Eşim sürekli annesini getiriyor.

esin annenin yemeklerini beğeniyor seninkinden daha cok ve hizmet etmesini seviyor annesinin büyük ihtimalle. Aynı evde olmaktan da cok mutlu oluyor. Bir destek olarak gelsin baksin vs diye de kendini rahatta hissettiyor.
Sen nasil bu kadar hayatina müdahil olmasin isterken bu kadar izin verdin is yapmasına , kendi evi kullanmasina?
Rahatsiz olacagini tahmin etmen gerekirdi.
Taviz tavizi dogurmus
Esin cok kurnaz

Merhabalar. Normalde kv haftada bir gün gelir kızımı görmek icin. Aksama kadar zaman gecirir kızımla ilgilenir ben de evdeki işlerimi hallederim. Kızım beni istediğinde de ben kızımla ilgilenirim kv yemek ve ütü işlerini halleden sağolsun. Haftasonları da fırsat buldukça biz gideriz Rahatsız olduğum konu eşim. artık abartmaya basladı. Annesi sürekli gelsin istiyor. Annem gelsin yemek yapsın.annem gelsin ütü yapsın. Annem gelsin kıza baksın biz dışarı çıkalım. Sürekli annem annem. Ve ben tamam demeden arıyor anne gelip seni alıyorum hazırlan.. Emrivaki oluyor. Kv severim ama ben bu kadar sık görüşmek istemiyorum. Son zamanlarda haftanın 4-5 günü bizde. Bi de bazen kıyamıyor eşim saat geç oldu bugün kal anne yarın ben seni götürürüm diyor . Neredeyse bizimle yaşayacak kadın artık. Eşime abartmaya başladın sürekli anneni getiriyorsun ben kendi ailemi bu kadar sık görmüyorum dediğimde tartışma kavgaya dönüsüyor. Erkekler annelerine laf söylensin istemiyor. Eşime bu kadar sık görüşmekten rahatsız olduğumu nasıl anlatabilirim tartışmadan?
Yazık kadına ya gelsin ütü yapsın gelsin kıza baksın biz dışarı çıkalım.Anlamadım ki adam annesini seviyor mu kullanıyor mu

Ben kayinvalidenize üzüldüm en çok. Bırakın Kadın bir rahat etsin ya.
Anneler evlatlarını evlendirirler biraz rahat etmek kafa dinlemek için.
Ayy büyük de konuşmak istemiyorum benim de oğlum var.
Beni her türlü işlerinde kullansınlar istemem açıkçası.
İmza: 4 yaşında ki oğlunun annesi bir kayinvalide adayı 🤣🤣🤣🤣

Kayınvalidenin üzülünecek bir durumu yok. Oğlunu reddetsin istemiyorsa. Ha gelemem demiyorsa o da kendi problemi koca kadın ağzı var dili var. Gelin kendisi çağırmıyor ki nankör olsun. Hem çağırıp hem dertlenseydi nankör olurdu. Açıkça yazmış benim cevabımı beklemeden arıyor eşim diye... biri konu açsa da gömsek diye pusuya yatmayın, dikkatli okuyun rica ediyorum. Bu tür yardımlar iyidir hoştur ama dozunda kalmalı. Kv evimde her yere dalsın istemem şahsen.

ama sonuçta eşim annesini kırk yıl uğraşsa benim evime hizmetçi edemez ki

yani olay yine gelinde bitiyor

kayınvalideye otur sen demiyor ki her geldiğinde iş yaptırıyor

muhtemelen anne de anlatıyor, ben bebeğe baktım X temizlik yaptı, sonra o bebeği yedirdi ben ütü yaptım, biraz oynadım o balkon yıkadı

o uyuttu ben yemek yaptım vs vs

bu hikayeyi dinleyince kadıncağız tek başına evi çekip çeviremiyor kv ye muhtaç hissi oluşuyor

adam da işte annem gelsin yemek yapsın ütü yapsın biz de gezelim vs diyor

sonuçta konu sahibi kv ye otur sen dememiş ki hiç

neden annen gelip de bizim evde ütü yapacakmış ki ne münasebet demiyor hala

ben sık görüşmek istemiyorum diyor

Valla damdancim konudaki kv benim annem gibiyse kadin otur diyorsa da oturmuyordur
Annem bir tuhaftır, ilk defa gittigi evde bile utu yapabilir o derece manyaktir , senede bir bana gelir bir hafta kalir sabahtan aksama kadar is yapar
Anne yapma derim yine yapar , kizarim gine yapar , ah ne halin varsa gor derim yine yapar , gelininin evine gittiginde de yapar , kiz yapma anne der yine yapar , kimse zorla yasli basli kadina is yap demiyor hatta yapma diyor ama o kimseyi dinlemez yapar

Ne güzel ev işlerini yapıyormuş, size yardımcı oluyor çocuğa bakıyor. Allahim milletin ne güzel kayinvalideleri var yarabbim benimki niye böyle :mad: bize gelir eli göbeğinde oturur bir suyunu dahi almaz.
Ama tabi herşeyin fazlası zarar, kayinpeder yok mu? acaba sizle yaşamaya alıştırma çalışmalarımı bunlar?

Merhabalar. Normalde kv haftada bir gün gelir kızımı görmek icin. Aksama kadar zaman gecirir kızımla ilgilenir ben de evdeki işlerimi hallederim. Kızım beni istediğinde de ben kızımla ilgilenirim kv yemek ve ütü işlerini halleden sağolsun. Haftasonları da fırsat buldukça biz gideriz Rahatsız olduğum konu eşim. artık abartmaya basladı. Annesi sürekli gelsin istiyor. Annem gelsin yemek yapsın.annem gelsin ütü yapsın. Annem gelsin kıza baksın biz dışarı çıkalım. Sürekli annem annem. Ve ben tamam demeden arıyor anne gelip seni alıyorum hazırlan.. Emrivaki oluyor. Kv severim ama ben bu kadar sık görüşmek istemiyorum. Son zamanlarda haftanın 4-5 günü bizde. Bi de bazen kıyamıyor eşim saat geç oldu bugün kal anne yarın ben seni götürürüm diyor . Neredeyse bizimle yaşayacak kadın artık. Eşime abartmaya başladın sürekli anneni getiriyorsun ben kendi ailemi bu kadar sık görmüyorum dediğimde tartışma kavgaya dönüsüyor. Erkekler annelerine laf söylensin istemiyor. Eşime bu kadar sık görüşmekten rahatsız olduğumu nasıl anlatabilirim tartışmadan?
Bastan yapacaktin bunu simdi göze batar.Kadin bizim icin uğraşıyor yoruluyor vs nankör olursun

Her şeyden önce eşiniz çok bencil bir evlat.Annesinin tek hayatı sanki sizin ev işlerinizle kızınızmış gibi davranıyor.Belki kadının planı var programı var belki evinde kafa dinlemek istiyor.

Esın annesine neden uzuldunuz arkadaslar?
Yavrum ben ayakta durunca cok yoruluyorum arada cocugu sevmeye gelırım benı hep boyle ordan oraya surukleme. İsterseniz siz gelin ugrayın bana diyebilir, anladıgım kadarıyla konusabılıyor kadın.
KV canına minnet :)

Bir kayınvalidenin gelip de gelinin evinde ütü yapması hangi paralel evrende yaşanıyor arkadaşlar:KK70:
Benimki bir defa çamaşır toplamış doğum yaptığım sıra, hepsi de çorap. Almış çorap çekmecesine eşleştirmeden doldurmuş tamamını, işin içinden zor çıktık sonra:KK70:

Bir kayınvalidenin gelip de gelinin evinde ütü yapması hangi paralel evrende yaşanıyor arkadaşlar:KK70:
Benimki bir defa çamaşır toplamış doğum yaptığım sıra, hepsi de çorap. Almış çorap çekmecesine eşleştirmeden doldurmuş tamamını, işin içinden zor çıktık sonra:KK70:
ilk evlendiğim yıl kv kp görümce temizliğe geldi. Kv ile kp camları sildi. Görümce de mutfak dolaplarını temizledi :KK70:

Damardan gireceksiniz. Öyle "ben anneni bu kadar sık görmek istemiyorum" denir mi =))
Hayatım, annem bizi kıramıyor kalkıyor geliyor ama artık yaşlandı evinde dinlenmek ister, yaşlı insanlar torunları bile olsa çocuk sesine daha tahammülsüzdür, onca sene sizi büyütmüş yeter artık kadını rahat ettirelim ama kendi evinde, yaşlı insanlar kendi evinden başka yerde kalmak istemez yerini yadırgar, sen kırılma diye hayır diyemiyor ama ısrar etme biz gidiyoruz görüyoruz işte falan filan tamamen annesinin iyiliğini düşünüyor gibi konuşun. Bu yöntemi bana eşim uyguluyor =)) Bana kalsa annemi asla evine göndermem eşim hemen atlıyor aşkım annem kafasını dinlemek istiyordur kadını artık biraz kendi haline bırakın nasıl kıyıyorsunuz falan diyor öyle kalıyorum =)) ne kadar çakal bir eşim varmış ya şu an fark ettim =))

Tek tek alıntılayamadım toplu cevap vereyim.
Kayınvalidem kendi isteğiyle geliyor. İş yapmak hoşuna gidiyor. Sadece benim evimde de degil misafirliğe de gitse iş yapar durmaz. benim kızım çok yaramaz bazı işlere yetişemiyorum evde, ütü gibi. Yapmasam da olur bana göre ama eşim bunu bahane eder sen çok yoruluyorsun kızla uğraşıyorsun bütün gün zaten, annem gelsin diğer işleri yapsın yardımcı olsun der. Gerek yok desem de getirir. Kv Benim başka işim var gelemem demez. Başka işini iptal eder yine bize gelir. Çünkü sever böyle şeyleri. Bütün gün yalnız olduğu icin vakit geçmiyor der kendine meşgale aradığını söyler. Eşim de “annem torunuyla,ogluyla geliniyle vakit geçirip onlara yardımcı olunca mutlu olan bi kadın, boş durunca sıkılır” der o yüzden sürekli çağırıp iş yaptırır.

eşin annesini önemsemiyor diyenler olmuş tam tersi eşim annesine çok düşkündür. Hatta benden bile daha çok. Evet iş yaptırır 60 yaşında kadına ama her gün arar sorar anam anam canım anam görüşmediğimiz günlerde bile annesini düşünür ne yaptı acaba evde mi kontrol eder.

Ben çıkarıp önüne iş koymuyorum al anne çamaşır as al anne ütüleri yap demiyorum. O evde iş bulup yapıyor saolsun ben de ona gittiğimde yaparım ama sorun o degil. Ben kv me bize iş yapmak için gelme kızımı görmeye gel kahve içmeye oturmaya gel diye de söyledim. O yine de yardım etmeden duramıyacağını söyledi.

Benim rahatsız olduğum konu evime çok sık gelmesi. Çünkü çok sık gelmesinden dolayı zamanla evime karışmaya başladı. Her geldiğinde Şunu şuraya koyma buraya koy, falanca yere gidicez diyelim , yok efendim oraya gitmeyin buraya gidin. Evimde halı kullanmıyorum mesela tutturdu ben buraya halı alıcam evde çocuk var düşer. Yok sağol anne alma sevmiyorum diyorum yok hayır çocuk olan ev halısız olmaz.. bazı eşyalarımın yerini değiştiriyor kızım oynarken çarpıyormuş. Ben düzeltip eski yerine koyunca da bi sonraki geldiğinde kızıyor. Bunun gibi birçok örnek sayarım. Evime çok karışmaya başladı. fakat bu durumu eşim yarattı
Ben eşimin Annesini “her gün” getirmesinden rahatsızım. Haftada bir gelse gitse bu kadar karışmayacak belli bi mesafe olacaktı

İnan bana coook güzellikle söylediğimiz olur ama bu erkek milleti genel olarak güzellikten anlamaz. Ben artık gözüme batan bir şeyi oldu mu direk sesimi yukselterek uyarıyorum onu. Kavga ederiz ama kesinlikle dediğimi yapmak zorunda kalır. İnşallah sizin de böyle olur.

Burda hanımlar eşinizin annesine üzülmüş onu kullandığını ima etmiş ama bence öyle değil. Eşiniz annesi sizin evde olsun istiyor. Yemek yapar, ütü yapar kısmı sadece sizin gönlünüzü yapmak için.
Ben de böyle olduğunu düşünüyorum.Konu sahibi arkadaşı kayınvalide ile birlik yaşamanın ne kadar tatlı bir şey olduğuna ikna stratejisi bu..kayınvalidem de zamanında bana misafirliğe geldiğinde ütü/yemek yaptı sağ olsun...sonra bir baktım misafirlerime "şu ikramı tatsana onu ben yaptım.. şunu yeme ,onu anamnez yaptı"diyor, mutfak eşyalarının nerede duracağı konusunda benimle tartışmaya giriyor

Ben çıkarıp önüne iş koymuyorum al anne çamaşır as al anne ütüleri yap demiyorum. O evde iş bulup yapıyor saolsun ben de ona gittiğimde yaparım ama sorun o degil. Ben kv me bize iş yapmak için gelme kızımı görmeye gel kahve içmeye oturmaya gel diye de söyledim. O yine de yardım etmeden duramıyacağını söyledi.

Benim rahatsız olduğum konu evime çok sık gelmesi. Çünkü çok sık gelmesinden dolayı zamanla evime karışmaya başladı. Her geldiğinde Şunu şuraya koyma buraya koy, falanca yere gidicez diyelim , yok efendim oraya gitmeyin buraya gidin. Evimde halı kullanmıyorum mesela tutturdu ben buraya halı alıcam evde çocuk var düşer. Yok sağol anne alma sevmiyorum diyorum yok hayır çocuk olan ev halısız olmaz.. bazı eşyalarımın yerini değiştiriyor kızım oynarken çarpıyormuş. Ben düzeltip eski yerine koyunca da bi sonraki geldiğinde kızıyor. Bunun gibi birçok örnek sayarım. Evime çok karışmaya başladı. fakat bu durumu eşim yarattı
Ben eşimin Annesini “her gün” getirmesinden rahatsızım. Haftada bir gelse gitse bu kadar karışmayacak belli bi mesafe olacaktı
Öff 🤦‍♀️cok seker bu tarz kayinvalideler ama fazla gelir bir zaman sonra. Ben de set çekmeye çalışıyorum. Neredeyse gelip evimi temizleyecekti bebekten önce ütünü yapayım dedi. Dedim ben yapıyorum yavaş yavaş, yardıma ihtiyacım olursa söylerim, gelmek istiyorsan buyur kahve iceriz vs... diyerek asla yaptırmiyorum. Her isi elinden aliyorum ki kendi evimde bir zaman sonra yeltenmesin.. esim kovidden hastenede bir sure. Yarin geleyim de carsaflari degistireyim dedi 🤦‍♀️ yatak odama sokmayacağım elbette 🤭 cnm sende bitiyor aslinda. Istediği kadar yeltensin can havliyle sarıl onun yaptığı işi elinden al 😁 onu öyle yapmıyorum anne bırak ben yaparım falan diyerek hafiften boz arada. Eşlerden hayir yok bu konuda 🤭Ben eşime açıkça söylemiştim. Her şeyde anneni arama benimii yetersiz buluyorsun falan diye.

Back
X