Eşim parasını kaynanamın yanında biriktiriyor

• Konu Sahibi Konu Sahibi eza
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
sole bırsey soylıyım ben ıse gırdıgımde esımle konusmustuk onceden bızde harcarız dıye kayınvalıdemde kalmasını dusunduk bunda kotu bırsey yokkı kavga edılıcek bırsey degıl bır kere kadınlar bazen har vurur harman savurur esınde bu yuzden boyle yapmıs olmalı sen ne kadar ole degılım desende her kadının ıcınde vardır bıraz

bence bankada tutun parayı kaynanalara pek güven olmaz neler okuyoruz.ayrıca sen kaynananı tanıyosun öyle dediğine göre var bildiğin en güzeli banka sen eşine söyle

neden kayınvalıdene verıokı sen parann hesabını bılmıomusun sende calısıosun kayınvalıdenı ne ılgılendırır sızın paranz bı evın bı kadını olur bence esınle konus gıdıp paranızı alıp bankaya yatırın bence kayınvalıden esını elıne almayı dusunuo hıc guven olmaz mesfelı olmak gerek neden sızın paranzın hesabını bılsınkı bence gıdıp alsın ve bankaya yatırın hem ıcınzde rahat olur :):ecrin_bebek:

ayrıca sana sormadan senn haberın olmadan senn habern olmadan vermesıde cok yanlıs esınle guzel guzel konusun kımseyı kendı evnzın ıyı yada kotu seyıne ortak etmeyın

Galiba biz garip bir aileyiz, çünkü bizde parayı anneme veririz. Biz harcarız diye annem saklar ne yapacaksa yapar. Arada hatırlatır bizede. Çünkü bankaya koysak bile herhangi bir şeyde çekip harcayabiliyoruz. Annemde olunca para harcanmıyor, istesekte annem sağlık gibi bir aciliyet yoksa parayı vermiyor bize. Onların sayesinde ev sahibi olabildik zaten.

şu zamanda kimseye güvenilmiyor bi kayınvalideyemi güvenicez.kaldıki banka denen bişey var.bankalar bunun için var eskidendi o yastık altı yada birine para verip saklanması.şu zamanda çok saçma bu işin altından bişey çıkabilir al paranı yatır.a.s

ortak hesap açtırın, para ikinizinde onayı olmadan kıpırdayamasınkaydirigubbakcemile3
gerçi siizin aranızda bu kadar güvensizlik varken asıl sorun bu güvensizlik bence, para biriktirme meselesi değil

ne vericem yaa parayı kaynanama. benim aklım fikrim iradem yokmu. açarsın ortak hesap bi vadeli mevduat oraya gönderir herkes parayı. öyle saçma şeymi olurmuşş.

benim eşimde atınlarımızı evlendikten sonra bankaya yatırdı ve geçen ramazan ayında zekatını vermek için tarttıralım eve getir dedim kem küm etti meğer içinden çok önemli bir meblasını bana sormadan satmış...şimdi sana soruyorum bu eşe ne yapmalı.bende geri kalanını aldım elinden annemde tutuyorum ve asla güvenmiyorum ona.
para biriktirme olayına gelince o kayınvalideye bağlı canım.benimkine asla güvenemem ama kendi anneme güvenirim eşimde seve seve annem verir.ama kayınvaliden böyle laflar ediyorsa bir an önce elinden al...

evlilikte para konusunda eşler hemfikir olarak hareket etmeli, o parada hem kadının hem erkeğin hakkı var.
güven problemi varsa ortak hesap en iyisi

ya canım ben şunu anlamadım, kayınvalidem paraları aldıktan sonra, şuna borcunuz var buna borcunuz var demeye başladı diye yazmışsın ya. sizin borçlarınız mı yoksa kayınvalidenin borçlarımı var. eğer sizin borcunuz varsa sen bundan haberdarsındır herhalde ve parayı kayınvalidende biriktirmek yerine gidip direk borçlarınızı ödeseniz daha iyi değil mi?
yok eğer kayınvalidenin borcu varsa ne demek istiyor yani .sizin birikmesi için ona verdiğiniz parayla mı borçlarını ödeyecek. bunu mu ima ediyor. orasını tam anlayamadım canım kusura bakma.
ya bu kadın yaşlı, dünyanın binbir türlü hali var. soyarlar moyarlar mazallah. nasıl böyle bir sorumluluğ göze alıyor.
hem artık evlerde yastık altında para biriktirmek mi kaldı. ya bankaya yatırılır, ya döviz, hisse senedi alınır ya da borsa da falan tutulur para. şu an gerçi kriz nedeniyle o işler de sakat ama mesela biz, bir sigorta şirketinde emeklilik sigortası olarak birikim yapıyoruz. 10 yıl sonunda emeklilik hakkı kazanıyorsun. ister o parayı topluca alırsın ister maaş olarak her ay gelir. ya da çok mu sıkıştın 10 yıl dolmadan paranın hepsini çekebiliyorsun. öyle bişey de yapabilirsiniz. ama şu kaynana da biriktirme işine bir son verin bence.

kayınvalıden cokmu guvenlı olduda hırsız gırdı Allah korusun gttı paralarnz ben o kaynanayıda oğlunuda yerım ya kadına bak sen nasılda karısıo arkadasım gıt al paranı esınlede bu konuyu konus sız bı evde ıkınız yasıosunz dısardan kımse sızı ılgılendırmez kı al paranı ya sen calıs kaynanan otursun senrada ayy bıze lazım oldu ucundan bıraz harcadık olsun

canım ortak hesap açtırıp orada biriktirebilirdiniz..sadece eşin birikim yapmıyor sende birim yapıyorsun galiba..en güzeli hesap açtırmak...daha güvenli daha rahatt..

bence de çok saçma bu kadın biriktirmeyi bilmiyormu,olmadı bankaya yatır evlenmiş gitmiş annede neden dursun ki.huzur için bankaya yatırın.
sevgiler..

katılıyorum nolurrr nolmaz....lmaz:

anladıgım kadarıyla sızde calısıyorsunuz ve bu bırıkımın ıcınde sızınde hakkınız var
yanı sız evın ıhtıyaclarına ortak olurken o kendı parasından kenara atıyorsa eger hemen ev ıcın harcamalarınızı kesın ve esınıze yukleyın
sorarsa bende harcarım dıye korktugumdan anneme verdım dersınız

canım bankaya yatırsın parasını ortak hesap açın o nasıl iş anlamadım valla
Bizde para biriktiriyoruz ben kendi kazandığımı kendi hesabıma yatırıyorum eşim kendi kazandığını kendi hesabına ama ortak ihtiyacımız olduğunda mutlaka bana kendi hesabından para gönderir hatta
o ay çok harcamam olup kenara koyamazsam kendi bana para yatırır... Kayınvaliden mi acaba bir şey söylüyor?? çalışıyorsan mutlaka at biraz kenara para ama eşine söyleme dünyanın binbir türlü hali var canım.

Kayınvalide o paraları harcayıp ta"eve hırsız girdi paralar gitti ne yapacağız" derse siz de bir bardak değil bir damacana soğuk su içersiniz üzerine.

Bankaya hesap açtırın hem de ortak hesap değil herkes kendi adına hesap açtırsın bence bu dünyanın bin bir türlü hali var ben bugün babama bile güvenmem arkadaşlar, neler duyuyorum neler yaşıyorum bir bilseniz. En son mesai arkadaşım ablamızın başına geleni örnek vereyim size, ablamız eşine çok güveniyordu yapma abla etme abla dememize aldırmaz maaş kartını bile adama verirdi çünkü bu senelerdir böyle devam etmiş kendi adamdan harçlık alırdı ve o çok güvendiği adam o parayla kendi annesinin adına ev aldı, arabayı değiştirdi (araba için bankada çok yüklü bir para olduğu halde ablamıza kredi çektirdi) birde üstüne ablamızı aldattı. Boşandılar ve bırakın giden maddi emeği ablamızın kızı bile annesine sırtını döndü ve babasını tercih etti. Çünkü maddiyat babadaydı çok sevgili ablamızın sayesinde tabi....

Gözünüzün önüne bakın arkadaşlar ne yaparsanız kendiniz kendinize yaparsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…