Eşim ve akrabaları yüz veriyo yiğenleri arsızlaşıyor

yorumuma ek olarak,
konu sahibi, nefsinize agir gelmesini anlayabilirim, zordur elbet, kan bagibiz dahi yokken ilgilenmek.. ama yine de bu baslikla bu konuyu acacak kadar ne var ortada, anlamadim? sanki cocuk tutturmus ortaligi yikmis.. bir soylemis bin duymus zaten.. neyi abarttiniz bu kadar? hem 'istedikleri kadar kalsinlar' hem 'gitmek bilmiyorlar' cumleleri sizin konunuzda ayni anda geciyor.. gercek dusuncelerinizi yazmayip, cocuklara karsi hic bi seyi sorun etmiyormus gibi yazmaya calismissiniz gibi gorunuyor burdan, uzgunum.. niye istemiyosunuz demiyorum, dedigim gibi, nefsinize zor gelmis olabilir, Allah kimseyi kendinden baskasina muhtac etmesin.. ama durust olalim..

Bide kendi Kuzenim aklıma geldi küçükken (dayımın kızı) annesi babası boşandılar diye biz neler neler yapmıştık kendini eksik hissetmesin diye.
Annesiz 2 yetim için yapılanlar size nasılda dokunmuş

hani bi cok boyle olay olsa bi nebze icten ice sinirlenebilir.. ama suncacik olayi nasil abartmis.. bir de burda 'cok yuz verme, tavrini koy' diyenler var
Ya benim en sevmediğim şeydir çocuk şımartmak ama burda durum çok farklı Allah hiç bir çocuğu annesiz bırakmasın

hata en çok dayı da bence de sevgi pahalı hediyelerle satın alınamaz alınmamalı son arsızlık doyumsuzluk ve tembellik olur o cucuklarda allah korusun makul küçük ihtiyaçlar alınmalı sadece beklenti küçük olmalı sevgi beklentisi büyük olmalı

kadın aslında çocukların evınde fazla kalmasını ve onlara fazla pahalı hediyeler alınmasını hazmedememiş bence haklı yanları çok ama yazış tarzı üslubu yazı başlığı çok yanlış olduğundan böyle tepkiler görmüş işte

oyle gorunuyor.. bence de..
celiskilere kiziyorum ben.. birbirimizi kandirmayalim dmi..

Bundan sonra aldıklarınıza dikkat edersinz.Alamayacağınızı söylersiniz.İlginizi de eksik etmemelisiniz .Eşiniz bir şey olursa konuşur hemde.

sıkıntı yok sıkıntı yok dıyorsunuz amma sıkıntı etmıssınız bellı kı

hem neden ufacık cocuklara 1000 tl telefon alıyorsunuz yahu, yanı tablet alın baska bısı alın neden telefon

Artık gitmelerini istiyorsunuz o kadar. Kendinize nedenler silsilesi bulmanıza gerek yok.

Merhaba aynı şeyleri fazlasıyla ablam yaşadı eniştemin yiğenleri okumak için buraya geldiler normalde köyde yaşayan insanlar buraya gelince seni beni beğenmez oldular resmen ablama kaynanalık yapıyorlar ablam ilk zamanlar iyi davrandıkça tepesine çıktılar iyice eve yerleştiler oturup kalkmayı bilmezler eniştemi de afedersin tavuk gibi yerler eniştem de cingözdür aslında ama kendi ailesi söz konusu olunca ablamı konuşturmaz benden sana tavsiye sen mesafeli ol yoksa evi benimseyecekler ve sen kendi evinde misafir gibi olacaksın

İlk olarak konu başlığı ağır oldu haklısınız çünkü cok sinirliydim neden mi benim ablam ve 2ufak yiyenim buraya gelmişlerdi yiyenleride burdaydı ufak diyorum cünkü biri 4 biri 6 yasındaydı ablamın parası kalmamıştı 4yasındaki yiyenim hastalandı ve özelde tedawi olmak zornda kaldı eşim eşim çok az miktar para verdi borç istedi ablam ama ablam geri ödedinde parayı Eşim kabul etti bubeniçok üzdü hanmefendi.ayrıca cok büyük bi para hiç değil.ve ben eşimle evlenirken bir iğne bile istemedim hiç bişekilde 6yıl bekledim ailesini bırakın akrabaları bile beni istemedi neden biliyomusun akrabağları olmadım için açık oldum için eşim için hersey yaptım açıkken namaz kılıyodum zaten kapanayımda istesinler dedim çok zor istediler zaten herşeylerimi verdim kendi düğünümüzü yaptık altınlarımızla onların borclarını ödedik.siz şimdi diceksiniz eee anlattınız ne anlamı kaldı niye anlattınız ki niye söylüyonuzki iyilik söylenirmi ki diceksiniz siz burda benim kişilimi yaşadıklarımı bilmeden nasıl eş oldumu yargılayamazsınız kötüniinsanmısım etiketi yapıstıramazsınız.

Ama ayrım yaptığını yazmamışsın ki. Çok ayıp etmiş eğer üç beş liraysa alınmaz. Senin ihtiyaçlarını da eksik etmemeli.

Şunu hiç unutma, birine merhamet ediyosan allah karşılığını veriyor. Er ya da geç veriyo. Sen yine de lafını yapma.

Ama eğer senden esirgiyosa üzülmekte haklısın insan gocunur. Yazmamışsın ki ben bunu bilemem. E doğal olarak taraflı yazarım.

Dediğim gibi kimse sahip çıkmadığı için üzerlerine daha çok titriyodur.

Sen yine de içini bozma. Sürekli uğraşmak zordur evet ama kendi çocuunmuş gibi düşün. İnan ki karşılığını vericek allah..

İyi kötü yorum yapan herkese teşekkür ederim Sizinde dediniz gibi konu başlığı ağır olmus haklısınız cünkü hem sinirli hem üzgündüm.ama lütfen birazda beni düşünün kimin başına böyle bişey gelse eminimki canı biraz sıkılırdı yada eşitle tartışanları biliyorum bu yüzden o yüzden kimse yasamadan bilmeden boş atıp boş tutmasın bence.gelelim en ayrıntılı açıklamaya açıklamazsan daha cok kötü damgası yerim burda gerci açıklarsamda anlatsamda çoğu kişi yazar ee bu iyiliği yaptın niye söylüyon söylenceksen yapma ne anlamı kaldı diyenler olcak yada ima etcek

Bende diyorumki kötü oldumu pat die yapıstrdınız için yazıyorum nasıl düşünürseniz size kalmıs.ilk basta söyleyim acındırmoyorum kendimi anlamanız için anlatıyorum.benim bi hatalığım var tedawisi olmayan ilacı olup ömür boyu yasadım sürece kullanıp ama tedawi etmeyen bi ilaç bu öyle hap şurup değil 3haftada birbasla bi İl e gidip araströa hastanesinden hemşire tarafından kontrl edilerek almam gereken ilaçlar almadımda bütn hastalıkları kapabilirim kesinlikle kalabalık ortamlar yasak.

Büyük olan yiğen hastalandı ilaçların tadını beğenmedi için içmek istemedi ben ilgilendim sürekli bendeydiler o hafta teyzeleride bendeydi ilgilenmedi fazla ben ilgilendim ama bunu isteyerek severek yaptm benm bu hstalım oldunu herkes biliyo ben ilaç saatlerini hatrlatıp zorla ilaçlarını verdim 16 yasında bi genç bilir ama içmez diye kontrol ettim sonra banada geçti 3gün ateşler içinde yandım ve teyzeleri bana bakmadı çocukları toplayp gezmeye gitti ve benim 2yasında hiperaktif bi oğlum var bacağı alçıdaydı onla işgilenmeye calıştım Allahtan ablam evine dönmemişti annemden gelip bana çocuğuma baktı kocamada banada yemekler yaptı.

Oyuzdenden okadar biriktiği için patladım burda.ama burda yazanlar olmuş pat pat nasılda demiş çocuğa diye pat pat buraya yazdım sinirle onlara pat pat söylemedim herkese yasına göre alınması geren şeyleri aldımızı o cümleleride izah ederek anlattım zaten daha anlamayan yada aşaglayan varsa daha ayrıntılı biçok şey yazarım.haa diceksiniz şimdi niye anlattın yapılan iyilkler anlatlırmı kötüklerimi saymıssımız ya hastalımıda acındrmak için söylemedim o dönemde neler yasadımı anlayın diye.ayrıca küçük olan çok üzülüyodu ben aradım eşimi yarın al götr cocuk çocuğa üst baş al üzülüyo bak dedim çocuklar sıkılmasın diye kendi yakınımdan arabasını istedim eşimle çocukları denize gönderdim ama ben kötüyüm işte iyilikleri anlattım diye dahada kötü olurum şimdi.

Eşinize herkes helal olsun demiş ama ben böyle düşünmüyorum. Bence çok maddiyatçı biri. Telefon ve bisiklet sizin almanız gereken şeyler değil. Eşiniz maddiyata o kadar önem veriyor ki YEĞENlerinin gönlünü bu şekilde kazanabileceğine inanmış. Oysaki onların ilgiye daha çok ihtiyaçları olmalı. Böyle büyük hediyeler almak onları ancak daha doyumsuz yapar. Hiç kimse kusuruma bakmasın ama bir insan annesiz babasız olunca her şey onun hakkıdır diye ben düşünemiyorum. Maddi anlamda gereğinden fazla ilgi göstermek iyi değil tam tersine kötü bir şey. Onlara acıdığınız anlamına geliyor.

Şöyle de bir şey var tamam anne veya baba kaybı çok kötü bir şey ama her yetim/öksüz de dünyanın en iyi insanı olmuyor ya da bazıları beni taşlayacak belki ama her annesini kaybeden de annesini çok sevmiyor. Öyle bir konuşulmuş ki sanki çocuklar muhtaç, kendisini ezik hissediyor üzüntüden kahrolmuşlar. Hemen en kötü senaryo.

Şefkat ve sevgi gösterilebilir elbette ama bunun yolu maddiyattan geçmiyor üzgünüm. Bu sadece kolay olanı seçmek.

Teşekkürler zaten yorum yapanların bi kısmı aşağlamış beni.insanın basına bişey gelmeden boş bişekilde konuşmaları ne kadar basit.eşimi çok uyarsım pahalı hediyeler alıp kardesler arasında kıskançlığa sebep olma diye yefir içir gezdir kıyafet falan herşey tamam asla lafını yapmayız ama bizide maddiyat acısından zorluyolar bişiler istemeleri sorun değil ama bu para çok zor kazanılıyor.bi süre sonra şnsan kullanmaya geciyo bide en kötüsü aldımız halde bana bisey alınmıyo demeleri.

Kendin yarım yamalak anlatıp da bize gönül koyma. Baştan deseydin ı zaman eşim herşeyi üstüme yıkıyo ben hastayım gücüm yok diye. Müneccim değiliz yazdığından hareketle yorum yaptık. Ki sen de yorum yapalım diye yazdın. Yanlış mıyım?

Bilmiyorum artık anlattıklarınızdan mı ama benim içim hiç ısınmadı bu çocuklara. Günah alıyorum belki ama

Maddiyatçı bir ortamda büyüyen çocuklar da maddiyatçı oluyorlar maalesef. Ne çocuk olmaları ne de yetim/öksüz olmaları bu duruma engel. Çok üzgünüm gerçek hayat her zaman Türk filmlerindeki gibi olmuyor. Onların da suçu yok, bir yandan daha da çok üzüldüm onlara.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…