Eşim resti çekti!

Sizde çalışırsanız geçirirsiniz bence. Düzenli bir gelir olunca kafanız rahat eder nereye ne kadar harcayacağınızı da ona göre belirlersiniz.

Ben de bir yandan iş bakıyorum. Eşimin istanbuldaki arladaşı benim için de bir iş ayarlayacak. O ayarlayamasa bile ben iyi kötü demeyip bi işe girip çalışacağım inşallah.

Babada ki IQ 50 falan sanırım; sizin hiç mi onun düşenemediği bir gideriniz, ya da küçük lüksleriniz olmayacak?

İstanbul da hangi semte geleceksiniz? Taşınamaya yetecek biraz birikim varsa bence şu andaki halden iyisiniz olursunuz.

Siz de iş bulursanız, missler gibi özgür yaşarsınız.

Ama bence baba bu resti görecek, maaşa bağlayıp göndermiyecek.

İnşallah biz de böyle bir düzen oturtabiliriz. Şu an babasıyla küs değil babası gideceğimize pek ihtimal vermiyor. Önümüzde gitmek içşn 5 aylık bir süreç var. Her şeyin hayırlısı...

En basit asgari ücret dahi alsan ki toplam da 4400 eder. 1 tl kira 1 tl evin giderleri olsa kenara para bile atarsınız.

Atakentte nerde çalışacak ?

Eşim ufak tefek harçlıklar alıyor yerine göre ama böyle yaşamak zoruna gidiyor haliyle. Adam yerine konmuyorum hala beni çocuk gibi görüyor diye içerleniyor. Maalesef hiç birikimimiz yok. O yüzden eşim bir iki ay önceden gidip ev taşıma, ev bulma vs işleri için para biriktirecek.

Geçmez elbette önünü görüp bi taksite giremezsin ya da acil durumlarda baba mı aranacak yani, adam sizi ölmeyecek kadar finanse ediyormuş, zorunlu giderleri veriyormuş, onun adı bide size baktı olur biliyo musun, eşinin çalıştığı göze gelmez

Hiç altın vs de mi yok? Keşke yalnız bırakmasaydınız.

Şu an hangi şehirdesiniz? İstanbul da ki işi daha mı garanti sizce?

siz de çalışırsanız geçirinirsiniz ama atakentte 700 liraya kiralık ev bulamazsınız, bulsanız da akarı kokarı bitmez.
ha ben böyle bir durumda olsam hamallık yapar yine de o baba olacak adama karın tokluğuna kölelik yapmazdım.

İnşallah biz de böyle bir düzen oturtabiliriz. Şu an babasıyla küs değil babası gideceğimize pek ihtimal vermiyor. Önümüzde gitmek içşn 5 aylık bir süreç var. Her şeyin hayırlısı...
Elinizde belli bir miktar para olursa evi ilk tuttuğunuzda biraz para gerekiyor çünkü çok rahat toparlarsınız biz depremden dolayı geldik sıfır eşya ile geldik kıyafet bile almadık ama çok şükür evimizde güzel durumuzda iyi üniversite parasıni bile çikariyoruz

Aynen öyle. Eşim iş yerini adam edebilmek düzene sokabilmek için aylarca çalıştı didindi ve yaptı da. Ama babası en ufak bir tartışmada sen ne yaptın ki, senden adam olmaz diyebiliyor. Yaptığı hiç bir şey görülmüyor maalesef.

Ben de iş arıyorum bir yandan. Atakent değil ataşehir de olabilir belki de ikisi yakın yerler emin değilim yabancıyım İstanbul'a. Ama emin ol 700 değil 1500 lira kira da versek şimdiki durumumuzdan daha iyi oluyoruz.

Arkadaşım İstanbulda 4 çocukla ve 2000 tl maaşla geçinen aileler tanıyorum ben, üstelik çok da güzel geçiniyorlar.
Kiralar bölgelere göre ciddi farklılıklar gösteriyor. Ümraniye de bölge bölge kira rakamlarının değiştiği bi yer, 1500 tlye de 700 tlye ev var. ortalama 1000 tl ye ev tutsanız masraflarınız 1000 tl tutsa elinize 1000 tl daha kalır, bi de siz çalışsanız yaşam kalitenizi bile yükseltirsiniz. İlk zamanlar biraz diş sıkarsınız ama her sabrın sonu keramet, çok isabetli bi karar almışsınız.
Ama sizi uyarayım İstanbul çok güzel şahane bir şehir ama yaşaması zordur, maddi manevi her şekilde..
Henüz 6 ay önce İstanbuldan Ankaraya taşındık.. İstanbulun zor şehir olduğunu başka şehirde yaşayınca daha da iyi anladım.

Ben de iş arıyorum bir yandan. Atakent değil ataşehir de olabilir belki de ikisi yakın yerler emin değilim yabancıyım İstanbul'a. Ama emin ol 700 değil 1500 lira kira da versek şimdiki durumumuzdan daha iyi oluyoruz.

ataşehirde hiç bulamazsınız... maalesef kiralar çok yüksek, ama dediiğim gibi siz de bir iş bulursanız en azından kira ve faturaları ödersiniz, eşinizin geliriyle de geçinirsinz, zamanla kazancınız da artar zaten.

Kızlar şimdi arayıp net bi şekilde öğrendim. Ümraniye yenidoğanmış gideceğimiz yer. Eşim bikaç farklı semt isminden bahsettiği için bende de karışıklıklar oldu kusura bakmayın :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…