Eşim resti çekti!

vuslata hasretim

En güzel dua "M"
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2015
282
402
103
Selam kızlar. Fikir danışmak amaçlı açtım konuyu.

8 aylık evliyim. Eşimle aramızda bir problem yok çok şükür. Sorunumuz eşimin işiyle ilgili...
Eşim babasının yanında çalışıyor. Ancak kayınpederimin sabit verdiği bir ücret yok, ihtiyacı olan kadarını alabiliyor eşim. Örneğin; al bu 700 lirayı kiranı öde, al bu 80 lirayı faturanı öde gibi. Bu işleyiş bayadır böyle gidiyor çocukluğından beri diyebilirim.

Eşim de artık evli olduğunun, eskisi gibi harçlık sistemiyle geçinemeyeceğinin farkedilmesini istiyor. Babası tarafından müşterilerin veya birilerinin yanında azarlanması, fırçalanması da cabası. Ki eşim kendisine verilen her işi hakkıyla yerine getiren biri ve bu muameleyi haketmiyor.

Neyse en son geçtiğimiz günlerde babası yine müşterinin yanında azarlayınca eşimde ipler koptu. Babasına artık kendisiyle çalışmak istemediğini, kendine başka bir iş bakacağını söyledi. Babası izin vermese de eşim çok kararlı ve bu konuda en büyük destekçisi benim.

Gelelim asıl soruya. Eşim daha önce bekarken yine böyle resti çekip beş parasız istanbula gidip Allah'ın da yardımıyla güzel bir iş bulmuştu. Ancak bir senenin sonunda babasının bazı iş vaatlerine inanıp geri dönmüştü ve tabi ki pişman olmuştu.

Şimdi o işine geri dönebileceğini öğrendi oradaki iş arkadaşlarını arayarak. Ancak bazı nedenlerden ötürü 5 ay sonra dönebiliyor. Sorum şu ki; evli bir insan 3 bin lira maaşla İstanbul gibi bir yerde geçinebilir mi? İstanbul'da yaşayanlar beni aydınlatırsanız memnun olurum. Bu arada bana da iş bakıyoruz.

İstanbulda kiralar ateş pahası, 3000 in 1000i 1500ü kiraya gidebilir... siz de çalışırsanız elbet geçinirsiniz. En azından özgür olursunuz baba boyunduruğu altında yaşamazsınız..

İstanbulda sizi üzmek istemem ama 3000 tl ile biraz zor
ilçeden ilçeye değişiyor ama kiralar 1200 1000 tl malesef
taşınmak için de ayrı bir masraf

olmazsa eşiniz önden gider idareten biyerde kalır para biriktirir sonra da sizi götürür
bu arada sizde gidince bir işe girerseniz rahatlarsınız

İstanbulda kiralar ateş pahası, 3000 in 1000i 1500ü kiraya gidebilir... siz de çalışırsanız elbet geçinirsiniz. En azından özgür olursunuz baba boyunduruğu altında yaşamazsınız..

Söylediğiniz durumda bile şu anki durumumuzdan iyi oluyoruz aslında.

Bu arada kayınpederimin işleri çok iyi ama baba oğul bir arada olmuyormuş demek ki.

Yasayacaginiz semte göre değişir bu. Basta birazcik kendinizi para anlaminda sikmaniz gerekebilir oda tasinma vs. giden masraflar icin. Ama işleri toplayinca rahatlikla gecinirsiz hem sizde is ariyormussunuz

Arkadaşlarının söyledğine göre 700 e 800 e kiralık evler varmış gideceğimiz yerde.
Biz de öyle düşündük zaten eşim gidip bir iki ay çalışacak ben de o sırada annemde kalacağım.

Hangi civarda oturmak istiyorsunuz? İşyeri ne tarafta?

Taşınma masrafları için kenarda birikmişiniz var mı?

Bakın 3 bin fazla gibi görünse de İstanbul'a göre az bir gelir. Kiralar 1500 den aşağı neredeyse Yok. Sizin desteğinizle elbette geçinilir

Sizde çalışırsanız geçirirsiniz bence. Düzenli bir gelir olunca kafanız rahat eder nereye ne kadar harcayacağınızı da ona göre belirlersiniz.

geçinemez asla.... ama sizde çalışırsanız birinizin ki kiraya gider diğerinizinki ile de kalan masrafları karşılarsınız...

Bekarken bile saçma hele evliyken,baba karım ağdaya gidecek 100 TL ver diye mi isteyecek, bence geçinilir sen de çalışacaksın sanırım,bu çileye değmez

Çok haklısın. Ama inan bırak ağdaya gitmeyi kendime bir çöp bile almadım evlendiğimden beri sırf eşim zor durumda kalmasın diye. Ama eşim yine de herşeyimle ilgilenir sağolsun eline az bi miktar para geçse tutar hepsini bana verir. Ama böyle de ömür geçmez.

Harçlıktan iyidir neyini düşünüyosun
Ve özgürsün minnetin yok kimseye bunu hiçbişeye değişmem

Arkadaşlarının söyledğine göre 700 e 800 e kiralık evler varmış gideceğimiz yerde.
Biz de öyle düşündük zaten eşim gidip bir iki ay çalışacak ben de o sırada annemde kalacağım.
hangi ilçe?
en güzeli öyle zaten konu sahibi
kp boyunduruğundan da çıkın artık
çocuğunuz var mı?

İş hangi semtte ?
Arkadaşım İstanbulda ucuz semtlerde var beylikdüzü esenyurt 700den başlar kira ama normal bi daire 5000 olanda var oyüzden iş nerede o önemli

Ben hala anne babamla yaşıyorum babam 2000tl annemde 2200 tl gibi bir maaş alıyor ev kirası 750 tl (gayet güzek ve büyük bir evimiz var) yani geçinmek isteyen geçinebilir hemde çok rahat ama problem yok mu? Tabiki var İstanbulda iş garantisi olacak mı? işe başlar ama eleman değişimi çok fazla ayrıca şehrin neresinde kalacağınızda büyük etken yani kısaca Allah dilerse her şey olur önemli olan babasına küs bir şekilde ayrılmaması ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…