- 25 Temmuz 2013
- 13.335
- 54.404
- 798
Ekşide de aynı başlık açılmış 2017'de. Sol elin kendi kendini dezenfekte etme özelliği diye.''Sol el ile alınmalı, cunku kendi kendini dezenfekte etme özelliği var. (gizli özne kullanmış totosundan bahsediyor)''
Tuttuğumuz evin tuvaletinde lavabo yoktu. Evet çok komik ama biz taşınınca fayansları da kırıp dökmeden olabilecek en makul yolla bir lavabo taktırdık. Gider hortumunu da yerdeki gidere verdik. Bu sefer her sabunla elimizi yıkadığımızda yerdeki giderde köpük birikir oldu. Ben de öyle farkettim dediğim gibi tamamen tesadüfen dikkatimi çekti sadece. Yoksa takip ettiğim falan yoktu.
Sol el kendi kendini dezenfekte mi ediyor?Aslında öyle değil. Sol el ile alınmalı cunku kendi kendini dezenfekte etme özelliği var. Ama bende yapamıyorum su tutuyorum islak mendil ardından peçete kullanıyorum. Yinede ellerimi baya baya yıkıyorum
Ama kalıyor diyen sizsiniz :d
Tamam tamam en mükemmel sizsiniz
Alıntılamayın beni
İnsanlara k.çımızı nasıl temizlediğimizi açıklayacağımız gün de gelecekmiş demek.Islak havlu + su + peçete.
Ayrıca doktorlar da kesinlikle dışkıya el sürülmemesi gerektiğini söylüyor. Peçeteyle ne kadar silinse de temiz olmadığı bariz ki el kullanılma ihtiyacı hissediliyor. Ele de mikrop bulaşıyor.
Ayrıca bildiğiniz gibi, küçük çocuklar ve bebekler taharet alamıyorlar elleriyle bu durumda onların da mikrop yuvası ya da pis olması gerekirdi??? Islak kalın havlu, peçete ve su gayet yeterli.
İyi formülmüş öğrendiğim iyi oldu. TeşekkürlerŞöyle ki atm de parmağına ıslak mendil veya selpak sarıp tuşlara basan ben... asansör kapısını açarken ve rakama basarken elimi peçete ile sarıp basan ben... wc konusunda yazsam manas destanını geçer.
Ben bu konuyu terkediyorum.
Sağ elin avuç içinde de uyku baloncukları varmış. Uyumak için kullanalım diye.Sol el kendi kendini dezenfekte mi ediyor?
Nasıl yapıyor bunu?
Eyyy Isviçreli bilim adamları bunu bunca yıldır niye bizden sakladınız?
Mendeburlar!
Gerçekten hayretle okudum......Herkes ciddi ciddi poposunu nasil temizledigini yazmis
İnsanlara k.çımızı nasıl temizlediğimizi açıklayacağımız gün de gelecekmiş demek.
Neyse, ben de sendenim arkadaşım. Elimin kendi kendini temizleme özelliği olmadığı için, hiç girmiyorum öyle elleşmeli yöntemlere. Bir de tabaka mabaka deniyor ya... Yani elinize bir tabaka gelmemesi, elinize dışkı bulaşmadığı anlamına gelmez. Gayet de bulaşıyor. Dezenfektan sıkmadığımıza göre, mikrop da kalıntı da orada duruyor aslında.
Hatta tuvalette giderdiğimiz hacetler, soluduğumuz havaya bile partiküller bırakıyor. O yüzden kullanmadığınız zaman klozetin kapağını kapalı tutun, diş fırçalarınızı açıkta tutmayın, kapalı şekilde muhafaza edin, çünkü o partiküller diş fırçalarına gayet güzel yapışıyor der uzmanlar. Bunu da şuraya iliştireyim de, yeni bir kaos çıksın.
E bunu benden önce siz demişsiniz. Peçeteden sonra el ile temizlenme gerektiğini söylemişsiniz. Eğer totonuzda peçeteyle sildikten sonra bi şey kalmasa tekrar elinizde yıkama ihtiyacı hissetmezsiniz ki?
Ben de demek ki, o kalıntıyı elinizle götürmek yerine ıslak havlu, peçete gibi ürünleri kullanabilirsiniz dedim. Kendi kendinizle çelişen sizsiniz laf söyleyeceğim diye. :) Komik.
Bir şey soracam kağıt, su, kağıt demişsiniz de ilk kullandığınız kağıtları nereye atıyorsunuz? Bir de bu var. Tuvalete atınca tıkanma yapabilir, çöpe atınca o daha çok mikrop bulaştırır. Benim başıma iğrenç bir olay geldi de. Bir arkadaşım ilk kez evime gelmişti, ve pis tuvalet kağıtlarını çöp kutusuna atmış, tuvsleti de temizlememiş. Hatırlamak bile istemiyorum.Sadece kağıtla temizlenen arkadaşlara iki sorum olacak
1.kokmuyormusunuz
2.regli dönemindedemi sadece kağıtla temizleniyorsunuz
Kağıt su kağıt sıralama budur yani.
Hatta regli döneminde duşa giremeyecek kadar yoğunsam elime sabun alır yıkarım.
HaykırdımBu konu yüzünden tartışıp da ban alırsanız hakikaten, bok yoluna gitmiş olacaksınız hanımlar
Niye birbirinizi ikna etmeye uğraşıyorsunuz
Ekşıye düşmesek bari.
Uyku baloncuku mu??Sağ elin avuç içinde de uyku baloncukları varmış. Uyumak için kullanalım diye.
Ben oraya dogru gidiyorum hakkatenBu konu yüzünden tartışıp da ban alırsanız hakikaten, bok yoluna gitmiş olacaksınız hanımlar
Niye birbirinizi ikna etmeye uğraşıyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?