eşim ve ev işi

güvenme meselesi değil ben yırtınıyorum akşamları temizlik için o yatıyor tv karşısında biraz olsun yardım bekliyor insan kalksın heriiyapsn demiyorumki

walla benmkide öle canım beni uyuz eder yapmaz.. Ama en azından yediğini kaldır kıyafetini kaldır onu ben yapmak zorunda değilim derim bende çok sinirleniyorum ama yapcak bişey yok ortalığı daıytmasa yeter diyorum iş yapmasına da gerek yok.. bunun içinde kavga etmiyorum artık...

Hatta temzlkçi alcm hep çalışıp hem ew işleriyle uğraşamıyorum yardımında yok zaten dediğimde bu ewe temzlikçi sokmm dedi ama dinlemiyorum alıyorum yaniii.... benmde dinlenmeye ihtycm war sonuçta... Altemzlkçi kurtl sende bunun için eşinle kötü olm yapan var yapmayan war bizimkiler yapmıyor işte zorlama sende =)

İş yapacağım zaman eşime derim hadi şunu yapalım diye, temiz orası ne gerek var der. Gerek olup olmadığını sormadım derim ki mesela tozludur. Birbirimizi yeriz Ama sonra sağolsun yardım eder. Bizim sıkıntımız da kendi aklına gelipte birşeyi kaldırmaz. Eşine, ev ortak alanımız ikimiz beraber yaparsak daha çabuk bitiririz ve ikimizde yıpranmayız, mesela süpürge tam erkek işi, gücüm yetmiyor falan derseniz belki ikna olur.

Eşit şartlardasınız, ikinizde yorgun argın eve geliyorsunuz ama iş yapan siz oluyorsunuz. Tabiki bir erkekten dip köşe temizlik yapmasını beklemek zor (öyle yetiştiriliyorlar çünkü) ama masayı toplayabilir, bulaşıkları yerleştirebilir vs bu tarz yardımları olmalı, yapmıyorsa temizlikçi alın, başka yolu yok. Elin kadını girmesin evimize diyorsa eşiniz , elini taşın altına soksun bi zahmet.
Birde neden karışır bir erkek eve gelecek temizlikciye anlamıyorum, heleki bir işin ucundan tutmuyorsa.
Kolaylıklar dilerim.

1 yıllık evliyim ben de. çalışmıyorum ama geçen sene okulum vardı farklı ilde her hafta gidiyordum(şimdi tez yazıyorum arada gidiyorum).giderken temizliyordum gelince de temizliyordum yetiyordu zaten. ilk zamanlar eşimin bütün bulaşıklarını görürdüm geldiğimde sonra zamanla baktım eve geldiğimde mutfak tertemiz, çamaşırlar yıkanmış asılmış :)

ilk zamanlar ben de kavga ediyordum bir tabağını bile kaldırmıyorsun diye sonra baktım kavgayla sinirlenmeyle olmuyor hatta huzurumuz kaçıyor. sonra kızmaktansa, istemeye başladım şunu yapar mısın diye; sonra düzelmeye başladı o da.

büyük temizlik yaparken de haydi çabuk bitsin diyorum o süpürüyor ben arkasından siliyorum mesela veya o cam silerken ben banyoyu temizliyorum falan.
çalışmadığım için mümkün olduğunca hafta sonuna iş bırakmamaya çalışıyorum hatta cumadan yemekleri bile yapıyorum ki hafta sonumuz bölünmesin diye. o da ders çalışabileyim diye hiçbir şey yapmamı istemiyor

:) canım temizlik yapmak istemediğinde eşime ayy çok yoruldum bugün evide böyle bırakmk istemiyorum diyince duygusala bağlanıp yapıyor saolsun. .Azıcık nazlanın sizde . . iki gün üst üste ellemeyince o yapcaktır mecburen

huyu iyiymiş ve dağınık değilmiş ne güzel varsın yardım etmesin dağınıklığda yokmuş,

herkes kendi eşyalarını zaten toplamalı kıyafetlerini yerine koymalı. bunu lütuf gibi gören yorumlar beni çok şaşırtıyor. kadın-erkek çalışıyor ise kadın eve para getiriyor ise bir erkekte temizliği yapacak o kadar yani. evlendim rahat etmek istiyorum diyorsa kendisine çalışan eş değilde bir hizmetçi bulmalıymış.

konu sahibi arkadaşım çocuk olunca çok zorlanırsın. şimdi bul yolunu ve eşini alıştır. herşeyi ortak yapın. ilk zamanlar bende işlerimi yapıyordum ama hamilelik ve çocuk olayından sonra hiç bir şeye yetişemez oldum. bu yüzden çok kavgalar ettik. şimdi eşim yapıyor çoğu şeyi. herşeyi üstüme alıp yıpranıcam eşimde evliyim ben diye rahat edecek. böyle bir dünya yok...

açık net bulmuşsun bunu yorsun ! evet yardım etmesi lazım ama madem bu kadar iyi yönleri var niye oraya takılıp kaldın ?? bak kavga etme ettikçe sen kaybedersin tatlı dil güler yüz bu işi halleder bence başarabilirsin bunu :) sıkma canını bi arkadaş da bu konuda muzdaripdi düzeldi :) eşini yanına çağır öpe öpe istediğini yaptır yahuuu iki kez öp eline tabak tutuştur götürsün mutfağa misal ya da öp eline bez ver toz alırken git arkasından sarıl övgü dolu söz söyle :) ya evcilik oynarmış gibi yaparsan düzelir herşey :) dert etme bu kadar :)

haklısınız birde akşam ayaklarını yıkayalım dimi. zaten gündüz çalıştığımız yetmiyor.

tatlı dil kullandım olmadı kavga ettim olmadı bekarlıkta hep kendi yaptığı için evlilikte rahat etmek istiyorum diyor
ama dağınık ve pis değildir şükür

rahat etmek istiyormuş beyefendi. senin rahatın ne olacakmış peki. bu kısa süreli bişin değilki bir ömür sürecek evlilik mutlaka sana yardım etmeli. örneğin akşam yemeğini hazırlarken. sofrayı toplarken. çamaşır asarken. katlarken vs.

ama şöyle alıştırabilirsin. örneğin yıkanmış çamaşırları ver önüne oturduğu yerden katlasın götür yerleştir yerine veya mutfakta sofrayı hazırlarken örneğin melemen ayran salatavs aşkım sen iyi yaparsın diyerek yaptır.

ne bileyim bu şekilde yavaş yavaş alıştırmayı denedinmi cnm

cnm erkekler eşlerine açık giyinme derler ama açık giyinenlere bakarlar
eşine makyaj yapma doğal halin güzel derler full makyajlı bayanlara bakarlar

Hayat müşterektir olayını ev temizliği yapmakla karıştırıyor insanlar.Eşler illa kadın çalışıyor diye evde temizlik yapacak diye bir şart yok.Dağıtmasın yeter.O konuda yardımcı olamaz,başka bir konuda eşitliği sağlar telafi eder.Her erkek yapamayabilir.Alışmamıştır,beceremez,yapmak istemez.Bu onun eksik,kusurlu,ya da eşit hakları çiğnediği anlamına gelmez.

Bizde eşimle beraber ikimiz de çalışıyoruz, aynı iş yerindeyiz ama benim işlerim ona göre biraz daha yoğun. Lakin ev işlerini ben kendim tek yapıyorum herşeyi, kocam hiç bişey yapmaz, kıyafetini bile yerine koymaz ben koyarım. Ondan da hiç bişe beklemiyom, çünkü çok seviyo beni, ilgisini alakasını asla eksik etmez, sever, korur, kollar, bişeyimi eksik etmez sağolsun, ben de onun bişeyini eksik etmiyorum işte. düşmanım değil o benim kocam biraz daha yorulurum ama mutlu olurum evimde :)

haklısınız birde akşam ayaklarını yıkayalım dimi. zaten gündüz çalıştığımız yetmiyor.
Kadının eline iktidar geçtiği zaman en faşist diktatörden daha diktatör oluyor. Bu yuzden "güç" sahibi kadınlar bana göre "gücü" bu biçimde bir algilayisla son derece itici bir hale getiriyorlar.

Bazı durumlar vardır karşılık beklemeden, verimli olmayı sevdiğiniz için yaparsınız, sürekli karşı tarafı taciz ederek, karşılık vermeye zorlayarak değil. Burada konu sahibinin eşi gibi eşini mutlu edecek türlü donanıma sahip bir eşten, kendine yakistirmadigi tek bir davranış biçimini itici bir şekilde sürekli istemek gerçekten simarikliktan baska birsey değil.

Inada bindirmekse huzuru onarilmayacak biçimde bozdugunda pismanliğin dik alasini yaşatır. Yardim da etmeyiversin normal zamanda. Kadın temizlik hastası değilse haftasonu bir günü sağlam temizliğe ayırır, diğer günler çocuk da bakılır, bi kaç günlük yemek yapılır, gezmeye de çıkılır, keyif de yapılır.

Insan kendi varoluşu için calismiyorsa zaten, böyle sürekli başa kakacaksa çalışmasın da huzur versin bari. Kapris bu başka birşey değil.

Hastalık vs.yoksa kimse kimsenin ayaklarını yikamaz, bu sacmaligin ne alakası var?

Ben konuya cinsiyetsiz yaklaşıyorum farkindaysaniz. Aynı konuyu konu sahibinin eşi açmış olsaydı aynı cümleleri kurardım. Zaten feminist kalıpları oldum olası sevmem. Eşim hasta olsa ayaklarını da yikarim başka taraflarını da. Konuyu bu kadar güzel saptirdiginiz için tebriklerimi sunuyorum size.

Budur. Iste komplekslerden arinmanin getirdiği içsel huzur :)

ne giyersen kızıyor mesela? annesinin vs giyimi nasıl? ne iş yapıyorsunuz? karakter ve çevre analizi yapmak için soruyorum bunları.
ailesi bana göre daha kapalı bu yüzden onlara bakıyor bana bakıyor göz farkını kaldırmaya çalışıyor aradan ama ben zaten açık giyinmem askılı yok mini yok normal giyinirim yani iş yerim de erkek gelen giden daha çok o yüzdn istemiyor birazda
ha ne giyiyorsunda istemiyor diyeceksin normalim zaten bazen yaka açık oluyor kızıyor dar diyor pantolon değiştiriyorum ne yapayım amaaaaannn

erkekler sölemeden yapmaz
her hafta sonu iş bölümü yapın
bitirmeden evden çıkarmayın
tatlı kurlarla ikna edin önce
sonrada düzeniniz oturur
her hafta beraber yaparsınız

cnm erkekler eşlerine açık giyinme derler ama açık giyinenlere bakarlar
eşine makyaj yapma doğal halin güzel derler full makyajlı bayanlara bakarlar
Evet, işte mevzu da bu zaten....Kendisi baktığı için, biliyor ki eşi de öyle giyinse, dışardaki diğer erkekler de eşine bakacak....onun için eşinin açık giyinmesini istemez....çünkü dışardaki erkeklerin eşine bakmasını hazmetmez,kıskanır yani...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…