eşim öyle bi laf etti ki

ya buraya kadar okudum da ne gerizekalı insanlar var bir konu açıyorum yok trollemiş yok ögretmen değildir sustum sustum ama insanları madem elestirecekseniz konumu niye açıp okuyorsunuz oturun bokunuzun üstünde size kim diyor Türkçemi elestirin yok bölümümle dalga geçin kimse bu kadar yürek yemesin emi moral veren arkadaşlara yürekten teşekkür ediyorum. bölümümle yazımla bana ders vermeye çalışan, türkçe dersiyle başla yazan size ne benim türkçemden fesat insanlar içinizdeki kibri kötülügü kendinize kusun emi.beni yazımla elestirecek insanlar sizler degilsiniz siz lütfen bokunuzun üstünde oturun s..çmaya devam edin sonra onunla onunla oynayın benim sizlere nacizane fikrim buralarda oyalanmayın emi .moral ve destek veren arkadaslara tesekkur ediyorum iyi gunler Allah yolunuzu bahtnzi acıkeylesin insallah🙏💕
Boşuna okumuşsunuz boşuna!
Konu açıyorsanız gelecek olan her yoruma saygı duymalısınız bu aşşagılamaları yazmanız sizin kişiliğinizi gösterir Keşke konu açıp bukadar insanın zamanını almasaydınız çok yazık birde okudum okudum diyorsunuz biraz insanlıkta okuyun

Bence alınmak yerine eşinizin sözü üzerine "Belki de daha yenilerdir. Adam kendini iyi göstermenin peşindedir. Malum sizde herşey köprüyü geçene kadar. Yani tıpkı benim çalışmamı istemen gibi çıkarınız varsa bal kaymaksınız, yoksa köydeki sarı öküzden farkınız yok. Adamlık eşe ne kadar kıymet verdiğinle ölçülür, paraya göre değil" der lafı kor çekilirdim.
Ben bu konularda her zaman pozitif ayrımcılıktan yanayım.

o zaman ben sana bakamam seninle evlenmem deseydi ben sadece kendmi gecindirebilirim deseydi
Bunu söylemek mi gerekiyor, canım sen hayat arkadaşı mı istedin, bir yuvan olsun, iyi günde kötü günde birbirinize destek mi olmakdı amacin? yoksa kendini bakriracak biri olsun diye mi evlendin?

evetbende oyle dusundum zaten ögretmenlik mezunuyum seneye kpss sinavina girip atanacagim kafaya koydum o kadar agrima gtti ki 😥
Eşiniz sizinle evlenmenizin bir sebebi de meslek sahibi olmanız olabilir.Siz de bu sebebi gerçekleştirin.Yani adamın beklentisi var bilinçaltinda

Konu sahibinin terbiyesizliğini bir kenara bırakıyorum da ben de bu "beni param için sevecek adam hiç sevmesin" mantığını anlamıyorum. O zaman erkekler de aynısını söylesin, onlarda çalışmasın ve param için beni sevecek kadını ne yapayım, madem ben kendime bakacağım o zaman seni ne yapayım desinler, mantıklı mı ? Evin rızkı da, temizliği de, çocukların sorumluluğa da eşit olmalı. Biz kendimizi evin geçiminden sorumlu görmüyorsak, adamlar da bizi donlarını yıkamaktan, fasulye ayıklamaktan, çocuğun ödevi peşinde koşmaktan ibaret gördüğünde alınmayacağız o zaman. Keza hayatta başka bir vizyonumuz ve misyonumuz kalmıyor.

Genelleme yapmak istiyorum: Neden cogu kadin evlenince calismaz?
Erkek calismak zorunda diye bir kural yok.. Bir hayati paylasacaksaniz, parayi da beraber kazanmali insan diye dusunuyorum.
Biri kira parasini oduyorsa digeri alisveris fatura vs karsilamali.
Hayat boyle.

Genelleme yapmak istiyorum: Neden cogu kadin evlenince calismaz?
Erkek calismak zorunda diye bir kural yok.. Bir hayati paylasacaksaniz, parayi da beraber kazanmali insan diye dusunuyorum.
Biri kira parasini oduyorsa digeri alisveris fatura vs karsilamali.
Hayat boyle.
şu soruların cevabını verirseniz, kendi sorunuzun cevabını bulursunuz;

neden herkes doktor olmaz
neden herkes öğretmen olmaz
neden herkes marangoz olmaz
neden herkes hemşire olmaz
neden herkes simitçi olmaz
neden herkes bakkal açmaz.......

çünkü bir işi yapan biri varsa, ve ihtiyacı karşılayacak seviyede yapabiliyorsa; ikinci kişinin karşılanmamış ihtiyaçlara yönelmesi çok daha mantıklı olur.

'erkek çalışmak zorunda' diye bir kural yoksa, kadın doğurmak zorunda diye bir kural da yok. çocuğu vatana millete hayırlı bir evlat olarak yetiştirme zorunluluğu diye bir kural da yok. aile de yok. insanlık ta yok O zaman....

gerçekten ihtiyacı olan, kocasının geçimde yetersiz kaldığı kadınlar, elbette münasip bir işte çalışmalı.

ama ihtiyacı olmadığı halde, kocası geçimde yeterli olduğu halde ısrarla çalışmak isteyen kadınları anlayamıyorum.

ben de genelleme yapıyorum. üzerinize alınmayın lütfen.

şu soruların cevabını verirseniz, kendi sorunuzun cevabını bulursunuz;

neden herkes doktor olmaz
neden herkes öğretmen olmaz
neden herkes marangoz olmaz
neden herkes hemşire olmaz
neden herkes simitçi olmaz
neden herkes bakkal açmaz.......

çünkü bir işi yapan biri varsa, ve ihtiyacı karşılayacak seviyede yapabiliyorsa; ikinci kişinin karşılanmamış ihtiyaçlara yönelmesi çok daha mantıklı olur.

'erkek çalışmak zorunda' diye bir kural yoksa, kadın doğurmak zorunda diye bir kural da yok. çocuğu vatana millete hayırlı bir evlat olarak yetiştirme zorunluluğu diye bir kural da yok. aile de yok. insanlık ta yok O zaman....

gerçekten ihtiyacı olan, kocasının geçimde yetersiz kaldığı kadınlar, elbette münasip bir işte çalışmalı.

ama ihtiyacı olmadığı halde, kocası geçimde yeterli olduğu halde ısrarla çalışmak isteyen kadınları anlayamıyorum.

ben de genelleme yapıyorum. üzerinize alınmayın lütfen.
Erkek calismak zorunda degilse kadinda dogurmak zorunda degildir cumlesini gercekten yazdiniz mi ?
Ne desem de ban almasam bilmiyorum ,bu coğrafya bizim gercekten kaderimiz baska da bi sey demiyorum.

Erkek calismak zorunda degilse kadinda dogurmak zorunda degildir cumlesini gercekten yazdiniz mi ?
Ne desem de ban almasam bilmiyorum ,bu coğrafya bizim gercekten kaderimiz baska da bi sey demiyorum.
ön yargılardan sıyrılıp okursanız her şey açık aslında...

Evli değilim ama ileride kızıma çalışan, ayakları üzerinde duran, kaş bıyık parasını bile kocasından istemek zorunda kalmayan, sosyal, özgüvenli, sorumluluk sahibi, ailede eşit söz hakkı olan, sadece tüketim odaklı yaşamayıp hayatın üretim kısmında da rol alıp başarılı ve etkin olan, eşi ve insanlar tarafından evde oturan kadın olarak görülmeyen, çamaşırları en beyaz yıkayıp en tane tane pilavı yapmaktan başka misyonları olan, güçlü, gerektiği durumlarda tek başına hayatını idame ettirebilecek maddi-manevi yeterlilikte bir anne örneği olup, kızımı da bu şekilde yetiştirebilmek için bile mutlaka çalışmalıyım diyorum ve hepinizi öpüyorum.

Back
X