- 25 Ağustos 2014
- 21.219
- 50.831
- 798
- Konu Sahibi ozgurruzgar
-
annenle ilgili kismi konusmadik kuzum hic, yoksa hatirlardim.. baska konulari konusmustuk..Çook çok teşekkür ederim güzel gönlüne sağlık. Amin inşallah.. Konuşmuştuk seninle ama uzun zaman oldu unutmuşsun mis kokulum.. Cümlemizin bahtını açık etsin allah..
hani bi cok boyle olay olsa bi nebze icten ice sinirlenebilir.. ama suncacik olayi nasil abartmis.. bir de burda 'cok yuz verme, tavrini koy' diyenler varAnnesini kaybettiği için herkes üzerlerine titriyorbence siz abartıyorsunuz annesiz olmak o yaşta ne zordur kim bilir
Ya benim en sevmediğim şeydir çocuk şımartmak ama burda durum çok farklı Allah hiç bir çocuğu annesiz bırakmasınhani bi cok boyle olay olsa bi nebze icten ice sinirlenebilir.. ama suncacik olayi nasil abartmis.. bir de burda 'cok yuz verme, tavrini koy' diyenler var
hata en çok dayı da bence de sevgi pahalı hediyelerle satın alınamaz alınmamalı son arsızlık doyumsuzluk ve tembellik olur o cucuklarda allah korusun makul küçük ihtiyaçlar alınmalı sadece beklenti küçük olmalı sevgi beklentisi büyük olmalıYaş itibariyle çok tehlikeli bir zamanda ufak olan.. Allah kolaylık versin. Bazı şeyleri saffaniyetle çok direkt söyleyebilir ve altında insan kullanma güdüsünden çok, menfaati hızlı ve kolay elde etme dürtüsü olabilir. Nihayetinde içinde bulundukları "yoksunluk" durumu ki, annesizlik gerçekten en büyük yoksulluk bu hayatta, Rabbim kimseyi sınamasın, hiçbir maddiyat ve maneviyat ile doldurulamaz.. Ancak alınan bu hediyeler alışkanlık yapabilir.. Zaman içinde eşiniz bile sert dönebilir taleplerine.. Baştan kısıtlamalı gitmek lazım. . İkisi de en çok samimi, gerçekten sevgiyle verilebilecek "disipline" ihtiyaç duyuyor ve bu çok kıymetli.. Yeğenlerini seviyor iseler.. Tıpkı bir baba gibi, anne gibi, özveri ile sabırla disipline etmeliler.. İyiliklerini düşünüyorlarsa.. Maddi hediyeleri sevimli bulmuyorum ben.. Çocuğun karakterine yapılmış çok büyük bir saldırı.. Çok yanlış... Elbette özel günlerde bir şey alınabilir.. Değeri o zaman karar verilebilecek bir şey de olabilir.. Ama özel günler dışında kolaya alıştırmak, istemeye alıştırmak... Bilemiyorum.. O çocuk bu sözleri söylemedi.. Ona bu sözler söyletildi.. Çünkü böyle alıştırıldı.. Büyük büyüklüğünü bilmeli işte.. Sıkıntısını çocuklar çekmemeli..
Sert yazmış olabilirim, kusura bakmayın..
Hata çocuklarda değil..
kadın aslında çocukların evınde fazla kalmasını ve onlara fazla pahalı hediyeler alınmasını hazmedememiş bence haklı yanları çok ama yazış tarzı üslubu yazı başlığı çok yanlış olduğundan böyle tepkiler görmüş işteyorumuma ek olarak,
konu sahibi, nefsinize agir gelmesini anlayabilirim, zordur elbet, kan bagibiz dahi yokken ilgilenmek.. ama yine de bu baslikla bu konuyu acacak kadar ne var ortada, anlamadim? sanki cocuk tutturmus ortaligi yikmis.. bir soylemis bin duymus zaten.. neyi abarttiniz bu kadar? hem 'istedikleri kadar kalsinlar' hem 'gitmek bilmiyorlar' cumleleri sizin konunuzda ayni anda geciyor.. gercek dusuncelerinizi yazmayip, cocuklara karsi hic bi seyi sorun etmiyormus gibi yazmaya calismissiniz gibi gorunuyor burdan, uzgunum.. niye istemiyosunuz demiyorum, dedigim gibi, nefsinize zor gelmis olabilir, Allah kimseyi kendinden baskasina muhtac etmesin.. ama durust olalim..
kadın aslında çocukların evınde fazla kalmasını ve onlara fazla pahalı hediyeler alınmasını hazmedememiş bence haklı yanları çok ama yazış tarzı üslubu yazı başlığı çok yanlış olduğundan böyle tepkiler görmüş işte
Arkadaslar herkese merhaba direk konuya gireyim cünkü galiba uzun olucak.eşimin vefat eden ablasının 2oğlu geldi biri lise2ye diğeri orta2ye gecti başka bi ilden tatile geldiler 1bucuk aydır burdalar bizdede ara ara gelip kalıoyolar burda hiç bi sıkıntı yok çünkü çok üzülüyorum daha küçük yaşta annesiz kaldılar.
Eşimin abisi olsunn biz olsun kıyafetler aldık küçük olaba bisiklet diğerine Büyüğünede 1000tllik telefon aldık ortak ödüyoruz eşim onları kaç kere denize götürdü bunda bişey yok ama masraf konusunda bizi zorluyolar küçük olanı cok saf bilirdim ama tam açık göz çıktı oda gelmiş bana dediki benim yaşımdakilerin elinde ıphone 6var bende en sonunda patladım dayanamadım o tel kac para biliyomusun dedim 3 ile 3,5 bin arası değisiyo fiyatı kim okadar para verirki o tele hem senin yasın daha küçük abin liseye gidiyo sen daha orta okuldasın hangi öğrencinin elinde o telefondan gördün dedim.hem niye öyle diyosun abine telefon sanada bisiklet aldık dedim babana söyle o alsın ozaman dedim.çünkü cok abartıyolar artık ve ben bozulmaya basladım bu duruma mapıcamı bilmiyorum zaten gitmeyede niyetleri yok 15 tatilde yine burdalar zaten burda olmaları sıkıntı yok asıl sıkıntı resmen babaları bizi kullanmak için yollamıs.gerçi eşimde büyük suç bide kendi üstüne faturalı hat cıkardı çocuga o çocuk o ödemedinde sıkıntı olurmu sizce limitli 30 lira faturası kızlar napcam bilmiyorum daha neler aldırcaklar bilmiyorum.
İlk olarak konu başlığı ağır oldu haklısınız çünkü cok sinirliydim neden mi benim ablam ve 2ufak yiyenim buraya gelmişlerdi yiyenleride burdaydı ufak diyorum cünkü biri 4 biri 6 yasındaydı ablamın parası kalmamıştı 4yasındaki yiyenim hastalandı ve özelde tedawi olmak zornda kaldı eşim eşim çok az miktar para verdi borç istedi ablam ama ablam geri ödedinde parayı Eşim kabul etti bubeniçok üzdü hanmefendi.ayrıca cok büyük bi para hiç değil.ve ben eşimle evlenirken bir iğne bile istemedim hiç bişekilde 6yıl bekledim ailesini bırakın akrabaları bile beni istemedi neden biliyomusun akrabağları olmadım için açık oldum için eşim için hersey yaptım açıkken namaz kılıyodum zaten kapanayımda istesinler dedim çok zor istediler zaten herşeylerimi verdim kendi düğünümüzü yaptık altınlarımızla onların borclarını ödedik.siz şimdi diceksiniz eee anlattınız ne anlamı kaldı niye anlattınız ki niye söylüyonuzki iyilik söylenirmi ki diceksiniz siz burda benim kişilimi yaşadıklarımı bilmeden nasıl eş oldumu yargılayamazsınız kötüniinsanmısım etiketi yapıstıramazsınız.Çok zor bişey lavantam.. Birileri üstüne titredikçe kötü oluyosun.
Paramız var çalışıyorum ama hele de üst baş alıp getirdiklerinde nasıl dokunuyo bi bilsen.
Konu sahibiyle ilgili yorum yaparsam ban yerim..
Çünkü ne kadar gizlerse gizlesin nasıl biri olduğunu anladım.
Arsız yazmış çocuklar için. Ahhh dünya ah. Kimlerin dünyası..
Adama var ya her duayı edesim var şuan. Allahım birini bin etsin. Kontör istemeye utanır diye faturalı yaptırmıştır. Kadın çocuğun istediğini iddia ediyo. Öyle bile olsa anlayışla karşılamış.
Ve böyle bi eşim olmasını asla istemem. Asla. Allah başa vermesin. Adam da çok mutlu değildir tahminimce.
İlk olarak konu başlığı ağır oldu haklısınız çünkü cok sinirliydim neden mi benim ablam ve 2ufak yiyenim buraya gelmişlerdi yiyenleride burdaydı ufak diyorum cünkü biri 4 biri 6 yasındaydı ablamın parası kalmamıştı 4yasındaki yiyenim hastalandı ve özelde tedawi olmak zornda kaldı eşim eşim çok az miktar para verdi borç istedi ablam ama ablam geri ödedinde parayı Eşim kabul etti bubeniçok üzdü hanmefendi.ayrıca cok büyük bi para hiç değil.ve ben eşimle evlenirken bir iğne bile istemedim hiç bişekilde 6yıl bekledim ailesini bırakın akrabaları bile beni istemedi neden biliyomusun akrabağları olmadım için açık oldum için eşim için hersey yaptım açıkken namaz kılıyodum zaten kapanayımda istesinler dedim çok zor istediler zaten herşeylerimi verdim kendi düğünümüzü yaptık altınlarımızla onların borclarını ödedik.siz şimdi diceksiniz eee anlattınız ne anlamı kaldı niye anlattınız ki niye söylüyonuzki iyilik söylenirmi ki diceksiniz siz burda benim kişilimi yaşadıklarımı bilmeden nasıl eş oldumu yargılayamazsınız kötüniinsanmısım etiketi yapıstıramazsınız.
Teşekkürler zaten yorum yapanların bi kısmı aşağlamış beni.insanın basına bişey gelmeden boş bişekilde konuşmaları ne kadar basit.eşimi çok uyarsım pahalı hediyeler alıp kardesler arasında kıskançlığa sebep olma diye yefir içir gezdir kıyafet falan herşey tamam asla lafını yapmayız ama bizide maddiyat acısından zorluyolar bişiler istemeleri sorun değil ama bu para çok zor kazanılıyor.bi süre sonra şnsan kullanmaya geciyo bide en kötüsü aldımız halde bana bisey alınmıyo demeleri.Eşinize herkes helal olsun demiş ama ben böyle düşünmüyorum. Bence çok maddiyatçı biri. Telefon ve bisiklet sizin almanız gereken şeyler değil. Eşiniz maddiyata o kadar önem veriyor ki YEĞENlerinin gönlünü bu şekilde kazanabileceğine inanmış. Oysaki onların ilgiye daha çok ihtiyaçları olmalı. Böyle büyük hediyeler almak onları ancak daha doyumsuz yapar. Hiç kimse kusuruma bakmasın ama bir insan annesiz babasız olunca her şey onun hakkıdır diye ben düşünemiyorum. Maddi anlamda gereğinden fazla ilgi göstermek iyi değil tam tersine kötü bir şey. Onlara acıdığınız anlamına geliyor.
Şöyle de bir şey var tamam anne veya baba kaybı çok kötü bir şey ama her yetim/öksüz de dünyanın en iyi insanı olmuyor ya da bazıları beni taşlayacak belki ama her annesini kaybeden de annesini çok sevmiyor. Öyle bir konuşulmuş ki sanki çocuklar muhtaç, kendisini ezik hissediyor üzüntüden kahrolmuşlar. Hemen en kötü senaryo.
Şefkat ve sevgi gösterilebilir elbette ama bunun yolu maddiyattan geçmiyor üzgünüm. Bu sadece kolay olanı seçmek.
Teşekkürler zaten yorum yapanların bi kısmı aşağlamış beni.insanın basına bişey gelmeden boş bişekilde konuşmaları ne kadar basit.eşimi çok uyarsım pahalı hediyeler alıp kardesler arasında kıskançlığa sebep olma diye yefir içir gezdir kıyafet falan herşey tamam asla lafını yapmayız ama bizide maddiyat acısından zorluyolar bişiler istemeleri sorun değil ama bu para çok zor kazanılıyor.bi süre sonra şnsan kullanmaya geciyo bide en kötüsü aldımız halde bana bisey alınmıyo demeleri.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?