Eşim sana artık güvenmiyorum dedi

7 yıldır iciyorum. 6 yıldır evliyim. Evlenmeden önce çok az içiyordum eşime söyleme gereği duymadım o da sormadı. Arkadaş ortamlarında içerdim. Yalnizken tek tük içerdim. Bir tek hamilelik ve emzirme dönemi içmedim. Sonrasında arttı. Bir kere eşim sordu o zaman tek tük zamanıydı anlamıştı ama söyledim bir daha olmayacak dedim. Sonra paket buldu. O zaman söz verdim ve tuttumda 3 ay kadar arkadaşlarım da biliyordu bıraktığımı. Sonra yine başladım ve dün gece bunlar oldu işte. Ben eşime hak veriyorum bence de Güven meselesi bu. İllaki her ilişkinin dinamiginde güveni zedeleyen şey aldatma olacak diye birşey yok. Benjm sozume guvenmisti. Ama ben boşa cikardim ve artık ne desem ne yapsam boş gibi hissediyorum. Mutluluğumuzu mahvettim :KK43:
hanımkeleşimigetir ablaya yazmıştım onu alıntılayıp konu sahibi :D
o yüzden hanım abla yazdım hee yanlış anlamayın
hani adı hanımla başlıyor ya... yoksa siz küçüksünüz benden

neyse
konunuza gelecek olursak çokda deli gibi ağlamanıza yalvarmanıza gerek yok
bırakamadım napayım olmuyor yardımcı ol bana diyin
geldiğinde yine üzerine gitmeyin kendi haline bırakın

Senin yine iyiymiş,hastanedeye gittim sigara bırakma merkezine nefes testi de yapıldı gerisini salladım gitmedim bir daha..
Aslında ilaç var o bıraktırıyormuş onu denemekte fayda var aslında.
işte hiç gidesim vs filan yok ki bende
o derece bağlıyım şu merete
eşim de içiyor tabi benim
hem sağlık hem maddiyat epey sarsıyor

Bıraksın ya aşırı abartı, sigara size zararlı sadece. Ancak kokudan rahatsz oluyorsa bilemem parfüm sıkın, küsmesi saçmalık

Bence eşiniz haklı. Sigara içmek evli ve cocukluyken tek başınıza vereceğiniz bir karar değil. Kokusu üzerinize siniyor ve eşiniz de bundan rahatsız olabilir. Çocuklarıniz da sizi model olarak görüyor, kötü örnek oluyorsunuz. Sigara içen bir anne olarak onlara nasıl sigara icmemeleri gerektiğini söyleyeceksiniz. Eşinizin kızma sebebi sigara içiyor olmanızdan çok bunu saklamış olmanız gibi görünüyor. Böyle basit birseyi bile sakliyorsa, başka şeyler de gizliyor olabilir diye düşünerek güveninin kırılması normal

sigara içen insanın bırak öpüp koklaşmayı karşısına dahi geçip konuşmam öyle pis kokuyor, tıkanıyor insan. çocuklara geçmez anlamaz diyo olabilirsiniz de minnacık organları var onların. büyüyünce benim çocuğum 14 yaşında sigaraya başladı derseniz dönüp arkaya bakın. içen 100 tl olsa da içer lakin kendinizden önce çocuklarınız olmalı. he çocuk olmasaydı bana ne? ama ortada çocuk varsa bu konu önemli

Merhaba hanımlar.
Dün geceden beri çok kötüyüm... Daha önce de bahsettiğim bir sigara bagimliligim var malesef. Esiminse pek haberi yok. Daha önce bir kaç kez paket görüp icmememi istemişti. En son da söz verdim bir daha olmayacak diye. Uzun bir süre olmadı da ama sonra tekrar başladım :KK43: bıraktım yine başladım... Bir türlü tamamen terkedemedim. Olmadı :KK43:
Dün gece de eşim paketi görmüş. Uyuyordum çantamda birşey buldum dedi (telefonumu istemistim onu ararken bakmis. Yoksa çantama bakıp duracak biri değil)
Beynimden vurulmusa döndüm. Eşim böyle zamanlarda hiç konuşmaz. Bu defa da aynen öyle yaptı yattı hiç konusmadi. Ben ozurler diledim ağladım, yalvardım... O sadece güvenimi mahvettin dedi ve haklı da. Gece boyunca ağladım üzgün olduğumu söyledim... önce elini çek demişti ona dokundugumda yatarken elini tuttum ayağım ayağına degiyordu ama o uyuyor muydu uyumuyor muydu bilmiyorum. Sabah yüzüme bile bakmadan gitti. Kapıda gönderirken bile bakmadı asla hatta asansör bile beklemedi indi gitti :KK43:
Biz birbirimizi çok seviyoruz. O kadar pişmanım ki... Ama yapamadım işte. O da bana yapamadigin yerde yanıma gelip yapamıyorum deseydin dedi. Ben de kardeslerimle konuştuğumu ne yapacağımı bilemedigimi söyledim. Zaten gece iki üç cümle ancak kurmuştur.

Ne yapayım da gönlünü alayım aşırı üzgünüm ya çok mutsuzum. Hak etmedi o böyle birşeyi...
Benim eşimde içme diyo o öyle dediköe daha da içiyorum. Bu bağımlılığı yaşamayan bilemez bırak demek kolay. Sigara bırakma için devlet hastanelerinde bölüm vardı bi yardım alabilirsiniz. Eşinizden ziyade sağlığınız için

hanımkeleşimigetir ablaya yazmıştım onu alıntılayıp konu sahibi :KK70:
o yüzden hanım abla yazdım hee yanlış anlamayın
hani adı hanımla başlıyor ya... yoksa siz küçüksünüz benden

neyse
konunuza gelecek olursak çokda deli gibi ağlamanıza yalvarmanıza gerek yok
bırakamadım napayım olmuyor yardımcı ol bana diyin
geldiğinde yine üzerine gitmeyin kendi haline bırakın

Karışıklık olmuş bir anda :olamaz:

Sigara içmek bağımlılık hangi bağımlılık sözle bırakılmış...
Bana bağımlılıkları sözle bıraktırma yöntemi cahilce geliyor...
Çocuk da değilsiniz ne zaman hazır hissederseniz o zaman bırakırsınız....

rol model konusuna da katılmıyorum annem babam sigara içiyor ben içmiyorum...
Herkes kendinden mesul....

illa bırakmanızı istiyorsa psikolojik baskı yapmaktan vazgeçip uzlaşmacı yaklaşmalı eşiniz...
Bir de trip atıyor sözle bırakacagınıza inandırmış kendisini...

hoş mu ya hem elini taşın altına tam sokma hem de hemen bırakmasını bekle...
Bağımlı olmayan nerden bilecek...

Yetişkin bir insanın karşısındakine zarar vermediği sürece, sigara içtiği için bu kadar ezilip, özür dilemesi, ağlaması çok saçma. Sizi sindirmiş vicdan yaptırmış.
Ben de içtim hatta evlenmeden önce eşimle başladım. Ama o da bana sürekli baskı yaptı. Ben de gizli gizli içtim, yakaladığında da içiyorum napıyım dedim. Erkekler neden kendilerinde eşlerine karışma hakkı görüyor bilmiyorum.
Asıl konuya gelirsek, ben Allen Carr’ın kitabı ile bıraktım. Sigarayı Bırakmanın Kolay Yolu adı okumanızı tavsiye ederim.

Hayır ben ona hak veriyorum. Sigara içmek asla tek taraflı bir eylem olmamalı. Sonuçta hastalık sebebi. Ben hasta olsam ailecek çekeceğiz. O da çeker evladım da. O yüzden ben olsam ben de karıştırdım.
Derdim ne yapıp kendimi affettirebilirim. Sigarayı kesinlikle bırakmak istiyorum ama ... Yapabilir miyim bilmiyorum...
Ya sigarayi istiyorsaniz birakmayi elbet birakirsiniz. Onemliolan esinizin bu tutumu bence. Sizin iyiliginiz icin dusunen insan boyle yapmaz,bu destek olmak yardim etmek degil ki,ariza cikarmak. Benim de esim sigara iciyor,kalkipiciyor diye küssem bunun ne etkisi olacak? Bir suru yolu yontemi var ama gecerli yontem kesinlikle bu degil.

Neden bu kadar çok özür dilediniz anlamadım.Şahsen sigaradan nefret ederim,yine de eşinizin tutumu abartı.Bildiğiniz sizi kötü hissettirmeye çalışıyor,sakın ezdirmeyin kendinizi.

Adam haklı bence. Yalan söylemedim, gizledim demek saçma zaten. Gizlemek de yalan yani kimse kendini kandırmasın.

Sigara tek kişilik bir şey değil. Eşler birbirinden bu konuda rahatsızsa bırakmaları gerek. Adam ne bağırmış ne hakaret etmiş ne de yanlış bir şey söylemiş. Güvenim kırıldı, yapamadığında gelip bana söyleseymiş demiş sadece.

Keşke eşinize dürüst davransaydınız. Akşam eve geldiğinde oturun konuşun. Yapamıyorum bırakamayacağım diye açık açık söyleyin kurtulun. Bana bu konuda baskı yapma artık kendi kararım deyin. Bırakamıyorsanız en azından dürüst davranın.

Ay şu eşim kızıyor gizli içiyorumcuların eşleri salak mı derdim hep...
Kokusu 5 metreden geliyor.
Nasıl fark etmiyor.
Ayrıca eşiniz niye bu kadar baskıcı
Allah Allah ağız benim ciğer benim.

Sigarayı bırak tabi de
Yalvarmak falan ne oluyor ya?
Hayatımda kimseye yalvarmadım Allah korusun
Biraz güçlü olun
Eşiniz de olsa yalvarıp bir tarafını kaldırmayın şu adamların sonra gelip buraya ağlıyorsunuz

Sigara ile ilgili bu kadar üstünüze gidilecek bir durum yok. Günde 1 tanede içseniz 1 pakette içseniz siz bağımlı statüsüne giriyorsunuz.
Nikotin uyuşturucu gibi alkol gibi bir bağımlılık kurtulması onlardan daha zor bir bağımlılık hemde.
Bence eğer sizi bu bağımlılığından kurtarma gibi bir düşüncesi varsa bunun küserek, trip atarak aşılması gereken bir durum olmadığını anlamalı ve size yardımcı olmalı.
Ben 33 yaşındayım ve yaklaşık 20 senedir kullanıyorum. Bırakma denemelerim çok oldu. Malum çok pahalı olan bir ilaç var onu bile denedim. Ki bir checkupta doktorum 10 sene sonra koah hastasısın demişliği olduğu halde. Eşim bilir ve destek olmaya çalışır. 5 senedir kendisi bıraktığı zamanlarda bile bana sende bırakacaksın gibi bir yaklaşımda bulunmadı. Bırakmıştın neden geri başladın diye küsmedide. Her seferinde yine denersin inşallah birgün başaracaksın şeklinde destek oldu. Evlilikte bu değil mi zaten?

Yani sadece ondan gizli sigara içtiniz diye ne bu aldatmışsınız gibi tavırlar onda da sizde de? Bana komik geldi ikinizin de davranışları, abartılı

Hakli. Ama haklı olmasındaki sebep sigara içmek değil, söz verip tutmaman. Madem dayanamadın git söyle arkadan iş çevireceğine. Benim eşim de gereksiz laf cambazlığı yüzünden güvenimi kırdı şimdi ne dese 1000 kere sorguluyorum. Halbu ki yalan söylediği şeyler çok absürd şeyler. Ne gerek vardı doğruyu söyleseydin diyorum, ne bileyim işte diyor.

Back
X