• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşim ve annemin diyaloğu

tabi bu konuda hassas olan insanlar olabilir haklısın. alınmış kırılmış da olabilir eşim hepsini kabul ediyorum ama annenle bi daha görüşmem evinize gitmem demesini anlamıyorum bu ömür boyu görüşülmeyecek mevzu değil defalarca anlattım art niyet yok dedim ama yok nuh diyor peygamber demiyor.anneme sadece anne ali kpss ye girmez girse de kazanamaz (hiç hazırlanmadı çünkü) kazandı atandı diyelim kalkıp gitmez keşke söylemeseydin dedim.kadın zaten pişman sonuç da niyeti kötü değil ama gel de anlat eşime

Bak canım, benim eşim de babama çok kızar bazen. Hatta bu Ramazan ne ben gidicem ne o gelsin dedi. Ama geçen hafta gittik. Hem de çok güzel geçti. Babamla beraber arabayla çıktılar gezdiler biraz. Eşim babama çok kızgın aslında.(Düğüne yakın bazı olaylar olmuştu.)
Demem o ki, bi şekilde gider o annenlere. Sen pek üstüne düşme , zorlama. Küs kalsalar kalsalar bir ay kalsınlar. Düzelir her şey sıkma canını.
Erkeklerin bi huyu var. Israr ettiğin sürece yapmıyolar dediğini :31:
Bu arada iftara babam davet ettiği için gitmişti eşim. Belki annen arasa eşini o davet etse gider. Bunu da sakın anneni ezdirmek olarak görme. Büyük ego kapışmasına döner yoksa evlilik ...

Son düzenleme:
Bak canım, benim eşim de babama çok kızar bazen. Hatta bu Ramazan ne ben gidicem ne o gelsin dedi. Ama geçen hafta gittik. Hem de çok güzel geçti. Babamla beraber arabayla çıktılar gezdiler biraz. Eşim babama çok kızgın aslında.(Düğüne yakın bazı olaylar olmuştu.)
Demem o ki, bi şekilde gider o annenlere. Sen pek üstüne düşme , zorlama. Küs kalsalar kalsalar bir ay kalsınlar. Düzelir her şey sıkma canını.
Erkeklerin bi huyu var. Israr ettiğin sürece yapmıyolar dediğini :31:
haklısın üstüne düşmek iyi olmaz ama önümüz bayram bayram da ne olacak millet soracak ne diyeceğim kocam annemle küstü mü?ayrıca ramazanda ailemi yemeğe bile çağramıycam çok zoruma gidiyor.çağır istersen onlar geldiğinde ben olmam diyor.annem arar aslında ama ben aramasını istemiyorum çünkü telefonu açmaz yada annemi reddederse çok kırılırım

Son düzenleme:
herşeyi geçtim de benim anlamadığım erkekler böyle aslında altında art niyet olmayan şeylere hemencecik kızıp annenle görüşmicem diyebiliyor da biz nie kaynanamız hayatımıza zırt pırt karışıp canımızı sıktığında kaynanamızla görüşmicez die kesip atamıoruz.çok 2lik var şu hayatta ya :43:
biz içimize atıyoruz aman kavga gürültü çıkmasın diyoruz ama erkekler tam tersi.eşime de söyledim benimde kızdığım şeyler oldu ama böyle davranmadım dedim davransaydın diyor.ama lafta böyle

eşinin yaptıgı terbıyesızlık..bısey dıyımmı bence sımdı acık acık konus annemden ozur dıleyeceksın de sert bı sekılde yoksa bu saygısızlıkların önunu tutamassın

Herkezın aksine esının %100 hatalı oldugunu dusunuyorum
ne olursa olsun sizin anneniz büyük o şekilde laf cevırıp utanmadan birde bunu günlerce sürdürmesi cok ayıp

Eşiniz gerçekten kalitesiz biriymiş

sen baban aramadan önce eşine ayarı ver bence nabzını bi ölç sonra baban arasın, aileme bir daha terbiyesizlik yaparsan sonunu sen düşün de, bişy söyleme, bırak meraktan çatlasın, ne yapcagını kestiremeyeceği için belki çekinir de adam gibi davranır, yok kem küm derse baban hiç aramasın ,ona da yok derse bu kez iyice çirkefleşir nasıl olsa artık anasına da babasınada istediğimi söyleyebiliyorum hiç te bişy olmuyor der öyle gider, aslında baban aramasa daha iyi olur bence üstüne düştükçe kendini bi halt sanıyor belli, sen bi kez söyle yok derse keyfin bilir de sen süslen püslen git umursamadığını anlasın, bende size adım atmıcam de onlarda gelmesin de, sürekli pışpışlanmıcanı anlasın, umursamaz tavrını sakın elden bırakma, böylece kendinin bulunmaz hint kumaşı olduğunu sanmaktan vazgeçer diye düşnüyorum , yine de karar senin tatlım :34::15:

Herkezın aksine esının %100 hatalı oldugunu dusunuyorum
ne olursa olsun sizin anneniz büyük o şekilde laf cevırıp utanmadan birde bunu günlerce sürdürmesi cok ayıp

Eşiniz gerçekten kalitesiz biriymiş
sürdürmeye de devam ediyor daha da edecek biliyorum bayramda da sürdürecek yaptığı yetmedi annem af dileyecekmiş. Gerçekten de kalitesini belli etti

sen baban aramadan önce eşine ayarı ver bence nabzını bi ölç sonra baban arasın, aileme bir daha terbiyesizlik yaparsan sonunu sen düşün de, bişy söyleme, bırak meraktan çatlasın, ne yapcagını kestiremeyeceği için belki çekinir de adam gibi davranır, yok kem küm derse baban hiç aramasın ,ona da yok derse bu kez iyice çirkefleşir nasıl olsa artık anasına da babasınada istediğimi söyleyebiliyorum hiç te bişy olmuyor der öyle gider, aslında baban aramasa daha iyi olur bence üstüne düştükçe kendini bi halt sanıyor belli, sen bi kez söyle yok derse keyfin bilir de sen süslen püslen git umursamadığını anlasın, bende size adım atmıcam de onlarda gelmesin de, sürekli pışpışlanmıcanı anlasın, umursamaz tavrını sakın elden bırakma, böylece kendinin bulunmaz hint kumaşı olduğunu sanmaktan vazgeçer diye düşnüyorum , yine de karar senin tatlım :34::15:

eşinin yaptıgı terbıyesızlık..bısey dıyımmı bence sımdı acık acık konus annemden ozur dıleyeceksın de sert bı sekılde yoksa bu saygısızlıkların önunu tutamassın
ne özür dilemesi beyefendi kendi özür bekliyor daha bi insanın ailesi çok önemliymiş bunu anladım huzuru bilmeyen huzur veremiyor

bugün annemlere geldim burada kalıcam sabah diyor ki bana geri dönecekmisin?bende iftardan sonra nası dönebilirim dedim sustu(arabayla gelip almıyor soruyor) sanırım bahane arıyomuş beyefendi gelmemek için bulmuş....

eşiniz sağlam bi sebep olmadan bozukluk çıkarıyo.. hoşuna gidilmeyen bişeyi herkes heran söyleyebilir herkese böyle cvp verebiliyo mu.
eşimin annesi ne de olsa ettiğim laf önce eşimi üzer diye düşünemiyo. bence kalitesizlik arıyosa kendine ve bunu düşünen biriolarak onu yetiştiren ailesine baksın.

annenizi ezdirmek olarak algılamayın ama bizim de şöyle bişey başımıza gelmişti.. kv ile annem düğünde ikisi de aynı düşüncelerle küstüler. laf söz etmediler sadece davranışlardan çıkarımda bulunarak.. sonra o sene benim ananem hastaydı hep, kv annemi hiç aramadı. sonra kv ameliyat olucaktı anneme dedim ararsın kadını diye. annem dedii a o hiç aradı mı anane ni sordu mu bi kere falan dedi. ben de dedim ki onun hareketleri beni ilgilendirmiyo o ondan mesul sen de şimdi onu aramaktan mesulsun. ayrıca ben ikinizin küslüğünü mü düşünüp durucam benim huzurum mu önemli dedim yoksa sizin saçma sapan sürdürdüğünüz şey mi. kızdı etti ama baktım biz ordayken aradı konuştu. neden çünkü benim annem kaliteli beni üzmez :46:
siz de annenize diyin anne fazla alındı gönlünü alıver ama çok sorun varmış evime gelmesin dediklerini demeden. anneniz de oğlum işine karışmak niyetinde değildim canını sıktım herhalde dese, özür dilemesine gerek kalmaz diye düşünüyorum. anlıyorum sizi annem evime gelmden ya da eşimle bayramda iftarda oraya gidemezsem sizin gibi hissederim.
ne varsa annelerde var bizi zor durumda bırakmazlar, yardımlarını da esirgemezler..

Ben bile sinirlendim görünce. Tabikide eşiniz suçlu çok ayıp etmiş annene. Sonuçta annenen eşinin iyiliği için söylüyor. Böyle dik kafalı erkeklere sinir oluyorum kendi eşimde dahil olmak üzere!

eşiniz sağlam bi sebep olmadan bozukluk çıkarıyo.. hoşuna gidilmeyen bişeyi herkes heran söyleyebilir herkese böyle cvp verebiliyo mu.
eşimin annesi ne de olsa ettiğim laf önce eşimi üzer diye düşünemiyo. bence kalitesizlik arıyosa kendine ve bunu düşünen biriolarak onu yetiştiren ailesine baksın.

annenizi ezdirmek olarak algılamayın ama bizim de şöyle bişey başımıza gelmişti.. kv ile annem düğünde ikisi de aynı düşüncelerle küstüler. laf söz etmediler sadece davranışlardan çıkarımda bulunarak.. sonra o sene benim ananem hastaydı hep, kv annemi hiç aramadı. sonra kv ameliyat olucaktı anneme dedim ararsın kadını diye. annem dedii a o hiç aradı mı anane ni sordu mu bi kere falan dedi. ben de dedim ki onun hareketleri beni ilgilendirmiyo o ondan mesul sen de şimdi onu aramaktan mesulsun. ayrıca ben ikinizin küslüğünü mü düşünüp durucam benim huzurum mu önemli dedim yoksa sizin saçma sapan sürdürdüğünüz şey mi. kızdı etti ama baktım biz ordayken aradı konuştu. neden çünkü benim annem kaliteli beni üzmez :46:
siz de annenize diyin anne fazla alındı gönlünü alıver ama çok sorun varmış evime gelmesin dediklerini demeden. anneniz de oğlum işine karışmak niyetinde değildim canını sıktım herhalde dese, özür dilemesine gerek kalmaz diye düşünüyorum. anlıyorum sizi annem evime gelmden ya da eşimle bayramda iftarda oraya gidemezsem sizin gibi hissederim.
ne varsa annelerde var bizi zor durumda bırakmazlar, yardımlarını da esirgemezler..
benim ailemin yumuşak yüzlü olduğunu biliyor onun iiçin rahat raahat konuşuyor konuştu bitti gitti dedik ama mevzuyu uzatan kendisi bu olay olalı nerdeyse 20 gün olacak ama adam aynı tavırda.ailesi anası babası çok kaliteliymiş! ben bilirim onların kalitesini ama ses çıkarmam .anneme önceleri söylemiyordum ama artık söyledim görüşmek istemediğin çünkü ramazan ayındayız bi iftara bile çağıramıyorum bilsinler dedim.zaten babamı telefonla arayıp kendisi de anneme tavır alacam demiş . verdiğin örnek çok doğru güzel bi örnek bazen bende derim aman yapan yapsın kötülüğünü ben kendime bakayım diye ama bu durum farklı bugün babam aradı eşimi iftara gelin dedi gelmem demiş babamda ağzınızın tadını bozmayın bayram var önünüzde demiş annemden özür bekliyormuş yemeğe gelseydi zaten annem konuyla ilgili bir iki kelime ederdi ama durum bu

Ben bile sinirlendim görünce. Tabikide eşiniz suçlu çok ayıp etmiş annene. Sonuçta annenen eşinin iyiliği için söylüyor. Böyle dik kafalı erkeklere sinir oluyorum kendi eşimde dahil olmak üzere!
suçlu olmasını kabul etmek şöyle dursun annemden özür bekliyor yoksa çocuğu bile olsa göstermeyecekmiş! allah böyle erkekleri ıslah etsin

Arkadaşlar sinirim çok bozuk eşimle beraber annemlere gittik yengem de vardı eşimin işiyle ilgili bi konu açıldı
(Eşim babasiyla beraber esnaflık yapıyor ayriyeten uğraştığı bi iş var o işte bu sene yükselme beklentisi vardı olmadı)
Annem kpss ye çalışsanız şansınızı o yönde deneseniz dedi eşim o anda bozuldu ve anneme bırakında ona biz kara verelim kaldı ki ben bu konularda annemleri bile dinlemem dedi o anda annem çok kötü oldu ben de bozuldum bişey demedik şu anda moralim çok bozuk eşime bişey demedim ama pek konuşmuyorum onunla sinirlendim çünkü annem bugüne kadar hiç bişeyimize karışmadı bi öneride bulundu diye duymadığı laf kalmadı ben bugüne kadar ailesine karşı en ufak saygısızık yapmadım çok gücüme gitti doğrusu kadını çocuk gibi azarladı sonrada surat astı kaktı odaya gitti.kızlar sizce kim haklı ve nasıl bi tutum sergilemem gerek (aslında şu an maddi sıkıntımız yok eşimde memuriyete uygun değil annemin kaygısını da anlamadım)
Eşimle sabahın köründe tartıştık annenle asla görüşmeyeceğim bi daha asla evime gelmesin dedi.ağlamaktan helak oldum etmediği laf kalmadı ramazan için hazırlık yapacaktım üzüntüden elim kolum kalkmiyor
.bu arada bayramda da gitmeyecekmiş ne yapcam ben?

büyükler genelde garantici oldukları için annenizin böle bişey sölemesi normal. bunu benim annemde söyler kayınvalidemde kayınpederimde babamda sağ olsaydı oda söylerdi. annenizin bunu söylemesinde hiçbirşey yok. ama eşinizin tepkisi çok sert olmuş. düşünmediğini güzel bir dillede ifade edebilirdi. ama ne yazıkki erkekler genelde kız annelerinde açık ararlar buluncada lafı yapıştırıp görüşmeme kararı alırlar. eşiniz art niyetli bence burda. kaldıki annen kötü bişey dememiş demiş olsa bile böle davranılmaz. bu zamana kadar hiçbişeyinize karışmamış kadıncaız. bunu inan senin annen die sölemiorum kayınvalidenede yapsaydıda eşini hatalı bulurdum emin ol.

büyükler genelde garantici oldukları için annenizin böle bişey sölemesi normal. bunu benim annemde söyler kayınvalidemde kayınpederimde babamda sağ olsaydı oda söylerdi. annenizin bunu söylemesinde hiçbirşey yok. ama eşinizin tepkisi çok sert olmuş. düşünmediğini güzel bir dillede ifade edebilirdi. ama ne yazıkki erkekler genelde kız annelerinde açık ararlar buluncada lafı yapıştırıp görüşmeme kararı alırlar. eşiniz art niyetli bence burda. kaldıki annen kötü bişey dememiş demiş olsa bile böle davranılmaz. bu zamana kadar hiçbişeyinize karışmamış kadıncaız. bunu inan senin annen die sölemiorum kayınvalidenede yapsaydıda eşini hatalı bulurdum emin ol.
Ben de artık eşimin art niyetli olduğunu düşünüyorum annem özür dilemezse görüşmezmiş ciddi ciddi bayramdan sora dilekçe vermeyi düşünüyorum

eşinizi çok haksız buldumm
kadın iyi niyetli davranıp fikrini söylemiş
siz böyle bir uslupla eşinizin annesine cvp verseydiniz
kendisi susarmıydı acaba yada daha sıcağı sıcağına had mi bildirmeye kalkardı
erkeklerde gurur varsa biz kadınlardada var olmak zorunda
ne demek bayrama gitmem ne demek evime bir daha gelemezz
eşiniz çok terbiyesizmiş
sizin kvnizle sorununuz olsaydı eşiniz yinede sizi götürürdü bayramda
kaldı ki siz kendiniz derdiniz bayramdır eşimin annesidir büyüğümdür
sırf gelinler biz kız tarafıyız diye ezdirmemiz mi lazım kendimizi
beklemeyip direk eşinizi uyarmanız gerekiyordu bencee...

benim ailemin yumuşak yüzlü olduğunu biliyor onun iiçin rahat raahat konuşuyor konuştu bitti gitti dedik ama mevzuyu uzatan kendisi bu olay olalı nerdeyse 20 gün olacak ama adam aynı tavırda.ailesi anası babası çok kaliteliymiş! ben bilirim onların kalitesini ama ses çıkarmam .anneme önceleri söylemiyordum ama artık söyledim görüşmek istemediğin çünkü ramazan ayındayız bi iftara bile çağıramıyorum bilsinler dedim.zaten babamı telefonla arayıp kendisi de anneme tavır alacam demiş . verdiğin örnek çok doğru güzel bi örnek bazen bende derim aman yapan yapsın kötülüğünü ben kendime bakayım diye ama bu durum farklı bugün babam aradı eşimi iftara gelin dedi gelmem demiş babamda ağzınızın tadını bozmayın bayram var önünüzde demiş annemden özür bekliyormuş yemeğe gelseydi zaten annem konuyla ilgili bir iki kelime ederdi ama durum bu

suçlu olmasını kabul etmek şöyle dursun annemden özür bekliyor yoksa çocuğu bile olsa göstermeyecekmiş! allah böyle erkekleri ıslah etsin
sakın annenizi ezdirmeyin
beyfendiye bak babanıza bile ne biçim konuşuyor özür bekliyorum gelmicem diyebiliyor
koskoca kadını soktuğu duruma bak damatlığından utansınnn
ayy çok sinir oldumm
nasıl bi terbiyesizlik bu yaaa

Ben konuyu ilk actiginda okumustum ve esin hala sabit fikirdeymis sanki kadin kufur etmis evden kovmus bu kadat kin bu kadar hiddetlenmek nedir yani
Rabbim kolaylik versin sana arkadasim

beyfendiye bak babanıza bile ne biçim konuşuyor özür bekliyorum gelmicem diyebiliyor
ayy çok sinir oldumm

Arkadasim.bende cok sinirlendim kendi anne babama yapilmis gibi bi kiz annesi olarak o damadi kiniyorum

eşinizi çok haksız buldumm
kadın iyi niyetli davranıp fikrini söylemiş
siz böyle bir uslupla eşinizin annesine cvp verseydiniz
kendisi susarmıydı acaba yada daha sıcağı sıcağına had mi bildirmeye kalkardı
erkeklerde gurur varsa biz kadınlardada var olmak zorunda
ne demek bayrama gitmem ne demek evime bir daha gelemezz
eşiniz çok terbiyesizmiş
sizin kvnizle sorununuz olsaydı eşiniz yinede sizi götürürdü bayramda
kaldı ki siz kendiniz derdiniz bayramdır eşimin annesidir büyüğümdür
sırf gelinler biz kız tarafıyız diye ezdirmemiz mi lazım kendimizi
beklemeyip direk eşinizi uyarmanız gerekiyordu bencee...
ben aynısını yapsam emininki susmazdı.bayramda o gitmezse ben de gitmem kendisine de söyledim ailemi iftara çağıramıyorum çağır ama ben giderim evdden diyor bende onun ailesini de çağırmıyorum kısasa kısas bundan böyle.

ayy çok sinir oldumm
annem çok üzülüyor senin huzurun için dilerim diyor ama izin vermem asla

Back
X