınırlarını, dediğini yapmazsam daha ne kadar değişeceğini merak ederek bekliyorum.
o noktaya getiren başta annesi sonra kendisi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?