Eşim taharet almıyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
''Sol el ile alınmalı, cunku kendi kendini dezenfekte etme özelliği var. (gizli özne kullanmış totosundan bahsediyor)''

Ekşide de aynı başlık açılmış 2017'de. Sol elin kendi kendini dezenfekte etme özelliği diye. Simdi oradaki entryleri okuyup eğleneceğim biraz da.

Takıp etmek derken hani yapıp yapmadığını kontrol etmek anlamında.. hani su yasa kadar nasil ohrenmemis, hayret, bu yasta egitimi nasil olacak ki saskinligi.yoksa fark etmeniz normal, ayni evde yaşıyorsunuz

Sadece kağıtla temizlenen arkadaşlara iki sorum olacak
1.kokmuyormusunuz
2.regli dönemindedemi sadece kağıtla temizleniyorsunuz
Kağıt su kağıt sıralama budur yani.
Hatta regli döneminde duşa giremeyecek kadar yoğunsam elime sabun alır yıkarım.

Aslında öyle değil. Sol el ile alınmalı cunku kendi kendini dezenfekte etme özelliği var. Ama bende yapamıyorum su tutuyorum islak mendil ardından peçete kullanıyorum. Yinede ellerimi baya baya yıkıyorum
Sol el kendi kendini dezenfekte mi ediyor?
Nasıl yapıyor bunu?
Eyyy Isviçreli bilim adamları bunu bunca yıldır niye bizden sakladınız?
Mendeburlar!

Ama kalıyor diyen sizsiniz :d
Tamam tamam en mükemmel sizsiniz
Alıntılamayın beni

E bunu benden önce siz demişsiniz. Peçeteden sonra el ile temizlenme gerektiğini söylemişsiniz. Eğer totonuzda peçeteyle sildikten sonra bi şey kalmasa tekrar elinizde yıkama ihtiyacı hissetmezsiniz ki?

Ben de demek ki, o kalıntıyı elinizle götürmek yerine ıslak havlu, peçete gibi ürünleri kullanabilirsiniz dedim. Kendi kendinizle çelişen sizsiniz laf söyleyeceğim diye. :) Komik.

İnsanlara k.çımızı nasıl temizlediğimizi açıklayacağımız gün de gelecekmiş demek.
Neyse, ben de sendenim arkadaşım. Elimin kendi kendini temizleme özelliği olmadığı için, hiç girmiyorum öyle elleşmeli yöntemlere. Bir de tabaka mabaka deniyor ya... Yani elinize bir tabaka gelmemesi, elinize dışkı bulaşmadığı anlamına gelmez. Gayet de bulaşıyor. Dezenfektan sıkmadığımıza göre, mikrop da kalıntı da orada duruyor aslında.

Hatta tuvalette giderdiğimiz hacetler, soluduğumuz havaya bile partiküller bırakıyor. O yüzden kullanmadığınız zaman klozetin kapağını kapalı tutun, diş fırçalarınızı açıkta tutmayın, kapalı şekilde muhafaza edin, çünkü o partiküller diş fırçalarına gayet güzel yapışıyor der uzmanlar. Bunu da şuraya iliştireyim de, yeni bir kaos çıksın.

İyi formülmüş öğrendiğim iyi oldu. Teşekkürler

Sol el kendi kendini dezenfekte mi ediyor?
Nasıl yapıyor bunu?
Eyyy Isviçreli bilim adamları bunu bunca yıldır niye bizden sakladınız?
Mendeburlar!
Sağ elin avuç içinde de uyku baloncukları varmış. Uyumak için kullanalım diye.

Bir de komik olan, ellerini kullanmayanlar “pis” diye nitelendirilmesi.

Kimse kusura bakmasın da, benim gözümde asıl pis olan, totosunu eliyle yıkayıp sabunladıktan sonra mutfağa gidip yemek yapan insandır.

Iyy, midem kalktı. Elini sürüp sabunlayıp gidip yemek yapacak...

2-3 günde bir duş kışın bence normal. Ama eşinizin suya sabuna dokunmaması iğrenç. Bu aynı evin içinde asla kabul edilemez..

Gerçekten rahatsız oldum
Şöyle anlatıyım
Elma yiyeceksiniz.
Elmayı aldınız peceteyle sildiniz su tuttunuz kuruladınız
Ovalama işlemi yapmadınız
.
İkinci seçenek;
Elmayı suyun altında elinizle yıkadınız.

Hangisi daha hijyenik??

Ele mikrop geçer diyosunuz
Sabun ve su ile el yıkanıp temizlenir
Emin olun temizlenir.

Bir şey soracam kağıt, su, kağıt demişsiniz de ilk kullandığınız kağıtları nereye atıyorsunuz? Bir de bu var. Tuvalete atınca tıkanma yapabilir, çöpe atınca o daha çok mikrop bulaştırır. Benim başıma iğrenç bir olay geldi de. Bir arkadaşım ilk kez evime gelmişti, ve pis tuvalet kağıtlarını çöp kutusuna atmış, tuvsleti de temizlememiş. Hatırlamak bile istemiyorum.

Burda beni en cok rahatsiz eden tuvaletten elini yikamadan cikmasi ve ic camasirindaki pislik. Demek ki o bolgesi surekli kirli kaliyor. Bu size de mikrop bulastirmasi demek cinsel iliskide. Ben boyle durumda esimle mutlaka konusurum, bundan duydugum rahatsizligi dile getiririm. Basite alinacak bisey degil. Eger konusmazsaniz emin olun bu boyle devam edecek. Yetiskin bir insanin tuvalet aliskanligini degistirmek neredeyse imkansiz diyebilirim. Ama daha hijyenik olmasi yine kendi elinde. Cocukken hatirliyorum rahmetli babaannem tuvaletten hem yikanmadan hem de elini yikamadan cikardi. Sonra yetiskinlik zamanlarimda da birarada kisa sure gecirdigimiz zamanlarda da anladim ki ayni.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…