Eşim, Para Konuları, Ben, İhtiyaç Duyulan Teselli...

benim eşimde böyle.abisi ev borcu var cocuğu var diye ona kv kb hiç kıyamaz hep benim eşimden beklıyorlar her seyı

Aslında son derece haklisiniz ve bu hissettigimden de utanıyorum ama elimde değil. Aynı maaşı alırken biz iki aile düşünüyorum neden hep biz veriyoruz diye halbuki çok yanlış bu düşünce biliyorum. Elimde olmadan kendimi dolduruşa getiriyorum onlara yapılıp bize yapilmayanlari hatirladikca gerginligim artıyor.

Arabayı bile zor aldirdim. Kısa hayatta neden kendimizi kisitlayalim diyor.

ayni benim esim cok kavga ettik bu yuzden para sacmaya merakli onune gelene bahsis 10 tl 20 tl falan yaw ben 5tl bosa gitmesin cocuklarin rizkini sokaktami topluyoruz diyorum bana cimri diyor haaa bana para ver biraz taksiye binip bi yere gidecem diyorum bu arada cocukla mecbur binmem lazim bana diyoki gitme yazik o kadar parami verecen diyo anlamadim gitti millette cok seviyo bizimkini hep yemekleri ismarlama arkadaslarinin cebine para koyma falan durumumuzda orta halli ama benim koca sanki holding patronu

durumlara göre değişir senden kısıp ailesine yada başkasına veriyorsa ayrı
kendi borçlarını bırakıp ödemiyorsa ayrı
eğer eşinin bankörlüğü yüzünden siz sıkışıyor musunuz

bakın bu da ayrı bir konudur..hep yardım eden,yardıma koşan,düşünceli ve ince davranan taraf değil de,diğer taraf daha kıymetli olur:):)
eşim bu konuda da hep diyor ki,bizim içimiz rahat olsun da gerisini düşünme..çünkü ben de bazen siizn gibi düşünüp öfkeleniyor içimden..diğer taraf daha kıymetli diye..sonra diyorum benim için rahat etsin de herkes yaşadığıyla anılacak bu dünyada:)
siz iyi bir insansınız bence çevrenizi de düşünüyorsunuz.bazı insan daha eli açık olur,bazısı daha tutumlu,bu yüzden kendinize de kızmayın..eşinizle denge olması açısında iyi bir özellik bence
o yardım etsin ,siz de birikim yapın..

Eşinizin yaptigi cömertlik boyutunu aşmiş saflik boyutuna gecmis. Herkes yardim yapmali ama belli bir yere kadar. Herseyden once kendini ve aileni dusuneceksin sonra etrafini.
Sizin yerinizde olsam sert bir tepki koyardim. Insanin ailesinden daha onemli ne olabilirki 1 ver 2 ver 3 ver eee hayir kurumumusun yani?? Bunlar da nasil insanlar ki devamli para istiyorlar. Insan da biraz utanma olur.

Konu gelmisken ben de sorayim, esiminin ailesine yapilan harcamalari sormam diyenlere...

Esim tek cocuk,kardesi seneler once vefat etti. Kv dem paragoz. surekli birseyler istiyor,cok talepkar. Kocasi 2300 emekli maasi almasina ragmen devamli parasinin yetmediginden dem vuruyor.evliligimizin ilk yillarinda paralari kalmiyor diye 600 tl para gonderirdik her ay. Yine de ahhh ogluuummm yetmiyor derdi. dugun de yapmadilar bize. Erkek tarafinin yapmasi gerekenleri(mobilya_hali_perde)biz odedik, ama benm herseyimi yapti, ben borcsuz geldim. Esimle ben calisiyoruz.

kv bu sefer de memlekette bahceli ev isterim, ah soyle olsa boyle olsa, tavuklarim_agaclarim olsa,bahcem olsa. Denize karsi evim olsa.ama param da yetmiyor ki ah oglum diye aglamalar...
Kredi cektik kv havasini atsin,tertemiz yeni evde otursun,hayaline kavussun diye... kp 1200,ben ve esim 2500 oduyrz.
Bize de diyorki biz ölsek ev sizin. Size yatirim yaptik aslinda,tapusu sizde!! Bensiz ev begenilmis ve aliyoruz dendi bir anda.
Ben niye senin memleketinde ev sahibi olayim ki,bana mi sordun alirken.bir de aklinca yatiriminiz oldu diyor.
Bu çakalliklarindan dolayi sevmiyorum artik onlari,durust degiller.
Simdi de esim diyor ki annem borc bitsin size jeep alacam,araba alacam...
Pardon da hangi parayla?? 2 cocugumuz oldu, ne ara para bulup da alacak?? Yada benim maasimla da ona ev_araba alinacaksa benim aileme neden yok??(esime gore benim ailemin durumu iyiymis,kotu olsa alirmisiz). Yalan, annesi kenara cekip duygu somurusu yapiyor.elimizdeki parayi aliyor(oglumda para kalsa harcar cunku dio.)

Sizce bu durum normal mi???
Esimin ailesne yaptigi harcamalari sorgulamam diyen arkadaslara soruyorum?? Normal mi? Vermelimiyim mecbur muyum?

Konusahibinin de dedigi gibi, niye hep erkek tarafi isteyici? Neden esinin verdigi paralarin dönusunu saglamak biz bayanlara dusuyor? Birilerinin sizden maddi anlamda surekli birsey istemeleri,talepkar olmalari, oooo siz cift maassiniz gozuyle bakilmasi insani herseyden sogutuyor. Enayi yerine konulmus hissediyor insan. Keza ben de oyle.. bunlar saf oglan verir,gelin he der allem eder kallem eder baglariz bu isi diye dusunuluyor...
Biktim su paragoz insanlardan...

Konu sahibi cozum bulursan bana da soyle...
En iyisi calismayip evde oturmak. Ne diyorsun?

Son düzenleme:

Eviniz var,arabanız var anladığım kadarıyla daha yaşınız da genç ,ee iyi standartlarda da yaşıyorsunuz.Bu kadar maddi hırs fazla bence.Belki bende eşiniz gibi olduğumdan böyle düşünüyorum ama ölümlü dünya..ben verdikçe Allahta bana veriyor çok şükür..eşinizde böyle düşünüyordur.Aileden tutumlu ve zor koşullarda yetiştiyseniz,sizin bunu aşmanız zor..en iyisi ortada buluşun

Maasallah diyeyim o zaman..cocuk var mi?
ben de tam çocuk var mı?diyecektim.çocuklar olsun ,eğitim hayatlarına başlasın.bir kere verme en kötüsü siz olursunuz.
çocuk yokken hatta küçüklerken annem hep ikaz ederdi,anlamazdım.keşke ben de arkadaşın dediği gibi eşimin maaşına önce müdahele etseymişim.şimdi çocuklarımın eğitim hayatından kısıyorum.çevremde arkadaşlarımın üniversite ve liseye giden çocukları için yaptıkları fedakarlıkları görünce inan korkuyorum geç mi kaldım birikim konusunda diye.hala kredi ödüyoruz .tek yapabildiğim ev.araba hayal.kenarda kuruş birikemiyor maalesef.

eşinin maaşına el koy bundan sonra sadece kendimiz için harcıycaz de

malesef bazı insanlara bir iylik yapıyorsun bir seferlik , sonra onlar ikinciyi de bekliyor ve yapmadığında kötü oluyorsun.

ne yazık ki benim eşim de bana göre çok eli açık bana söylemez bazen kızsam ''ne yapayım parası yoktu'' der. ben de derim ''sen yardım derneği misin, sosyal yardımlaşma kurumu musun? bir kere yaptın tamam ama ne bu devamlı devamlı.''

bu biraz karaktere oturmuş bir özellik sanırım ve ne yazık ki bu özelliklerinden vazgeçebileceklerini sanmıyorum. borca girmek akıllıca olmuş. ben de aynı şeyi düşünüyorum.

aynı durumdan ben de muzdaribim eşim ve ben resmen ailesi tarafından sömürülüyoruz ilk zamanlarda ses çıkarmıyordum baktım ohhh yaptığımız yardım gittikçe artmaya başladı şimdi biraz ses çıkarmaya başladım bişeyleri ima etmeye başladım ama benden suçlusu olmadı bu gibi asalak yaşayan insanlara suskun olursan iyisin az uyanık olmaya başladığında senden kötüsü olmaz

Aaa çok şaşırdım demek parayi harcamayı, harcarken de göstermeyi seviyor. Yuksek bahşişler elaleme yemek ismarlama vs. Eve taksiyle dönünce çağırın parayi o versin Taksici ye. Mutlu olsun madem.

Sizin eviniz arabanız var mı? KV ye ev araba alıyorsunuz anlamadım. Aldiginiz ev kimin üzerine bir de? Eşinizin mi, sizin mi yoksa kv nin veya kp nin mi? Sizin uzerinizeyse bir kaç yıl sonra satıp kendinize ev alin valla. Madem yatırım amaçlı değer kazandı sattıkları dersiniz.

Ev yuzunden arabamizi sattik.12 binlik bi arabamiz var simdi. Alinan evin tapusu esimin ustune oldu. Ama evde kv oturacak. Oturdugumuz ev de onlarin evi,bu durumda kira odemiyoruz tabi.

Ben de diyorum ki madem oyle, bu paraya ben kendi evimi alir piril piril eve kendim oturur,kimseye de muhtac olmam diyorum... en azindan benim evim olur,kimse duzenime karismaz.. ama uyaniklar napio sizevev aldirdik ,biz ölunce ev sizin olacak daha ne istiosunuz dio!
Esim de nankorluk yapiosun bak onlar da ilerde bizim olacak evin taksidini oduyorlar,onlar bilmez mi yemesini,iki kisinin maasiyla o evi alabilecek miydik diyor... evim olmasin,kimseye de para vermiyim arkadas,benim yatirimimi dusunmek onlara mi kalmis ne munasebet!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…