Eşim resmen ortalığı karıştırdı :((

aşırı derece sinirliyken, her erkek aynıdır!
baştan kabul ederler, sonra damarlarına basılınca ağızlarına geleni söylerler.

kesinlikkle katılıyorum...
insanların özeline girrmek geçmişini öne sermek yardım oldu

madem yalan değil o zaman neden saklamış peki ? burdan ben şunu çıkarıyorum kız yeterince dürüst değil .

niye gecmişiyle ilgili hesap vermek zorundaki zaten soran erkegede sasırıyorum hadi bakalım anlat benden once kimle ne yaptın olucak iş mi bu sanane senden once yasadıklarım adı ustunde kadınlar erkeklerin gecmisine gore baksaydı erkeklerin buyuk cogunlugu evlenemezdi demekki erkek bekarken yasadıkları yaptıkları yuzunden sorumlu tutulmaz evlendikten sonra evine baglı karısına baglı olabiliyorsa kadın neden gecmişte yasadıkları yuzunden bir omur boyu damga yemek zorunda kalır oda evine baglı kocasına sadık olamıyormu yani benden once kimse dokunmasın mantıgıysa benim kocamda benden once hicbir kadına dokunmıycak ozaman o anda yasanmış bitmiş gitmiş sevdigi bir insanı bu nedenle red eden insanın sevgisinede inanmam ben..

Son düzenleme:
madem yalan değil o zaman neden saklamış peki ? burdan ben şunu çıkarıyorum kız yeterince dürüst değil .

ama şimdi bir insana bilmediği bişi söylememk yalan olmaz ki.
eğer başka şekillerde söylemıs olsa yalan olur.

dürüstlük de bence böyle bir şey değil.
ne diyebılırdı sence? şeyy emre, ben bir gece otel odasında kaldım, ama yalnız değildim.
bakıre olmadıgını saklamamak ile zaten yeterınce dürüst olmus, ama ne şekilde nerede oldugunu söylememek yalan değildir.

Son düzenleme:

benimde sevgilim var şuan, ve ondan önceki özel hayatıma dair hiçbirsey konuşmadık, ne ben sordum ne o sordu,
şimdi ben geçmişimi gizlemişmi oluyorum; yoksa geçmişi geçmişte bırakıp önüme bakmışmı oluyorum? tabiki önüme bakıyorum...

şahsen bi kızın yeni sevigilisine geçmiş ilişkisini anlatması kadar küçük düşürücü bir konuda olmadığını düşünüyorum...

ortada bir konu oluşur sorar oky! ozaman açık net konuşulur, ama geçmişi gündeme getirmemek gizlemek değildir...

ayrıca başıma böyle birşey gelmedi ama gelen arkadaş adına yazıyorsak bütün bunları, kız yeni sevgilisine "eski erkek arkadaşımla otelde kaldık bi gece" mi demeliydi?

hattını değiştirmiş, ya bu niye bukadar kötü algılandı onu hiç anlamadım özellikle, yeni bi sayfa açmak istemiş, kimsenin rahatsız etmemesini istemiş, eski sevgilisinin yada çevrenin ona ulaşmamasını istemiş belliki...

bunu yeni sevgili bulunca değil yeni bi döneme birince bile yapma gereği duyabiliyor insan...
70 kişilik rehberden alır on kişiyi değiştirir hattını, insanları kırmadan iletişimi koparmanın en kibar yoludur bu! bi gizem değil yani!

aynı düşünceyi farklı cümlelerle yorumlamak bu olsa gerek:)

bir insanı yargılamak ne kadar kolay di mi, nereden biliyorsunuz sakladığını ben hala diyorum belkide hepsini anlattı çocuğa çocukta tamam kabulleniyorum dedi ama arkadaşlarına bahsetmedi doğal olarak, şimdi deşildi çıkarıldı insanlar yüzüne vurdudiye kabulenemiyor olamaz mı. iki kişinin arasında yaşananları kimse bilemez böyle yargılamak, büyük konuşmak bence kimsenin haddi değil. ki kız saklamamış sadece detaylandırmamış burada bir kötü niyet göremiyorum ben ama konu sahibinin eşi en başta kızı istememiş (nereden üzerine vazife onuda anlamadım ama neyse) illaki kötü bir şey bulacağım diye didiklemiş asıl kötü niyet bu bence

konu sahibinin eşinin yaptığı etik mi değil mi tartışılır ama 15 yıllık arkadaşı diyor bende olsam aynı şeyi yapardım

Bu emniyetteki arkadaşlar acep kendi erkek arkadaşlarının da sırlarını 7 göbek sülalesine varıncaya dek gösteriyorlar mı kız tarafına ?

Yoksa arkadaşlarının yediği hatları saklıyorlar mı...:))

Ne olursa kadına oluyor arkedeş..

Nasılsa erkeğin elinin kiridir kız davaları..Emre bey kesin öpüşmemiş hiç sevgilisi olmamış hatta sarılmamış bir türk erkeğidir (!) :)

Halk tabiridir hani MİLLİ olmak :) Bence Millide olmamıştır abimiz..

Yaşadım tabi ki ki dinim adına ben bir çok şeyi bıraktım çevrem evet kaldırır çünki çevrem ona göre şekillenmiştir nasılsa birini keklerim salak çok yada diktirme ne kadar ki demedim asla çünki et parçası değilim. Ha çevremde ne üç kağıtçılar gördüm gariban gördüğünü direk nikah masasına oturtan üniversite bitmeye yakın kimi evlendim boşandım ohh artık dul derler kafama göre yaşarım diyenler kimi bir kişi oldu dedim ağladım acıdı salak bunların lafları işte kapakladım yedirdim gerizekalı bilmiyor bişey ben daha tecrübeliyim vs. vs.

Ben yaşadım ama ailem o anda vardı hala var toplum zaten biziz bunları biliyordum yine bunları bilerek yaşayıp sonra ayyy benim başıma neler geldi diyen sömürücülerden olmadım olmamda evet kimse de benim gibi olmak zorunda değil istediğini yapar kocişim senin oldum der ama erkekler şöyle böyle diyorsak bizim onlara verdiğimiz bu fırsattandır onların ağzına saız olmuş sözlerin işte en namuslusu kaç defa diktiriyor gibi sözlerin paragraf başı bizleriz.

Erkek bunu sorguluyor ise sende onu sorgulayacaksın direk erkekte arkasında dursun bana soruyorsa direk detaya girerim hatta psikolojisini bozarım o an sözlerim ile eşimde olsa geçmişim kimseyi ilgilendirmez asla. Bu konuda ki kadın arkasında dursaydı ben buyum diyebilseydi ki çok detaya gerek yok vermesine şuan en baştan ayrılırlardı olmuyor ise ha evlendi başına kaktı o zaman sen biliyordun diyeceksin tekmeyi yine sen basacaksın.

Çifte standarda gerek yok erkek şöyleymiş bilmem ne böyleymiş tek tarafa yüklenmek yanlış.

Konuda ki bayan otele sohbet etmeye gitmemiştir ha gitti kim inanır ya hemen telefon değiştiriyorsa kesin bu adama nikahkıydıracağını düşündü erkekler de saf değil anlamıştır bir şeyler iki kanka araştırmaya girmiştir ve adım gibi biliyorum yine konuda ki bayan şuan ailesi duymasından endişeli evliliği bozuldu nişan olmayacak derdinde değildir.

aynen öyle. bir insana hesap sormadan önce önce bir dönüp kendine bakmak gerek...

Onun elinin kiri be canım, elini yıkar geçer! Hem erkeklerin tecrübelisi makbuldür.
Hala böyle düşünen zihniyetler var, üzülüyorum..

Bence esiniz yanlis yapmis, ve sonuc ne olursa olsun kaybeden taraf olmaya mahkum. Emre bu kizla evlenmeyi dusundugunu istetmeye gidilmeden cok once esinize soylemis olmali, madem ki bu kadar samimiler... Iste o noktada esiniz ona, dur bir arastiralim, emniyette de bir tanidigim var, sen ne dersin? diye sormus olsa idi, birlikte hareket edip sonucu bekleselerdi, gene etik degil ama, en azindan her yonden daha uygun olurdu. Yani dostuna iyilik yapmaksa niyet daha is bu raddeye gelmeden, kimsenin cani yanmadan yapilabilrdi. Nisan takilmasina ceyrek kala yapilmis son dakika arastirmalari ve karalamalari ancak fesatlik ve dusmanlik gostergesi olabilir, dostluk degil. "Bak, ben hakliydim, sen bir ... ile evlenmek uzeresin, seni kurtarayim dedim, hadi bana dua et!" Sagol be... Zaten ben de boyle birsey bekliyordum, ailem de cok mutlu olacak sayende?
Ayip sey bunlar.. Gercekten de cok ayip.. Diyelim ki evlenmediler, Emre ile gene eskisi gibi olabilecekler mi? Emre yarin birini severse gelip esinize rahatlikla anlatabilecek mi? Ya bu sefer de esiniz isini bozarsa? Ne de olsa bu zamanda sutten akkasik gibi cikma kiz bulmak zor is. Ustelik esiniz kendi basina karar alip herkesin ozeline girmeyi, kurcalamayi ve buldugu seyleri altin tepside sunmayi kendine gorev edinmis biri.. Diyelim ki evlendiler esinize ragmen.. Emre ile gene eskisi gibi olabilecekler mi? Esinin kotu kadin oldugunu ispat etmeyi kendine gorev edinmis, araya fitne sokup problem cikartmis birini Emre ne kadar yakin arkadas olarak hisseder? Ailecek nasil birbirlerinin yuzune bakarlar? Sonucta Emre bu kizi dinlemeye karar vermis, otel olayi yuzunden aninda kestirip atmamis, bu nisanin, hatta evliligin gerceklesmesi de bir ihtimal.
15 yillik arkadas olmak insanlara karsi tarafin ozelini bu kadar kurcalama hakki vermez. Esiniz sadece kizin degil, dolayli yonden arkadasi Emre'nin de ozeline girmis. Otel olayi olsun olmasin sanmiyorum Emre bunun esiniz tarafindan bilinmesini isterdi. Belki de kendi bilse bile bu kizdan cok hoslandi ve hala onla evlenmek istiyor, simdi nasil olacak bu is? Herkes herseyi bilirken?
Benim 30 senelik arkadasim kendisi ile ayni anda kuzenini idare eden bir adama asik oldu, yikildi, ayrildi, utancindan kimselere de diyemedi, ben bile tesadufen ogrendim, benim de bildigimi arkadasim bilmiyor. Adam buna yalvardi, seni seviyorum, o hicbirsey degil dedi, kuzen hakkinda kotu kadin dedi, arkadasim butun bunlara ragmen askina yenilip onla evlendi. Evlenmesini istemedigimi ve bu adama hic guvenmedigimi ona soyledim, ama neler oldugunu bildigimi asla yuzune vurmadim. Arkadasim su an cok mutlu, o mutlu ise ben de mutluyum ve sonsuza kadar susmaya raziyim.

Bence de çifte standarda gerek yok.Bu ülkedeki ikiyüzlü ahlak anlayışı midemi bulandırıyo.

Otele niye gittiğini,ne yaşandığını kendisi bilir.Biz bilemeyiz.Bilsek bile herhangi bi söz söylemek 3. kişiye düşmez.

Konu sahibi de umarım alınıp darılmaz ama ben o kızcağızın yerinde olsam hakkımı yasal yollardan arardım.Herhalde bi tazminat davası açma hakkı doğmuştur kendisine.

Eşin yanlış mı yapmış bilemem.Eğer kayıtları isteyen Emre ise,kıramamış olabilir.
Fakat emniyetteki arkadaş çok yanlış yapmış.
Bu bilgilerin gizli kalması gerekiyor diye düşünüyorum.

Herşeyden önce o kayıtlar neden istenmiş ?
Kızın sicili için veya ailede hırlı hırsız var mı diye mi ?
Herhalde sırf yurtdışı çıkışları ve otel kayıtları için istenmedi ?

Kız geçmişini en azından sözlendiğini saklamakla hata etmiş.
Ama herşeyi anlatsa bile herhalde şununla şu otelde kaldım diyemezdi.

Son olarak,bir zahmet Emre'nin gbt kayıtlarını da kıza versinler !
Ak koyun kara koyun belli olsun.

Çifte standartı yaratan biziz zar dikimi ne kadar yüksek bizde...

Kıza soru sordu ise bu yönde ona da sorma hakkı doğuyor ve geçmişimde yaşadım sevgililerim oldu demesi yeterli gelirdi çok mu üsteliyor hadi sana bay bay ha acil evlenmesi lazımsa o ayrı... Eşin olacak insana bilmesi gerekeni yeteri kadar söylesen yeterli daha sonra çıksaydı rezil olurdu bence yine şanslı kız şuan en baştan öğrenilmiş belli eylemler.

Son cümlene katılıyorum ama.

Ben hala polisin yaptigi rezillikteyim, bence polisler sikayet edilmeli. Acik acik suc islemisler.

Turk polisine oldum olasi guvenmemisimdir, bu olay da bunu percinledi. Gozaltinda yaptiklari iskenceden, attiklari dayaklardan tut; hatir-gonulle kayirma ve olaylari ortbas etmede masallahi var polis teskilatimizin.

Yani sonucta bunlar hukumetin suc islenmesi durumunda, gerekirse kullanacagi seyler, orta mali bilgiler degil. Devletin tuttugu ozel bilgileri polis hatir-gonul dagitiyor, konu sahibesinin esi kendi haddi olmayan islere burun sokmak yerine somut bir suc isleseydi, taciz, santaj veya tecavuz gibi bir suc isleseydi ne olacakti ?

Her onune gelene ya bizim de ev adreslerimizi, is adreslerimizi, hayatimizin diger kayitlarini veriyorlarsa, ya biz de sapik kisilerin ellerine dusersek? Polisin gorevi Turkiyede pek oyle olmasa da yasalar cercevesinde toplum duzenini saglamak, yani yasalar cercevesinde davranmak !

Polisimize Allah akil fikir versin, Turkiye de kimse polisin insafina kalmasin.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…