- Konu Sahibi vuslata hasretim
-
Çocuğumuz yok. İş atakente ama bu ev kısmı için sefatepesi denmişti sanırım çok bilmiyorum İstanbul'u.
Yenidoğan dedi eşim şimdi arayıp sordum.
evet önce eşin gitsin 2-3 -4 ay calışsın. evi bhalletsin. ilaaa 3 oda solan olması gerekmiyor cocuk yoksa ve ki düşünmeyin derim. 1+1 bile olur size.Selam kızlar. Fikir danışmak amaçlı açtım konuyu.
8 aylık evliyim. Eşimle aramızda bir problem yok çok şükür. Sorunumuz eşimin işiyle ilgili...
Eşim babasının yanında çalışıyor. Ancak kayınpederimin sabit verdiği bir ücret yok, ihtiyacı olan kadarını alabiliyor eşim. Örneğin; al bu 700 lirayı kiranı öde, al bu 80 lirayı faturanı öde gibi. Bu işleyiş bayadır böyle gidiyor çocukluğından beri diyebilirim.
Eşim de artık evli olduğunun, eskisi gibi harçlık sistemiyle geçinemeyeceğinin farkedilmesini istiyor. Babası tarafından müşterilerin veya birilerinin yanında azarlanması, fırçalanması da cabası. Ki eşim kendisine verilen her işi hakkıyla yerine getiren biri ve bu muameleyi haketmiyor.
Neyse en son geçtiğimiz günlerde babası yine müşterinin yanında azarlayınca eşimde ipler koptu. Babasına artık kendisiyle çalışmak istemediğini, kendine başka bir iş bakacağını söyledi. Babası izin vermese de eşim çok kararlı ve bu konuda en büyük destekçisi benim.
Gelelim asıl soruya. Eşim daha önce bekarken yine böyle resti çekip beş parasız istanbula gidip Allah'ın da yardımıyla güzel bir iş bulmuştu. Ancak bir senenin sonunda babasının bazı iş vaatlerine inanıp geri dönmüştü ve tabi ki pişman olmuştu.
Şimdi o işine geri dönebileceğini öğrendi oradaki iş arkadaşlarını arayarak. Ancak bazı nedenlerden ötürü 5 ay sonra dönebiliyor. Sorum şu ki; evli bir insan 3 bin lira maaşla İstanbul gibi bir yerde geçinebilir mi? İstanbul'da yaşayanlar beni aydınlatırsanız memnun olurum. Bu arada bana da iş bakıyoruz.
Ayy baskici bir kp daha. Iyi kazaniyor da madem ogluna neden harclik verir gibi cocuk yerine koyuyor nasil baba bunlar ben anlamiyorum. Benim kp de oyle. Bence siz de calisirsaniz rahat gecinirsiniz ama 1000 den asagi duzgun evde oturmak imkansiz.
Ben yenidoganda oturdum. 1500 tl ye de 400 tlye de ev var. Cadde ustu pahali az arka sokaklar uygun. Bence gecinirsiniz. Ustelik azicik asim kaygisiz basim demisler, en azindan gelirinizi giderinizi bilirsiniz. Isi kabul edin bence.
Sefa tepesi sancaktepede yenidoğanda yani orası uygun kira olarak ta pazar olarak ta gecinirsiniz sizde calisirsanizÇocuğumuz yok. İş atakente ama bu ev kısmı için sefatepesi denmişti sanırım çok bilmiyorum İstanbul'u.
Söylediğiniz durumda bile şu anki durumumuzdan iyi oluyoruz aslında.
Bu arada kayınpederimin işleri çok iyi ama baba oğul bir arada olmuyormuş demek ki.
semtine ve evine göre kiralar 700 tlden başlıyor.Selam kızlar. Fikir danışmak amaçlı açtım konuyu.
8 aylık evliyim. Eşimle aramızda bir problem yok çok şükür. Sorunumuz eşimin işiyle ilgili...
Eşim babasının yanında çalışıyor. Ancak kayınpederimin sabit verdiği bir ücret yok, ihtiyacı olan kadarını alabiliyor eşim. Örneğin; al bu 700 lirayı kiranı öde, al bu 80 lirayı faturanı öde gibi. Bu işleyiş bayadır böyle gidiyor çocukluğından beri diyebilirim.
Eşim de artık evli olduğunun, eskisi gibi harçlık sistemiyle geçinemeyeceğinin farkedilmesini istiyor. Babası tarafından müşterilerin veya birilerinin yanında azarlanması, fırçalanması da cabası. Ki eşim kendisine verilen her işi hakkıyla yerine getiren biri ve bu muameleyi haketmiyor.
Neyse en son geçtiğimiz günlerde babası yine müşterinin yanında azarlayınca eşimde ipler koptu. Babasına artık kendisiyle çalışmak istemediğini, kendine başka bir iş bakacağını söyledi. Babası izin vermese de eşim çok kararlı ve bu konuda en büyük destekçisi benim.
Gelelim asıl soruya. Eşim daha önce bekarken yine böyle resti çekip beş parasız istanbula gidip Allah'ın da yardımıyla güzel bir iş bulmuştu. Ancak bir senenin sonunda babasının bazı iş vaatlerine inanıp geri dönmüştü ve tabi ki pişman olmuştu.
Şimdi o işine geri dönebileceğini öğrendi oradaki iş arkadaşlarını arayarak. Ancak bazı nedenlerden ötürü 5 ay sonra dönebiliyor. Sorum şu ki; evli bir insan 3 bin lira maaşla İstanbul gibi bir yerde geçinebilir mi? İstanbul'da yaşayanlar beni aydınlatırsanız memnun olurum. Bu arada bana da iş bakıyoruz.
Aynen öyle. Eşim neredeyse her hafta eve yine babamla tartıştık diyerek geliyor. İnşallah dediğin gibi olur canım.Kesinlikle böyle bir fırsat çıkmışsa karşınıza değerlendirin.baba oğul bir arada çalışması çok çok yıpratıcı .15 yıldır bu durumu yaşıyorum.kavgalar, küslükler hiç bitmez.3000 liraya bencede gecinebilirsini.istanbul' da yaşam standartları semtlere göre değişir.
Valla disinizi sikin biraz sizde is bulursunuz gecinirsiniz. 2 oda 1 mutfak olsun icinde huzur olsun yeter kafasindaysaniz. Bekleriz...Selam kızlar. Fikir danışmak amaçlı açtım konuyu.
Ümraniye armaganevlerde oturuyorum bu civarda kiralar 1300-1400 civarı. Eşinizin eline net 3 bin maaş gececekse (yol yemek haric) ve siz de asgari ücretle bile olsa bir yerde çalışacaksanız yeterli gibi duruyor sadece eşiniz özelde çalışacağı için her zaman işten çıkarılma durumu olabilir bu nedenle para biriktirebiliyor olmanız gerekir. Ayrıca kiralar her sene yüzde 10 zamlaniyor ve çocuk da düşündüğünüzde biraz birikiminiz olması sizi o durumda rahat ettirir.Aynen öyle. Eşim neredeyse her hafta eve yine babamla tartıştık diyerek geliyor. İnşallah dediğin gibi olur canım.
Tamamen muhite bağlı. Floryada 3 bin liraya bodrum daire bile bulamazsiniz ama esenyurtta 800 900 liraya eli ayağı duzgun evlerde oturabilirsiniz.
Işi ne tarafta olacak eşinizin, işine yakın yerlerdeki kiralari arastirin
Yorumlari okudum sancaktepe yenidogan oralarda kiralar epey uygun. 1000 liraya iyi bi evde oturursunuz. Hatta iki kisiyiz ve yeni duzen kuruyoruz deyip biraz daha küçük ve uygun tercih edebilirsiniz bence. Yine de işi kesinlesmeden evinizi tasimayin bu cok önemli. Çünkü ciddi bi birikmisiniz olmadan istanbulda yasamak cooook zor
Tamamen muhite bağlı. Floryada 3 bin liraya bodrum daire bile bulamazsiniz ama esenyurtta 800 900 liraya eli ayağı duzgun evlerde oturabilirsiniz.
Işi ne tarafta olacak eşinizin, işine yakın yerlerdeki kiralari arastirin
Yorumlari okudum sancaktepe yenidogan oralarda kiralar epey uygun. 1000 liraya iyi bi evde oturursunuz. Hatta iki kisiyiz ve yeni duzen kuruyoruz deyip biraz daha küçük ve uygun tercih edebilirsiniz bence. Yine de işi kesinlesmeden evinizi tasimayin bu cok önemli. Çünkü ciddi bi birikmisiniz olmadan istanbulda yasamak cooook zor
Sehirler arasi nakliye ucretleri yuksek, yeni tasindiginiz eve hic bisey yapmasaniz bile boya badana yapmaniz sart ki baska ufak tadilat masraflari da cikabilir, perdeler uymaz yenileri gerekir, halilar uymaz yenileri gerekebilir. Ayrıca depozito veriliyor bir veya iki kira miktarı. Yeni evin faturalarını üstünüze almak da baya bi masraf çıkarır size. Gozunuzu korkutmak istemiyorum bence karariniz dogru. Ama gercekci olun ki uzulmeyin. Bunlari hesaplayin. Veya 3 5 ay ayrı yaşamayı göze alin, eşiniz çalışıp hiç harcamamaya gayret gosterip bir kac maas biriktirsin ki, duzeninizi kurabilesiniz. Çünkü saydigim masraflar kacinilmazEşim işe girip bikaç ay çalışmadan evi taşımamız söz konusu değil zaten. Bir kolye ve bileklik dışında hiç birikimimiz yok. Onlar da başta bir düzen kurmamıza yardımcı olur umarım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?