Esim ve ailesi

Ailesini geri cekilmek zoruda biraktim diye bilirim.
Savasmayi birakip rest cektim.

Goruyosun ailende benimle gecinme cabasinda degil bende !
Zitiz herseyimiz zıt.
İnsanlar degisebiliyosa ailenden basla dedim.
Degisceklermi sence?

Savasmakdan bikmistim
Annesiyle ayri,ablasiyla ayri,yengesiyle ayri.

Suan ben ailesiyle gorusmuyorum.
Evimede gelemiyolar

Hıı boylede cok mi guzel? Degil.
Ama mecbur kaldim.
Yani surekli psikolojik baskı,surekli assagalanma,surekli bi uzerime gelinmesi,laf sokulmasi artik kaldiramazdim.

Esimde esiniz gibi iki arada kaldi.
Ailesiyle gorusuyo fakat ben gorusmuyorum.

Aile mevzusu acildiginda hala tartisiyoruz.
Onuda anlamaya calisiyorum ama suc burda esimde.
Ya ailesinin istedigi gibi birini alicakti (istediginden kasit daha muhafazakar,kendi memleketlerinden) yada ortayi bulacakti
İkisinide yapmadigindan katlanacak.

Beni hic bir sekilde o insanlar bir araya getiremez artik.

Yani olay esinizde bitiyo.
Esiniz muallakta.
Savasarak degil konusarak,izah ederek anlatmalisiniz.

Ne kadar benzer yaşadıklarımız ve bizden ne çok var. Kaç yıllık evlisiniz, çocuk var mı?

Ne kadar benzer yaşadıklarımız ve bizden ne çok var. Kaç yıllık evlisiniz, çocuk var mı?
Esimin aileside muhafazakar
Ama nasil muhafazakar ben anlamadim.
Namaz kilarlar agizlarinda kufur
Kizinin basi aciktir k.v nin ama ben acigim diye demedigi kalmaz.

Oglu namaz kilmaz ben kilmiyorum diye gevurmusun diyodu bana

Yani okadar muhafazakar sen anla
Kendininkiler iyi sende ne varsa kötu.
Benim annemin bile basi acik diye laf etmisligi var bak aklima geldi simdi sinirlendim dengesiz kadin.

2gorumcem acik 2eltim kapali ben acigim gelin el kizi ya ezmesi kolay oluyo
Hep digerlerini ornek veriyodu
Bende köyünden alsaydin bi dene daha diyodum.

12senelik evliyim
11yasinda oglum var.

İyi anlatmissiniz. Hep benzer şeyler benzer laflar

İyi anlatmissiniz. Hep benzer şeyler benzer laflar
Bi k.v beni istemedigini soyleyen hakaretler eden kadin gelip evimde kaliyodu aylarca tam 7sene yasadim ben bu durumu
Basi acik gorumcen bile giydigime laf ediyodu
Kadin annem yasinda ben ozaman 25yasinda falanim
K.v bak gelininde giymis diyodu dusun artik.
Ulan disini sıksan annem olcan benle asık atacak
Cekilcek dert degil bunlar
Hic birini animsayasim yok
5yildir kafam rahat seslerini duymuyorum hic
Görmuyorumda.

Size bunları çekme sabrını sağlayan çocuğunuz muydu, eşinizle geri kalan herşeyin yolunda olması miydi bilmiyorum tebrik ederim. Böyle mutluysaniz uzak olsunlar. Benim eşim tavrını koyamadı maalesef. Anaya babaya saygı, silaı rahim vs. Evlenmeden önce çok bayiliyordu sanki anasına babasına. Kendisi tahammül edemiyor başta neyse

Yuva var yani 1de cocuk
Duzelir dedim, benimserler dedim olmadi
Anlarlar ellerini cekerler dedim yok.
Olmayinca olmuyo malesef.
O ara panikataklar,antidepresanlar,sedef hastasi bile oldum dusunun.
Pasif bir es surekli idare et idare et diyen
Nasip ya yasancakmis.

Hiç uğraşma boşa derim. Adam ailesinin ne mal olduğunun farkında ama yine de o tarafı seçiyor. Hem cahil cuhela sulalesine sAhip çıkamıyor, hem de faturayı size kesiyor.

Hiç uğraşma boşa derim. Adam ailesinin ne mal olduğunun farkında ama yine de o tarafı seçiyor. Hem cahil cuhela sulalesine sAhip çıkamıyor, hem de faturayı size kesiyor.

Aynen katılıyorum size
Ayrılmaya yeterli bir sebep yok sadece arada kalmaktan yorulmuşmuş , tek taraflı herşeyi o yaşamış gibi kendine verdiği paya bak sen
Bu yarın öbürgün çocuk olduğunda ansızın bqbalıktanda yorulur köşesine çekilir.
Evlilik sorumluluğunu bilip taşımaktır gemiyi birşekilde yürütebilmektir.
O yüzden bunlar bahane canım o aileyi seçmiş çoktan.

Konunun başından beri her postu özellikle okudum. Kendi fikrim, siz çok akıllı ve belki biraz dominant bir yapıdasınız. Sizinle baş etmesi mümkün olmamış eşinizin. Mutlaka hır gür çıkmıştır evinizde, evlilik bu.. Belki tartışmalarda çok ağır şeyler dahi söylediniz, bilemiyorum... Benim okuduklarımdan anladığım, savlarınız hep kuvvetliymiş.. Basit bir yolunu hiç bulamamış eşiniz... Ne baskılayabilmiş ve ne de sindirebilmiş.. Çoğunlukla haklıymışsınız da.. Yıldığı arada kalmak değil eşinizin... Siz eşinize göre akıllı ve olgun bir kadınsınız. Ailenin hatalarını görerek kabul ettirmek zor biraz size... Öbür türlüsü de eşinizin işine gelmiyor.. Sanki eşiniz şunu düşünüyor bazen içten içe bu aralar.. "Evet haklısın ama makul ol... Artık bir şey duymak istemiyorum, onlar benim ailem... Ben pasif karakterliyim, bir şey yapamam.. onlar da senin gibi baskın... Üstelik çoğunlukla haksızlar... Elimi sana karşı zora sokuyorlar.. Bu yüzden onlara da kızgınım..."
Buradan döner mi bilemiyorum.. Bana kalsa dönebilir zira siz gerçekten çok akıllı bir kadınsınız.. Ama değer mi... Değmeli mi? Bilemiyorum...
Siz daha iyisini bilirsiniz mutlaka,

Elinizi öperimkadınlar kadınlarla evlenmeli bence. Belki ben bu kadar güzel ifade edemezdim, ya da edemeyecek kadar yorgunum. Sevgi kirintisi varsa veya başka biri yoksa değer tabii ki. Bunun cevabı da yine kaçan kocamda saklı.

Sigara ve içki içme demeleri kötü birşey mi siz evladınızın bunları yapmalarını ister miydiniz?Keşke sizi istemeyen ailesi olan biriyle hiç evlenmeseydiniz.Ben eşime hep derim iki taraf arasında kalacağın bir durum olursa aileni seç diye çünkü diğer türlü o vebali ben taşıyamam.(biz görücü usülü evlendik eşime aşık değilim ama seviyorum)

cok anlayamadım ne demek istediginizi ablasında kalıyor. annesiyle babası baska bir sehirde. ablası da ailesinden tabii ki, belki de annesi babası da gelmistir, toplanıp konusmuslardır bilemiyorum.
Şunu demek istedim, kimse ile görüşmek istemeyen insan gider otelde kalır, pansiyonda kalır, tek başına olacağı yerlerde kalır. Kimseyle görüşmek istemiyorum diyerek, ablasına gidiyorsa, görmek istemediği sizsinizdir.

Siz tamamen yanlıs anlamissiniz veya çok farklı pencereden bakıyoruz. Ben de sigara ve alkol kullanmam, çocuğuna bunun denmesini yanlış da bulmam. Yalniz benim demek istediğim erkek çocuğunu fazlaca sıkıp mengeneye sokarsanız kendini bulamaz, gençlik hevesleri içinde kalır, 35ine gelince birileri maceralarını eğlenerek anlatırken o bakınır,zoruna gider. Bir taraf seçmesini de beklemedim hiç bir zaman, kendisi seçmek zorunda hissedip diğer tarafı seçmiş olabilir. Hatta taraf olmaya da gerek yoktu, ben kalabalık bir aile olmayı hayal etmiştim. O zamanlar bana deli gibi aşık biri olduğu için ben hallederim, sen canımsın vs. Erkekler olmadıkları gibi gösterebiliyor kendini, biz de şu anki tecrübemizde olmayabiliyoruz.

O zaman görmek istedikleriyle görüşsün ve görmemek için ne gerekiyorsa onu yapsın ne diyeyim

umarım taraf seçmemiştir onca yıl boşa geçmemiş olur ailesi susmaya başlar ve huzurunuz yerine gelir diğer türlüsü yazık olur...

umarım taraf seçmemiştir onca yıl boşa geçmemiş olur ailesi susmaya başlar ve huzurunuz yerine gelir diğer türlüsü yazık olur...
Bence de çok yazık olur, zira yaşamak istediğini söylediği hayatın adamı değil kendisi. İllaki bir yuva kuracak.

Bence de çok yazık olur, zira yaşamak istediğini söylediği hayatın adamı değil kendisi. İllaki bir yuva kuracak.
eşinize kapıyı açan görümcenizide anlamadım doğrusu insan hiç mi sorgulamaz böyle olmaz demez sizinle konuşmaya çalışmaz.Ne yapacaklar 35 yaşında adamı gözlerine mi sokacaklar bu saatten sonra?

eşinize kapıyı açan görümcenizide anlamadım doğrusu insan hiç mi sorgulamaz böyle olmaz demez sizinle konuşmaya çalışmaz.Ne yapacaklar 35 yaşında adamı gözlerine mi sokacaklar bu saatten sonra?
Kardeşimdir, aklı karışık, en azından burda dursun nasıl olduğunu bilelim diye dusunmus olabilir. Ama beni hiç aramamalari, böyle bir karar vermişsiniz hakkınızda hayirlisi olsun, yapabileceğimiz birşey var mı dememeleri başka bir konu başlığı olur. Onlar da evli, çocukları var. Gönüllerinden geçen karşılarına çıksın.

siz ayrılsanız bile herkes hayatına bakar anne baba bile umursamaz o yaşta ki adamı sen yaptın ettin ayrıldın gördün olur iki insan birbirini sevmişse buna nasıl engel olunur bunu hala anlayamıyorum 3-5 yıllık değil gerçekten tek duam barışmanız ve eşinizin kıymetini bilmesi ne pahasına olursa olsun demişsiniz sanırım tüm yaşananlara rağmen eşinizin ailesiyle iyi geçinmeye razısınız böyleyse helal olsun diyorum bu nefis bende yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…