Eşim ve akrabaları yüz veriyo yiğenleri arsızlaşıyor

ozgurruzgar

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Mart 2015
733
498
103
35
Arkadaslar herkese merhaba direk konuya gireyim cünkü galiba uzun olucak.eşimin vefat eden ablasının 2oğlu geldi biri lise2ye diğeri orta2ye gecti başka bi ilden tatile geldiler 1bucuk aydır burdalar bizdede ara ara gelip kalıoyolar burda hiç bi sıkıntı yok çünkü çok üzülüyorum daha küçük yaşta annesiz kaldılar.

Eşimin abisi olsunn biz olsun kıyafetler aldık küçük olaba bisiklet diğerine Büyüğünede 1000tllik telefon aldık ortak ödüyoruz eşim onları kaç kere denize götürdü bunda bişey yok ama masraf konusunda bizi zorluyolar küçük olanı cok saf bilirdim ama tam açık göz çıktı oda gelmiş bana dediki benim yaşımdakilerin elinde ıphone 6var bende en sonunda patladım dayanamadım o tel kac para biliyomusun dedim 3 ile 3,5 bin arası değisiyo fiyatı kim okadar para verirki o tele hem senin yasın daha küçük abin liseye gidiyo sen daha orta okuldasın hangi öğrencinin elinde o telefondan gördün dedim.hem niye öyle diyosun abine telefon sanada bisiklet aldık dedim babana söyle o alsın ozaman dedim.çünkü cok abartıyolar artık ve ben bozulmaya basladım bu duruma mapıcamı bilmiyorum zaten gitmeyede niyetleri yok 15 tatilde yine burdalar zaten burda olmaları sıkıntı yok asıl sıkıntı resmen babaları bizi kullanmak için yollamıs.gerçi eşimde büyük suç bide kendi üstüne faturalı hat cıkardı çocuga o çocuk o ödemedinde sıkıntı olurmu sizce limitli 30 lira faturası kızlar napcam bilmiyorum daha neler aldırcaklar bilmiyorum.

Şimdilik çok abartı bir şey yok.

Ama anne boşluğunu sürekli madde ile doldurmaya çalışırlarsa doyumsuz ve mutsuz olur o çocuklar.

Çocuğa niye faturalı hat çıkardılar yalnız, öğrencilere mis gibi ön ödemeli tarifeler var.
Sorun olabilir tabii ki.

Bunları eşiniz düşünsün müdahale ederseniz ters teper.

Eşinizle konusmalisiniz. Demekki abisine alinmis oda ozenmistir. Faturali yerine kontorluye cevirseniz daha iyi olur.

Tamam Haklısın da çocuk bir söylemiş 1000 cevabını vermişsin zaten. Çocuklar doyumsuz olur maalesef. E baktılar ki alan da var. Şansını denemiş işte çocukcağız.

Fatura aşımlarına dikkat edin. O 30 tl büyük meblağlara ulaşmasın.

Annesinin yokluğunu telefon ve faturalı hatla mı telafi etmeye çalışıyor akrabaları?daha çok ilgi gösterin,gezdirin ama böyle hediyeler almayın.ihtiyacını karşlamak farklı bişey.ama lise 2 ye geçmiş çocuğun faturalı hat neyine?

Bir laf vardir alışmış kudurmustan beterdir o yuzden sınırlari koymaniz lazim annesiz cocoklarla ilgilenmen cok guzel ve sevap bu ayri birsey ama kocanizda bu durumu konuşup ayni hareket etmeniz gerek yoksa tek siz uzulen olursunuz çözülmeyecek birsey deyil zaten okadr sorumluliklarida uzerine almayın yarsimci olmaniz yeterli insanin gönlunden gecer yapar ama kullnilmakta kurnazliktir sonucta babalarinin belki haberi yok cocougun bukadar istemesinden ama amcasina cok guvendigi icinde istekleride fasla olabiliyor

anneleri vefat etmiş olabilir ama bu durum babalarının fakirleşmelerine mi neden oldu? durumu yok mu? elbette ki hediyeler alıcaksınız. ama onların anne eksikliklerini böyle gideremezsiniz

Orta 2 ye geçen çocuk 12.13 yaslarindadir. Çocuk size sadece bir soru sormuş siz bir sürü cevap vermissiniz böyle cevap vermek yerine daha kibar bir dille anlatabilirdiniz çocuk bu ozenmis olabilir.

Diğer çocuğunun hattında kontörlu hatta çevirin daha iyi olur yaşı küçük arkadaşları ile konuşup faturayı yukseltebilir yada arkadaşları senin hattın nasılsa faturalı diye isteyebilirler.

Dayiları oluyo cnm bide babalarının herseyden haberi vardır eminim çünkü gitmek istediklerinde babaları kalın anneanneniz nezamn gelirse yollarsa ozaman dönün demiş kaynanamda memkekette gelcekti gelmedi daha üstelik torunlarını 7yıldır görmüyor hala orda memlekette geziyo 4aydır nasıl yürek varsa.

Yetmemiş bide yüzüne vurmuş zaten size şunları aldık diye.
Allah kimsenin çoluğunu çocuğunu başkasının eline bırakmasın işte.. Boşuna denmemiş..

Maddi degeri yuksek olan hediyeler cocuklarin hem doyumsuz hem de arsiz yuzsuz olmasina sebep olur boyle cocuk yetistirilmez ki?cocugun maddi ihtiyaclarini karsilamak babasinin gorevi,anne vefatiyla alakasi yok ki bu durumun,siz sevabina cocuklarla ilgilenirsiniz sohbet edersiniz gezmeye goturursunuz evet ama fazlasina gerek yok,babalarinin maddi durumu kotulesti mi ne oldu?neden para ile alakali seyler alip duruyor esiniz orasini anlayamadim

Buda yazdım gibi sert söylemedim tabi kısa yazmak için direk yazdım yoksa niye öyle diyosun cnm sanada bunu aldık abin büyük sen daga küçüksün gibi şeyler ekledim üstelik kendine göre kıyafet bulamamış üzülmüştü bende eşimi arayıp götür o çocuğu alsın bak alınıyomuş dedim çocugada dedim dayın seni götürcek istedini alırsın dedim

Ben ilk başta okurken ana da baba da ölmüş ortada kalmışlar sandım Baba varmış sona doğru anladım İyi de babaları varsa telefon bisiklet mi ihtiyaçları olan sevgi mi Babaları almıyor veya alamıyorsa biraz yetinmeyi bilsinler canım Siz öksüzlerdir diyeşefkat gösterirsiniz tamam da Bu kadar maddi anlamda da herşeylerine koşmak gibi bi zorunluluğunuz yok Ne güzel ki merhametten yapıyorsunuz ama bunu da kullanmaya kalkarlarsa önleminizi alın bence

anneleri vefat etmiş olabilir ama bu durum babalarının fakirleşmelerine mi neden oldu? durumu yok mu? elbette ki hediyeler alıcaksınız. ama onların anne eksikliklerini böyle gideremezsiniz
Hayır çok zenginler ki cnm çok sımarttılar burda teyzeleri hiç ilgilenmiyolar gelip görüp gittiler.

Ben ilk yazdığın mesaja göre yorum yapabilirim detaylari bilemem ama okuduğumda çok sert geldi.
Diğer çocuğun hattını değiştirin derim fatura yüksek gelir buyük ihtimalle.

Biz de anasız kaldık. O kadar kötü ki. Yapma nolur.

Mesela bişey alsalar "muhtaç mı görüyolar" diye bile kötü oluyoruz. Benden küçüklere böyle sizin gibi bişey aldıklarında almayın var bizim diye diye dilim uyuşuyo. Her konuda hassas her konuda eksik kalıyoruz.

Ben açıkçası başlıktan ve üslubunuzdan iyi niyet sezemedim.

Bu yazı vicdanınıza uyarıdır tarafımdan.

Şu yaptığınıza hiç lüzum yok.

Çocuklar durumu kötüye kullanıyo deseniz anlardım ama iyiniyet göremiyorum.

Çocuğa faturalı hat ne lazım diyenler dayısının düşüncelerini tahmin etmeye çalışsaydı keşke.

Ben söyleyeyim. Adamcağız çocuğun kontör parası isterken mahcup olma ihtimalini düşünmüş. Ki zaten 30 lirayı aşmayan paketten yaptırmış. Kontör parasıyla aynı. Hatta kontör daha pahalı.

Babası ilgilensin diyosunuz. Babası ilgilenmediği için dayı ilgileniyo olabilir mi? Atsın mı sokağa babası ilgilensin diyip?

Aaaaah ah.....

"Elden gelen öğün olmaz."

Allah dayılarından razı olsun. İki cihanda gülsün yüzü. Ben o adamın aklından geçenleri biliyorum. Dert yüzü göstermesin rabbim.

Ben ilk yazdığın mesaja göre yorum yapabilirim detaylari bilemem ama okuduğumda çok sert geldi.
Diğer çocuğun hattını değiştirin derim fatura yüksek gelir buyük ihtimalle.
Limitli faturaymış canım. 30 liralık. Yumuşatıldığına bakma sert zaten....

Yetmemiş bide yüzüne vurmuş zaten size şunları aldık diye.
Allah kimsenin çoluğunu çocuğunu başkasının eline bırakmasın işte.. Boşuna denmemiş..
Hanfendi niye yanşış anlıyosunuz cocuk demişki bana bişey almıyolar almadılar abisi yanımda dedi bunu bende niye öyle diyosun abine telefon alındıysa sanada bisiklet alındı abinin yaşı büyük gibi şeyler dedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…