eşim öyle bi laf etti ki

kızlarmerhaba az once o kadar canim skldı ki oncelikle 28yasindayim 2 bucuk senelik evliyim ev hanimiyim esimle yuruyorduk bir çift de arabaya bineceklerdi kocası karısının kapısını actı kadinda bindi bende esime dedimki bizim araba varken sen hic kapimi bile acmadin dedim ama saka yollu dedim o da dediki belki karisi is guc sahibi birisidir belki eve para getiriyodur belki calisiyo isi vardir nerden biliyon sen calsmyosun ki eve para para getrsen ben de kapini acardim dedi ben sokoldum tabi gulerek dedi ama ciddi oldugunuciddi soyledgnin farkna vardim simdi konusmuyorum cok agrima gitti cunku bana buzamana kadar gecmişini si... m gibi bi kufur etmisti ama kavga etmistik sinirden soyledi dye affetmistim ama simdi bu cumle nerden cikti ustelik daha 2 bucuk yildir evliyiz cok canm skldi haksz myim lutfen bir akil verin 😥😥😥
Kötü niyetli söylememiştir erkekler bazen böyle densiz cümleler kurabiliyor.

Evli değilim ama ileride kızıma çalışan, ayakları üzerinde duran, kaş bıyık parasını bile kocasından istemek zorunda kalmayan, sosyal, özgüvenli, sorumluluk sahibi, ailede eşit söz hakkı olan, sadece tüketim odaklı yaşamayıp hayatın üretim kısmında da rol alıp başarılı ve etkin olan, eşi ve insanlar tarafından evde oturan kadın olarak görülmeyen, çamaşırları en beyaz yıkayıp en tane tane pilavı yapmaktan başka misyonları olan, güçlü, gerektiği durumlarda tek başına hayatını idame ettirebilecek maddi-manevi yeterlilikte bir anne örneği olup, kızımı da bu şekilde yetiştirebilmek için bile mutlaka çalışmalıyım diyorum ve hepinizi öpüyorum.
bir çok kadın; kocasından para istemek zorunda kalmamak için; patronundan izin istemek, zam istemek, vs. vs... istemek zorunda kalabiliyor.

objektif bakarsanız çalışan kadın için bir çok şey daha zor aslında... kurallar çok daha katı...

yani yağmurdan kaçayım derken doluya tutulmayın.

Konu sahibini ciddiye alıp bu konuya yorum yaptığım için çok pişmanım.
Üslup berbat, seviye yerlerde...
Konu sahibinin bir yorumundan tiksindim resmen ya. Tam tuvalete layık bir yorumdu. O nasıl bir yorumdu öyle. Bir konu açılıyorsa bize göre kötü olan yorumu göz önüne alarak konu açmalıyız.

bir çok kadın; kocasından para istemek zorunda kalmamak için; patronundan izin istemek, zam istemek, vs. vs... istemek zorunda kalabiliyor.

objektif bakarsanız çalışan kadın için bir çok şey daha zor aslında... kurallar çok daha katı...

Oturduğu evde yediği lokmanın sayılmasından iyidir.En azından işyeri ile gönül bağı yok.Ama konu sahibi kendini sahiplenecek bir erkek istiyor.Ama böyle bir erkek türü ya da insan türü kalmadı yeryüzünde.Bu dünyada herşey karşılık bekleyerek yapılıyor.Sevme bile sen seversen devam ediyor.En iyisi azıcık aşım kaygısız başım demeli kimseye minnet etmemeli.Bana göre adam ağır laf etmiş üstüne pişkinlik yapmamak harekete geçmek lazım.Herhangi bir yerde işe girerim daha iyi.Konu sahibi hayal dünyasinda yaşıyorsunuz ancak dünya ve insanlar acımasız herşeyin bir bedeli var.Eşiniz hatta aileniz bile size bakmak zorunda değil.

Yalnız izin ve zam talebi kimseye el açmak olmuyor, zira bunlar sizin iş kanunununda belirtilmiş haklarınız ama evde oturup eve hiç bir maddi katkı sağlamayıp eşten para beklemek evet el açmak oluyor, ve bir ömür annem de olsa babam da olsa eşim de olsa yavrum da olsa, ben sağlıklı olduğum sürece başka bir insanın cüzdanına muhtaç yaşamak benim karakterim için en zoru olur. Kaldı ki örnek olmam gereken çocuklarımı da o şekilde muhtaç görmeyi asla istemezdim. Siz istiyor olabilirsiniz, o halde çocuğunuza çalışma, eşin baksın, çalışmak zor, otur evde diyorsunuzdur. Benim için hayli garip ama sizin doğrunuz buysa ne diyelim :)
Bu arada elbette çalışmanın zorlu tarafları var, kolay olan evde oturup kolayına kaçmak zaten, ikimizde aynı şeyi söylüyoruz yani. Zaten ne demişler çalışmak kolay olsa üstüne para vermezlerdi. Ama ay sonunda kendi emeğinizin karşılığı olan meblayı elinize almak, hayata karşı üreten, çocuklarına ve eşine karşı ayakları üzerinde durabilen güçlü bir kadın olmak, aileniz dışında biryerde de sayılmak ve başarılı olmak, çocuklarınıza ailenize kendi kazandığınızdan harcamak, bunlar paha biçilemez. Varsın biz de başkaları gibi öğlen 12 de kalkmayalım :)

Son düzenleme:
Yalnız izin ve zam talebi kimseye el açmak olmuyor, zira bunlar sizin iş kanunununda belirtilmiş haklarınız ama evde oturup eve hiç bir maddi katkı sağlamayıp eşten para beklemek evet el açmak oluyor, ve bir ömür annem de olsa babam da olsa eşim de olsa yavrum da olsa, ben sağlıklı olduğum sürece başka bir insanın cüzdanına muhtaç yaşamak benim karakterim için en zoru olur. Kaldı ki örnek olmam gereken çocuklarımı da o şekilde muhtaç görmeyi asla istemezdim. Siz istiyor olabilirsiniz, o halde çocuğunuza çalışma, eşin baksın, çalışmak zor, otur evde diyorsunuzdur. Benim için hayli garip ama sizin doğrunuz buysa ne diyelim :)
Bu arada elbette çalışmanın zorlu tarafları var, kolay olan evde oturup kolayına kaçmak zaten, ikimizde aynı şeyi söylüyoruz yani. Zaten ne demişler çalışmak kolay olsa üstüne para vermezlerdi. Ama ay sonunda kendi emeğinizin karşılığı olan meblayı elinize almak, hayata karşı üreten, çocuklarına ve eşine karşı ayakları üzerinde durabilen güçlü bir kadın olmak, aileniz dışında biryerde de sayılmak ve başarılı olmak, çocuklarınıza ailenize kendi kazandığınızdan harcamak, bunlar paha biçilemez. Varsın biz de başkaları gibi öğlen 12 de kalkmayalım :)
Yani mevzu sadece para kazanmakmi?
Oyleyse çalisanlar evliliğinde neden mutsuzluklar yaşiyor?
Olayin tamamen para kısmına bakmak ne kadar mantikli?
Calismayanlarin hepsi ezik muamelesimi goruyor saniyorsunuz?
Çalismak isteyen çalisir istemeyen çalismaz ortada rahatsiz edici durum varsa oturulur konuşulur eşler arasinda..
Herkes guzel iş imkanlarina sahip olmayabiliyor.. herkes ister kendi param olsun.
Ben caliştiğim yerden aylarca parami alamadim... ve bircok sıkıntılar cektim..
Ailemle kurduğumuz işlerde çalismayi yeģledim dişarida calismaktansa..
Simdi ordanda cok uzak bir yerdeyim burda imkanim sadece cocuk bakmak..
Ve şuan kendim cocuk dusündüğüm icin tedavi goruyorum uzak yerlere gidip geliyorum calisma durumum yok.
Guzel mesleģim var birseyler yapabilirdim ama hep engel cikti ya saģlik sorunlari ya da ailesel baska seyler.. uni mezunu olmakta bir yerde yetersiz.. her sey 4 4luk gitmiyor hayatta.mesleğinin surekliliği yoksa tutunmak zor.
Yani tek açidan bakmak kolay olani bence herseye. Geniş genis bakmak lazim.
Calismadigim için eşimden azar yemiyorum kartini alip istediğim gibi cekiyorum eşim safmi? Hayir. Gayet gecimini iyi bilen biri. Bende musriflik yapan bir tip degilim zaten
Aramizda parasal sorun olsa butün gemileri yakip çalisma durumuna gideceģimi bilir..
Zor durumda olduğumuz zamanlar cocuk baktim burda.
Yani kisacasi tek tarafli dusunmek te fazla hayalperestlik olur.
Eşimin evi gecindirmesi benm icinde onun icinde minnetlik bir sey deģil. Cunku biz bir aileyiz.. ne olursa olsun insanlarin calismadiği durumlar olabilir yeri gelir eşim saģlik sorunu yaşar hic dusunmem calisirim.
Sorun biraz da vicdan, merhamet , saygi , sevgi..

Çalıştığınız zaman eşiniz size ekstra saygılı davranacak. Kapınızı açacak, her konuda öncelik verecek vs. İşte o zaman mideniz bulanmayacak mı yaptığı yalakalıktan? Çalışın elbette ama her kuruşunu kendinize harcayın.

Çalıştığınız zaman eşiniz size ekstra saygılı davranacak. Kapınızı açacak, her konuda öncelik verecek vs. İşte o zaman mideniz bulanmayacak mı yaptığı yalakalıktan? Çalışın elbette ama her kuruşunu kendinize harcayın.
Eş de aynısını düşünüyordur belki, çalıştığım için yalakalık yapıyor diyordur, çünkü bile isteye çalışmayan kocaya da kimsenin pozitif davranacağını düşünmüyorum. Onlar da çalışıp her kuruşu kendine harcasın. Mantıklı mı?

Eş de aynısını düşünüyordur belki, çalıştığım için yalakalık yapıyor diyordur, çünkü bile isteye çalışmayan kocaya da kimsenin pozitif davranacağını düşünmüyorum. Onlar da çalışıp her kuruşu kendine harcasın. Mantıklı mı?
Bakış açınız o kadar ters ki, sizinle uzlaşmak gibi bir durum olamaz. Adam bilmiyor muydu çalışmayacağını? Bu, ortak verilen bir karardır. Eğer bir adam eşi çalışmıyor diye saygısı yoksa, sevgisini sorgulasın. Ayrıca maddi durumu yetersiz olup, keyfi çalışmayanı destekliyor değilim. Adamın tarzı çok çirkin. Evlilik bu değil, ticari ilişki gibi bir durum var.

siz bu adama sırtınızı yaslayabileceğinize inanıyor musunuz? öğretmensiniz en azından bir mesleğiniz var ona yük olmayın bari

Haklısın desek ne olacak. Habıre affedilen bir adam var, evet haklısın esin leş bırı
Ne yapacaksın peki simdi. Zaten leş oldugunun bence sende farkındasın?

şu soruların cevabını verirseniz, kendi sorunuzun cevabını bulursunuz;

neden herkes doktor olmaz
neden herkes öğretmen olmaz
neden herkes marangoz olmaz
neden herkes hemşire olmaz
neden herkes simitçi olmaz
neden herkes bakkal açmaz.......

çünkü bir işi yapan biri varsa, ve ihtiyacı karşılayacak seviyede yapabiliyorsa; ikinci kişinin karşılanmamış ihtiyaçlara yönelmesi çok daha mantıklı olur.

'erkek çalışmak zorunda' diye bir kural yoksa, kadın doğurmak zorunda diye bir kural da yok. çocuğu vatana millete hayırlı bir evlat olarak yetiştirme zorunluluğu diye bir kural da yok. aile de yok. insanlık ta yok O zaman....

gerçekten ihtiyacı olan, kocasının geçimde yetersiz kaldığı kadınlar, elbette münasip bir işte çalışmalı.

ama ihtiyacı olmadığı halde, kocası geçimde yeterli olduğu halde ısrarla çalışmak isteyen kadınları anlayamıyorum.

ben de genelleme yapıyorum. üzerinize alınmayın lütfen.

Verdigin butun örnekler cok mantiksiz, erkek calismak zorunda degilse, kadinda dogurmak zorunda degildir ne demek?
Kadin dogurup dogurmayacagini secemez, bu kadinin dogasinda olan birseydir, ama calisip calismayacagini secebilir.
lutfen boyle seyleri birbirine karistirma :)

ben butun kadinlar calismak ZORUNDADIR demiyorum, elbette esi calisan tek maasla gecinebilen insan isterse tum gun otursun evinde.
ayrica calismak sadece para getirmek anlamina gelmez :) en azindan meslek sahipleri icin, calismak sosyallesmektir, kariyer yapabilmektir. Hani yillarca okursun ya emeklerin bosa gitmesin istersin :) Cunku hayatta bir hedefin olmali.
Iki cocuklu bir anne olarak bende meslegimi yapiyorum, cocuklarimiza terbiye veriyoruz vatana millete hayirli olmasi icin cabaliyoruz :)

konu sahibinin esi her lafin arasinda kendisine laf sokuyormus, demekki tek kisi calisinca yetmiyor ben oyle anladim :)

belli ki sizin ya mesleginiz yok yada calismayi tamamen farkli goruyorsunuz :)

lutfen uzerinize alinmayin.

Verdigin butun örnekler cok mantiksiz, erkek calismak zorunda degilse, kadinda dogurmak zorunda degildir ne demek?
Kadin dogurup dogurmayacagini secemez, bu kadinin dogasinda olan birseydir, ama calisip calismayacagini secebilir.
lutfen boyle seyleri birbirine karistirma :)

ben butun kadinlar calismak ZORUNDADIR demiyorum, elbette esi calisan tek maasla gecinebilen insan isterse tum gun otursun evinde.
ayrica calismak sadece para getirmek anlamina gelmez :) en azindan meslek sahipleri icin, calismak sosyallesmektir, kariyer yapabilmektir. Hani yillarca okursun ya emeklerin bosa gitmesin istersin :) Cunku hayatta bir hedefin olmali.
Iki cocuklu bir anne olarak bende meslegimi yapiyorum, cocuklarimiza terbiye veriyoruz vatana millete hayirli olmasi icin cabaliyoruz :)

konu sahibinin esi her lafin arasinda kendisine laf sokuyormus, demekki tek kisi calisinca yetmiyor ben oyle anladim :)

belli ki sizin ya mesleginiz yok yada calismayi tamamen farkli goruyorsunuz :)

lutfen uzerinize alinmayin.
ben üzerime alınmadım da. sanırım sen üzerine alınmışsın. bu kadar uzun cevap yazdığına göre.... neyse yarası olan gocunurmuş...

Back
X