Eşim öğretmen ama iş bulamıyor

Siz ne iş yapıyorsunuz? Mesleğiniz ne?

Neden sordunuz?

Yoo o zaman başvurmuştu zaten birçok yere ama ses çıkmadı, şu anda da devam ediyor okullara başvurmaya

spor salonlarinda guzel maaslara calisiyorlae diye biliyorum

kolera9 esin öğretmenlik yapmak istemezse hicbirsey söyleyemem ama gidip özelde de öğretmenlik yapmaya çalışıyorsa kpss ye girip devlete atanması için destekle onu derim.Yillar çok çabuk geçiyor arkadaşım ,esin kırk yaşlarıni gectiginde devlette çok rahat çalışmaya devam edebilir .Hatta devlette ogretmen olursa dışarda hafta sonu kursu da açabilir ,destekleme yetiştirme derken maaşı 6 bin TL yi geçer.Ama özel okullarda asgari ücretle (o da düzenli oderlerse) yıllarını harcar.

alternatif iş olarak yoga eğitimleri alıp bunların derslerini de verebilir sadece öğretmenlik olarak bakmayın olaya. Ayrıca kpss için gereken desteği de vermeniz gerekir kaldı ki bekçiliğin maaşları da inanılmaz iyi yakıştıramama kısmını anlayamadım. Helalinden para kazanılan her meslek her insana çok yakışır.

helal olsun valla size gercek bir kadın yuzusunuz.

Çok bencilsiniz , adam işsizlikten bunalıma girmiş 3 yıl sabredemez misiniz o da KPSS çalışsa kazansa 3 yıl sonra döner yanınıza.Kpss çalışsın diyoruz da onu da kazanmak kolay değil ki kusura bakma ama Besyo mezunları da kitap açıp çalışmayı istemiyor , alışkın da değiller herhalde.Bekçiliği küçümsüyorsun.Maddi zorluk çekiyoruz diyorsun bi' yandan da.Bi' dediğin bi' dediğini tutmuyor.Bu süreçte adamı da darlama bari de evinin huzuru kaçmasın.

Beden eğitimi öğretmenleri en fazla para kazanan öğretmen gruplarindandir. Yüzme özel ya da havuzlarda dersi verebilir. Izcilik kulubu vs acabilir. Ahlk egitimde iyi olduğu alanlardan birinde kurs verebilir. O kadar çok imkani var ki besyo cuların

Benim eşim de tarih mezunu, atanamıyor. Ücretli öğretmenlik yapıyor. Ücretli öğretmenlik yapabilir.
PTT ya da düz memurluk puanları çok yüksek, zaten o puanı alırlarsa öğretmen olarak atanıyorlar. Benim eşim geçen sene 80 aldı atanamadık, hiçbir memurluk da çıkmadı.
Bekçilik de torpil varmış. Her sene girsin sınava.
Biz de sıkıntılar yaşadık maddi yaşıyoruz da Allahtan ben kadrolu yum birimizin kadrosu var.
Polislik olabilir onu denesin.
Benim eşim polislik kesinlikle istemiyor. Sadece öğretmenlik istiyor. Zorlanıyorum bende
Halk eğitim merkezlerine falan başvursun, belediyelerde öğretmen alıyor rehabilitasyon merkezleri maaşları da normal kötü değil

Bu ülkede 40 bin avukatin açıkta bi o kadar mühendisin de işsiz olduğunu unutmayın isterseniz ona göre bidaha düşünün bence BESYO mezunu bekçilik yapsn öğretmenler pazarda limon satıyor inşaat işçiliği yapıyor kucumsemeyin çünkü yapacakları bişey yok işvecte yaşamiyorsnz her üni mezunu işini yapamıyor ekmek parası için mecbur bunalıma girmeden esinz teşvik edin polislik düşünmezmi BESYO mezunu askelrik ne bileym şimdi atanamayn kendini orduya yada emniyete atıyor

Daha maddi zorluklar tam vurmamış belli ki.
Para işi sıkıntıya girince aman atansın diye dualar okutacak hale geliyor insanlar.
Yani zaten atama denilen şey öyle hemen olabilecek bir sey degil.
Konu sahibi baskın Bir eş figürü belli ki.
Eşine merhamet etmekten ziyade kendini düşünüyor en güzel yaşlarım yalnız kalamam diyr.
Bunalımda olan bir eşi tercih ediyor,yazik

Neden "bekçi bile" gibi bir ifade kullandınız ki. Bekçi olmak kötü birşey mi?
Eşim polis. Bekçiler sayesinde gece devriye yükleri azaldı. Bu şekilde konuşmayın bence vatana hizmet eden her meslek güzeldir. Öte yandan polis olsun, bekçi olsun keşke emniyete girebilse eşiniz, yatıp kalkıp şükredecek bir avantaj.
Hiçbir meslek sizi özel sektör kadar sıkıntıya sokmaz buna emin olun.

9 yaşındaki oğlum eger olursa tabi Spor lisesine gitmeyi düşünüyor, oradanda yine üni ye. Kalbım sıkıstı yorumları okurken. Bunca emek fılan istek ,azim ...

doğu diye küçümsediğiniz yerde bu ülkenin toprakları arasında neden beğenmiyorsunuz
ülke sadece Ankara'dan mı ibaret sanıyorsunuz?
bu topraklarda da gençler çocuklar var
idealist olmak farklı bir şey tabi...
ayrıca o beğenmediğiniz bekçilikte de epey sıra var kolay olmuyor yani o işler...

Konu sahibi arkadaş Ankara'da yaşıyor ve çalışıyor ,bu yüzden doğu görevinin çift olarak ayrı kalmalarına yol açacağına ,bunu da istemediğine değinmiş.

Konu sahibi arkadaş Ankara'da yaşıyor ve çalışıyor ,bu yüzden doğu görevinin çift olarak ayrı kalmalarına yol açacağına ,bunu da istemediğine değinmiş.
Evet okudum canım benim ama sürekli doğu odaklı yazmış.
ayrıca kısmet bu kendisinin işsiz kalmayacağının garantisi var mı?

O kurs meselesini tam bilmiyorum araştırıcaz ama nasıl yani her besyo okuyan satranç kursu açabiliyor mu?
Spor salonu açmanın ne kadar sermaye gerektirdiğini biliyo musunuz:)
Satranc spor dalinin icinde spor egitimcileri acar tabi ama arastirin siz
Elbette ne kadar sermaye gerektirdigini bilmiyorum. Sonucta 2. El spor aletleriyle baslanabilir diye dusunmustum. Hos bilsem de sizin ne kadar sermayeniz var onu bilmedigim icin sadece oneri sundum. Gerek te yokmus

Evet okudum canım benim ama sürekli doğu odaklı yazmış.
ayrıca kısmet bu kendisinin işsiz kalmayacağının garantisi var mı?
Vallaha ben 3 yıl,4 yıl ayrı kalmak demesin (ki tüm tatillerde eşi yanına gelebilir) eşi doğuya gitsin derim sonuçta branş öğretmeni sınıf öğretmenleri gibi yolu izi olmayan dağ koyune atanmayacak sonuçta ...bırak işten çıkarılmayı yarın bir gün çocuk sahibi olmak istediğinde bile dank edicek arkadaşa ama iş işten gecicek

Bence siz bencilsiniz,sadece kendinizi düşünüyorsunuz.Ben işi bırakamam o atanırsa ,o kadar emek verdim diyorsunuz.Eşinizde emek vererek okudu, öğretmen oldu.Atanması için destek olmanız gerekirken atanırsa uzağa gider,gençliğim yalnız geçer diyorsunuz.Tamamen kendini düşünen birini görüyorum,çoğu eş uzakta olsa yeter ki atan,işin garanti olsun der.Nitekim özelde çalışmak yorucu ve garantisi yok.Üstelik hem maddi sıkıntımız var diyorsunuz hem de bekçiliği beğenmiyorsunuz.Konu nereden baksanız elinizde kalıyor.

Polislik uzman çavuşluğa başvurdun diyeceğim ama şartları bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…