Eşim ve akrabaları yüz veriyo yiğenleri arsızlaşıyor

Evet onada bisiklet aldıkki ve yaşıda küçük ıphone 6 ne ya.biz burda alcaz onlar ordan elinden alcak biliyoruz.
orası size ilgilendirmez
amaç iyilik yapmaksa hayır yapmaksa arkasını aramayacaksın
sen alırsan senden çıkmıştır artık
sen iyiliğini yaparsın gerisi seni bağlamaz isterse parçalasın teli
amacın onları sevindirmekse eğer
hem iyilik yaptım diye fiyatına varana kadar söylüyorsunuz
hem bizi kullanıyorlar diyorsunuz
anlamadım ben sizi
ya yapın yapınca susun
ya da hiç yapmayın
ufacık çocuğa neler söylemişsiniz
daha uygun bir dille söyleyebilirdiniz
gitmeyede niyetleri yok lafınız nekadar gaddarca
bilseler aslında hiç istenmediklerini bir saniye bile durmazlar ya
Allah kimseyi annesiz babasız bırakmasın heleki annesiz

yazdığınız temenniden karekteriniz anlaşıldı tarafımdan ben de yetim büyüdüm ama hep dik durdum kimseye minnet etmedim kimseden bir şey beklemedim o kadıncağız da belki bunaldı evindeki çocuklardan belki kendi hayali olan alacağı bir şeyden vazgeçmek zorunda kaldı o çocuklar için ayrıca insan yükü ağırdır vanilya kızım bu zamanda kimse kimsenin maddi manevi yükünü almak istemiyor artık herkeste kendince haklı ya da haksız tanımadığımız için tam bilemeyiz .Yetim olmak evet çok zor maddi durumu kötü olmak ta zor ama dünyanın en kötü dertleri değil bence yaşayan biri olarak yazıyorum bunları hem gene de sana kızmıyorum ve hayatı başarmanı diliyorum iyi akşamlar

Bak dense ki,

Kızlar böyle böyke bi durum var. Çocuklar çok küçük. Helali hoş olsun ama. Sanki biraz fazla abartıyolar. Aldıklarımızı beğenmiyolar. Bizim de durumumuz belli. Nasıl konuşuruz? Ya da nasıl kapatabilirim onlardaki ilgi açığını.

Ama bariz kaşıkla verip sapıyla çıkarılan vaka. Onu geçtim hala az önceki kadına sinirliyim. Yahu cidden kraldan çok kralcılık bu. Sanki burda sizde para dilendim gibi bu da bana saldırmış. Ne alaka anlamadım. Ya da bunca insan konu sahibini haksız ve hatta suçlu bulurken beni deşmek niye??

Yorumlarını çok beğeniyorum zvjezdan. Bende mi bir anormallik var??

Hanımefendi ben de size kırılmadım ya da kızmadım. Ama bi sinir geldi üstüme ne yalan söyleyeyim.

Yetim büyüdüyseniz anlamanız gerekir. Arsızlaşıyolar dediğinde içiniz acımadı mı?

Kaldı ki ben "alıcaksın tabi mecbursun" demedim ki. Bana neden saldırdınız anlamadım.

Ayrıca karakterimin nesi belli mesela? Kötü mü dediniz iyi mi anlamadım. Ben o temenniyi can-ı gönülden diledim. Allah kimsenin çocuğunu kimseye bırakmasın. Çok ama çok zor bişey.

Diyorum ya iyilik yaptıklarında bile üzülüyo insan.

Ben kendime bişey aldırmaya kalkmadım ki. Neden böyle dediniz? Ben bana zekatını getirenlere hala kızgınım. Uygun bi dille geri çevirmekle beraber "bu nerden çıktı benim durumum iyi" diyerek sitem de ettim allah biliyo.

Yaptığınuz şey çok ayıp. Aşkolsun. Ben sanki çevreme acındırıyorum kendimi. Zekat fitre bile getiricek kadar abartan oldu kabul etmedim. Elim ayağım tam çalışıyorum.

Ama arsız diyen insan da üstüme ev alsa affetmez içim. İstemem eksik kalsın yaptığı.

Babaları da kendi keyfine düşmüş. Günah değil mi çocuklara..

Ve eklemek isterim şuan maddi durumum iyi allaha şükür iş buldum. Bi de ev alabilsem de benden sonrakileri garantiye alsam keşke.

hayır muffin sende bir sorun yok böyle düşünme lütfen
bazı insanlar dümdüz görüyorlar
param yok dediğinde açlıktan kırılıyorsun,ekmek bulamıyorsun zannedebiliyor
üzerinde yeni birşey gördüklerinde hemen fesat dşünceler kol gezmeye başlıyor
sen hiç bir zaman acındırmadın kendini
durduk yere gereksiz bir araştırma!!!peşine düşmüş arkadaş

Ee cocuklar ister tek fark anne baba olayi olmayinca yakin gorup demis der yani simdi hangi aileye gitsen o yas cocugu heves ediyor kirmayin sakince aciklayin normalde ailelerde oyle yapiyor herkesin gucu zaten yetmez. Boyle kucuk seyler icin fevri davranmayin öksüz ve ergenlik en zor surec sen mesafeli dur sorun etme

Çok teşekkür ederim.
Sanki eskilerinizi bana gönderin demişim gibi bi muamele gördüm.
Zaten o yeni bişey görünce aldığım tepkilere alıştım. Paranı çar çur etme diye allah allah sesleriyle üşüşen komşular, komşularımız. Kime neyse. Sanki onların parasıyla alıyoruz. Kendi paramızla aldığımızın bile lafı yapılırken elin aldığınun konuşulması çok da garip değil aslında. Biz anası olmayangiller olarak arsız statüsünün baştacıyız her halükarda.

senle sizle diyeyim ya da bir sorunum yok benim kadına aşırı saldırdığınız için ben de size kızdım .O çocuklar kimsesiz değilmiş ki maddiyatı çok iyi babaları babaanneleri halaları teyzeleri varmış ama her tatilde çocuklar bu kadında cok uzun kalıyormuş babaanne 7 senedir görmemiş çocukları sonuçta bu kadın el kızı kan bagı yok o çocuklarla bu kadar kahırlarını çekmek ıstemeyebılır hizmetlerini yapmak istemeyebilir belki de ondan kırıcı ya da düşünmeden arsız yazmıştır .Ben empati yaptım sadece ebeveynlerinden biri vefat etti diye kimse kimseye kılınmak zorunda değil bana da kimse hiç bir şey yapmadı ben kimseye kızmadım hayatta da başarılı oldum sen de gururlu kızsın anladığım kadarıyla kırdıysam özür dilerim ama babalarının babaannesinin suçunu dayının eşi olan bu kadın telafi etmek zorunda değil ben ona kızdım anne babalı çocuklar da yeri gelince azarlanıyor aldırmak istedikleri şeylere kızılıyor evi dağıtsalar tahammül edilemiyor bir de böyle düşün aramızdaki polemiğe son verelim gerek yok bence sen hayata tutun başarılı olmaya bak insanlar acımasız burası sanal dünya bur da arkandayım diyenin kapısını tıklat zor bir zamanında da gör o kapı hemen kapanır kızım maalesef öle.Ben başardım hayatı sen de başarırsın inanıyorum bye bye

Estağfurullah küslük dargınlık yok. Polemik de yok. Kızım diye bahsettiğinize göre belli ki benden büyüksünüz oldukça.

Ben de bu yüzden hassasiyet gösterdim aslında. Tek sahip çıkan dayı. Baba evlenmiş iki çocuk yapmış onlara bakmazken. Babaanne 7 senedir bakmamış. Dayı bu yüzden hassas..
Ben de konu sahibine vicdanlı ol yapma lütfen falan dedim.. Bıkmıştır tabi. O yüzden diyorum elden gelen öğün olmaz diye.

Ben de son vermek isterim bu tartışmaya. Açıklamanız için teşekkür ediyorum. Siz de kusura bakmayın artık akşam akşam üzüldük ikimiz de.. Dediğim gibi tahminimce yaşça büyüksünüz kızım dediğinize göre.. Özür dilerim öpüyorum ellerinizden..

Birincisi o telefon 2.500 lira. Ikincisi evet çocukların istekleri abartılı gelmiş olabilir ama Bursa Yazdığınız gibi söylemek yerine daha nazik ve kibar yaklaşabiliriz. Karşınızda ortaokul çocuğu var. Kısa öz cümlelerle olabildiğince yumuşak ama kararlı sekilde konusmalıydnız. Yazdıklarınızı taramalı Tüfek gibi saldırmak yerine her insanın gelirinin Eşit olmadığını durumunuzun buna yettiğini. Çalışıp iyi bir mesleği olduğunda hepsinin en iyisini alabileceğini anlatmalıydınız.

çocuklar yok kavramını bilerek büyümeliler . daha sağlıklı hem bu . ortaokula giden bir çocuk kıyaslayanilmeli ailenin durumunu . mesela sizden hediyeyi o şekilde istememesi gerektiğini bilmeli . annelerinin olmaması buna sebep . ama siz bir şekilde bunu anlatmalısınız . herkesin her istediği olmayacak bu hayatta . kimisinin çikolatası olmuyor kimisinin iPhone u . ben de maddi durumu iyi olmayan bir ailede büyüdüm. şimdi çok şükür iyi durumum . ilerde evlenir ve Çocuğum olursa ona yok kavramını öğretmek istiyorum . bir şeyleri her istediğinde elde edemeyeceğini ,her Eşyanın en lüksünün onun olamayacağını , arkadaşında olan bir şeyin her zaman onda da olması gerekmediğini bilsin isterim . Siz biraz sakinleşip olayı kontrol edin . hediye almanız da ayrıca çok hoş .

Neden telefon falan aliyorsunuz ki, bu tarz seyleri babasi almali onun gorevi, sizin göreviniz daha dogrusu anne yoklugunj hissettirmek istemiyorsaniz yapmaniz gereken bol sevgi ilgi alaka. Gezdirin, eglendirin, sevdikleri yemekleri yapin vs. Pahali hediyelere gerek yok. Bunun arkasi gelmez. Babalari olmasa neyse.

Bu dayıya helal olsun öncelikle.

Çocukların babaları hatun peşinde koşuyor, yeni çocuk yapıyor bu çocuklara ne kadar ilgi gösterdiğini kestirmek güç değil.

Konu sahibesi bu çocukların bir anne, bir kadın figürüne ihtiyacı var. Siz, doğrudur el kızısınız ama bu çocukların hala da babaane de yaramaz ve anneleri mezarda. Yani anne sevgisi gösterecek kimse yok. Bu durumda keşke siz biraz sevgi verebilseniz.

Hediye yerine sevgi vermeye yakınlaşmaya çalışsanız keşke. Yazdığınız her şey maddiyatla alakalı, bir hissiyat göremedim.

Kendi çocuğunuz olsa böyle saydırır mıydınız yoksa daha nazik bir dile mi söylerdiniz? Çocuk bu, öteden beriden gördüklerini istemesi normal.

Çocuklara üzüldüm annesizlik sahipsizlik gerçekten, kimden ilgi görürlerse ona sığınıyorlar. Sizin onları cidden sevdiğinizi sanıyorlardı belki de, sizin de çare olmayacağınızı anladılarsa üzülmüşlerdir.

Son düzenleme:
Ahh Allah'ım beni evladımın başından eksik etmesin.
Elbet çocukların her istediği alınmamalı fakat saydığınız laflar ne öyle? Merhamet bunun neresinde?
Hiç mi içiniz sızlamadı, anası yok lan o çocuğun.
Daha şimdiden Onbeş tatili düşünüyorsunuz, evet küçük keneler yapıştılar bırakmazlar değil mi ?
Yaptığınız iyiliğin karşılığında yetim dedikodusu edecekseniz hiç yapmayın.
Hiiç kimse kusura bakmasın, elbet her çocuğun sınırı olmalı fakat yetim olmaları ayrıcalık benim gözümde.
Acı acı gercekten acı. Ortaokula gidiyor en fazla kaçtır onun yaşı?
Hiç bir evlat anasından ayrı kalmasın.

" küçük olanı çok saf bilirdim ama tam bi açık goz çıktı"
Kimin ümmetiyiz biz? Şaşkınım gercekten bu söz karşısında.
Ortaokul çocuğu bahsettiğiniz.
Vicdan yok sizde, bu yarış niye?
Üzgünüm.. Yazık çocuk bu hale gelmiş,belki sığındı istedi, sizi maddi anlamda zorlayacağını düşünemedi.
Kızım bir buçuk yasından beri paten istiyor, sanki yapabilecek.
Bi on yıl sonra kim bilir neler isteyecek. Ben ona " açıkgöz " mü diyeceğim?
Belli çocuklar size sığınmışlar.
Kızım geceleri yanına çağırıyor kollarımı öpüyor öpüyor.. Minicik daha. Anne kokusu...
O çocuklar nasıl başardı annesizliği? Birde onlara sormak lazım, maddi Kaygı gütmeden, bütün samimiyetle...

Yaş itibariyle çok tehlikeli bir zamanda ufak olan.. Allah kolaylık versin. Bazı şeyleri saffaniyetle çok direkt söyleyebilir ve altında insan kullanma güdüsünden çok, menfaati hızlı ve kolay elde etme dürtüsü olabilir. Nihayetinde içinde bulundukları "yoksunluk" durumu ki, annesizlik gerçekten en büyük yoksulluk bu hayatta, Rabbim kimseyi sınamasın, hiçbir maddiyat ve maneviyat ile doldurulamaz.. Ancak alınan bu hediyeler alışkanlık yapabilir.. Zaman içinde eşiniz bile sert dönebilir taleplerine.. Baştan kısıtlamalı gitmek lazım. . İkisi de en çok samimi, gerçekten sevgiyle verilebilecek "disipline" ihtiyaç duyuyor ve bu çok kıymetli.. Yeğenlerini seviyor iseler.. Tıpkı bir baba gibi, anne gibi, özveri ile sabırla disipline etmeliler.. İyiliklerini düşünüyorlarsa.. Maddi hediyeleri sevimli bulmuyorum ben.. Çocuğun karakterine yapılmış çok büyük bir saldırı.. Çok yanlış... Elbette özel günlerde bir şey alınabilir.. Değeri o zaman karar verilebilecek bir şey de olabilir.. Ama özel günler dışında kolaya alıştırmak, istemeye alıştırmak... Bilemiyorum.. O çocuk bu sözleri söylemedi.. Ona bu sözler söyletildi.. Çünkü böyle alıştırıldı.. Büyük büyüklüğünü bilmeli işte.. Sıkıntısını çocuklar çekmemeli..
Sert yazmış olabilirim, kusura bakmayın..
Hata çocuklarda değil..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…