- 17 Şubat 2015
- 282
- 402
- 103
- Konu Sahibi vuslata hasretim
-
Gideceğiniz semt neresi? Ona göre cevap verebilirim.
Atakentte 1000 1500 evler daha arkalara armağanevlere doğru giderseniz 1000 liradan biraz daha ucuz bulursunuz
Kızlar şimdi arayıp net bi şekilde öğrendim. Ümraniye yenidoğanmış gideceğimiz yer. Eşim bikaç farklı semt isminden bahsettiği için bende de karışıklıklar oldu kusura bakmayın :)
Hımm Sancaktepe. Oralar ucuzdur gayet iyi geçinirsiniz bence. Kafanız da rahat olur.Yenidoğan dedi eşim şimdi arayıp sordum.
ataşehirde hiç bulamazsınız... maalesef kiralar çok yüksek, ama dediiğim gibi siz de bir iş bulursanız en azından kira ve faturaları ödersiniz, eşinizin geliriyle de geçinirsinz, zamanla kazancınız da artar zaten.
Atakentte nerde çalışacak ?
Hiç altın vs de mi yok? Keşke yalnız bırakmasaydınız.
Şu an hangi şehirdesiniz? İstanbul da ki işi daha mı garanti sizce?
Ben atakentte çalışıyorum da yakınlarda ev bulmanız için yardımcı olurdum ondan sordum canım :)Canım inan İstanbul'u çok bilmiyorum Atakent yerine Ataşehir de olabilir emin değilim :)
Dürüst, çalışkan insan her yerde iş var. Ne güzel.Altın mevzusu biraz karışık. Düğünde takılan altın para vs. hepsi bize verilecekti normalde. Ama babası onlarla bir ev alıp içini yaptırdı evi satıp parasını bize verecek ama evin satılmasını bekleyene kadar ölme eşeğim ölme.
İstanbulda çalışacağı yerde eşim daha önce bir sene çalışmış. İşvereninden çalışanına herkese kendini çok sevdirmiş. Geldiğinde işin hazır diyorlar
Ben atakentte çalışıyorum da yakınlarda ev bulmanız için yardımcı olurdum ondan sordum canım :)
Dürüst, çalışkan insan her yerde iş var. Ne güzel.
Ev resmen sizin ya, satılmıyorsa da kiraya verseniz, ne güzel ek gelir olurdu size.
Babasının harçlıklarındansa maaşlı işte çalışmak elbette çok daha iyi. Bu kadar zaman iyi sabretmişsiniz. Gidin tabii.
İstanbul zor ama harcamalarınızı kontrol altında tutar, siz de çalışırsanız olur, neden olmasın.
Ev babasının üstüne canım. Takıların üstünü tamamlayıp da aldı evi. Satılınca bizden aldığı kadarını verecek paranın. O da kaç sene sürer bilmiyorum.
o evi unutun
ölürse ancak miras payınızı alırsınız
Ulkemizdeki memur maaslarindan haberiniz yok galiba nice insanlar 3000 lira ile cocuk okutup kira odeyip ev gecindiriyor.Bu parayla Turkiye'nin her yerinde gecinebilirsiniz.Tabi luks bir yasam hayal etmiyorsanizSelam kızlar. Fikir danışmak amaçlı açtım konuyu.
8 aylık evliyim. Eşimle aramızda bir problem yok çok şükür. Sorunumuz eşimin işiyle ilgili...
Eşim babasının yanında çalışıyor. Ancak kayınpederimin sabit verdiği bir ücret yok, ihtiyacı olan kadarını alabiliyor eşim. Örneğin; al bu 700 lirayı kiranı öde, al bu 80 lirayı faturanı öde gibi. Bu işleyiş bayadır böyle gidiyor çocukluğından beri diyebilirim.
Eşim de artık evli olduğunun, eskisi gibi harçlık sistemiyle geçinemeyeceğinin farkedilmesini istiyor. Babası tarafından müşterilerin veya birilerinin yanında azarlanması, fırçalanması da cabası. Ki eşim kendisine verilen her işi hakkıyla yerine getiren biri ve bu muameleyi haketmiyor.
Neyse en son geçtiğimiz günlerde babası yine müşterinin yanında azarlayınca eşimde ipler koptu. Babasına artık kendisiyle çalışmak istemediğini, kendine başka bir iş bakacağını söyledi. Babası izin vermese de eşim çok kararlı ve bu konuda en büyük destekçisi benim.
Gelelim asıl soruya. Eşim daha önce bekarken yine böyle resti çekip beş parasız istanbula gidip Allah'ın da yardımıyla güzel bir iş bulmuştu. Ancak bir senenin sonunda babasının bazı iş vaatlerine inanıp geri dönmüştü ve tabi ki pişman olmuştu.
Şimdi o işine geri dönebileceğini öğrendi oradaki iş arkadaşlarını arayarak. Ancak bazı nedenlerden ötürü 5 ay sonra dönebiliyor. Sorum şu ki; evli bir insan 3 bin lira maaşla İstanbul gibi bir yerde geçinebilir mi? İstanbul'da yaşayanlar beni aydınlatırsanız memnun olurum. Bu arada bana da iş bakıyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?