Siz ne iş yapıyorsunuz? Mesleğiniz ne?
Özel okul başvuruları nisan mayıs aylarında olduğu için eşinizin bunu yapmak istemediğini düşünüyorum yani kadrolar o Zaman doluyor çoğunlukla o Zaman araştırması başvurması vs gerekirdi
Bu aşamada işsizim bekçi olayım dediğine göre özel okulda çalışma fikrine sıcak bakmıyor, daha iyi okullar için uğraşmıyor demek ki
helal olsun valla size gercek bir kadın yuzusunuz.Şubat ayında atanmıştım. Kendim okul öncesi öğretmeni olduğum için yanımda götürme şansım vardı. Biraz yanımda götürdüm, biraz annem geldi, biraz eşim geldi arada baktı. Sonra yaz tatili oldu. Eylül ayında seminerlerin 2. Haftasında doğum yaptım. Erken doğdu 2. Kızım sonra 16 hafta doğum izni kullandım.doğum iznim bitince bu defa 2 çocukla yeniden gittim karsa ama bu defa emniyet eşimin tayinini yine vermeyince görevlendirme istedi yanıma. Çok şükürki görevlendirme isteği 2 ay sonra kabul edildi. Yanımda kaldı bir süre geçici görevle. O sürede de gece nöbete gitti, gündüz kızlara baktı. Bende süt iznini kullandım gündüz 2 3 saat okulda oluyordum. Bir şekilde atlattık o süreci ama eşimin hakkını inkar edemem. İnanılmaz destek oldu bana. Ben ünv yide eşimle evlendikten sonra okudum ve her zamana dedi. Benim senin kazanacağın paraya ihtiyacım yok. Tercih senin ister çalış ister çalışma ama fikrimi sorarsan kendin için ayaklarının üzerinde durmalısın der eşim. İyiki onu dinlemiştim
Çok bencilsiniz , adam işsizlikten bunalıma girmiş 3 yıl sabredemez misiniz o da KPSS çalışsa kazansa 3 yıl sonra döner yanınıza.Kpss çalışsın diyoruz da onu da kazanmak kolay değil ki kusura bakma ama Besyo mezunları da kitap açıp çalışmayı istemiyor , alışkın da değiller herhalde.Bekçiliği küçümsüyorsun.Maddi zorluk çekiyoruz diyorsun bi' yandan da.Bi' dediğin bi' dediğini tutmuyor.Bu süreçte adamı da darlama bari de evinin huzuru kaçmasın.Evli olupda beraber yaşamıyorken ne huzuru:/ ben istemiyorum gitmesini gençken en güzel yaşlarda ayrı yaşamak çok zor geliyor bilemedim:/ İşyerindeyim kızlar müsait zamanda hepinize cevap yazıcam teşekkürler cevaplarınız için
kızlar eşim besyo mezunu, benim burda işim iyi olduğu için ve 6 yıl farklı şehire gidemiceğimiz için devleti hiç düşünmeden direk özel okullarda işe başladı. ama şartları inanılmaz kötü kolejlerin, bir sene sonunda maaşını bile alamadan çıktı işten zaten. şimdi gene okul arıyor ama çok zor gibi iş bulması, :/ evliyiz bide benim tek maaşım yetmiyor maddi sıkıntıya girdik iyice eşim de bunalıma girdi girecek. bekçi olmayı bile düşünmeye başladı, maaşları iyi ama onu da ben istemiyorum :/ başka ne iş yapabilir ben hiç bilmiyorum bu kpss durumlarını, mesela düz memur olarak biyerlere girebilir mi üniversite mezunu olduğu için, ptt vs gibi? ya da devlette öğretmen olmak istese 6 yıl doğuda görev şartı hala var mı öğretmenler için?
Benim eşim de tarih mezunu, atanamıyor. Ücretli öğretmenlik yapıyor. Ücretli öğretmenlik yapabilir.kızlar eşim besyo mezunu, benim burda işim iyi olduğu için ve 6 yıl farklı şehire gidemiceğimiz için devleti hiç düşünmeden direk özel okullarda işe başladı. ama şartları inanılmaz kötü kolejlerin, bir sene sonunda maaşını bile alamadan çıktı işten zaten. şimdi gene okul arıyor ama çok zor gibi iş bulması, :/ evliyiz bide benim tek maaşım yetmiyor maddi sıkıntıya girdik iyice eşim de bunalıma girdi girecek. bekçi olmayı bile düşünmeye başladı, maaşları iyi ama onu da ben istemiyorum :/ başka ne iş yapabilir ben hiç bilmiyorum bu kpss durumlarını, mesela düz memur olarak biyerlere girebilir mi üniversite mezunu olduğu için, ptt vs gibi? ya da devlette öğretmen olmak istese 6 yıl doğuda görev şartı hala var mı öğretmenler için?
Çok bencilsiniz , adam işsizlikten bunalıma girmiş 3 yıl sabredemez misiniz o da KPSS çalışsa kazansa 3 yıl sonra döner yanınıza.Kpss çalışsın diyoruz da onu da kazanmak kolay değil ki kusura bakma ama Besyo mezunları da kitap açıp çalışmayı istemiyor , alışkın da değiller herhalde.Bekçiliği küçümsüyorsun.Maddi zorluk çekiyoruz diyorsun bi' yandan da.Bi' dediğin bi' dediğini tutmuyor.Bu süreçte adamı da darlama bari de evinin huzuru kaçmasın.
Konu sahibi arkadaş Ankara'da yaşıyor ve çalışıyor ,bu yüzden doğu görevinin çift olarak ayrı kalmalarına yol açacağına ,bunu da istemediğine değinmiş.doğu diye küçümsediğiniz yerde bu ülkenin toprakları arasında neden beğenmiyorsunuz
ülke sadece Ankara'dan mı ibaret sanıyorsunuz?
bu topraklarda da gençler çocuklar var
idealist olmak farklı bir şey tabi...
ayrıca o beğenmediğiniz bekçilikte de epey sıra var kolay olmuyor yani o işler...
Evet okudum canım benim ama sürekli doğu odaklı yazmış.Konu sahibi arkadaş Ankara'da yaşıyor ve çalışıyor ,bu yüzden doğu görevinin çift olarak ayrı kalmalarına yol açacağına ,bunu da istemediğine değinmiş.
Satranc spor dalinin icinde spor egitimcileri acar tabi ama arastirin sizO kurs meselesini tam bilmiyorum araştırıcaz ama nasıl yani her besyo okuyan satranç kursu açabiliyor mu?
Spor salonu açmanın ne kadar sermaye gerektirdiğini biliyo musunuz:)
Vallaha ben 3 yıl,4 yıl ayrı kalmak demesin (ki tüm tatillerde eşi yanına gelebilir) eşi doğuya gitsin derim sonuçta branş öğretmeni sınıf öğretmenleri gibi yolu izi olmayan dağ koyune atanmayacak sonuçta ...bırak işten çıkarılmayı yarın bir gün çocuk sahibi olmak istediğinde bile dank edicek arkadaşa ama iş işten gecicekEvet okudum canım benim ama sürekli doğu odaklı yazmış.
ayrıca kısmet bu kendisinin işsiz kalmayacağının garantisi var mı?
Benim derdim sizi mi gerdi ne bu gerginlik?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?