eşim ve ev işi

Erkek başkasına gitmesin diye verilen bütün tavizler boşunadır. Bir insanın içinde varsa her dediğini yapsanız da gider başkasına. Taviz tavizi doğurur. Bugün bunu giyme diyen adam, karşısındaki kadın sesini çıkarmazsa eğer, yarın buraya gitme der, öbür gün bununla görüşme der, bunun sonu yok.

Her gün şoktan şoka giriyorum bu sitede Minilis
Şoka girmenize gerek yok , size sadece soruyorum..bir evlilik düşünün erkek sürekli "böyle giyinmeni istemiyorum"diyor ama eşi durmadan o şekil giyiniyor sence bu evlilik nasıl gider ? Erkek Sogumaz mi eşinden belki bazı durumlarda başka arayışlara yonelmez mi sence ?

O zaman konu sahibine tavsiyeniz, giyim konusunda esiyle inatlasmasi mi....Eşi belki de cok uysal biri ama eşinin giyiminden rahatsiz oluyor, erkek için giyim basit bir olay degil....Onun için bence cok fazla esiyle inatlasmamali....Yine de kendi bilir....

Konu sahibesine tavsiyemi verdim zaten, çünkü konu giyimle değil, ev işiyle alakalı. Giyim konusunda tavsiye istememiş. Neden vereyim?

İçten gelmeyince çok zor. Ne kadar konuşsan nafile.
Benim eşim iş yapacağım zaman kendisi açar süpürgeyi. Yoksa işim zordu.

Çalışıyorsan eşinden de iş beklemek hakkın. Yapmıyorsa çomak sokmasın. Al bir kadın o yapsın.

Biraz da kavga etmeden gaz vererek pohpohlayarak konuş bakalım. Mesela ikimiz birden yapalım daha çabuk bitsin birlikte oturalım gibi.

Yardımcı bul güvenilir çevreden tavsiyeli anahtarını bile teslim edebileceğin olsa daha iyi biraz zor ama vardır temiz insan .erkk yapsada başına kakar bnmki de herşy yapar ama gocunur erkeğin ayaklarına laflr

Benim abim mesela ev kizi arıyor eenmek için...Tabi bizimkilere kalsa çalışan isterler ama o sizin söylediğiniz sebeplerden dolayı ec kızı istiyor....Akşam eve geldiğimde yemeğin hazır olsun,kapıyı eşim açsın diyor....Çalışan kadin gün boyu zaten yorulmustur ondan öyle birsey bekleyemem ,robot degil sonucta diyor....Bi çalışan kadin ile ev hanımı kadının performansı bir olmaz diyor şakayla karışık :)))

Vay be, standarta bak, "esin sana iyi davraniyorsaa hiç birseyi sorun etme".. Bu ne ya? Eslerin zaten iyi olmasi, partneri ile iyi anlasmasi zaten görevi degilmi? Sirf daha kötü durumlar var diye niye sükür etmek lazim? Insanin hayatinda her zaman undan üstün hayati yasayanlarda var, onun hayatindan kötü hayati yasayanlarda var. Bu demek degil ki insan sirf bu yüzden herseyi yutsun diye.

Bu yorumu sadece sana yazmiyorum, burda böyle düsünen birçok kisiye yaziyorum. Evlilik kocana hizmet etmekten ibaret degilder. Evlilik beraber çalismak, didinmek, motive etmek, kisacasi BERABER bir ev ve bir hayati paylasmaktir. Benim esim yeri geldiginde yemekte yapar, paspasta yapar, özelikle ben ondan daha geç eve geliyorsam.

Ben mesela isten sonra çok yoruluyorum ve evde hiç is yapasim gelmiyor. Esim bu konuda bana yardimci oluyor ve bende hafta sonlari birçok isimi hal ediyorum. Yani bu erkekler is bilmez felan hiç gerçege dayanan birsey degil. Bu lafi sadece esine söz geçeremeyen kadinlar söylüyor. Yani esinin is yapmamasina alismis, hatta bundan gurur bile duyan kadinlar söylüyor.

Ha bu arada "erkekler evde is yapmayi ögrenmedi ve dolayisiyla hayatta yapmazlar artik" tezi çok çürük bir tezdir. Bende evlenmeden önce bir çorba bile yapmazdim, yapamazdim, ama simdi bak bende mecburiyetten islerimi yapiyorum. Esimde ayni sekilde büyüdü fakat sorumluluk ne oldugunu gayet iyi biliyor. Zaten yorulmus karindan is beklemek tamamen vicdansizlik kanimca!!

Baze erkeklerin kadinlarin böyle hizmetçi olarak görmesini bir nebze anlarim fakat bu konuyu okuyunca ve hemcinslerimin aslinda aynisini düsünmesi,... gerçekten çok üzücü

Mesela ben evdeyim çalışmıyorum eşim yardım etmez. Ama hiçte karışmaz ne yaptığıma. Burası niye böyle, niye tozlu buralar gibi hiç karışmaz. O yüzden sıkıntı yok benim için. Senin eşin de böyleyse sorun etme kafana göre takıl evde :)

Migdem bulandi..

Ev isi konusu da dogru soyliyor. Herkes beklentisine gore evlense hic problem olmaz zaten.

Yenı evlendiğimizde bende haftalık temizliğe yardımcı istemiştim;eşimin annesi ev hanımı old ıcın,evlerıne kımse girmemiş,şiddetle karşı cıktı ,biz yokuz geryerı karıştıracak vs.1 yıl dil döktüm .6gun çalışıyorum,günde 10saat,150km yol gıdıp gelıyorum;işimde bedensel yapılan bi iş...
Arkadasıyla konuşmuşlar;bıze gelenden çok memnunuz;esımle daha cok ve güzel zaman gecırıyoruz sayesınde demıs,bızımkı de geldı boyle boyle onu çağıralım guvenılırmıste.
Yanı biz nedersek diyelim dışardan birisi daha etkılı olabılıyo;ikna için bi arkadaşını devreye sokabılırsın bence..

Bu arada okumuş ınsan olmamın ilk sebebi ev işinden nefret etmemdi;su an temozlık ütü namına hıcbosry yapmıyorum çoook rahatım:))

Siz hep olmasi gerekenden bahsetmissiniz....Elbette ki her erkek eşine yardım etmeli ....Pratikte çoğu kez böyle olmuyor maalesef

Migdem bulandi..
Adam diyor ki ben tembel adamım ev işlerinde eşime yardım edemem, o da hem çalışıp hem ev işlerini yaparsa cok yıpranır o yüzden ben ev kızı istiyorum ...Bunda mide bulandıracak ne var....Yok eger dediğiniz şey performans ile ilgili mevzu ise , adam eve geldiğinde yorgun bir eş görmek istemiyorum...Adamın beklentisi bu yönde, bence adamın böyle düşünüp beklentilerine göre karar vermesi cok normal ce guzel birsey...

Oysa birçok adam hem eşini calistiriyor, parasına el koyuyor, hem de ev islerine hiç yardım etmiyor....Asıl böyle adamlar köle arıyor.

tabikide yardım etmeli,zaten olması gereken iyiliği için teşekkür beklemek garip geliyor bana.zaten ne olacaktı çalıştırıp elinizdeki parayı alıp temizliği yaptırıp bir de üstüne dövecekmiydi?ona eş değil köle denir.
belki durumunuzu güzelce anlatsanız bu beklentinin birlikte yaşayacağınız vakitten çaldığını güzellikle anlatsanız bir faydası olur.konuşma sonunda hala yapmam diyorsa o zaman kadın almaktan başka şans bırakmadın deseniz...hem iş yapmak istemiyor,hem kadın istemiyor ,sizde isteklerinizi söyleyin orta yolu bulun

haklısın tabi yardım etmeli sonuçta ikiside çalışıyorsa ev işlerini bölüşmeliler. Ama bayan bunu sıkça dile getirdiğini ama eşinin yinede yardım etmediğini söylemiş yazısında bende diyorum ki huylu huyundan vazgeçmez ki . ben bu hayatta en çok bunu öğrendim neden bunu kendine sıkıntı edip canını sıksın evet ne kocalar ne eşler eşlerine kötü davranan,bir yandanda mükemmel eşler vardır elbet. Ama ben iyi yönünden bakmasını istedim sadece kendi canını sıkmasın diye. Gezmeye çıkıyoruz bi sorunumuz yok diyo ama herkes mükemmel olmak zorunda değil her erkek ev işlerinde karısında yardımcı olucak yada her kadın hem çalışıp hemde köle gibi evde iş yapıcak diye bişeyde yok. Ben mesela ev işlerinden yemek yapmaktan zerre anlamam ve sevmemde temizlik yapmayı öyle çok titiz değilim öyleyim dersem yalan kendimi biliyorum çünkü ama nişanlıma anlattım bunu ben sana her sabah mükemmel kahvaltılar hazırlayıp seni işe gönderip sonra eve geldiğinde tertemiz bir ev harika yemekler bekleme benden dedim oda bunu kabul etti hatta esprisini yaptı ne öle hergün yemek mi yenir zaten diye bunun kadını erkeği yok hemen işe ataerkil gözden bakmayın. Bende kimseye muhalefet olma derdinde değilim ama erkek adam ev işi yapmazı savunmuyorum sadece tek bildiğim sevdiğimiz insanları doğrularıyla yanlışlarıyla olduğu gibi kabul edip sevdiğimizde gerçkten bu hayat daha kolay. diğer türlüsü bayana yazık bi ömür niye bana yardım etmiyo diye düşünüp canını sıksa daha mı güzel.Tabi umarım eşi yardımcı olur hatasını anlar. buda benim gönlümden geçen ihtimal.

Son düzenleme:
Dağınıkk değilse,
Sizi gezmelere yemeklere dışarıya götürüyorsa,
Ewin her eksiğini alıyorsa,
Ailenize karşı saygılıysa,
Sizi sewiyorsa,
İlgiliyse,

Varsın ew işine yardım etmesin...
Bu devirde yukarda saydıklarımı mumla arayan kadın çok bilmem anlatabildim mi?

Haftasonu izinli gününüzden fedakarlık yapın ve ewe gelen temizlikçi kadının başında durun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…