eşim ve ev işi

ben olsam hem eve hem işe yetişemiyorum işten ayrılıyorum der gözünü korkuturdum sonuçta adamda biraz mantık varsa gelirin yarı yarıya düşmesine razı gelmeyecek ve o rahat koltuğundan kalkıp bir işin ucundan tutacaktır...

Henüz çocuğunuz yok eviniz ne kadar dağılıp ne kadar kirlenebilir ki
alt kat komşum bayan 2 çocuklu ve gece nöbetli çalıştığı halde benden temiz ve düzenli
çocuğunuz olunca bu problem daha çok büyür bence kendi haline bırakın
eşiniz haklı eve ben de yabancı birini sokmazdım

bu kismi hic anlamadim

Kocası iş yapmıyor diye kavga edecekse etsin.
Benimki sadece tavsiye. Erkeklerden bahsediyoruz bizim gibi değiller yapmıyorsa yapmaz.

Henüz çocuğun olmadığı için her akşam iş yapmak gereksiz
Biraz programlı hareket ederek eşini alıştırabilirsin, kendinde daha az yorulursun
Temizliği hafta sonu yapıp, onunda eline bir kaç iş sıkıştırabilirsin
Zamanla biraz rehabilite olur korkma ama çok şeyde bekleme:)
Yetişme çağında alışmayan adam sonradan harikalar yaratamıyor ama en azından ağır işleri paylaşabilirsiniz

Benimki sadece tavsiye. Erkeklerden bahsediyoruz bizim gibi değiller yapmıyorsa yapmaz.

Ben de kendi tavsiyemi verdim sizin mantiginiza gore. Erkekler uzaydan gelmedi sonucta, bizim gibi olmamalarinin sebebi herseye evet diyen, yada onlari o sekilde bencil yetistiren bayanlarin sorumlulugu zaten.

Yapmadiklari zaman yapan kadinlar oldugu icin yapmiyor erkekler. Zamaninda anneleri yapmis, sonra da esleri. O yuzden yapmama gibi bir hakki kendilerinde bulabiliyorlar.

Yapmadiklari zaman yapan kadinlar oldugu icin yapmiyor erkekler. Zamaninda anneleri yapmis, sonra da esleri. O yuzden yapmama gibi bir hakki kendilerinde bulabiliyorlar.

Maalesef öyle.. Biz sorumluluk olarak görüyoruz ama onlar " nasılsa yapacak biri var " mantığındalar..

Haha sagol :) icim cok dolu ya, fazla ictenlikle yazmisim herhalde hihi.
Oncelikle Rabbim hayirla kavustursun bebegine diyelim :) yahu onuda merak ediyorum, bebek olunca biraz vicdana geliyor mu bu erkekler? Azcik yardim ediyorlarmi? Sorma, annesiyle babasi 35 yasindaki adama nerdeyse cocuk muamelesi yapacaklar ellerinden gelse. Allahtan esim nazlanmiyor. Ya kocaman adam, karisi var artik yaninda, niye bukadar ustune dusuyorsunuz degilmi.

en dogrusunu dusunuyorsun, ilk cocukta bebege hasret cekmissin, yine ayni seye hic gerek yok. Dedigin gibi, az kazanip az harcayalim ozaman. Ben isten cikmam sanirim, ama is gunlerimi azaltir evimde cocuguma ve kendime daha cok vakit ayiririm. Arkadaslarimi annemi ailemi ozluyorum yahu, haftasonuda hep dolu dolu programlarla geciyo kendimi bin parcaya ayirasim geliyo ki yetiseyim. Yok, fulltime calisarak evli olmanin kolay olabilecegini dusunmustum ama hayir, hic kolay degil. Evde yardim edenin yoksa ozellikle.

Eşin normalde iyi biriymiş anladığım kadarıyla ama bi birey olarak ev işini sevmiyo olmasını ele alırsak bence onu boyle kabul et çunku huylu huyundan vazgeçmezsen kendini yıpratma bir suru insan ne kocalarla uğraşıyo elindekilerle şukret yanlış anlama muhalefet olmuyorum ama kendi canını sıkmana değmez :)

1 yıllık evlisiniz, çocuk yok.. 2 kişilik evde, ne iş var ki yardım edilecek veya kadın tutulacak kadar, anlayamadım.?
Akşamları toz alır, hafta sonu da yerleri süpürür-silersiniz 1-2 saatte.. Belli bir günü de çamaşır günü yapın.. Mesela perşembe..?
Erkekler su almaya bile üşenir çoğu zaman.. Tek kusuru buysa eşinizin, başka sorununuz yoksa, o kadar olsun deyin..
Ne hayatlar okuyoruz burada, ne sorunlar.. Kusursuz insan yok biliyorsunuz..
Siz mutlu olmaya bakın.! Böyle ufak sorunları kafanıza takmayın.!

Ev isi bilmeyen, eli hic biseye yakismayan koca yapmislar onu da ben almisim

Adam kurulmus saat gibi
Uyu uyan calis ye yat.

Erkeklerin eve gelecek temizlikci kadina karisma olayini cozemeyecegim hicbi zaman.. yabanci kadinin evde ne isi mi var? Ben nasil kafa patlatip para kazaniyosam butun gun o da emek harcayip para kazanmaya calisiyor evde.

dar giyim açık giyim istemiyor
görsen zaten ne dar ne açığımdır
ama onun dar ve açık giyim anlayışı benimkiyle uyuşmuyor
kadınlar daha çok ödün veriyor işte kendinden bende onlardan biriyim
ne giyersen kızıyor mesela? annesinin vs giyimi nasıl? ne iş yapıyorsunuz? karakter ve çevre analizi yapmak için soruyorum bunları.

Eşiniz iyi, ailenizle arası iyi, durumunuz iyi, Allah'a şükür hayatınız iyi. Tek sorun evinize gelemeyen temizlik görevlisi mi

öyle konular okuyoruz ki sizin konunuz masum geldiğinden mi böyle tepki verdim bilmiyorum kusra bakmayın. temizliğe gelince eşiniz istemiyor mu başkasını ,ayırın izin gününüzden bi kaç saat, bismillah deyip başlayın biriniz camlardan biriniz yerlerden.. zor gelirse elbet isteyecektir bir görevli.

Bu benim kendi düşüncem degil....
"Böyle olmalı" da demiyorum....Böyle olur diyorum....
Yoksa ben de istemem böyle olmasını...

Kavga etmek yerine yardımına ihtiyacım var deyin bir kez de... Bakın sonuç nasıl değişir

Benimki sadece tavsiye....Böyle olması gerekiyor demiyorum...
Ama konu sahibesi isterse inatlasabilir esiyle, o kendi bileceği iş....
Düşünsenize konu sahibinin kocası her seferinde Ona "böyle giyinmeni istemiyorum, böyle giyinme " diyor...Ama konu sahibesi de inatlasip illa ben bunu giyerim diyor.....Böyle bir sorunun olduğu bir evlilikte sonucun iyi olacağını düşünmüyorum...
Böyle bir erkek farklı arayışlara girebilir......Girmeli demiyorum..girebilir diyorum...
Ya da konu sahibi kendisine karışmayacak yeni bir adam arayabilir....Kendi bileceği iş....

Bir arkadas da sok olduğunu söylemiş, ne yapayım soyle mi diyyeyim " esinle inatlas, ne giy diyorsa, giyme sen, ne zaman senin elbisene karışır sen tam tersini giy"....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…