Yalnız izin ve zam talebi kimseye el açmak olmuyor, zira bunlar sizin iş kanunununda belirtilmiş haklarınız ama evde oturup eve hiç bir maddi katkı sağlamayıp eşten para beklemek evet el açmak oluyor, ve bir ömür annem de olsa babam da olsa eşim de olsa yavrum da olsa, ben sağlıklı olduğum sürece başka bir insanın cüzdanına muhtaç yaşamak benim karakterim için en zoru olur. Kaldı ki örnek olmam gereken çocuklarımı da o şekilde muhtaç görmeyi asla istemezdim. Siz istiyor olabilirsiniz, o halde çocuğunuza çalışma, eşin baksın, çalışmak zor, otur evde diyorsunuzdur. Benim için hayli garip ama sizin doğrunuz buysa ne diyelim :)
Bu arada elbette çalışmanın zorlu tarafları var, kolay olan evde oturup kolayına kaçmak zaten, ikimizde aynı şeyi söylüyoruz yani. Zaten ne demişler çalışmak kolay olsa üstüne para vermezlerdi. Ama ay sonunda kendi emeğinizin karşılığı olan meblayı elinize almak, hayata karşı üreten, çocuklarına ve eşine karşı ayakları üzerinde durabilen güçlü bir kadın olmak, aileniz dışında biryerde de sayılmak ve başarılı olmak, çocuklarınıza ailenize kendi kazandığınızdan harcamak, bunlar paha biçilemez. Varsın biz de başkaları gibi öğlen 12 de kalkmayalım :)
Yani mevzu sadece para kazanmakmi?
Oyleyse çalisanlar evliliğinde neden mutsuzluklar yaşiyor?
Olayin tamamen para kısmına bakmak ne kadar mantikli?
Calismayanlarin hepsi ezik muamelesimi goruyor saniyorsunuz?
Çalismak isteyen çalisir istemeyen çalismaz ortada rahatsiz edici durum varsa oturulur konuşulur eşler arasinda..
Herkes guzel iş imkanlarina sahip olmayabiliyor.. herkes ister kendi param olsun.
Ben caliştiğim yerden aylarca parami alamadim... ve bircok sıkıntılar cektim..
Ailemle kurduğumuz işlerde çalismayi yeģledim dişarida calismaktansa..
Simdi ordanda cok uzak bir yerdeyim burda imkanim sadece cocuk bakmak..
Ve şuan kendim cocuk dusündüğüm icin tedavi goruyorum uzak yerlere gidip geliyorum calisma durumum yok.
Guzel mesleģim var birseyler yapabilirdim ama hep engel cikti ya saģlik sorunlari ya da ailesel baska seyler.. uni mezunu olmakta bir yerde yetersiz.. her sey 4 4luk gitmiyor hayatta.mesleğinin surekliliği yoksa tutunmak zor.
Yani tek açidan bakmak kolay olani bence herseye. Geniş genis bakmak lazim.
Calismadigim için eşimden azar yemiyorum kartini alip istediğim gibi cekiyorum eşim safmi? Hayir. Gayet gecimini iyi bilen biri. Bende musriflik yapan bir tip degilim zaten
Aramizda parasal sorun olsa butün gemileri yakip çalisma durumuna gideceģimi bilir..
Zor durumda olduğumuz zamanlar cocuk baktim burda.
Yani kisacasi tek tarafli dusunmek te fazla hayalperestlik olur.
Eşimin evi gecindirmesi benm icinde onun icinde minnetlik bir sey deģil. Cunku biz bir aileyiz.. ne olursa olsun insanlarin calismadiği durumlar olabilir yeri gelir eşim saģlik sorunu yaşar hic dusunmem calisirim.
Sorun biraz da vicdan, merhamet , saygi , sevgi..