- 17 Şubat 2015
- 282
- 402
- 103
- Konu Sahibi vuslata hasretim
-
Sehirler arasi nakliye ucretleri yuksek, yeni tasindiginiz eve hic bisey yapmasaniz bile boya badana yapmaniz sart ki baska ufak tadilat masraflari da cikabilir, perdeler uymaz yenileri gerekir, halilar uymaz yenileri gerekebilir. Ayrıca depozito veriliyor bir veya iki kira miktarı. Yeni evin faturalarını üstünüze almak da baya bi masraf çıkarır size. Gozunuzu korkutmak istemiyorum bence karariniz dogru. Ama gercekci olun ki uzulmeyin. Bunlari hesaplayin. Veya 3 5 ay ayrı yaşamayı göze alin, eşiniz çalışıp hiç harcamamaya gayret gosterip bir kac maas biriktirsin ki, duzeninizi kurabilesiniz. Çünkü saydigim masraflar kacinilmaz
Size bagli olmakla birlikte babanin harclik usulu verdigi paradan cok cok daha iyidir.Selam kızlar. Fikir danışmak amaçlı açtım konuyu.
8 aylık evliyim. Eşimle aramızda bir problem yok çok şükür. Sorunumuz eşimin işiyle ilgili...
Eşim babasının yanında çalışıyor. Ancak kayınpederimin sabit verdiği bir ücret yok, ihtiyacı olan kadarını alabiliyor eşim. Örneğin; al bu 700 lirayı kiranı öde, al bu 80 lirayı faturanı öde gibi. Bu işleyiş bayadır böyle gidiyor çocukluğından beri diyebilirim.
Eşim de artık evli olduğunun, eskisi gibi harçlık sistemiyle geçinemeyeceğinin farkedilmesini istiyor. Babası tarafından müşterilerin veya birilerinin yanında azarlanması, fırçalanması da cabası. Ki eşim kendisine verilen her işi hakkıyla yerine getiren biri ve bu muameleyi haketmiyor.
Neyse en son geçtiğimiz günlerde babası yine müşterinin yanında azarlayınca eşimde ipler koptu. Babasına artık kendisiyle çalışmak istemediğini, kendine başka bir iş bakacağını söyledi. Babası izin vermese de eşim çok kararlı ve bu konuda en büyük destekçisi benim.
Gelelim asıl soruya. Eşim daha önce bekarken yine böyle resti çekip beş parasız istanbula gidip Allah'ın da yardımıyla güzel bir iş bulmuştu. Ancak bir senenin sonunda babasının bazı iş vaatlerine inanıp geri dönmüştü ve tabi ki pişman olmuştu.
Şimdi o işine geri dönebileceğini öğrendi oradaki iş arkadaşlarını arayarak. Ancak bazı nedenlerden ötürü 5 ay sonra dönebiliyor. Sorum şu ki; evli bir insan 3 bin lira maaşla İstanbul gibi bir yerde geçinebilir mi? İstanbul'da yaşayanlar beni aydınlatırsanız memnun olurum. Bu arada bana da iş bakıyoruz.
Emlak sitelerinden bakabilirsin eşin daha önce gelmiş çalışmış biliyordur semtleri falan ordan o bölgenin kiralara bakın asgari ücretle geçinende var özel zevkleriniz yoksa yeter sende çalışacakmışsın geçinir gidersiniz
Güzel kardeşim konunu okudum direk bir akrabam düştü aklıma ay bunlarda sizin hesap calisyolardi ekmek parası bile vermiyolardi onlar alırsa evde ekmek oluyodu misafir gelse onlara söylüyordu vergi oldu bez alırlarsa ne alâ anliycagin kabus gibi sakin düşmeyin bu durumlara gidin karı koca çalışın dediğim semtlerde üsküdar tarafında falan var 700 den baslayan daireler en azından beklenti içinde olunmaz kendi param der ona göre hesap yaparsınız 3 bin yeter hesap belli gider tablosu çıkarın yani para biriktirmeye gelmiyosunuz ilerde oda olur tabiki ama bak kuzenim bosandi kurtuldu şükür sende belli süre sonra dayanamazsin
Boş ver sen geçinebilir miyiz diye düşünmeyi. Gidin bir şekilde mutlaka yolu bulunur özgürlük olduktan sonra. Sen de bir iş bulursun asgari ücret de alsan idare edersiniz. Ayağınızı yorganınıza göre uzatırsınız olur biter. Biraz ucuz bir ilçeye yerleşirsiniz.Söylediğiniz durumda bile şu anki durumumuzdan iyi oluyoruz aslında.
Bu arada kayınpederimin işleri çok iyi ama baba oğul bir arada olmuyormuş demek ki.
Sevindim adınızaTeşekkür ediyorum tekrardan güzel yorumlarınız için.
Eşim dün babasıyla sakin bi şekilde konuşmuş. Babası hak vermiş ve bize her zaman destek olacağını söylemiş. Küs ayrılmak istemiyordum şimdi içim çok daha rahat.
Babası eşinizin sigortasını yatırıyor muydu onu merak ettim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?