- 17 Şubat 2015
- 282
- 402
- 103
- Konu Sahibi vuslata hasretim
-
Sizde çalışırsanız geçirirsiniz bence. Düzenli bir gelir olunca kafanız rahat eder nereye ne kadar harcayacağınızı da ona göre belirlersiniz.
İş hangi semtte ?
Arkadaşım İstanbulda ucuz semtlerde var beylikdüzü esenyurt 700den başlar kira ama normal bi daire 5000 olanda var oyüzden iş nerede o önemli
Harçlıktan iyidir neyini düşünüyosun
Ve özgürsün minnetin yok kimseye bunu hiçbişeye değişmem
hangi ilçe?
en güzeli öyle zaten konu sahibi
kp boyunduruğundan da çıkın artık
çocuğunuz var mı?
Ben hala anne babamla yaşıyorum babam 2000tl annemde 2200 tl gibi bir maaş alıyor ev kirası 750 tl (gayet güzek ve büyük bir evimiz var) yani geçinmek isteyen geçinebilir hemde çok rahat ama problem yok mu? Tabiki var İstanbulda iş garantisi olacak mı? işe başlar ama eleman değişimi çok fazla ayrıca şehrin neresinde kalacağınızda büyük etken yani kısaca Allah dilerse her şey olur önemli olan babasına küs bir şekilde ayrılmaması ...
Atakentte nerde çalışacak ?Selam kızlar. Fikir danışmak amaçlı açtım konuyu.
8 aylık evliyim. Eşimle aramızda bir problem yok çok şükür. Sorunumuz eşimin işiyle ilgili...
Eşim babasının yanında çalışıyor. Ancak kayınpederimin sabit verdiği bir ücret yok, ihtiyacı olan kadarını alabiliyor eşim. Örneğin; al bu 700 lirayı kiranı öde, al bu 80 lirayı faturanı öde gibi. Bu işleyiş bayadır böyle gidiyor çocukluğından beri diyebilirim.
Eşim de artık evli olduğunun, eskisi gibi harçlık sistemiyle geçinemeyeceğinin farkedilmesini istiyor. Babası tarafından müşterilerin veya birilerinin yanında azarlanması, fırçalanması da cabası. Ki eşim kendisine verilen her işi hakkıyla yerine getiren biri ve bu muameleyi haketmiyor.
Neyse en son geçtiğimiz günlerde babası yine müşterinin yanında azarlayınca eşimde ipler koptu. Babasına artık kendisiyle çalışmak istemediğini, kendine başka bir iş bakacağını söyledi. Babası izin vermese de eşim çok kararlı ve bu konuda en büyük destekçisi benim.
Gelelim asıl soruya. Eşim daha önce bekarken yine böyle resti çekip beş parasız istanbula gidip Allah'ın da yardımıyla güzel bir iş bulmuştu. Ancak bir senenin sonunda babasının bazı iş vaatlerine inanıp geri dönmüştü ve tabi ki pişman olmuştu.
Şimdi o işine geri dönebileceğini öğrendi oradaki iş arkadaşlarını arayarak. Ancak bazı nedenlerden ötürü 5 ay sonra dönebiliyor. Sorum şu ki; evli bir insan 3 bin lira maaşla İstanbul gibi bir yerde geçinebilir mi? İstanbul'da yaşayanlar beni aydınlatırsanız memnun olurum. Bu arada bana da iş bakıyoruz.
Babada ki IQ 50 falan sanırım; sizin hiç mi onun düşenemediği bir gideriniz, ya da küçük lüksleriniz olmayacak?
İstanbul da hangi semte geleceksiniz? Taşınamaya yetecek biraz birikim varsa bence şu andaki halden iyisiniz olursunuz.
Siz de iş bulursanız, missler gibi özgür yaşarsınız.
Ama bence baba bu resti görecek, maaşa bağlayıp göndermiyecek.
Çok haklısın. Ama inan bırak ağdaya gitmeyi kendime bir çöp bile almadım evlendiğimden beri sırf eşim zor durumda kalmasın diye. Ama eşim yine de herşeyimle ilgilenir sağolsun eline az bi miktar para geçse tutar hepsini bana verir. Ama böyle de ömür geçmez.
Atakentte nerde çalışacak ?
Hiç altın vs de mi yok? Keşke yalnız bırakmasaydınız.Eşim ufak tefek harçlıklar alıyor yerine göre ama böyle yaşamak zoruna gidiyor haliyle. Adam yerine konmuyorum hala beni çocuk gibi görüyor diye içerleniyor. Maalesef hiç birikimimiz yok. O yüzden eşim bir iki ay önceden gidip ev taşıma, ev bulma vs işleri için para biriktirecek.
Elinizde belli bir miktar para olursa evi ilk tuttuğunuzda biraz para gerekiyor çünkü çok rahat toparlarsınız biz depremden dolayı geldik sıfır eşya ile geldik kıyafet bile almadık ama çok şükür evimizde güzel durumuzda iyi üniversite parasıni bile çikariyoruzİnşallah biz de böyle bir düzen oturtabiliriz. Şu an babasıyla küs değil babası gideceğimize pek ihtimal vermiyor. Önümüzde gitmek içşn 5 aylık bir süreç var. Her şeyin hayırlısı...
Geçmez elbette önünü görüp bi taksite giremezsin ya da acil durumlarda baba mı aranacak yani, adam sizi ölmeyecek kadar finanse ediyormuş, zorunlu giderleri veriyormuş, onun adı bide size baktı olur biliyo musun, eşinin çalıştığı göze gelmez
siz de çalışırsanız geçirinirsiniz ama atakentte 700 liraya kiralık ev bulamazsınız, bulsanız da akarı kokarı bitmez.
ha ben böyle bir durumda olsam hamallık yapar yine de o baba olacak adama karın tokluğuna kölelik yapmazdım.
Ben de iş arıyorum bir yandan. Atakent değil ataşehir de olabilir belki de ikisi yakın yerler emin değilim yabancıyım İstanbul'a. Ama emin ol 700 değil 1500 lira kira da versek şimdiki durumumuzdan daha iyi oluyoruz.
Canım Ümraniye Atakent'te
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?